• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

Annesinin evinde canı isterse tabağı mutfağa kaldıran ve genelde işleri annesi ve anneannesi tarafından görülen bir kız olduğum için k.validemin evinde de her ne kadar öyle olmak istemesem de kazık gibi kalıyorum sanırım :KK43: Nikahımız oldu ama henüz düğünümüzü yapmadık. Onlara birkaç kez yemeğe gittiğimizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, yemekten önce sofrayı kurmaya yardım ederim. yemekten sonra masayı mutfağa filan taşıdım mesela ama ötesini yapmadım bulaşıktır vs. Veya kahveleri ben yapayım diye atlayacak biri değilim pek. Her zaman onun evinde de bu işleri benden devralacak birileri oluyordu büyük gelin veya k.validemin kız kardeşi gibi. Ama en son beraber yemek yediğimizde işi bir adım daha ileri götüreyim, bulaşıkları makinaya dizeyim istedim, k.validem hemen elimden aldı "sen ojelerini bozma lütfen geç otur " diye. ben ısrar edince bu kez "elbisen ıslanmasın" vs dedi :KK70: beceriksizliğim bu kadar mı belli olur ya :KK43: Tanıdığım bütün kadınlar çok hamarat ve ben kendimi kazık gibi hissediyorum. Anne evinde hiçbir zaman problem olmadı bu, kendi evimde de eşimle bize aç kalmayacak kadar yemek yapabilirim sıkıntı yok :KK70: Ama k.validemin gözünde bu konuda iyice beceriksiz olmamak için neler yapmalıyım? Hakikaten beceriksizim mesela hadi bir kahveni içelim deseler yapamam. Ama bulaşığa yardım etmek istemem abartı mıydı mesela? Siz neler yaparsınız k.validenizin evinde? (Burda da herkes hamarat çıkacak gibi bir his variçimde ama hayırlısı :KK70: )
hahaha :D ay canim benim. bir an kendimi gördüm sende... bende sunu yapayim bunu yapayim diyen biri degilim. Baba evinde prenses gibi bakarlardi bana.. kaç yasinda olsam bile. :) ama k.validemin evinde olunca.. biraz çekiniyorum sanki.

Kayinvalideniz dusunceli bi kadinmis :)) keske bana da otur ustun kirlenmesin vsvs diyen olsaydi. Ben sabah evine giderdim sofra kurardim bulasik supurge .. Makinaya camasir atmak toz almak.aklina ne gelirse artk. Otur is yapma.diyorsa yapma. Keyfine bak bnce ;)

yemek yenılecegı zaman sofranın kurulmasına ve toplanmasına yardım ediyorum, onun dışında bişi yapmıyorum.
e onu da yapmayana insan demem. kimse kimsenın hizmetçisi degıl çünkü.gerçi hamılleıkten dolayı şuan bu söyledıklerımı de yapmıyorum :=)

Kayinvalideniz dusunceli bi kadinmis :)) keske bana da otur ustun kirlenmesin vsvs diyen olsaydi. Ben sabah evine giderdim sofra kurardim bulasik supurge .. Makinaya camasir atmak toz almak.aklina ne gelirse artk. Otur is yapma.diyorsa yapma. Keyfine bak bnce :KK66:

maşallah sen mesai yapıyormuşsun resmen ya :D benimki öyle diyor da bir yandan arkamdan iş yapmıyor bak dyor mudur acaba diye dşünüyorum-ki diyor gibi geliyor bana =)

maşallah sen mesai yapıyormuşsun resmen ya :D benimki öyle diyor da bir yandan arkamdan iş yapmıyor bak dyor mudur acaba diye dşünüyorum-ki diyor gibi geliyor bana =)

Benimki arkamdan ' is yapmiyor hic ne bicim kiz bu' demis. elimi verdim kolumu kaptilar. Sen icinden geldigi gibi davran. İnsanlari memnun edemezsin soylim :)

daha 5-6 yaşlarında gittiğimiz yerde annem hadi sen şeker dağıt derdi bana.büyüdükçe gittiğimiz yerde işlerde çoğaldı tabii,gittiğimiz yerde bulaşıkları yıkamadan çıktığımı bilmem,gece gündüz.tabii o zamanlar bulaşık makinesi de yoktu.elde yıkar kurular kaldırırdık.şimdi kızlar ayağına servis bekliyor:KK14:
kızın olsa köle gibi is yapmasını ister miydin sen prenses gibi yetistirmissin bi dedigini 2 etmemissin belki hic is yaptıradın okul vs diye eee simdi evlendi diye elin kadınına neden is yapsın sofrayı kaldırsın en fazla o kadar

kızın olsa köle gibi is yapmasını ister miydin sen prenses gibi yetistirmissin bi dedigini 2 etmemissin belki hic is yaptıradın okul vs diye eee simdi evlendi diye elin kadınına neden is yapsın sofrayı kaldırsın en fazla o kadar
Oğlunu alirken elin kadını demiyon ama

eşinde elin kadının oğlu ne işin var elin ogluyla :KK59:

Oğlunu alirken elin kadını demiyon ama

eşinde elin kadının oğlu ne işin var elin ogluyla :KK59:
valla ben hep derim ben esimle evlendim ailesi beni baglamaz bayram seyran gider oturur gelirsin ne kadar icten sevicek seni elin kadını heleki kendi kızları varken bide benim kaynanayı bilsem oooooo elin kadını dgeil baska bisey dersin

iş yapmak neden kölelik olsun.ben yapıyorum işte elime mi yapışıyor.kızım olsaydı kendim gibi yetiştirirdim.mızıldanan kızlardan hiç hoşlanmam.

valla ben hep derim ben esimle evlendim ailesi beni baglamaz bayram seyran gider oturur gelirsin ne kadar icten sevicek seni elin kadını heleki kendi kızları varken bide benim kaynanayı bilsem oooooo elin kadını dgeil baska bisey dersin
Kız limoncu sende olmasan kk de aksiyon hareket eksik oluyo iyki varsın :KK70:

iş geline takı takıp, bohça yapmaya gelince "bınlır bizim iditlirimiz" diyen, ama iş k.validesinin evinde yediği tabağı sofraya koyup- kaldırmak olunca "zorunda mıyaaam"a bağlayan gelinler, gelinlerimiz..

Allah herkese kendisi gibi gelin versin der çekilirim.. ha bir de ikiyüzlülük var ama ona da sonra gelirim artık :KK66:
valla cnm genel olarak yazıyım bize genc gelinlerizi bayramda seyranda sürekli kaynana yatılı gitmek hafta sonu gezmek varken neden bütün günümü ona ayırıyım kı bende kaynana olsam suanki aklımda gelsin yesin icsin gitsin gelin bana geldiginde rahat etsin ki ogluma desin ayy annende cok rahat ediyorm gene gidelim

ille gelin dedigin is yapmak zorunda degil yani ben bunu kaldıramam kızım can parcam elin kadınının evinde mutfagında kaynana gözü hapsinde is yapsın hicccc işim olmazz

valla cnm genel olarak yazıyım bize genc gelinlerizi bayramda seyranda sürekli kaynana yatılı gitmek hafta sonu gezmek varken neden bütün günümü ona ayırıyım kı bende kaynana olsam suanki aklımda gelsin yesin icsin gitsin gelin bana geldiginde rahat etsin ki ogluma desin ayy annende cok rahat ediyorm gene gidelim

ille gelin dedigin is yapmak zorunda degil yani ben bunu kaldıramam kızım can parcam elin kadınının evinde mutfagında kaynana gözü hapsinde is yapsın hicccc işim olmazz

tabi ki değil, k.valide de geline ağırlığınca altın takmak zorunda değil.. kadın biriktirdiği parayı neden "elin kızına" taksın değil mi.. aksi taktirde parasıyla değil mi bastırdım aldım gelini der..

komşumun 8 yaşında kızı var.gelince eline şeker kolonya veriyorum misafirlere ikram ediyor.çay sevisi yaparken de şekeri tutuşturuyorum eline,benimle birlikte servis yapıyor.daha sonra misafirlerin tabaklarını topluyor.komşumla birlikte yetiştiriyoruz kızımızı:KK51:

Nasıl yapmıyorsunuz ya? Kendinizi kötü hissetmiyor musunuz ev sahibi ordan oraya kostururken? Kayınvalide olmak zorunda değil kime misafirliğe gitsem mutlaka yemek hazırlanıyorsa yemeğe yardım ederim, sofraysa sofra, bulasıksa bulasık. Çayı bitenin çayını doldurmak falan iş mi yani anlamadım bu kadar 'ay ben elimi sürmeeeğğmmm' laflarını.

Bana da kayınvalidem der üstün batmasın, kokmasın falan diye ama bu bir nezaket sözüdür, yapmasını istese de nezaketen böyle söyluyor olabilir. Olsun bir sey olmaz der gene yaparım. Ha yaranamam orası ayrı ama yaranmak için de yapmıyorum zaten.
benim söyle bi stratejim var benim evime gelen misafi kim olursa olsun geldimi rahate etmeli 10 cesit yemek yapar o anda cay koyar tatlı cıkarır bid esonra dondurma koyarım misafir varken asla is yaptırmam 20 kisi gün yapıyoduk sadece bi kuzenım caya yardım ederdi o kadar ben istemme kımse mutfagıma girsin bana geldimi otursun kösesine rahat etsin genc yaslı farketmez ama bende gittim mi asla girmem kimsenin evine

Back
X