Kayınvalidesini sevenler yok mu????? :)

yokum sevmiyorum görüşmüyorum..
hayatımdan onun kadar kötü birinide tanımadım..
İlk ve sondu benim için..
hayatımdan çıkardım huzura erdim valla. ohh miss:KK16:

başın sağ olsun,allah rahmet eylesin canım.kaynananın iyiliği yanında senin bakış açın ve senin iyiliğinde ön planda canım.:nazar::nazar:
burada kaç tane konu açıldı.kaynanam her akşam yemeğe çağırıyor.ben evimde oturmak istiyorum diye ateş püskürenler vardı.kaynanası yemek gönderdiğinde bile kızanlar var:KK1:

ayrıca ince çorap,ince ayakkabı giyme dediğinde küplere girecek pek çok kişi vardır eminim:KK34:

başın sağ olsun,allah rahmet eylesin canım.kaynananın iyiliği yanında senin bakış açın ve senin iyiliğinde ön planda canım.:nazar::nazar:
burada kaç tane konu açıldı.kaynanam her akşam yemeğe çağırıyor.ben evimde oturmak istiyorum diye ateş püskürenler vardı.kaynanası yemek gönderdiğinde bile kızanlar var:KK1:

ayrıca ince çorap,ince ayakkabı giyme dediğinde küplere girecek pek çok kişi vardır eminim:KK34:

konu sahibi arkadaşım gözlerim yaşardı okurken allah sabırlar versin.mekanı cennet olsun kayınvalidenizin...

egemin msjından alıntı yapmamın sebebi ise duygularıma tercüman olması,inanın sizde kayınvalideniz kadar harika bir gelinsiniz bence..

burda kayınvalidem akşam evime yemek getirdi ben onun o pis yemeğini yemek zorundamıyım diyip evinde huzursuzluk çıkaran insanlar var..bu yazınız onlara azıcık merhamet duygusu kazandırır inşallah..

İyi niyetle yapıldığına inanılsa eminim kimse bişe demez. Bende bi kv var. insan oğlunun evine alır dimi bizimki bizde ne varsa götürme derdinde. Kp müfettiş emeklisi kv bankadan emekli evlerine giren para bizimkinin 2 katı o bize alacağına o bizden götürüo. kahvaltı yaptık diyoruz yemek yapamıosun kahvaltımı dayıyosun çocuğa dio,sanki ben yemiyorum ,daha bunlar ne ki vay efendim ben elinde ki çay bitmeden sormuomuşum çay koyayımmı annme die,annemleri evinden kovdu vs vs bi anlatsam off. gene allah benim annemle babamdan razı olsun onlara dua etsin o kadın ööle kabul et eşin için saygı göster hakkımız helal değil dediler.Neyse dediğim gibi keşke artniyetsiz içten bi kv olsaydıda ayaklarını yıkasaydım...

benim kayınvalimdem de çok iyidir Allah razı olsun ondan. nişanlıyken oğluna benim annemin bana aldığından çok çeyiz aldı, ilgilendi neyim eksik neyim fazla hep sordu. anneme bi keresinde gel şurda bernardo'ya bakalım dediğinde avmnin ortasında "ben bakamam off" diyip kaçmıştı yanımdan unutamıyorum onu.

hiç olumsuz bir şey anlatmaz bana, evinde olan olsun başka yerde olan olsun duyurmaz canım sıkılmasın diye, yemek yaptığında sevdiğim bir şey olursa ister gelin burda yiyin isterseniz vereyim yukarıda yiyin der. kızına ne alıyorsa bana da alır. şimdiye kadar hiç üzmedi sağolsun inşallah ben de onu üzmemişimdir. bundan sonra da böyle geçinir gideriz inşallah, aramız bozulsun istemem hiç.

benim için çok değerli bir insandı. tabiki herşey karşılıklıydı.arka sokağından ev tuttuk biz bana herkes dedi ki bu kadar kayınvalidene yakın olma anlaşamazsınız dedi. bende hayır orda olacak evim dedim. kayınvalidemin hep hayaliydi yazın salata.yemek yapıp masamı hazırlamakktı. onlara giitiğimde bile hala kafamı balkona kaldırır anne nanayım ben geldim diyorum. off gene depreştim çok özledim. kahve sigara muhabbetlerimizi,dedikodumuzu,kızını çekiştirmeyi gelinlerini çekiştimeyi mekanın cennet olsun annecim gene diyorum. çok iyiydin işallah orda da iyisindir. meleğim benim. profil resmimdeki kayınvalidem kınam yakılırken ağlıyordum o da beni yanaağımdan öpüyordu annecim ağlama diye :KK43:

Gözlerim doldu okurken başınız sağolsun,allah sabır versin annenin...

Keşke her erkek annesi gelinine böyle yapsa hadi bu kadarı değil bi güler yüz,bi iyi niyet gösterse ,rakip gibi görmese ,el kızı değilde kendi kızı gibi görse yuvalar dağılmaz

sevgili arkadaşlar merhaba;

yaklaşık 4 yıldır kk ya üyeyim. fakat çok fazla yorum yapmadan herkesi takip ediyorum. çok zor durumda olanlara içimden hep dua ediyorum kimi zaman. fakat şimdiye kadar kayınvalidesini seven gelin görmedim. bende mi tuhaflık var diye düşünmeye başladım. kısa özetle şöyle geçeyim;
2010 yılının mart ayında çok sevdiğim ve beklediğim adamla evlenmek için ilk adımı attıık nişanlandık.tam 26 ay nişanlı kaldık. o sürede eşim askere gitti. Hakkari Yüksekovaya 5 ay bıyunca ne çektiğimi bir ben bir de allah bilir. tam 17 kilo vermiştim. kayınvalidem ( canım annem) rahatsızlanmıştı. tam da askere gittiği gün eşim. tabii başında baba da yok. sadece eşimin bir ablası olmaz olan bir de abisi var. maddi ve manevi açıdan o kadar zor durumdaydık ki aldığım maaşla hep yardım etmeye çalıştım kayınvalidem artık dayanılmaz sancılar çekiyordu ve hastaneye yatırdık yatırdığımızda ince bağırsak kanseri olduğunu öğrendik. eşim askerde çok çaresiz kaldı ve ben sağlıkçı olduğum için eşime sahte patoloji raporları gönderdim. bir şekilde 5 ayı çok zor olsada atlatmıştık. ama kayınvalidem o kadar iyi bir insan dı ki melek gibiydi. her doğum günümde parası olmasa bile mutlaka hediye almadan gelmezdi yanıma. o kadar iyi anlaştık ki. o kadar zor günler geçirdik ki. sonra benm annemin meme ca olduğunu öğrendik ve üçüncü defa yıkıldım ben artık gücüm tükendiodu. herkes tedavilerini olup bittikten sonra 2012 mayıs ayında evlenmeye karar verdik ve kayınvalidem canım benim o kadar hastaydı ki ve bana belli etmeyeye çalışıyordu. hastalığı çok ilerlemişti artık sırf ben üzülmeyeyim diye karnını tuta tuta benim kınamda oynamıştı. evlendik hiç zulum etmedi bana aksine yemeğim olmuyodu işten zar zor gelip koşturup yemek yapmaya çalışıodum kayınvalidem hep çağırıyodu benigel zaten yoruluosun yorulma diyerek. ameliyat olmuştu daha 1 aylık falan dı koştura koştura hediye aldı bana. hep oğlunu suçlardı kavga ettiğimiz zaman ona bir torun çok vermek istedim çok istedi görmeyi yavrum benim annemler bu durumdan o kadar mutluydu ki çünkü kayınvalidem beni öz kızından çok seviyordu ve onun yanında sevmemeye çalışıyodu çünkü kıskanıyodu görümcem. o kadar çok seviyodum ki kayınvalidemi bu büyünün bozulmasını hiç istemiodum. 08.01.2013 tarihinde akşam çay içmeye gittik onlara artık çok ağırlaşmıştı kayınvalidem yatıyordu hep. gittim gene öptüm yanağından alnından ben onu o beni hep öyle öperdi. bana dediki hasta hasta ayağında ince ayakkabılar var ince çoraplar hastalanacaksın o kocana söyle sana kalın ayakkabı ve çorap alsın yoksa öldürürm onu dedi. tamam anne dedim sen merak etme bidaha giymeme dedim. sonra yarın akşam iş çıkışı yemeğe gelin bana dedi yoruluyosun çok dedi tamam anne dedim gelirim ne istiosun dedi bende ne olsa yerim dedim. sonra kalktık ve eve giderken onu çok içime çekerek öptüm. bana dediki hakkını helal et duygu dedi helal olsun anne dedim. ama kulağına sakın oğlunla beni bırakma yalnız dedim. o da dediki ikiniz çok küçüksünüz daha sizi bırakamam dedi ve uyudu. ertesi gün işe geldik görümcemi aradım gece hiç uyumamış kayınvalidem çok hasta dedi ablam dedim hemen getirin benim hastaneye arkadan bağırdı son sesiydi o yok yok ben iyiyim gelmeyin işinize bakın diye. hemen ben kendi annemi aradım dedim koş anne çok hasta o da hemen işini gücünü bıraktı koştu yanına başında yasin okumaya başlamış annem ona bi güzel kelimeyi şehadet getirtmiş zemzem suyunu içirmiş ve annemin ellerinde son nefesini vermiş. benimde içim sıkıldı hemen çıktım taksiye bindim zaten evin kapısı açıktı anne anne diye bağırarak çıktım. kendi annemi gördüm öldü mü dedim hiçbişi demedi ve o anı hatırlamıyorum. sonra gittim yanına öptüm. konuştum.ve son yolculuğuna uğurladık. 3 ay oldu hala içimdeki sızıdan kurtuladım.. canım acıo resmen kendi annem gibi.ah ettim kızım olursa ismini koyacağım. her mezarlığıa gittiğimde ağlarım konuşurum. benim hikayemde böyle anlatmak istedim iştee...

bende annemi cok severim.suan her ne kadar ogluyla sorunlar yasasakta o benim inci tanem.Basta sorunlar yasadik ama 15 yil incinmedim sagolsun.her eksimi dolduran tamamlayan oldu.ben kizimin adini koymayi istedim ama o istemedi eski isim diye.Yazdiklarini dusundumde bende dayanamam onun kaybina.belki ayrilabilirizde ogluyla ama onunla ayrilamam ve babamla sanirim.benim tek babam oldu diyebilirim.bunlari hic okuyamiyacaklar ama bilsinlerki cok seviliyorlar.

Başınız sağolsun Rabbim mekanını cennet etsin sizlere de sabır versin...
Ne mutlu ki son zamanlarını sizin gibi bir kız evlat daha edinerek yaşamış...

evet bende varım kayınvalidesini sevenlerdenim.hemde gerçekten çok severim o bana annecim yavrum der bende ona buyur annem derim.onun kızı yoktu beni öz kızı gibi sever yeri geldiğinde oğluna kızar bana kıyamaz.beraber kahve içeriz pazara gideriz alışverişe çıkar dikiş dikeriz.4 kere ameliyat oldu hep başındaydım.o ameliyattan çıkana kadar öldüm öldüm dirildim.o çıkıncı ağlamaktan bi hal oldum.ona bişey olur diye çok korktum.o benim canım annem onu çoook seviyorum çoookda seviliyorum:KK54::KK54::KK54::KK54:

Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.

Kayınvalidemle anne- kız gibi olmasak da seviyorum.
Hastalığına üzülürüm, mutsuz gördüğümde canım sıkılır.
Çalışan bir kadınım ama günü vs olur yardımına giderim.
Akrabalarını, arkadaşlarını kendi evimde misafir ederim mutlu olsun diye.
Bazen onlarla plan yaparım haftasonu.
Onlar da ayda yılda bir boğaza karşı çay içsin ne olmuş?
Çok şükür oturup konuşabileceğim güngörmüş insanlar.
Artık kayınvalidemin ve kayınpederimin de beni sevdiğini düşünüyorum.

İlk tanıştığımız günden evliliğimizin ilk aylarına kadar beni benimsemediklerini çok hissettirdiler.
İsteme, nişan, kına pek de keyifli geçmedi bu açıdan.
Üstünden zaman geçti ama unutulmuyor işte.
Keşke en baştan kabullenselerdi.
Hayata eleştirel bakıyorlar ailece, yani benim eşim de çok farklı değil.
Ama sabrettim, önyargılarını yıkmak için mücadele ettim. sonunda başardım.
Bazen doldum, eşime tepki gösterdim ama onlarla hiç yüzgöz olmadım.
Ben onların kültürüne alıştım, onlar da bana alıştılar artık.

sonuç olarak, kötü niyetli olmadıklarını biliyorum.
bizim sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmamızı isterler diye düşünüyorum.
Bazı düşüncesizlikler söz konusu olabilir zaman zaman en güzeli hoşgörmek.
çok da üzerinde durmamak..
Zaten bu tip durumları eşimle halletmem gerektiğini de biliyorum.
Çocuğumuz sağlıkla doğarsa inşallah, ellerinden geleni yaparlar ona da eminim.

bende çok isterdim öyle bir kayınvlalidem olsun yinede allah gecinden versinde öldüğünde arkasından ah çekip özlemle anayım

benim kayınvalidem çok baskın bir karakter bırakın kahve- sigara muhabetini hamile kalana kadar her gittiğimde iş çıkarırdı ( mutfak dolabını - camları sildirmek gibi) her hafta hatta bazen haftada 2 kez giderdik..

1 haftalık yeni evliydim duvarlarını silmiştim misafir geliyor diye ( her seferinde de söyler kafama göre birini bulsam yardımcı alırım diye ama hiç bulamaz)...

zor bir doğum oldu sezzeryan sonrası kan kaybettim kan verdiler 3 gece hastanede kaldım, annem 2. gece kızım bu gece o kalsın babaannedir hevesi vardır dedi peki dedim ama o 6 saat yanlız bıraktı beni hastanede ,öğlen evine gitti akşam 9 da geldi...

eve çıktım 3. gün yanıma gelip elbise dolabın neden karışmış, aspiratörün üstü toz olmuş neden silinmemiş diye söylendi ki ben bu dönemde halsizlikten bebeğimi zor emziriyordum...

neyse yine de allah uzun ömür versin ve rabbim beni bir daha maddi manevi ona muhtaç etmesin

Siz onun gibi bir kayınvalideye, o da sizin gibi bir geline sahip olduğu için çok şanslıymışsınız.

Mekanı cennet olsun inş.

Allah sizede sabır versin.

Cnm şanslı birisin ozaman ama kader işte neyapalım benimde bi şikayetim yok allh şükür sadece çok gerikafalı cahil neyapsın köyden gelin gelmiş bahçelerde çalışmış eltisi hep yönlendirmiş kendini geliştiremiş bi kadın kaynanam acıyorum bazen ona ama seviyorum ya

canım başın sağ olsun....bende kayınvalidemi sevenlerdenim canım.sağolsun her zaman yanımızda olmuştur.ben öyle kv.kp.görümce olayı yaşamadım.allah razı olsun hepsinden çok iyiler evliliğimin 5 yılındayım daha hiçbirinin kaşının indiğini görmedim.kv benden su bile istememiştir.anne ben getiririm otur sen dediğimde kıızm sen akşama kadar çalışıyorsun zaten biz akşama kadar evdeyiz sen otur dinlen der.kv hep eşimi uyarır bu kızı üzersen bu eve gelme der.allah razı olsun eşimde çok iyi bir insan.kp desen eşimin abisine kız bakacaklarında inş.hatice gibi bir gelinimizdaha olur diyormuş.bir hafta sonu ben eşimin ailesinin yanına gidememiştim.evde temizlik yapayım diye.eşim tek gitmişti.kp ben haticeyi çok özledimiştim keşke oda gelseydi demiş.akşam eşim deyince çok üzülmüştüm.onlar sadece bizde gelip gitme bekliyorlar hoş sohbet:KK66:bazen ben bile şaşırıyorum.ya böyle kv kp hala varmı diye....eşimin ailesi sakin yapıya sahip insanlar kimsenin dedikodusuna karışmazlar... görümcemle abla kardes gibiyiz.birazda bu kv gelin çekişmesi eşlerden dolayı oluyor.bence erkek asla ve asla eşini bir başka insana edirmeyecek.... sunuda söylemeden edemeyecegim benim annemin ve babamın yerini hiç kimde alamaz....

çok duygulandım yazınızı okurken.. maalesef iyiler bir bir gidiyor bu dünyadan..

Bende cok severim kayinvalide mi 7 senedir bir lafini duymadim bana cok yardimi var allah razi olsun.

herkese Allah sizin ki gibi kayınvalide vermiyor ben alt dairesinde oturmama rağmen görüşmüyorum yaptığı bir sürü yanlış oldu bana karşı iftira mı atmadı evin yedek anahtarıyla kaç kere evimemi girmedi ben lavabodayken bile eşimle benim gözümün içine baka baka yalan mı söylemedi tabi ortaya çıktı bu yalanlar daha neler nelerrr siz siz olun kayınvalidenize anneniz gibi davrandıkça o yüz bulup herşeyi ileri geri söyleyip istediği gibi davranma hakkını buluyor kendinde benim yaptığımı yapmayın ben öyle davranmamam gerektiğini öğrendim ama geç oldu :KK43:

bende çok isterdim öyle bir kayınvlalidem olsun yinede allah gecinden versinde öldüğünde arkasından ah çekip özlemle anayım

benim kayınvalidem çok baskın bir karakter bırakın kahve- sigara muhabetini hamile kalana kadar her gittiğimde iş çıkarırdı ( mutfak dolabını - camları sildirmek gibi) her hafta hatta bazen haftada 2 kez giderdik..

1 haftalık yeni evliydim duvarlarını silmiştim misafir geliyor diye ( her seferinde de söyler kafama göre birini bulsam yardımcı alırım diye ama hiç bulamaz)...

zor bir doğum oldu sezzeryan sonrası kan kaybettim kan verdiler 3 gece hastanede kaldım, annem 2. gece kızım bu gece o kalsın babaannedir hevesi vardır dedi peki dedim ama o 6 saat yanlız bıraktı beni hastanede ,öğlen evine gitti akşam 9 da geldi...

eve çıktım 3. gün yanıma gelip elbise dolabın neden karışmış, aspiratörün üstü toz olmuş neden silinmemiş diye söylendi ki ben bu dönemde halsizlikten bebeğimi zor emziriyordum...

neyse yine de allah uzun ömür versin ve rabbim beni bir daha maddi manevi ona muhtaç etmesin

Sizin kayınvalideniz de benimkine çok benziyor karakter olarak neden böyleler anlamıyorum sonuçta herkes insan eşit hepimizin iki gözü iki kulağı var birbirimizden üstün değiliz hiçbirimiz

çok iyi insandı bende elimden geldiğince hep yanında olmaya çalıştım. Ama kader kısmet işte doyamadım ...

başın sağolsun canım Rabbim sabır versin. zaten iyiler çok yaşamaz. kötülerde bildiğin kazık çakar dünyaya ve gelinlerinin burnundan getirir. ne kayınvalideler var hergün okuyoruz burda insanın kanını kurutur şekilde. Allah herkese böyle kv nasip etsin. Allah rahmet eylesin yattığı yer nurla dolsun mekanı cennet olsun

X