- 19 Nisan 2019
- 3.040
- 8.589
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Beni bundan vazgeçiren şey oldu, babalarımızın ismi aynı . Babasına X baba diyemem diye X anne deme fikrinden uzaklaştım .Mecburen muhatap olacaksınız anne demekle anneniz olmayacak rahat olun. Beklerler anne demenizi o yüzden hazırlanın derim. İsmin yanına anne eklersiniz daha kolay olur belki.
Sizin için küçük bi mesele başkası için büyük olabilir. Kaldı ki kadından hoşlanmıyorum hiç diyesim gelmiyor. Biraz empati yapabilirsinizofff kelimelere fazla anlam yüklüyoruz bence. ben diyorum valla. çok büyütüyorsunuz her şeyi.
Ben de annemi 10yil önce kaybettim ben de anne demiyorum sagolsunlar hiç beklemediler de ben teyze diyorum abilerim de kvlerine teyze diyor karıları sorun yaptı ama abimler içlerinden gelmediği için demedi bir süre sonra alisiyorlarHerkese merhaba. Benim annem yaklaşık 6 yıl önce vefat etti. Bir bu sebepten bir de önceki konumda bahsettiğim sebepten dolayı kv ile aramda mesafe olduğu için "anne" demek çok zor geliyor. Siz diye hitap ediyorum. Fakat mesela sesleneceğim zaman ne diyebilirim bir fikrim yok. Bir hafta sonra evlerine gidip üç gün kalacağız seslenmek zorunda kalmam inşallah diye dua ediyorum. Benim memlekette "teyze" falan denebiliyor mesela kuzenim eşinin annesine "x teyze" diye sesleniyor çok tuhaf da gelmiyor ama eşim onlarda bunun tuhaf karşılanacağını söyledi. Anne demeyeniniz varsa ne diye hitap ediyorsunuz?
Çok zor olacaksa sizin için yorumlarda da belirttikleri gibi isminin yanına anne eklersiniz ama sizli bizli konuşmakta hoş değil bence neticede eşinizin anne babası.Herkese merhaba. Benim annem yaklaşık 6 yıl önce vefat etti. Bir bu sebepten bir de önceki konumda bahsettiğim sebepten dolayı kv ile aramda mesafe olduğu için "anne" demek çok zor geliyor. Siz diye hitap ediyorum. Fakat mesela sesleneceğim zaman ne diyebilirim bir fikrim yok. Bir hafta sonra evlerine gidip üç gün kalacağız seslenmek zorunda kalmam inşallah diye dua ediyorum. Benim memlekette "teyze" falan denebiliyor mesela kuzenim eşinin annesine "x teyze" diye sesleniyor çok tuhaf da gelmiyor ama eşim onlarda bunun tuhaf karşılanacağını söyledi. Anne demeyeniniz varsa ne diye hitap ediyorsunuz?
Seslenme :) ben teyze bile demiyorum. Çocuğumdan önce siz diyordum. Çocuğumdan sonra iş kolaylaştı "babannesi" diyorum hahah çok saçma sapan bir hitap ama böyle yapıyorum. Hiç seslenmem gerekmediHerkese merhaba. Benim annem yaklaşık 6 yıl önce vefat etti. Bir bu sebepten bir de önceki konumda bahsettiğim sebepten dolayı kv ile aramda mesafe olduğu için "anne" demek çok zor geliyor. Siz diye hitap ediyorum. Fakat mesela sesleneceğim zaman ne diyebilirim bir fikrim yok. Bir hafta sonra evlerine gidip üç gün kalacağız seslenmek zorunda kalmam inşallah diye dua ediyorum. Benim memlekette "teyze" falan denebiliyor mesela kuzenim eşinin annesine "x teyze" diye sesleniyor çok tuhaf da gelmiyor ama eşim onlarda bunun tuhaf karşılanacağını söyledi. Anne demeyeniniz varsa ne diye hitap ediyorsunuz?
Galiba kadınlar olarak birçoğumuz karşı taraftan anne-baba sıcaklığını ve sahiplenilmeyi görmediğimiz için ya da bir gün bir şeylerin kötü gitme ihtimaline karşılık baştan mesafeli olma çabasındayız.Bu anne baba deme meselesini biz kadınlar büyütürüyoruz. Erkeklerin eşinin anne babasına hitapta zorlandığını ay nasıl derim benim zaten annem var ya da vefat etti yapamam diye düşündüklerini pek sanmıyorum, varsa da azdır. Çok rahat en başlarda anne baba diyorlar benim gördüğüm. Eşimde söz olur olmaz anne bana demişti benimkilere, ben derken zorlanmış sonra söylemiştim. Her şey bize zor velhasıl.
birkaç güne nişanım var benim de. Acaba artık annen, anne de vs. diyen olur mu diye düşündüm şimdiSu kvlerin anne deme beklentisini anlamıyorum kv yi ilk sözümde gördüm direk orda zorla anne dedirttiler şimdilerde çok zorda kalmadıkça demiyorum
Bizde olmuştu meraklı akrabalar sağolsun umarım sizde olmazbirkaç güne nişanım var benim de. Acaba artık annen, anne de vs. diyen olur mu diye düşündüm şimdi
ay umarım demezler. duymamazlıktan gelirim herhalde, ne diyebilirim kiBizde olmuştu meraklı akrabalar sağolsun umarım sizde olmaz