Onceden evlilik yapmistim 1 yasini gecmisti oglum simdi 3 yasini gecti 8.5 ay evvelde evlendik toplamda 2 senedir beraberiz esimle ailesiylede o zamandan beri tanisiyoruz
Az bi zaman kaynanalığını görmüşsünüz ve hep hastalıkla uğraştığınız için kaynanalık görmemişsiniz ve ondan çook seviyorsunuz. İnanın bana hasta değilde sağlam olsaydı bu kadar iyi konuşmazdın kayınvalideniz hakkındaAllah rahmet eylesin iyi insanlar çok yaşamıyor malesef
Gelin olduğu için tüm kızlar melek olsa, eltiler de çok iyi anlaşıp didişmezlerdi. Kaldı ki ben çok gördüm gelinken kayınvalidesini suçlayıp kendi annesi konu olunca gelinini haksız görüp suçlayan, görümcesinden şikayet edip görümcelik yapan.
İnsanları iyi veya kötü yapan aldıkları sıfatlar değil, karakterleridir.
Bence hiç tanımadığınız ve rahmetli olan bir insan hakkında sırf adı kaynana diye, hastalığından kaynanalık görmemişsindir diye bahsetmek doğru olmaz.
Ben kayınvalidesini kötülemedimkii.. Ama inan her kaynananın içinde geline çektirmekk vardırOnlarda elin kızına yapmadıkları kalmaz,konu kendi kızları olunca değişiyorlar ne hikmetse
O zaman kendimiz de dahiliz, şimdinin gelini, sonraki zamanın kayınvalidesi olacağımız için..
Eğer öyle bi kaynana olursam Allah o gün canımı alsın inşallahh... Kendime en büyük bedduayı ederdimm valla Allah yazdıysa bozsun öyle olmayı
Her kaynananın içinde geline çektirmek olursa, biz de içine gireriz ki :) zaten böyle insanlar özellikle çocuklarına bağımlı olanlardır, o çocuğun bir birey olup bir yuva kurduğunu kabullenememekten geçiyor maalesef, yani aslında iyi kaynana, kötü kaynana olmak ya da gelinken kendimizi haklı görüp ileri de kaynanamızın şikayet ettiklerini gelinlere yapmaları bu yüzden işte.
Arkadaşım en büyük örneğim, kayınvalidesi kendi kaynanası ile görüşmüyor, çocukları da sevmiyor babaanneyi, ama kendisi gel gör ki gelinle dip dibe yaşamak istiyor, oğlu ve gelini hep dizinin dibinde olsun istiyor. Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyor insan :)
Malesef epmati yapmayıp herkesin kendini haklı görmesi..
Benim kaynanam çocuklarını sevmiyorkii beni sevsinKaynanada kendisi görümceyle görüşmüyor bana kızlarıyla iyi geçinmemi telkinliyor hahaha komedii
Sende seni örnek alıyorum anneciğim deseydin..
ben kayınvalidemi hastalık süresinde tanımadım. hasta olmadan önce tam 5 yıl boyunca tanıdım onu. o zaman da hiç öyle bir insan değildi ki. üstelik benim eltim 4 yıldır tanıyorum ablam gibi onun oğlu benim öz oğlum gibi. Eşimin ablası görümcem kendi ablam gibi. bence herşey karşılıklı ben öyle inanıyorum. benim kayınvalidem hasta olmadan önce de hasta olduktan sonra da hep bana ve benim aileme dua etmiş insandır. Ne olursa olsun benim kayınvalidem kayınvalide olmadı hiç bi zaman . olamazda zaten onu beceremezdi o.