Benim kayinvalidem de cok seker, iyi niyetli, tatli dilii, dininde, namazinda gercekten iyi bir kadindi. Onunla 8 yil paylastik. Ayni evde oturmasakta, ayri sehirlerde olmamiza ragmen, bize hep gelirdi. Bazen bir iki ay kalirdi. Biz onlarin yanina giderdik. Beni bir gun olsa dahi kirmamistir, kotu laf etmemistir, beni esime hic ama hic sikayet etmemistir. Ben yeri gelir bazen kendi annemle gecinemem, kavga ederim ama sonra barisirim. Bu huyumu bildigim icin, ve cevreden ve yetistirme tarzimdan dolayi kv kv soyle olur, boyle olur dendigi icin hep biraz mesafe koymusumdur iliskimize. O hep cok yaklasmak istemisti ama ben biraz mesafeli olalim isterdim hep. Ama bende ona karsi hep guzel davrandim, elimden geldigince iyi agirladim evimde..hosuma gitmeyen davranislari vardi tabiki, ama ona hic yansitmadim. Sadece bir kez kavga etmistik, ama sonra baristik ve ondan ozur diledim... Cok anlayisla karsilamisti, kizim olur boyle seyler demisti..
Evime gelince her isime yardim ederdi. Camlarimi bile silerdi gerekirse. Torununu coook ama coook severdi. Biz onlara gidince erkenden kalkar soframizi cok guzel ve ozenle hazirlamak icin ugrasir, dururdu. Gun icinde planlar yapardi, bizim gunumuz guzel gecsin diye.. Bizi hep en iyi sekilde agirlamistir, maddi durumlari cok iyi olmasa bile..Sevgiyi, aile sicakligini, beraberce oturup ailecek yenilen yemegin verdigi guzelligi, positif dusunmeyi, sukretmeyi, tutumlu olmayi, cook guzel yemekler yapmayi hep ondan ogrendim.
Kp kv kadar olmasa da o da iyidir. Hic bir kotulugunu gormedim, beni hic kirmadi.
Kayinvalidemle beraber gezmelere giderdik, carsilarda gezerdik, gorenler anne kiz gibisiniz derlerdi.
Ama iyiler fazla yasamaz derler ya, ben de kayinvalidemi kaybettim. Aniden hastalandi ve kisa zamanda bu dunyayi terk etti.. Ve buna inanin cook uzuldum..Bu olay olali epey zaman gecmesine ragmen hala onsuz bir hayata alisamadim. Artik bizle kim ilgilenecek, cocugumu kim coook sevecek, bizi kim arayip soracak, kollayacak.. Olum ne kotu, ne aci, ne tuhaf bir sey...Inanilmaz bir sey, yasamayan bilemez..Mekanin cennet olsun annecim..seni cok ozledim..kizin