• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

iş geline takı takıp, bohça yapmaya gelince "bınlır bizim iditlirimiz" diyen, ama iş k.validesinin evinde yediği tabağı sofraya koyup- kaldırmak olunca "zorunda mıyaaam"a bağlayan gelinler, gelinlerimiz..

Allah herkese kendisi gibi gelin versin der çekilirim.. ha bir de ikiyüzlülük var ama ona da sonra gelirim artık :KK66:
Çok güzel yakalamissiniz tebrik ediyorum :)
Ama sanırım ben , ne bohçası ne takisi hicbisey istemedim , kendim yaptım herseyimi.. evine gidince de elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım,
Galiba ben enayi kısmına giriyorum dimi :( :(

iş geline takı takıp, bohça yapmaya gelince "bınlır bizim iditlirimiz" diyen, ama iş k.validesinin evinde yediği tabağı sofraya koyup- kaldırmak olunca "zorunda mıyaaam"a bağlayan gelinler, gelinlerimiz..

Allah herkese kendisi gibi gelin versin der çekilirim.. ha bir de ikiyüzlülük var ama ona da sonra gelirim artık :KK66:

Aynen, amcam kızlarına şöyle öğüt verirdi: size biri bişey veriyorsa mutlaka alın ama siz kimseye bişey vermeyin aha benim kuzenler de böyle olacak, ekmede yok biçmede yok yemeye ortak Osmanlı

Nasıl yapmıyorsunuz ya? Kendinizi kötü hissetmiyor musunuz ev sahibi ordan oraya kostururken? Kayınvalide olmak zorunda değil kime misafirliğe gitsem mutlaka yemek hazırlanıyorsa yemeğe yardım ederim, sofraysa sofra, bulasıksa bulasık. Çayı bitenin çayını doldurmak falan iş mi yani anlamadım bu kadar 'ay ben elimi sürmeeeğğmmm' laflarını.

Bana da kayınvalidem der üstün batmasın, kokmasın falan diye ama bu bir nezaket sözüdür, yapmasını istese de nezaketen böyle söyluyor olabilir. Olsun bir sey olmaz der gene yaparım. Ha yaranamam orası ayrı ama yaranmak için de yapmıyorum zaten.

Ama sanırım ben , ne bohçası ne takisi hicbisey istemedim , kendim yaptım herseyimi.. evine gidince de elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım,
Galiba ben enayi kısmına giriyorum dimi :KK43: :KK43:

dip köşe temizlik şu bu yapma, ama kendi yediğini toplamak bence iş değil

yorgun değilsem her şeyi yaparım, yalan yanlış erleştirsemde çaba harcarım.

kayınvalide olarak bakamıyorum ki. anne işte.

Galiba ben enayi kısmına giriyorum dimi :KK43: :KK43:

Valla bende enayi kısmına giriyorum.
Onlar taşınırken 2 hafta evinde temizlik yaptım her seyine kosturdum ama o benim gelin evimi tuttugumuzda temizliğe yerleştirmeye falan gelmedi :D
Bende artık gitmiyorum öyle temizliğe. Sadece evine gidersem anlık seylere yardım ediyorum.
Millet bardak kaldırmıyormuş valla helal olsun mu deyim ayıp mı deyim bilemedim :D

Benim de özendiğim bir grup var.
Mesela daha ilk kez gittiği evde bile 'kahveleri ben yapayım' deyip tek basına kalkanlar varya. Hah işte onlara özeniyorum ben daha kayınvalidemin evinde bilmiyorum cezvenin falan yerini :D

Is yapmak derken benim aklima dip köse temizligi, bahcesinin otlarini bicme falan gelir. Yemekten sonra masa toplamak pekte is yapmak sayilmaz. Benim kv genc ve baya bi hareketli o yüzden cabucak halleder masa toplamayi bulasik yerlestirmeyi ama bende bi ucundan tutarim mutlaka. Dip köse temizligine gelince herkezin kendi düzeni var cogu kendi yapmak ister, ama yasli olsaydi yapardim mutlaka. Annem hep der is yapmaktan korkmayin, bi zarari yok, elinizede yapismaz diye:)

2 kere yemeğe gittim ben daha. İkisinde de sofrayı kurmaya ve toplamaya yardım ettim. Bulaşıklara karışmadım. İlerde ne olur bilmem. Ama bende cok atılgan değilimdir hani "bırak anne ben yıkarım" falan der miyim bilmiyorum :D

altından kalkamıcan bişey mi kendi getirdiğin çikolatayı tabağa koyup ikram etmek

dünyanın bin türlü hali var buncacık şeye insan yüksünmemeli bence, kv yi geç yarın annen hasta olsa en azından yemeğini bari yedirebilirsin dimi, benim başıma bu geldi, annem 2 ay hastanede yattı 1 gün içinde önce makina çalıştırmayı akabinde yalap şalap da olsa yemek yapmayı öğrendim

kimse sana git kv evinde dip köşe temizlik yap demiyo ki ben de yapmam gücü yetmez yardımcı tutulur ama tabak bardak bile kaldırmıyorum demek genç bir kadına bence yakışmaz, sen de içten içe rahatsızlık duymuşsun ki bir yorumunda özeleştiri yapmışsın hiçbişey yapmaya yapmaya kadını söylettim sonunda diye

tabak bile kaldırmadığımı söylemedim, ilk mesajımı dikkatli okursanız sofra kıurup kaldırmaya yardımcı olduğumu ama ötesini yapmama k.vvalidemin izin vermedğini anlattım. bayram günü de misafirler geldiğinde biz kalabalık olarak mutfakta oturuyorduk eşimin kuzenleri vs. Misafirlere salonda ikram yapılırken kvalidem gene siz oturun diye ısrar etti ki görümcem de vardı aramızda o da oturdu. K.validem ve kız kardeşi götürdü içeri. Zaten gelen misafirler de 3 kişiydi çok iş olmadı. K.validem yaşlı olsa ben de kendime yakıştıramam muhakkak daha fazla yardımcı olurum. Ama dediğim gibi kvalidem de kardeşi de genç ve kardeşi de hep ondadır ztn ikisi de elimden alırlar herşeyi. Benim kafamı kurclayan şey böyle yapmalarına rağmen onları dinlediğim için beceriksiz tembel gelin olarak arkamdan konuşulmaması. Belki de onlar bize siz oturun dediklerinde "Aa yok annecim bana verin tabakları" filan demem lazımdı öyle çok hamarat ve ii gelin ünvanını alabilirdim belki :D Ama yapımda yok. Dahası başka bir arkadaşa yazdığım gibi evin düzenini bozuyormuşum gibi hissediyorum çoğu zaman ve kendi akrabaları da oturunca ben de kalkmadım açıkçası.

Ayrıca merak etmeyin bir yakınım hasta olursa-kvalidem de dahil-yemeğini yedirebilirim :) bu çok başka bir şey. benim konum bambaşka.

Annesinin evinde canı isterse tabağı mutfağa kaldıran ve genelde işleri annesi ve anneannesi tarafından görülen bir kız olduğum için k.validemin evinde de her ne kadar öyle olmak istemesem de kazık gibi kalıyorum sanırım :KK43: Nikahımız oldu ama henüz düğünümüzü yapmadık. Onlara birkaç kez yemeğe gittiğimizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, yemekten önce sofrayı kurmaya yardım ederim. yemekten sonra masayı mutfağa filan taşıdım mesela ama ötesini yapmadım bulaşıktır vs. Veya kahveleri ben yapayım diye atlayacak biri değilim pek. Her zaman onun evinde de bu işleri benden devralacak birileri oluyordu büyük gelin veya k.validemin kız kardeşi gibi. Ama en son beraber yemek yediğimizde işi bir adım daha ileri götüreyim, bulaşıkları makinaya dizeyim istedim, k.validem hemen elimden aldı "sen ojelerini bozma lütfen geç otur " diye. ben ısrar edince bu kez "elbisen ıslanmasın" vs dedi :KK70: beceriksizliğim bu kadar mı belli olur ya :KK43: Tanıdığım bütün kadınlar çok hamarat ve ben kendimi kazık gibi hissediyorum. Anne evinde hiçbir zaman problem olmadı bu, kendi evimde de eşimle bize aç kalmayacak kadar yemek yapabilirim sıkıntı yok :KK70: Ama k.validemin gözünde bu konuda iyice beceriksiz olmamak için neler yapmalıyım? Hakikaten beceriksizim mesela hadi bir kahveni içelim deseler yapamam. Ama bulaşığa yardım etmek istemem abartı mıydı mesela? Siz neler yaparsınız k.validenizin evinde? (Burda da herkes hamarat çıkacak gibi bir his variçimde ama hayırlısı :KK70: )
aman yapma ya ne yapcam bs-osverrr

tabak bile kaldırmadığımı söylemedim, ilk mesajımı dikkatli okursanız sofra kıurup kaldırmaya yardımcı olduğumu ama ötesini yapmama k.vvalidemin izin vermedğini anlattım. bayram günü de misafirler geldiğinde biz kalabalık olarak mutfakta oturuyorduk eşimin kuzenleri vs. Misafirlere salonda ikram yapılırken kvalidem gene siz oturun diye ısrar etti ki görümcem de vardı aramızda o da oturdu. K.validem ve kız kardeşi götürdü içeri. Zaten gelen misafirler de 3 kişiydi çok iş olmadı. K.validem yaşlı olsa ben de kendime yakıştıramam muhakkak daha fazla yardımcı olurum. Ama dediğim gibi kvalidem de kardeşi de genç ve kardeşi de hep ondadır ztn ikisi de elimden alırlar herşeyi. Benim kafamı kurclayan şey böyle yapmalarına rağmen onları dinlediğim için beceriksiz tembel gelin olarak arkamdan konuşulmaması. Belki de onlar bize siz oturun dediklerinde "Aa yok annecim bana verin tabakları" filan demem lazımdı öyle çok hamarat ve ii gelin ünvanını alabilirdim belki :KK70: Ama yapımda yok. Dahası başka bir arkadaşa yazdığım gibi evin düzenini bozuyormuşum gibi hissediyorum çoğu zaman ve kendi akrabaları da oturunca ben de kalkmadım açıkçası.

Ayrıca merak etmeyin bir yakınım hasta olursa-kvalidem de dahil-yemeğini yedirebilirim :) bu çok başka bir şey. benim konum bambaşka.

peki ben yanlış anlamışım kusura bakma

Ben her gittigimde yemek yaparim sofrayi kurarim kaldiririm bulasiklari hallederim. Temizligini yaparim. Ama icimden yaparim. Çünkü kaynanam yasli. Ama inanin birakmaz. O da duzgun vicdanli biri olmasa ben de yapmazdim..
Gerci ben nereye gidersem gideyim sofra kurma kaldirma yardim etme cay islerini falan yaparım. Ailemde boyle gordum.
Kendi evinde yapmayabilirsn ama millet senin yedigin tabagi kaldirmak zorunda degil der annem hep. Ki hakli da. Ben yiyip kalkip kenarda oturup baskalarinin sofrayi kaldirmasini bekleyemem. Yerin dibine girerim utancimdan.
Bana ters boyle seyler...

valla o dediklerini yemek yapmak ve temizlik hariç ben de başkalarının evinde yapıyorum canım. sadece biri bana lütfen sen geç otur dediğinde eğer çok samimi olduğum birinin evinde değilsem "Aaaaa lütfen ölümü gör ben yıkayacağım" diye eline yapışmam. Böyle yapmayışım acaba k.valideme ters geliyor mu aa ne kolaycı kız diyor mudur acaba diye endişeleniyorum. Yiyip yiyip kurulan bir insan izlenimi vermişim herhalde bak şimdi :)

O zaman wc gidip ihtiyaç gidermekte bi iş o islerinizi nasil hallediyorsunuz eminim çok yorucudur bi tarafiniza kiziyorsunuzdur

Tabaga çikolata koyup götürmek işse eğer bi bardak su getirmek veya tabağı kaldirmak wc de kalmaktan daha kısa
Aynen böyle devam edin

Sizin yapmaya üşendiğiniz tabak kaldirma sofra toplama gibi normal olan işleri eli ayağı olmayanlar can atiyordur yerinizde olmak için

tut kelin perçeminden hesabı bir yorum olmuş. ne de güzel anlamışsın bravo...

bu laf kime gitti ki şimdi

Benim de özendiğim bir grup var.
Mesela daha ilk kez gittiği evde bile 'kahveleri ben yapayım' deyip tek basına kalkanlar varya. Hah işte onlara özeniyorum ben daha kayınvalidemin evinde bilmiyorum cezvenin falan yerini :KK70:

al benden de o kadar :) ben de çok özeniyorum o tiplere inanın. herkes bayılıyor zaten. bnm k.valide de mest olurdu eminim ama gelin olarak bir kazığı aldı naparsın :D

Back
X