Kaynamla konuşmuyorum. Konuşmamakta haklı miyim?

Selam kızlar kayınvalide ile konuşmuyorum ama öyle açıktan değil yeni evliyim evlenmeden önce kız kardeşimle beraber evlerine gittiğimizde kız kardeşim sigara içiyor bunların balkonda sigara içmişti evlendikten sonra öğrendim ki eşime o kızı evine gelmesin sigara içiyor falan demiş bunları sonradan öğrendim telefonda arıyordu açmıyordum şimdide sosyal medyada paylaşımlarıma cevap yazıyor mesajla dönüş sağlıyordum bunu duyduktan sonra artk mesajınada cevap vermiyorm haksız sayılmam değil mi
Neden çocuk gibi kaçıyorsun ? Suçlu olan sen değilsin ki haklıyken haksız duruma düşüyorsun bence ..yüzüne söyleyebilirsin bizden rahatsız olmuşsun felan hani bişey dese altında kalacak her türlü ben olsam üstüne giderim 😃 sigara yani bu bazıları içiyo ihtiyaçları yapacak bir şey yok kimseyi kısıtlayamayız kız kalkıpta oturum odasında yakmamış ki sigarasını normal insan gibi balkona çıkmış..

İnsanlar evinde sigara içtirmeyebilir veya sigara içeni evinde istemeyebilir. Dünyanın en haklı istememe sebebi (balkonda olması bir şey değiştirmiyor). Kız kardeşiniz milletin evinde izin almadan gidip sigara içtiyse de çok saygısız bir insanmış.
Bi erkek gelse içse gıkları çıkmaz ama, kadın olunca dişine göre geliyor bunların. Bahane bence, kızın ailesine tahammülü olmayan bir kayın aile daha.

Günaydın arkadaşlar eşim yanımda diye çok yazamıyorum evet aynen böyle konu sigara içilmesi konusu değil konu kardeşimi hafif görmesi sigara içiyor diye ve üniversite okuyor güya atanamamış iş sahibi olamamış hâlâ okuyor kafasında

Ben böyle şeyleri içimde tutmam, baştan eşiniz size söylememeliydi ama madem söyledi yüzlerim. Pasif agresif tavırları sevmem, birine mesafe koyduysam açıkça söylerim. Kimsenin haddine değildir kardeşimi hafif görmek, ister kv olsun ister eş olsun kimliği fark etmez. İnsanlar hadlerini aşmamalı

Selam kızlar kayınvalide ile konuşmuyorum ama öyle açıktan değil yeni evliyim evlenmeden önce kız kardeşimle beraber evlerine gittiğimizde kız kardeşim sigara içiyor bunların balkonda sigara içmişti evlendikten sonra öğrendim ki eşime o kızı evine gelmesin sigara içiyor falan demiş bunları sonradan öğrendim telefonda arıyordu açmıyordum şimdide sosyal medyada paylaşımlarıma cevap yazıyor mesajla dönüş sağlıyordum bunu duyduktan sonra artk mesajınada cevap vermiyorm haksız sayılmam değil mi
Haksızsın. Tavşan dağa küsmüş misali olmuş. Konuşarak halledebilirsiniz. Haklıyken haksız duruma düşmeyin.

Benim eşimin köyünde sigaraya erkek olsun, kadın olsun ayıp bakılıyor. Yani büyüklerin yanında içmezler. Eşimde anne ve babasının yanında içmez. Bana göre bir saygısızlık şekli değil ama öyle görmüşler. Hani sigara içmesine karışıyor değiller ama bazı bölgelerde bu böyle.

Benim kv. Bana karışmaz, ben de sigara içerim ama eşime uyum sağlıyorum bu konuda. Hani görse bile beni ayıplamaz kv.

Bölgesel saygı şekli sanırım ondan garip gelmiştir ama başkasının çocuğundan bunu beklemesi abes ve onu ilgilendirmez.

Sağlık açısından istemeseydi çok haklı derdim. Sigara içmeyenleri, sigara dumanı ile zehirlemeye hakkımız yok çünkü.

Gelip burda bize dert yanacagina ac kv telefonu sen kimsin de kim kimin evinde sigara icecek icmeyecek karisiyorsun de sal atesi onlar dusunsun .

Benim şahıs kirmizi çizgim ablamdir mesela.
KVdem Ablama laf söylese iş şiddete kadar gider.
Benim ablamin kesip attığı tırnağı olamayan insana laf söyletmem. Hoş kralice Elsabeth bile söyleyemez ama neyse.
Sorarsa, Kardeşim bizde. Sende kardeşimi beğenmediğin için artik seni ayni eve sokmuyorum dersin

Bebeğim doğduğundan beri bende evimde sigara içirtmiyorum.
Yani kızabilirsiniz alınabilirsiniz ama konuşmuyorum nereye kadar .
Eşinizin annesi bi yerden sonra konuşmak zorunda kalacaksınız .
ben genelde istemediğim bir şeyle karşılaştığım zaman kaynanamı çekiyorum kenara tatlı dille söylüyorum . Hee anlamayan biri ise o zaman eşinize tatlı dille söyleyin

1- suç ilk başta esinizde. Eşiniz annesine diyememis mi evimize kimin gidip geleceğine biz karar verelim diye.
2- o kadar da abartmayin. Sonuçta eşinizin annesi, burada kayınvalide savunacagim da aklıma gelmezdi yahu. Kadın merak etmiş, sosyal medya paylaşımlarına kadar yazmış. Yeni gelin eviniz olacak diye eşyalarınız zarar görmesin vs düşünmüş olabilir. Ben de bozulurdum evet, cümlesi yanlış ama kendince öyle bir cümle kurmuştur. Bu kadar uzatılacak ve büyütülecek bir konu yok bence, siz de uzatmayın
Eşyalarımı düşündüğünden falan değil uzatmayım diyorum ama bana bir kuruş faydası olmayan insanların da bu şekilde düşünmeleri zoruma gidiyor

ben genelde istemediğim bir şeyle karşılaştığım zaman kaynanamı çekiyorum kenara tatlı dille söylüyorum . Hee anlamayan biri ise o zaman eşinize tatlı dille söyleyin
Ben bu konular yüzünden muhatap olmak istemiyorum eşime söylüyorum neden konuşmadığımı ya sen söyle yada ben konuşmayacağım yada gelip bana hiç anlatmayacaktn eşimde bunu kabul etmiyor

Ben bu konular yüzünden muhatap olmak istemiyorum eşime söylüyorum neden konuşmadığımı ya sen söyle yada ben konuşmayacağım yada gelip bana hiç anlatmayacaktn eşimde bunu kabul
Bazı bakış açıları var böyle, sigara içen kadını hafif kadın olarak gören.

Siz konuşsanız da onun yargısı kesinlikle değişmez. Ancak neden tavır koyduğunuzu da bilmiyor sonuçta.
Bilmesin daha iyi varsın beni suçlu görsün umrumda değil

Neden çocuk gibi kaçıyorsun ? Suçlu olan sen değilsin ki haklıyken haksız duruma düşüyorsun bence ..yüzüne söyleyebilirsin bizden rahatsız olmuşsun felan hani bişey dese altında kalacak her türlü ben olsam üstüne giderim 😃 sigara yani bu bazıları içiyo ihtiyaçları yapacak bir şey yok kimseyi kısıtlayamayız kız kalkıpta oturum odasında yakmamış ki sigarasını normal insan gibi balkona çıkmış..
Yüz göz olmak istemiyorum samimi de olmak istemiyorum zaten yüz versem hergün arar meraklı melahat iyi olmuş aslında böyle yaptığı

Gelip burda bize dert yanacagina ac kv telefonu sen kimsin de kim kimin evinde sigara icecek icmeyecek karisiyorsun de sal atesi onlar dusunsun .
Tarzım değil ben kimseyle yüz göz olmak istemiyorum eşime diyorm lafı getiren sensin benim neden küstüğümü de sen söyle diye

Benim eşimin köyünde sigaraya erkek olsun, kadın olsun ayıp bakılıyor. Yani büyüklerin yanında içmezler. Eşimde anne ve babasının yanında içmez. Bana göre bir saygısızlık şekli değil ama öyle görmüşler. Hani sigara içmesine karışıyor değiller ama bazı bölgelerde bu böyle.

Benim kv. Bana karışmaz, ben de sigara içerim ama eşime uyum sağlıyorum bu konuda. Hani görse bile beni ayıplamaz kv.

Bölgesel saygı şekli sanırım ondan garip gelmiştir ama başkasının çocuğundan bunu beklemesi abes ve onu ilgilendirmez.

Sağlık açısından istemeseydi çok haklı derdim. Sigara içmeyenleri, sigara dumanı ile zehirlemeye hakkımız yok çünkü.
Sağlık ve saygı açısından değil onunkisi resmen kardeşimi kötü gözle gördüğünden kardeşim 20 yasında ve bekarken yanımda üniversite okuyordu güya ben ona bakıyormuşum iş sahibi olamamış sigara içiyormuş sigara parasını da ben mi ödüyormuşum gibii gibi meseleler

Benim şahıs kirmizi çizgim ablamdir mesela.
KVdem Ablama laf söylese iş şiddete kadar gider.
Benim ablamin kesip attığı tırnağı olamayan insana laf söyletmem. Hoş kralice Elsabeth bile söyleyemez ama neyse.
Sorarsa, Kardeşim bizde. Sende kardeşimi beğenmediğin için artik seni ayni eve sokmuyorum dersin
İnşallah bir gün söylerim:)

Sağlık ve saygı açısından değil onunkisi resmen kardeşimi kötü gözle gördüğünden kardeşim 20 yasında ve bekarken yanımda üniversite okuyordu güya ben ona bakıyormuşum iş sahibi olamamış sigara içiyormuş sigara parasını da ben mi ödüyormuşum gibii gibi meseleler
Ay hiç sevmem bu tip teyzeleri. Anası mısın? Babası mısın? Artı olarak bekarken kardeşime istersem komple bakarım kime ne? Sadece kardeşim çalışabilecek durumda ve yaştaysa kendi ihtiyaçları için çalışmasını ancak ben isterdim kardeşimden. Ama benden başkasınada laf ettirmezdim.

Ay sen bunun içinmi küsmüşsün helal sana benim kayınvalidemib kayın babamın görümcemin arkadamdan söylediklerini yüzüme söylediklerini duysan oooo ne yapardın ben yüzüme karşı söylenen dışındakilerden haberim olduğunu bile söylemedim kız ben nişanlandım sürekli normalde eşya bakarken söyledikleri evine yatılı kimse gelmicek zırt pırt öyle gelen olmıcak vs dedilet

X