• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

Çalışmadığım için benim kv hiç çekinmez, hatta ilk günden başladım temizliğe, kvdem mutfaktayken bende yanında olurum ayıp olmasın diye. Kendiside hiç mutfaktan çıkmıyor, işleri hiç bitmiyormuş gibi geliyor. Annemin evinde yapmadığım işleri evlendikten sonra başkasının evinde yapmak ağır oluyor. Ben yokken nası yapıyodu acaba dedirttiriyor. Hayır yaptığım işi severek yapardım ben ama iş yaparken kendimi gözetim altında hissediyorum hep nası yaptığıma bakıyor, yorumları hiç bitmiyor. Artık çok bunaldım. Nasıl bukadar kendilerinden razı olabiliyorlar? Bize gelse aynen benim işlerime karışır ğerdeleri halıları koltukları en son ne zaman sildiğimi sorar. Çok rahatsız oluyorum. Bide kv değil sadece, kv ile nereye misafirliğe gitsek ordada elime bakıyor, kalkmamı bekliyor ben gittiğimiz eve ilk defa gitmiş olsam bile. Resmen hizmetçi gibi hissediyorum kendimi.

hem de aynı evde yaşıyorsunuz, sizin için daha da zor olmalı...mesela benim k.validem hiç iş beklemeyen biriymiş gibi gözükür ama içten içe beklediğini de anlıyorum. mesela bayramda arkadaşları geldi. önce tuzlu sonra tatlı servisi oldu çayla. ev kalabalıktı ve ben yardım etmedim. fakat benim getirdiğim çikolatayı benden açmamı ve bir tabağa koyup ikram etmemi istedi :KK70: o işi yapacak başkaları da vardı, benden hiç iş beklemeyen biri olsabunu istemezdi ama istedi işte. gelinini salınırken görsünler istemiştir belki :KK70: ama ben içten içe kendime kızdım ulan en sonunda kadına istettin sen hiçbir şey yapmadın diye.

Allah aşkına çikolatayı tabağa koyup ikram etmek iş mi oldu

masadan tabak kaldırmak bardak kaldırmak iş midir yaa, ben bunu eşimin dostumun evinde de yapıyorum zaten artık her şeyin makinası var, yiyip içip kırlent gibi köşeye kurulamam çekinirim kv anne teyze arkadaş evi fark etmez

konu sahibi bugün 2 kişisiniz yarın çocuk olur 3 olursunuz çikolata ikramını işten sayıyosan sadece çocuğun ara öğününe ek gıdasına yetemezsin, misafir falan saymıyorum bile

valla benım esim cok kızar asla hıcbırsey yapma bıtek kendı tabagını bardagını kaldır der...
kaynanayım diye ortalıkta gezıyor kaynana olmak kolay mı yapsınn her işi der :D
ben kayınvalıdemın her ısını gonullu yapardım , bı kere bıle tesekkur duymadıgım ıcın esım yardım etmemı yasakladı :D
en ıyısı yapmamak...

Kendi anne baba evimde bir kere bile suyumu almışlığım yok:)
Evlenince zehirlenmeyecek kadar yemekle işi idare etmeye çalıştım.

Kvde evinde bomboşmdurup yaşlı insanın hizmet etmesi ayıp geliyor. Aslında genç ve sağlıklı ama büyük olduğu için utanıyorum.

Sofrayı kurmaya ve kaldırmaya yardım ederim. Elim ev Yapımı dolu giderim arada Sırada:) Başkasına yaptırır götürürüm tabi:) Misafir varsa daha fazla yardım etmeye çalışırım.

Ama bulaşığa hiç girmem ya da yere yastık düşmesi dışında ortalığı toplamam. Onun düzenine karışıp rahatsızlık vermem.

Çok dert etme bence. Arada size kek Yaptım diyip götürsen veya Süslü sofra hazırlasan yeter onlara.. Ojeni ve elbiseni düşündüğüne göre kvn anlayışlı biri..

Küçük eltimle yaşıyor kayınvalidem. Önceleri başka şehirdeydik gittiğimde iş yaptırmazdı. Sonra hamileliğim sıkıntılı diye yaptırmıyor. Tabi sofra kur kaldır bulaşık falan onları yaptırmasa da yapıyorum. Bu saydıklarımı iş olarak görmüyorum. Temizliktir ortalığı toplamaktır onlara dokunmuyorum şuan için.
Yetişme tarzı etkili. Misafirlikte bile yemeğimi yiyip köşeme çekilmemişimdir.

Ben kv min evine hiç gitmedim ama anneannenin evine gittim kv de vardı.
Tabiki köşede bekledim sadece tabağımı alıp mutfağa tezgaha koydum.
Kurban bayramında da gittim bizim için kesip ayırdıkları etlerin hazırlanmasını izledim. Kayınbilader yenge yardım etmiceniz mi dedi ona dalga mı geçiyorsun kardeş bakışı yaptım :) zaten becerim de sıfır.
Her şeyi anlarımda senin etlerini hazırlıyor insanlar seninki de kusura bakma ama ayıp değil mi?hadi sen yapma kocanda mı yapmadı.

O evdeysem orada yemek yediysem yaparim masayida kurarim sofrayida toplarim bulasigi makinayada dizerim.. Ne olucak canim ..
Ama ekstra gidip evini temizlemem kadin tutulur detayli temizliklerde..
Aynen ben de öyle ordaysam bulaşık yikarim sofrayi toplarim. Extra bişey yapmam ama çok bekler. Gelinler Evimi temizlemez gibi vs konuşur. Hamileyken bile benden temizlik bekliyordu ki ben Evimi temizlerken zorlamiyordum şimdi de bebeğim var hâlâ bekliyor biri de çıkıp demiyor senin ne ihtiyacın var hep bana hep.bana ister onlar. Çok bekler artık :)

hem de aynı evde yaşıyorsunuz, sizin için daha da zor olmalı...mesela benim k.validem hiç iş beklemeyen biriymiş gibi gözükür ama içten içe beklediğini de anlıyorum. mesela bayramda arkadaşları geldi. önce tuzlu sonra tatlı servisi oldu çayla. ev kalabalıktı ve ben yardım etmedim. fakat benim getirdiğim çikolatayı benden açmamı ve bir tabağa koyup ikram etmemi istedi :KK70: o işi yapacak başkaları da vardı, benden hiç iş beklemeyen biri olsabunu istemezdi ama istedi işte. gelinini salınırken görsünler istemiştir belki :KK70: ama ben içten içe kendime kızdım ulan en sonunda kadına istettin sen hiçbir şey yapmadın diye.
"sen ojelerini bozma lütfen geç otur " demesinden belli yaw
hafif laf mı batırmış ne :P

Bence bunun tadini cikarin ben olsam is yapmam en fazla bi tanidigimin evine yardim ediyomus gibi yardim ederim sadece...

Bir bayram öncesi camlarını sildiğim, her yemek sonrası mutfağını topladığım kayın validem ben hamilelikten dolayı iş yapmayınca,getirip kolum ağrıdı diye süpürgeyi uzandığım odaya bıraktı gitti,ben enayi miyim hizmet edicem diye laf soktu. Benim evimde karnım burnumda birşeyler hazırlarken yardım et dediklerinde mutfağa gelip kapısını kapatıp oturup benle sadece muhabbet eden bi kadın olduğu için beni soğuttu. Sende misafir gibi davran,onlar evine gelince de birşey yaptırma!

• Valla bugüne kadar bir bardak bile kaldirmadin , kaldirmamda alismasin..
  • Sende öyle yap bence , yapayim diyede kendini hirpalama bosver yapsinlar...

ramazan öncesi komşularla toplanıp bebek görmeye gittik.yendi,içildi herkes laflamaya başladı.kalkma zamanı geldi kimsenin kılı kıpırdamadı.gittim mutfağı topladım,bulaşıkları makineye yerleştirdim.gencecik kadınlar da keyif yaptı.biz gidince ev sahibi bebekle mi ilgilensin,mutfak mı toplasın diye düşünen olmadı.böyle böyle değerlerimiz kayboluyor işte.:KK43:
bu yaşımda daha hiç bir yerde oturmuş değilim.ne annemin,ne kaynanamın,ne de başka evlerde.hizmetçi ruhlu yetiştirmiş annem beni.daha küçücükken gittiğimiz evlerde yardım etmemi söylerdi.haaa şikayetçimiyim aslaaa,ben otururken benden büyük birinin ortada dolaşıp iş yapması,servis yapması zoruma gider:KK51:

ramazan öncesi komşularla toplanıp bebek görmeye gittik.yendi,içildi herkes laflamaya başladı.kalkma zamanı geldi kimsenin kılı kıpırdamadı.gittim mutfağı topladım,bulaşıkları makineye yerleştirdim.gencecik kadınlar da keyif yaptı.biz gidince ev sahibi bebekle mi ilgilensin,mutfak mı toplasın diye düşünen olmadı.böyle böyle değerlerimiz kayboluyor işte.:KK43:
bu yaşımda daha hiç bir yerde oturmuş değilim.ne annemin,ne kaynanamın,ne de başka evlerde.hizmetçi ruhlu yetiştirmiş annem beni.daha küçücükken gittiğimiz evlerde yardım etmemi söylerdi.haaa şikayetçimiyim aslaaa,ben otururken benden büyük birinin ortada dolaşıp iş yapması,servis yapması zoruma gider:KK51:

aynen ya bizi ailelerimiz hizmetçi ruhlu yetiştirmiş derim.değil kayınvalide evi,konu komşuda bile oturmazdık.bir dua,bir organizasyon olsun,bizler mutfağa girer.bütün herşeyleri yapardık.oz zamanlar bulaşık makinası da yoktu.dönüşümlü olarak,bütün mevlütün bulaşıklarını yıkadığımı bilirim.

şimdi yapmıyoruz .çünkü yeğenlerimizi de(kızım yok ama olsaydı böyle yetiştirirdim)aynı bçyle yetiştirdik.hepsi üniversite mezunu,okumuş,modern kızlar ama asla böyle kompleksleri yok.bize geldiklerinde bile beni yerimden kaldırmazlar.

gelinim derseniz,şimdilik tabak kaldırma,sofra kurma aşamasında,bundan sonra da öyle olacağını düşünüyorum.( 2 ay sonra düğün var,10 aylık nişanlılar)yani fazla bir iş beklemiyorum.ama evinde öyle değil,çalışmasına rağmen,gittiğimizde mutfaktan çıkmıyor.aslında ben biraz böyle seviyorum.bana gelince yapmasın.ben de kırkyılda bir onun evine gittiğimde,hanımağa gibi köşede oturayım.:KK14:

vay anasını bide bana feminist derler, dün gelenek görenek diyenleri hu başlığa alalım, artık bdv gelin konularını kesinlikle büyük bir acaba ile okucam

bende kv ile bal kaymak değilim ama zaten kadın çeşit çeşit yemek yapmış oluyo sofra kurup toplamak makinaya dizmek mi iş olacak, masada mantıdan zeytinyağlısına sarmasına kadar 6 çeşit falan yemek olur kimbilir kaçta kalktı hazırladı onları ben makinaya dizdim iş oldu

benim kv de yasli.
ev temizligi pek sevmez derin temizlik utude ozen vs beklemez.tam ciftci sirin gibi tozla toprakla oynar.
ilk evlendigim yil cok cabaliyordum evini temizleyim diye sonucta esimin annesia sonra bi baktim akbabalar etrafimi sarmis aman ne is sever bir gelin felan kv zaten aman birak aman yeter deyip duruyor baskalari sira onlara gelsin istiyor bende yavas yavas elimi cektim.
is yapmiyorum yediklerimizi yikarim sofraya yardim ederim misafir felan gelirse servis yaparim genelde de isten kacarim.
ben sunu bilir sunu soylerim kims ile samimiyete gerek yok hele ki es ailesine hic yok!

Back
X