• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesi böyle olan var mı? Sorun bende mi?

Kayınvaliden melek kendine gel :) saydığın olumlu özellikler diğer bütün negatifleri siler bence . Bir de ikinci evlilik de aileler ilk evlilikteyiz gibi heyecanlı olmuyor anlamak gerek evet sizin ilk ama onlar yaşamışlar evlatlarının ilk düğünü vs atmışlar o heyacanı bence. Bir de yetişkin insanlara anne babalar bir şey yapmak zorunda değil ya bence biz ilk evlendiğimiz ilk iki sene eşimde bende hep ailelere destek olduk maddi olarak aksine çünkü toy ve maldık :) aman bir şey istemesinler de vermesinler de değerini bilin kendinizi doldurmayın

haklısınız. o halde ben de madem 2. gelinim madem bana ufacık hediyeleri çok gördünüz o zaman gelinliği de benden beklemeyin deme hakkına sahibim. bunu söyleyeceğim zaten de gününü bekliyorum. hediye adı üstünde.. konuda çok kez yazdım. ben altın istemedim. bir çift içeri terliği bile almadılar içlerinden gelip de. bu bana reva değil. inanın değil. benim gibi geçimli ve iyi birine reva değil. insanın içinden gelirdi. derdi ki dur kızımıza da şunu alalım. demediler. içime çok oturuyor. bu beni kırıyor.
Bakın bence sizinkiler hediyeleşmeyi bilmiyorlar. Öyle bir adetleri yok. Ben öyle anladım. Para kısan insan olsa erzaktan vs kısarlar asıl onlar para tutuyor. Mesela birbirlerine veya kendi oğullarına doğumgünü hediyesi alırlar mı? Onu da sanmıyorum.
O yüzden ben değersiz miyim niye birşey almadılar diye düşünmeyin.

Bence huzuru bozmayın, o da onların eksi yönleri olsun görmezden gelin. Bu kadar iyiliğin nazarligi olsun.

Merhaba kızlar. 41 yaşındayım. 2 sene önce evlendim. kayınvalidem ve kayınpederim bana hiçbir hediye almadı. altın takmadı. bunlar geleneksel şeyler ben de öyle arsız biri değilim. altın alacaksınız diye bir konu geçmemişti. yine de insan gelinine içinden gelip de 1 çift çorap bile almaz mı? bana sıfır hediye hiç almadı. yeni ev kurdum gel mağazaya gidelim ihtiyacın olanı alalım demedi. bim a101 ürünü bile almadı. evinde kullanmadığı borcam olur, tencere olur işte havlu vs ne varsa verdi. olsun bu sorun değil. verdiklerini kullanıyorum işimi gördü. ama sorun bu değil. sorun acaba ben mi kafamda kuruyorum. kırgınım. eşime söyledim nazikçe. neden ailen bana hiç hediye almadı dedim. onlar öyle dedi. tutumlular falan dedi. bu arada 2 adet evleri var. birini oturmamız için verdiler. öyle şeylerde esirgemediler.

kışlık peynirdir, patates soğan vs işte yeme içmede de kısmazlar. ailemize karışmazlar. eşimle arama asla girmezler. ben davet etmezsem gelmezler. geldiklerinde aile işlerimize karışmazlar. annesi eşime akıl vermez mesela. hatta ben bir şey olduğunda kayınvalidemi öne sürerim. o istedi derim eşime her şeyi yaptırırım. kayınvalidem bana destek çıkar. başka hikayelerde okuduğumuz gibi oğluna fitne vermez. bana karşı doldurmaz. aksine yeter ki siz anlaşın bize laf düşmez der. buraya kadar güzel ama kırgınım işte. 1 adet bardak bile sıfırdan alıp gelmediler. aşırı cimriler diyemem ama tutumlular. bekar oğulları var onun eşyası falan yok. onu sıfırdan evlendirecekler. o gelinlerine altın vs takarlarsa işte o zaman açıkça söylemek istiyorum. sizce o geline altın takarlarsa yüzleşmeli miyim. gidip o gelininizden gelinlik bekleyin benden bu kadar demek istiyorum. benden güler yüz bekliyorlar. geldiklerinde hizmet hürmet vs ama gelinsem hediye hak etmez miyim? 1 yeni su bardağı bile hediye benim için. altından gümüşten geçtim ama bu kadarı da fazla bence.

ben mi abartıyorum bilmiyorum. eşim soğuduğumun farkında. bana bir şey demiyor. illa görüşelim vs demiyor. beraber tatil planı yapmıştı. ben onlarla tatile gitmek istemem dedim. uzatmadı. planı geri çekti. gerçekten de onlardan sırf bu yüzden soğudum. görmek istemiyorum.
esinin ailesi yaşli ve köylu mu yani genelde yasli olunca pek umursamazlar ve bazi koylerde yorelerdede umursamazlar.sizle alakasi yok aliskanlik mesleesidir bence

Bence huzuru bozmayın, o da onların eksi yönleri olsun görmezden gelin. Bu kadar iyiliğin nazarligi olsun.
Olmaz, o zaman arıza çıkaramaz. Dinginlik yaramamış konu sahibine. Pohpohlasınlar şımartsınlar diye paspas olmuş ama nafile, şimdi kaos zamanı

Ne acayipsiniz. Soguyasiniz varmış sogumussunuz. O bir çift terliği siz alıp götüremez misiniz burda dursun gelince giyerm diyerek.
Hediye almasınlar ne olacak esyayla mi mutlu olacaksınız
Bana takı takmadilar üstüne bir de takılarımi aldılar. Buna rağmen karışmayı kendilerine hak gördüler. Netice de yuvam yıkıldı. Karismayarak en büyük hediyeyi veriyorlar zaten. Zira az bulunuyor böyle eş ailesi

11 senelik evliyim,2’li kahve fincanı dışında bir çöpünü görmedim.Düğün ,eşya,takı vs zaten yoktu:)))İyikide almamış,iyikide yapmamışlar bayramdan bayrama merhaba .Herkes hakettiğini bulur.

Zemheri biz ne desek de,konu sahibi sabit fikirli,boşver arkadaşım🤔
Ne boşvereceğim ya, haksız işte. Böyle pasif agrasif tiplere sinir oluyorum.

'Ayyy ben bir şey istemem' dediklerinde gelin ne kadar kanaatkar maşallah deyip yağdıracaklar sanıyorlar ama şu ekonomide yok öyle bir aile. İstemeyene vermiyorlar, buna da vermemişler işte, şimdi kurnazlığının bedelini ödemeyi sindiremiyor.

Aile ilk geline yapmıştır, sana kocan yapmak zorunda, o da yapmamış. Boşanmış oğlunun ikinci karısına neden yapsın ki aile, o zaman ilk evliliğini yapacak oğluna bunun iki katını yapması lazım adil olmak için. Geline bir şey borçlu değiller ama anlayana. Böyle gelinim olduğunu bilsem inadına yapmam.

Lan çocuğum evlenme yaşına gelene kadar deli kaynanaya bağlayacağım bdv sayesinde. İyisi zaten yaranamıyor, kötü olmalı bari ki beğenmeyen gelinin geçerli bir sebebi olsun 😡

Ne boşvereceğim ya, haksız işte. Böyle pasif agrasif tiplere sinir oluyorum.

'Ayyy ben bir şey istemem' dediklerinde gelin ne kadar kanaatkar maşallah deyip yağdıracaklar sanıyorlar ama şu ekonomide yok öyle bir aile. İstemeyene vermiyorlar, buna da vermemişler işte, şimdi kurnazlığının bedelini ödemeyi sindiremiyor.

Aile ilk geline yapmıştır, sana kocan yapmak zorunda, o da yapmamış. Boşanmış oğlunun ikinci karısına neden yapsın ki aile, o zaman ilk evliliğini yapacak oğluna bunun iki katını yapması lazım adil olmak için. Geline bir şey borçlu değiller ama anlayana. Böyle gelinim olduğunu bilsem inadına yapmam.

Lan çocuğum evlenme yaşına gelene kadar deli kaynanaya bağlayacağım bdv sayesinde. İyisi zaten yaranamıyor, kötü olmalı bari ki beğenmeyen gelinin geçerli bir sebebi olsun 😡
Bende kira almayı düşünüyorum,
Baksana almadan da yaranamıyosun geline 🥰

Back