Hala diyorumHerkese merhaba. Benim annem yaklaşık 6 yıl önce vefat etti. Bir bu sebepten bir de önceki konumda bahsettiğim sebepten dolayı kv ile aramda mesafe olduğu için "anne" demek çok zor geliyor. Siz diye hitap ediyorum. Fakat mesela sesleneceğim zaman ne diyebilirim bir fikrim yok. Bir hafta sonra evlerine gidip üç gün kalacağız seslenmek zorunda kalmam inşallah diye dua ediyorum. Benim memlekette "teyze" falan denebiliyor mesela kuzenim eşinin annesine "x teyze" diye sesleniyor çok tuhaf da gelmiyor ama eşim onlarda bunun tuhaf karşılanacağını söyledi. Anne demeyeniniz varsa ne diye hitap ediyorsunuz?
benim de annem ben küçükken vefat etti ama ben rahatça söylemiştimEşim çok şükür çok anlayışlıdır. İlle anne de demiyor. Babasına baba demeyi düşündüm anneme demiyorsan ona dersen pek hoş durmayabilir o zaman ikisine de söyleme dedi
Ben diyorum, ama bence dünyanın en saçma adeti. Kim bu geleneği çıkarmış bilmiyorum ama keşke bir anda yeryüzünden silinse. Benim kocam biz yüzüğü takar takmaz kendi anne babası gibi anne babama hitap etti. O öyle yapınca bende teyzeden anneye dönmek zorunda hissettim. Kayınvalidemi seviyorum ama keşke demek zorunda olmasam, samimiyetsiz çünkü. İnsanın tek anne babası var başkasına neden diyor
Ben istemezdm baskasinin cocugu bana anne desinpeki empati düşünsek gelinin sana anne demeseydi diyelim ki kedi teyze deseydi saygi duyar miydin.. bence duyardin...
gelinlerin sana anne demiyorsa oğlanlarin da gelinin annesine anne demesin degil mi...Ben istemezdm baskasinin cocugu bana anne desin2 oglum var gelinler anne derse yapmacik oldugunu bildigimden kotu hissederim bence
Bizim damat'da öyle annem babam der hep,benim kızda öyle değil,anşatım yaparken x anne yada k.valide der,normalde anne ve baba diyor tabi.Benim eşim de baştan beri devamli anne baba diye diye dolaniyor, hep bahsederken de annem babam diye bahseder cok merakli.Hiç oyle dertleri yok.
Ama ben yine de yapamiyorum, ağzim büzüşüyordu derken olmuyor.
Gerci agzimin büzüşmesi normal benim, hanimefendi beni pek istemedi, kendi memleketinden kiz isterdi.
Nişanda damat el öpmek için yanıma geldiğinde hayırlı uğurlu olsun demiştim,oda sağol annecim demişti.gelinlerin sana anne demiyorsa oğlanlarin da gelinin annesine anne demesin degil mi...
ama oğlanlar deseydi tabiki kötü hissederdin yani.
ne güzel demiş işte .damadiniz da oğlunuz sayılır.Nişanda damat el öpmek için yanıma geldiğinde hayırlı uğurlu olsun demiştim,oda sağol annecim demişti.
Çok tuhafıma gitmişti,suratının ortasına çakasım geldi bir an,kızımdan başka anne diyen olmadığı içinde herhalde.
Benim kendi annem var zaten niye anne diyim ki ben de demiyorum. Ağzım varmıyor zaten, hiç seslenmek zorunda kalmadım şu zamana kadar yanına gidip sordum bişeyi en kötü. Çok da bir araya gelmiyorum zaten samimiyet sevmem. Sizli bizli olmayı tercih ediyorum.Herkese merhaba. Benim annem yaklaşık 6 yıl önce vefat etti. Bir bu sebepten bir de önceki konumda bahsettiğim sebepten dolayı kv ile aramda mesafe olduğu için "anne" demek çok zor geliyor. Siz diye hitap ediyorum. Fakat mesela sesleneceğim zaman ne diyebilirim bir fikrim yok. Bir hafta sonra evlerine gidip üç gün kalacağız seslenmek zorunda kalmam inşallah diye dua ediyorum. Benim memlekette "teyze" falan denebiliyor mesela kuzenim eşinin annesine "x teyze" diye sesleniyor çok tuhaf da gelmiyor ama eşim onlarda bunun tuhaf karşılanacağını söyledi. Anne demeyeniniz varsa ne diye hitap ediyorsunuz?
Hala söyler özel günleri kandilleri filan hiç atlamaz arar hep.ne güzel demiş işte .damadiniz da oğlunuz sayılır.
Ben de annem olamayacağını söyledim aramızdaki sorunlardan dolayı.Benim annemde vefat etti kvden de geldiğimden beri annelik değil kötülük gördüm hep o yüzden anne falan demedim. Eşime de dedim o benim annem falan değil diye.
Neden saygısızca olsun ki? Direkt siz diye konuşuyorum o da bana sen der.
Yoo hissetmem. Eger zorla dedirmiyceklerse kotu hissetmem. Sonucta benim.gorusum bu yonde cocuklar benimle ayni dusunmeyebilirlergelinlerin sana anne demiyorsa oğlanlarin da gelinin annesine anne demesin degil mi...
ama oğlanlar deseydi tabiki kötü hissederdin yani.
Yani zor bı durum ama ben direk anne diyorum ex gelin anneme Fatma anne derdi. Yani baştan bende çok çekindim tabi ama artık alıştım. Sonuçta esimizin annesi isim koyun önüne.Herkese merhaba. Benim annem yaklaşık 6 yıl önce vefat etti. Bir bu sebepten bir de önceki konumda bahsettiğim sebepten dolayı kv ile aramda mesafe olduğu için "anne" demek çok zor geliyor. Siz diye hitap ediyorum. Fakat mesela sesleneceğim zaman ne diyebilirim bir fikrim yok. Bir hafta sonra evlerine gidip üç gün kalacağız seslenmek zorunda kalmam inşallah diye dua ediyorum. Benim memlekette "teyze" falan denebiliyor mesela kuzenim eşinin annesine "x teyze" diye sesleniyor çok tuhaf da gelmiyor ama eşim onlarda bunun tuhaf karşılanacağını söyledi. Anne demeyeniniz varsa ne diye hitap ediyorsunuz?
Ya istese bile diyemezdin bence, kim içten diyorum dese de ben asla inanmıyorum. İyilikse benimki de iyi ama anne demek başka bişeyBenim eşim de baştan beri devamli anne baba diye diye dolaniyor, hep bahsederken de annem babam diye bahseder cok merakli.Hiç oyle dertleri yok.
Ama ben yine de yapamiyorum, ağzim büzüşüyordu derken olmuyor.
Gerci agzimin büzüşmesi normal benim, hanimefendi beni pek istemedi, kendi memleketinden kiz isterdi.
Ya istese bile diyemezdin bence, kim içten diyorum dese de ben asla inanmıyorum. İyilikse benimki de iyi ama anne demek başka bişey