• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesini tek seven gelin ben miyim yahu?

konu sahibi çok iyi niyetlisiniz
ne mutlu size ki iyi birine düşmüşsünüz
ben kv ile aralık ayından beri konuşmuyorum
evliliğimin 6. yılı içindeyim
bu zaman kadar hep sustum ama sizin iyi olmanız yetmiyor
kv nin kızı yok kızı gibi olayım dedim ama insanlara iyilik yaramıyor
ne mi yaptım?
ayda bir mutlaka dışarı çıkardım,üstüne başına kıyafet aldım,anneme yapmadığımı ona yaptım,saygıda kusur etmedim,nereye gidecekse arabayla götürüp getirdim,kredi kartımı verdim istediğini alsın diye, bi mağazada bişey görüp beğendiğinde eşimi çekiştire çekiştire almaya götürdüm, işim gereği çok seyahat ettiğim için gittiğim yerin neyi meşhursa kasalarla getirdim. ama sonuç ne oldu koca bi hiç.ne orospu gibi giyindiğim(beyaz pantolon üzerine pudra rengi tunik giydim.kapri kol ve herhangi bir dekolte yok) kaldı, ne namussuzluğum(sebep evime nişanlı çiftin gelmesi.neymiş eve eşim yokken nasıl erkek alırmışım. sanki erkeği tek almışım gibi.ulan nişanlısıyla geldi.2 saat oturup gittiler) kaldı. evime, düzenime,kazandığım paraya kadar karıştı.çocuğuma küfür öğretti,annem babam evime tatsızlık çıkmasın diye gelmediler.. kadının hac parasına kadar ödedim, yazlık istedi yazlık alındı üstelik benim altınlarım ve eşimin çektiği kredi ile.
sadece bi pazar olsun eşimle baş başa kahvaltı yapmak istediğim için eşime beni boşamasını salık verdi.üstüne oğlum sana kız mı yok çocuğu da alırız dedi. üstüne benim anneme babama laf saydırdı. ki bu kadın hem kendi kardeşleriyle hem de kp in kardeşleri ve annesiyle küs.

şimdi siz olsanız bu kv ile konuşur musunuz?
İyilikten maraz doğarmış... doğruymuş sizde çok fazla iyi gelin olmuşsunuz keşke karşılıklı olsaymış ama malesef beş parmağın beşi aynı olmuyor...:KK43:

Bende kayinvalidemi seviyorummm. :KK200:Hataları illaki vardir ama ana ata sonuçta. Ne zamana kadar kötü olabilir insanın arası. Esiminde annesi sonuçta.yüz yüze bakıyoruz. Empati yapmak lazim yarin birgün bizde kayinvalide olabiliriz. Ne ekersek onu bicicez. Saygi sevgi hoşgörü birazda yaşlıdir diyip alttan alırsak sıkıntı olacagini sanmıyorum. Tabi istisnalar illaki vardır.Allah yardimciniz olsun :( insaallah aralariniz düzelir

Bugünkü forum konuları hep kaynanalar üzerine. Herkes ne kadar çok problem yaşıyor, inanamıyorum vallahi....Bütün kayınvalideler mi bu kadar kötü, düşüncesiz; bu gelinlerin hiç mi suçu yok? Nedir bu ön yargı anlayamadım gitti.
Benim anneciğim iyidir, çok severim, o da beni oğlunu torununu çok sever. Hataları yanlışları yok mudur, tabii ki vardır ama benim annem kadardır ya da her insanın olduğu kadardır. Ön yargıları yıkıp iyi niyetle, kendi anneniz gibi bakmaya çalışsanız eminim daha mutlu olacaksınız çoğunuz...Bu gün bir sürpriz yapın kayınvalidenize, evine bir çiçek buketi yollayın, iyi olmak için ilk adımı atın siz eminim devamı gelecektir. Ölüp bittiğiniz aşık olduğunuz kocanızı yetiştiren, büyüten, sizden daha çok seven insan eminim kötü biri olamaz...
kayınvaldenizi sevmenize sevindim keşke ben de sevseydim
inanın bir insanı sevmemek nefret etmek sevmekten daha cok yoruyor insanı
affetmek hafiflemektir aslında nefret ettikçe sevmedikçe kin besledikçe insan kendine yapıyor , yanı ben kendime yapıyorum kadına hiç bişe olmuyo oturduğu yerde ;
yanı sız ıyı yapıyorsunuz ama '' hani bütün kaynanalar mı kötü ön yargılar var '' falan derseniz belkide doğrudur ya da tam tersi sizn kaynana iyidir siz iyisine çatmışsınız , burada ki konu açanlar (ben dahil ) kötü kaynanaya denk geldiği içindir
zaten burası bdv burda iyi kaynana bulunmaz ki :) iyi olsalar buraya yazmayız zaten

eleştiri anlamından değil ama size bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız kaynananızı sevme nedeniniz hakkında fikir edinebilirim;

1. Nişanlılık, tanışma dönemleriniz nasıldı?
2. Düğününüzü eşinizle kendiniz mi ailelerin yardımı ile mi yaptınız?
3. Kaynananıza yakın mı oturuyorsunuz? yakınsa ne kadar yakınlık ? uzaksa gidip gelmeler kalmalar ne kadar sıklıkla ?
4. Ne kadar zamanda bir görüşürsünüz ?
5.Kayınpederiniz sağ mı ?
6. Eltiniz , görümceniz var mı ?
7. kaynananızın sizden istekleri olur mu , yoksa kendi başına bir birey olmayı biliyor mu ? örneğin sanki kocasi oğluymuş gibi davranıyor mu ?

ben de kocam sülalesini annesi dahil severim. bi tek kocamın babasından hiç hazzetmiyorum zaten hazzedilecek biri değil.
kv de zaten kendi halinde bi kadıncağız çocuğuma bakar, her dediğimi yapmaya çalışır, ona buna karışmaz hanım kadındır. severim ama zamanında kocamın babası sebebiyle yaşananlardan dolayı kendi annem yerine koyamıyorum. gereksiz pısırık kalışına hala anlam veremiyorum.
ama yine de sever sayarım kimseye laf ettirmem her türlü yardım etmeye çalışırım.
hele burdaki korkunç kaynanalardan sonra benimki melek sayılır çok şükür..
şanslı kadınım vesselam :D

Bende kayinvalidemi severim. Cok sükür bu zamana kadar ne ben nede o birbirimizi incitmedik. Her zaman yaimizda olmustur. Benide kendi evladi gibi görmüstür. Hep korur kollar kimseyede hakkimzda kötü yorum yaptirmaz. Yazik zamaninda o kayinvalidesinden cok cekmis yasadiklarini gelinlerine yasatmak istemiyo

Ben de insan olarak seviyorum ama mesafeli olmayı tercih ediyorum.
Yakın olmayı da denedim, ben yaranmayı başaramadım. Her hareketimde bi mana aradı. En güzeli küs olmamak, yakın da olmamak. Ama kayınvalidesiyle çok iyi geçinenlere de imreniyorum. Bi kere bile 'kızım' lafını duymayan biri olarak...

çok kırıldığım konular oldu allah var ama yüzgöz olmadım, kötü söz söylemedik hiç birbirimize.içime attım. o yüzden sevmiyorum diyemem, benim oğlumda emeği çoktur. kendim anne olduktan sonra bakış açım çok değişti.

Kayınvalidenizi sevmenize sevindim.
Ben eşimin ailesi oldukları için her birine saygı duyuyorum.ama onuda hakediyorlar mi bilmiyorum .size soruyorum evliliğinizin ilk yıllarını zindan etse oğlunu hala iki yasındaymiş gibi görse kendi ailenize bile göndermek istemese hatta sonra çok ileri gidip onun yüzünden hamile iken eşinizle kavga etseniz ve ailenizin evine gitseniz çocuğunuz hep stresli hep riskli bir durumda olsa ama kaynanaız benim kızıma bişey olmadı sana da olmaz dese senin dogmamiş bebecin onun yüzünden ölümle burun buruna gelse hala çiçek böcek gondermeyi dusunurmuydunuz.
Allaha sukredin kv iyi biriymiş.benimki de son iki yıldan beri iyi ama bazı şeyler unutulmuyor

Ben de eşimin ailesini çok severim, Allah razı olsun onlar da beni çok sever...:KK68:

Nişanlılıkla beraber 3 yıldır gelinleriyim ama hep beni öz kızları gibi gördüler, hatta eşime bazen diyorum beni senden daha çok seviyorlar galiba diye :D

Sanırım en başta eş seçiminde ailenin onay vereceği biri olması da bunda etken çünkü kayınpederim hep bana diyor ki ben gelinim şöyle şöyle olsun diye dua edecek olsaydım senin kadar dört dörtlük birinin duasını yapmayı bile başaramazdım :oops: gerçekten çok saygı gösteriyorlar ve çok gurur duyuyorlar her başarımdan ve hep dua ediyorlar bana... ben de açıkçası korkuyorum inşallah hep böyle aramızdaki ilişki daim olur ve ben de onların bu davranışlarına karşı saygısız veya nankörce bir tavır sergilemem inşallah...

Nil desperandum Nil desperandum

Sende olup millette olmayan butun meziyetler, karsina cikan iyi insanlar vs her konuda boyle bildirge yayimlamak zorunda misin?

Bdv'nin amaci bu mu yani? Kvni seviyorsun, iyi bir kadinmis hos guzel ama bundan bize ne yahu. Burasi bdv. Senin bu bildirgelerinden gına geldi.

Ha tabi bu arada kv gelse evinin tum duzenini degistirse, donlarını kariştirsa, daha cicim ayinda bir ordu arkadaslarini senin evinde senden habersiz misafir etse (bu konulari gorduk) "oooo bon koyonvoludomo cok sovoyorom onyorgolo olmoyon, tok bon mo sovoyorom oyol" diyebilecek miydin merak ayrica merak ediyorum tabi.

Not; evli degilim.

Konu sahibine hayranım. Bir konu açıyor, geneli ilgilendiren ve bir daha bir şey yazmıyor. :KK53::KK53:
Daha öncede bir konu açtığında sayfalarca yorum yazıldı, konu sahibine olumsuz eleştirilerde yapıldı ama umrunda bile olmadı :KK70:Eminim bu konuda da tartışmalar başlayacak ve konu sahibi yine umursamayacak. Bravo :KK9:

Haline yat-kalk sukret o zaman tek tarfli yapici olmakla bi yere kadar cunku belli ki sen kv den yana sanslisin

Konu sahibine hayranım. Bir konu açıyor, geneli ilgilendiren ve bir daha bir şey yazmıyor. :KK53::KK53:
Daha öncede bir konu açtığında sayfalarca yorum yazıldı, konu sahibine olumsuz eleştirilerde yapıldı ama umrunda bile olmadı :KK70:Eminim bu konuda da tartışmalar başlayacak ve konu sahibi yine umursamayacak. Bravo :KK9:
Eee o da nilin tarzi :işsiz:

Back
X