• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

beceriksizsin diye deildir hem daha yeni evlisin hemde belki gerçekten sana zahmet olmasın diyedir..ben 5 senelik evliyim aynı senin yaptığın gibi masa hazırlar toplamasına yardım ederim..her seferindede kızım çalışıyorsun zaten yorma kendini der saolsun..

yeni evli bile sayılmayız daha düğünümüz olmadı, düğün ekimde :) tam olarak gelinleri gibi hissedemiyorm kendimi nedense. benimseyemedim pek sanırım.

Ben sadece masayi toplarim. Yemek yapmama kesinlikle izin vermez. Herseyime karisir, sen gec otur ben yaparm der. Bende artik masa toplamaktan fazlasini yapmiyorum.

Ben Kv gittiğimde sarmalar sarar tatlılar yaparım elim dolu giderim mutlaka bütün evi bana bırakır o evde sanki misafir kendisi ben ev sahibi olarak bulurum kendimi önce yemekleri pişirir sonra masayı açar toplar Bulaşık yıkar çay servisi meyve servisi kahve ile Kapanış olur yatılı gidiyoruz birde farklı Şehirlerde olduğumuz için kahvaltıyıda ben hazırlarım en fazla iki gün kalırız yattığımız oda ve oturma Odası'nı süpürür bi tepsi Börek yaparım ben yokken yesinler diye ayrılırım evin temizliğine vs hiç karışmam ama hiçbir kıymeti yok ama bu benim görgüm hiç tanımadığım bir eve de gitsem en küçük ben isem tabak hazırlanmasına çay servisine ve bulaşıkları yaparım mutlaka bu yaptığım işlerden gocunmam yada yorulmam dua alırım en fazla bi beklentimde yok açıkcası saatlerce sarma yapıp götürdüğümde eline sağlık demek yerine boş oturuyor ne yapsın sıkıntıdan sarma sarmış işte demişliğide vardır :) buna rağmen sevilmediğim beklentilerinin hep yüksek olduğu doğrudur :)

anladığım kadarıyla çalışmıyorsun. çaışmayınca kvalidelerin beklentisi artıyor doğal olarak. ben çalışıyorum öğretmenim ama çalışma saatlerim rahat olduğu için boş vaktim fazla oluyor işte.hele de yazın evdeyim, kvalidenin çok çalışıp çok yorulan biri değilim yani :D

altından kalkamıcan bişey mi kendi getirdiğin çikolatayı tabağa koyup ikram etmek

dünyanın bin türlü hali var buncacık şeye insan yüksünmemeli bence, kv yi geç yarın annen hasta olsa en azından yemeğini bari yedirebilirsin dimi, benim başıma bu geldi, annem 2 ay hastanede yattı 1 gün içinde önce makina çalıştırmayı akabinde yalap şalap da olsa yemek yapmayı öğrendim

kimse sana git kv evinde dip köşe temizlik yap demiyo ki ben de yapmam gücü yetmez yardımcı tutulur ama tabak bardak bile kaldırmıyorum demek genç bir kadına bence yakışmaz, sen de içten içe rahatsızlık duymuşsun ki bir yorumunda özeleştiri yapmışsın hiçbişey yapmaya yapmaya kadını söylettim sonunda diye

Ben her gittigimde yemek yaparim sofrayi kurarim kaldiririm bulasiklari hallederim. Temizligini yaparim. Ama icimden yaparim. Çünkü kaynanam yasli. Ama inanin birakmaz. O da duzgun vicdanli biri olmasa ben de yapmazdim..
Gerci ben nereye gidersem gideyim sofra kurma kaldirma yardim etme cay islerini falan yaparım. Ailemde boyle gordum.
Kendi evinde yapmayabilirsn ama millet senin yedigin tabagi kaldirmak zorunda degil der annem hep. Ki hakli da. Ben yiyip kalkip kenarda oturup baskalarinin sofrayi kaldirmasini bekleyemem. Yerin dibine girerim utancimdan.
Bana ters boyle seyler...

Ben her gittigimde yemek yaparim sofrayi kurarim kaldiririm bulasiklari hallederim. Temizligini yaparim. Ama icimden yaparim. Çünkü kaynanam yasli. Ama inanin birakmaz. O da duzgun vicdanli biri olmasa ben de yapmazdim..
Gerci ben nereye gidersem gideyim sofra kurma kaldirma yardim etme cay islerini falan yaparım. Ailemde boyle gordum.
Kendi evinde yapmayabilirsn ama millet senin yedigin tabagi kaldirmak zorunda degil der annem hep. Ki hakli da. Ben yiyip kalkip kenarda oturup baskalarinin sofrayi kaldirmasini bekleyemem. Yerin dibine girerim utancimdan.
Bana ters boyle seyler...

aynen, bir konuda yazmıştım dışarda yemek yiyoruz diyelim, yemekler biter ben tüm tabakları üst üste koyar yalandan da olsa peceteyle masayı siler öyle rahat ederim, halbuki prensipte nedir garsonun işi o dersin

tutup gelin değil misin yapacaksın ! gelin varken ben mi yapacam diyen insanlara yapasım gelmez, yine mecbursam yaparım ama seve seve değil söve söve olur...
fakaat;
yapma kızım ojen bozulmasın, yapma kızım üstün batmasın dedikçe benim daha çok yapasım geliyor mesela...

tutup beni düşünen, kibarlık yapan, yorulma kızım, bırak kızım olsun dursun kızım diye incelik gösteren insana neden iş yapmaktan gocunayım...?

daha çok yaparım, sevgisine saygısına daha çok hürmet ederim..
o insan saygıyı hak eder, o insana yapılan iş göze batmaz, o insanın temizliği zorunuza gitmez..

iyi insandır, kırmamak gerekir..

iyi madem ojem bozulmasın elbisem yağ olmasın diye geçip kenara oturmak biraz ayıp kaçıyor, yakışmıyor bana göre.
elbise yıkanır, oje yeniden sürülebilir... bahanesi olmaz..

Kızlar Ayıptır ya bardak kaldırmam diyen var . Kayınvalide eviyle Alakası yok arkadaşıma da gitsem Yaparım yani . Biz kalmaya geliyoruz o Yüzden temizliğe yardım ederim . Mesela dün vileda Yaptım. Çamaşır toplarım masaya yardım ederim Çay servis falan ama Yemeğe girmem çekinirim ya güzel olmazsa diye

Evlendikten sonrada eşleriniz anne yemeği anne temizliği beklentisine giriyor yazık valla eşlerinize 2 de çocuk olunca tümden yandınız evinizi bilmem ne götürür :KK14:

Ne olur beraber yapsanız yardım etseniz elinizemi yapışır bilmediginizi sorsanız yada sormaya tenezzül etmiyorsaniz internetten baksanız ev isleri ,yemek GÖRGÜ KURALLARI nedir nasil davranilir arastirsaniz şimdi eminin bütün görgü kurallarını biliyorsunuzdur :KK69:

Ben yaparim valla. Ki sevgili oldugumuz halde nadiren de olsa gittik bulasiklari bile yerlestirdim. Rahat edemiyorum baska evde masadan kalkip koltuga oturmaya falan. İllaki yardim etmem lazim. Ama icimden geliyor yani biri laf eder diye degil. O kisim pek umrumda degil acikcasi.

valla benım esim cok kızar asla hıcbırsey yapma bıtek kendı tabagını bardagını kaldır der...
kaynanayım diye ortalıkta gezıyor kaynana olmak kolay mı yapsınn her işi der :KK70:
ben kayınvalıdemın her ısını gonullu yapardım , bı kere bıle tesekkur duymadıgım ıcın esım yardım etmemı yasakladı :KK70:
en ıyısı yapmamak...

ne anlayışlı eşin varmış darısı başımıza :D ama zannetmiyorum

aynen, bir konuda yazmıştım dışarda yemek yiyoruz diyelim, yemekler biter ben tüm tabakları üst üste koyar yalandan da olsa peceteyle masayı siler öyle rahat ederim, halbuki prensipte nedir garsonun işi o dersin

Aynen ben de oyleyim. Copleri de toplarim cope atarim. Pis birakmayi sevmiyorum hic..

Biraz empati de yapmak lazım, babam vefat etti kardeşimin elinden iş gelmez bundan mütevellit biz ankaraya gidince annem akar kokar ne varsa eşime rica eder x bi baksan hani tamir edilir yanı var mı yenisini mi almak lazım diye, sağolsun eşim hiç yüksünmez, 3 saat çalıştığını bilirim, e ben onun annesinin evinde kendi tabağımı bile kaldırmazsam ayıbı geçtim hak geçer, ki eşimin tamirat yapmakta hiçbir çıkarı yok ama ben mantı börek sarma vs yiyorum 5 dk da toplamak kalıyo

Benim kayınvalidem aktif ve sağlıklı bir kadınken hiçbirşeye el sürdürmezdi. Ben çayımı bitirince ben daha Son yudumu almadan ben kalkmayayım diye bardağı elimden kapardı kadıncağız. Şimdi hasta tatil için onlara geldik, o demeden ben yapabildiklerimi yapıyorum hoş genede kayınvalidem gizli Gizli yapıyor ; sonuçta herkesin kendi ev düzeni farklı oluyor onun gibi yapamam. Büyük temizlik içinde Eşime annene yardımcı tut diyorum çünkü ben yapmaya kalksam bir hafta sürer heralde .

Elimden geldiğince beraber her işi yapmaya çalışırım.Kendisi memlekette zaten yanına gidince mutfak ev Temizliği vs yaparım.Ama o da hiç oturmaz bizsen

hem de aynı evde yaşıyorsunuz, sizin için daha da zor olmalı...mesela benim k.validem hiç iş beklemeyen biriymiş gibi gözükür ama içten içe beklediğini de anlıyorum. mesela bayramda arkadaşları geldi. önce tuzlu sonra tatlı servisi oldu çayla. ev kalabalıktı ve ben yardım etmedim. fakat benim getirdiğim çikolatayı benden açmamı ve bir tabağa koyup ikram etmemi istedi :KK70: o işi yapacak başkaları da vardı, benden hiç iş beklemeyen biri olsabunu istemezdi ama istedi işte. gelinini salınırken görsünler istemiştir belki :KK70: ama ben içten içe kendime kızdım ulan en sonunda kadına istettin sen hiçbir şey yapmadın diye.
O zaman wc gidip ihtiyaç gidermekte bi iş o islerinizi nasil hallediyorsunuz eminim çok yorucudur bi tarafiniza kiziyorsunuzdur

Tabaga çikolata koyup götürmek işse eğer bi bardak su getirmek veya tabağı kaldirmak wc de kalmaktan daha kısa
Aynen böyle devam edin

Sizin yapmaya üşendiğiniz tabak kaldirma sofra toplama gibi normal olan işleri eli ayağı olmayanlar can atiyordur yerinizde olmak için

iş geline takı takıp, bohça yapmaya gelince "bınlır bizim iditlirimiz" diyen, ama iş k.validesinin evinde yediği tabağı sofraya koyup- kaldırmak olunca "zorunda mıyaaam"a bağlayan gelinler, gelinlerimiz..

Allah herkese kendisi gibi gelin versin der çekilirim.. ha bir de ikiyüzlülük var ama ona da sonra gelirim artık :KK66:

Back
X