• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesini tek seven gelin ben miyim yahu?

Bi de çiçek bile yollasan oralı olmayan insanlar var
Benimde kayınvalidemle problemim yok ama ne kayınvalide ya da ne insanlar görüyoruz yani
Bi çiçek verince herşey süt liman olsa herkes verir bence
Kocasıyla bu kadar sorun yaşayacağına çiçek dediğin kaç kuruş alır verir
Sonra gökten 3 elma düşer filan

Geçen de güçlü kadın şeysi mi vardı, biraz gururlu olun filan diye atar gider yapmıştı sanırım arkadaş.
Ondan önce de hassas bir konu vardı, "Ben açık sözlüyüm" kılıfıyla kırıp geçirmişti ortalığı.
Kamu spotuna bağlamadan önce biraz empati yapmayı denese bu arkadaşımız, böyle konuşma ve yönlendirmelerin ne kadar itici, sığ ve yapay durduğunu anlayacak.

Cümleleriniz mutlu(!) hayatınızın reklamı gibi kokuyor konu sahibi.
Samimiyetsiz.

Ben de severim, nefret etmiyorum yani, hatası vardır ama benim de vardır herkesin vardır namusuma aileme laf etmediği müddetçe ufak şeylerden asla küsmem kopmam

Bugünkü forum konuları hep kaynanalar üzerine. Herkes ne kadar çok problem yaşıyor, inanamıyorum vallahi....Bütün kayınvalideler mi bu kadar kötü, düşüncesiz; bu gelinlerin hiç mi suçu yok? Nedir bu ön yargı anlayamadım gitti.
Benim anneciğim iyidir, çok severim, o da beni oğlunu torununu çok sever. Hataları yanlışları yok mudur, tabii ki vardır ama benim annem kadardır ya da her insanın olduğu kadardır. Ön yargıları yıkıp iyi niyetle, kendi anneniz gibi bakmaya çalışsanız eminim daha mutlu olacaksınız çoğunuz...Bu gün bir sürpriz yapın kayınvalidenize, evine bir çiçek buketi yollayın, iyi olmak için ilk adımı atın siz eminim devamı gelecektir. Ölüp bittiğiniz aşık olduğunuz kocanızı yetiştiren, büyüten, sizden daha çok seven insan eminim kötü biri olamaz...
Kötü biri olamazmi haha tabi..Bende benimkini öyle cokkk iyi sanıyordum,yada azıcık bile iyi olsa razıydım. O kadar çok anneme yaklaştığım gibi sevgi ve saygıyla yaklasmistim ki inanamazsın. .o kırdı ben kendi kendimi teselli ettim hep.Bir kayinvalidenin gelinine bu kadar düşmanca yaklaşmasını hiç anlayamiyirdum eskiden.arkamdan çevirdiği dolapları görünce şok olmuştum. Burada yazsam film senaryosu sanırsınız.
Neyse sildim onu hayat defterimden..ohhh çok rahatım artik))

Ben de kaynanami severim. Neden sevmiyim. Arada belki bi iki istemedigi seyi soyler ben de guzelce anlatirim. Yani iletisimimiz cok iyi cok şükür. . Ama eltilerimi artik sevmiyorum. Yalanci insanlardan nefret ediyorum..

BDV de anlatılanlara göre öyle kayınvalideler var ki; oğluna 'boşan sana başka kız alalım' diyen mi dersin, evlenince altınlarına el koyan mı dersin, karıkocanın yatak odasına dalan mı dersin, muska yazıp oğlunun evine saklayan araları bozulsun diye medet uman mı dersin...Gel de bu kadını sev. Ben kayınvalidemden nefret etmem ama kendi annem gibi de sevemiyorum.Mesela eltimi ablam gibi seviyorum çoğu insan sevmez belki eltiyi,bununla ilgili konu açma gereği hissetmedim hiç.

Geçen de güçlü kadın şeysi mi vardı, biraz gururlu olun filan diye atar gider yapmıştı sanırım arkadaş.
Ondan önce de hassas bir konu vardı, "Ben açık sözlüyüm" kılıfıyla kırıp geçirmişti ortalığı.
Kamu spotuna bağlamadan önce biraz empati yapmayı denese bu arkadaşımız, böyle konuşma ve yönlendirmelerin ne kadar itici, sığ ve yapay durduğunu anlayacak.

Cümleleriniz mutlu(!) hayatınızın reklamı gibi kokuyor konu sahibi.
Samimiyetsiz.
Ben onları görmedim bilmiyorum
Hatta bazı yorumları az öz yerinde diye beğenirim ama
Mutluluğun formülü bende yaklaşın bakayım yamacıma gibi olmuş
Ama her kayınvalide bir değil, her insan bir olmadığı gibi
Ne insanlar var bırakın çiçek, ağzınızla kuş tutsanız yine olmaz. Kocası barbar tipler var, buna çiçek versen bu ota para mı verdin diye kavga çıkar mesela
Tavsiye kime göre neye göre ?

Tam seninle ilk defa aynı fikirdeyim diyecektim ki en son ki cümlende olmadı. Burada ki bir dolu konuyu çöpe atma bence. Gerçekten kıskançlıktan, hasetlikten çatlayan bir dolu erkek annesi var dünyada. Zaten haksız bulduğumuz, abarttığını düşündüğümüz üyeler farkediliyor burada. Öyle körü körüne kv işte denmiyor.

Ben kv mi severim. Olgun bir kadın. Kendi annem gibi tabi ki olamaz zaten ben mesafeli biriyim. Ama gayet iyi anlaşıyoruz. Çünkü birbirimizin alanlarına karışmıyoruz. Oğluyla evliyim diye onunla da bağlılık kontratım yok sonuçta. Saygımı sevgimi gösteririm o kadar.
Geçen anneler gününde hediyesi aldık. Yolda giderken 'çiçek de alalım' dedim. Eşime kalsa almayacaktı ama 'benim anneme aldık ona da alalım' dedim mesela.
Doğruya doğru benim annem bir şey söylese o kadar batmaz gerekli cevabı da veririm ama kv karışsa hoşlanmam işime gelirse dinlerim yoksa kendi bildiğimi okurum. :KK14:
Evet kötü kv ler olduğu gibi kötü haset gelinler de var. Fifty fifty bence..

Bugünkü forum konuları hep kaynanalar üzerine. Herkes ne kadar çok problem yaşıyor, inanamıyorum vallahi....Bütün kayınvalideler mi bu kadar kötü, düşüncesiz; bu gelinlerin hiç mi suçu yok? Nedir bu ön yargı anlayamadım gitti.
Benim anneciğim iyidir, çok severim, o da beni oğlunu torununu çok sever. Hataları yanlışları yok mudur, tabii ki vardır ama benim annem kadardır ya da her insanın olduğu kadardır. Ön yargıları yıkıp iyi niyetle, kendi anneniz gibi bakmaya çalışsanız eminim daha mutlu olacaksınız çoğunuz...Bu gün bir sürpriz yapın kayınvalidenize, evine bir çiçek buketi yollayın, iyi olmak için ilk adımı atın siz eminim devamı gelecektir. Ölüp bittiğiniz aşık olduğunuz kocanızı yetiştiren, büyüten, sizden daha çok seven insan eminim kötü biri olamaz...
bu çok iyi niyetli bir yaklaşım.
gerçekten kötü insanlar var bu hayatta.
ve onlardan bazıları gün geliyor kv oluveriyorlar.
hiçbir iyilik,iyi niyet sökmez bunlara.
bdv de çok okuyoruz.
kötülüğün kitabını yazarlar valla.
ben yaşamadım ama yaşamış olanlara hakveriyorum kv lerini sevmemeleri konusunda.
her insan sevilmeyi haketmiyor bence.
ve sevgi saygı karşılıklı olmalı.
kv büyüktür eşin annesidir diye hürmeti hakeder ancak kendi eliyle de bu hakkından vazgeçer.
karşı taraf ne kadar iyi olursa olsun işe yaramayan durum çok.
ben insanların hepsinin iyi olduğuna asla inanmıyorum.
bilakis yeri geldiğinde ne kadar fesat kinci düzenci olabildiklerini gözlemliyorum.
sizin muhabbetinizi Allah bozmasın tabi.
kv niz ortalama düzeyde kendi halinde,kasıtlı olarak kötülük yapmayacak biridir de
ondan anlaşabilirsiniz.
ya aksi olsaydı ne düşünürdün.
yine de ve herşeye rağmen koşulsuz severmiydin?

Kötü kv cidden var. Hatta belki görmüşsünüzdür ben kayınvalideme adeta aşığımdır. O da bana.

Ben 5 çocuk doğurdum ama en çok slimi seviyorum hepsi bir yana slim başımın üstüne der.

Değil hizmet beklemek evine gittiğimde kızlarına yengenize kahve yapın, şakalaşırken saygınızı bozmayın der.

Kendi kızı için "alt tarafı doğum yapacak devlette yapsın amaaan" derken bana "özele git iyice ilgilensinler sakım devlete gidip sıra falan bekleme sen çok değerlisin bebek her türlü doğar önemli olan senin iyi bakılman" der.

Bir şey yapacağında, alacağında fikrimi almadan adım atmaz. Onun için hayatında düdüklü tencere almayan ben düdüklü tencere konusunda master yapmışımdır. Benim dediğimi alır.

Her gün konuşuruz. Aramazsam neden aramadın demez, o arar. Lafını etmez böyle şeylerin.

Eşime kızdığımda falan şahit olursa "senin dönecek evin yok, sefil olursun, karının gözünün içine bak çıkarma adam ol"bu yapıştırır.

Ama bu kadın diğer gelin adayına kök söktürdü zamanında, oğlunun ilişkisini bozdu ben şahidim. Oğlumu üzüyordu Telde ağlatıyordu dedi çıktı işin içinden.

İleride ne olur bilmiyorum ama "benim kaç tane gelinim olursa olsun senin yerin ayrı olacak" der hep. Eltilerimin çekeceği var gibi.

bu çok iyi niyetli bir yaklaşım.
gerçekten kötü insanlar var bu hayatta.
ve onlardan bazıları gün geliyor kv oluveriyorlar.
hiçbir iyilik,iyi niyet sökmez bunlara.
bdv de çok okuyoruz.
kötülüğün kitabını yazarlar valla.
ben yaşamadım ama yaşamış olanlara hakveriyorum kv lerini sevmemeleri konusunda.
her insan sevilmeyi haketmiyor bence.
ve sevgi saygı karşılıklı olmalı.
kv büyüktür eşin annesidir diye hürmeti hakeder ancak kendi eliyle de bu hakkından vazgeçer.
karşı taraf ne kadar iyi olursa olsun işe yaramayan durum çok.
ben insanların hepsinin iyi olduğuna asla inanmıyorum.
bilakis yeri geldiğinde ne kadar fesat kinci düzenci olabildiklerini gözlemliyorum.
sizin muhabbetinizi Allah bozmasın tabi.
kv niz ortalama düzeyde kendi halinde,kasıtlı olarak kötülük yapmayacak biridir de
ondan anlaşabilirsiniz.
ya aksi olsaydı ne düşünürdün.
yine de ve herşeye rağmen koşulsuz severmiydin?
Benim kayınvalidem fesat kinci düzenbaz biri olamazdı ki....Böyle birinin oğlu da annesine benzer, az ya da çok, ama mutlaka annesinden aldığı şeyler olur; ben zaten böyle biriyle evlenmezdim.

Demek istediğim özetle şu: kocalar bu kadar mükemmelken anneleri bu kadar kötü olamaz, ben bu tezatlığa anlam veremiyorum. Kocam mükemmel ama kaynanam pisliğin teki!!! yok böyle bir şey yani....Ya da kayınvaldem yüzünden boşanıyoruz, aslında kocamla çok mutluyuz, yuvamı kayınvalidem bozdu. Buna da inanmıyorum, bahane gibi geliyor bana...Gerçekten iyi mükemmel bir eş ve evliliği hiç bir şey bozamaz. O yüzden yeni evleneceklere tavsiyede bulunmak istedim, ön yargıyla kayınvalidelerine yaklaşmasınlar ki mutlu olabilsinler diye...

bazen çok seviyorum böyle sarılıp içime sokasım geliyor :KK68:
bazen de bi tekme atıp balkondan fırlatasım geliyor :halay:

Kötü kv cidden var. Hatta belki görmüşsünüzdür ben kayınvalideme adeta aşığımdır. O da bana.

Ben 5 çocuk doğurdum ama en çok slimi seviyorum hepsi bir yana slim başımın üstüne der.

Değil hizmet beklemek evine gittiğimde kızlarına yengenize kahve yapın, şakalaşırken saygınızı bozmayın der.

Kendi kızı için "alt tarafı doğum yapacak devlette yapsın amaaan" derken bana "özele git iyice ilgilensinler sakım devlete gidip sıra falan bekleme sen çok değerlisin bebek her türlü doğar önemli olan senin iyi bakılman" der.

Bir şey yapacağında, alacağında fikrimi almadan adım atmaz. Onun için hayatında düdüklü tencere almayan ben düdüklü tencere konusunda master yapmışımdır. Benim dediğimi alır.

Her gün konuşuruz. Aramazsam neden aramadın demez, o arar. Lafını etmez böyle şeylerin.

Eşime kızdığımda falan şahit olursa "senin dönecek evin yok, sefil olursun, karının gözünün içine bak çıkarma adam ol"bu yapıştırır.

Ama bu kadın diğer gelin adayına kök söktürdü zamanında, oğlunun ilişkisini bozdu ben şahidim. Oğlumu üzüyordu Telde ağlatıyordu dedi çıktı işin içinden.

İleride ne olur bilmiyorum ama "benim kaç tane gelinim olursa olsun senin yerin ayrı olacak" der hep. Eltilerimin çekeceği var gibi.
Kendi kızına niye öyle yapıyor yahu,sonra sana düşman olmasınlar?

Bende severim kv mi. İşte herkesin kusuru olur. Ama çok güler yuzludur. Varsa da kusurunu güler yüzü örter.

Bence sorun kv den ziyade damadın tutumu . Aradaki dengeyi sağlamalı.

Kayinvalide , Kayinpeder ,Elti, Görümce :KK50::KK50: kötü olmak için isimleri yeterli :halay::KK53:

Benim kayınvalidem fesat kinci düzenbaz biri olamazdı ki....Böyle birinin oğlu da annesine benzer, az ya da çok, ama mutlaka annesinden aldığı şeyler olur; ben zaten böyle biriyle evlenmezdim.

Demek istediğim özetle şu: kocalar bu kadar mükemmelken anneleri bu kadar kötü olamaz, ben bu tezatlığa anlam veremiyorum. Kocam mükemmel ama kaynanam pisliğin teki!!! yok böyle bir şey yani....Ya da kayınvaldem yüzünden boşanıyoruz, aslında kocamla çok mutluyuz, yuvamı kayınvalidem bozdu. Buna da inanmıyorum, bahane gibi geliyor bana...Gerçekten iyi mükemmel bir eş ve evliliği hiç bir şey bozamaz. O yüzden yeni evleneceklere tavsiyede bulunmak istedim, ön yargıyla kayınvalidelerine yaklaşmasınlar ki mutlu olabilsinler diye...
var ama ne yazık ki böyleleri.
bu tür bir genelleme doğru gelmiyor bana.
aile kötü olup ta kendisi pırlanta gibi olan çoook insan var.
tavsiye önemli.
ona aynen katılıyorum.
önyargılı olmamalı elbette.
ama onun dışındaki genellemelere katılmıyorum.

haklisin:)
ben kayınvalidemi annem gibi seviyorum. sonuçta eşimin annesi.. bazı tozu kaçiriyo ama olsun napalım olabilir bu şeyler diyip geçiyorum:)
kayınvalidem melek gibi:)
çok şükür hep böle devam eder.

Back
X