Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

Konuyu okurken düşündümde ben nekadar iş yapıyorum diye çok abartmıyorum bende zaten kayınvalidende dip köşe temizlik istemez kesinlikle arada der yapın yoruluyorum diye tmm anne diyorum hatta bi kaç kez yapmayada gittim birlikde bişeyler yapdık ben toplarım genelde,masa kurarım kaldırırım, kahvaltı hazırlarım vs bulaşıkları elimde yıkamam makineye koyarım kendisi bazen koyma kızım ben elimde yıkarım diyor bende toplayıp bırakırım bazen masayı kurar toplamadan eve geldiğimizde olur dün oldu mesela amaaaa kendisi benim evime gelince asla kaldırman yerinden suyunu dahil herşeyini ayana götürürüm.

Kaynanam filan yokta bende bi eve gidince şu maharetli hanimlar oluyor onlar gibi olmak isterdim sahsen. Sanirim bende tabak kaldirma asamasini cok gecmem. Aslinda bunda birazda benim sınır takintim etkili oluyor. Baskasinin esyasi dokunmamam gerektigi ya da ya zarar verirsem ya dokundugumda o icten ice hoslanmazsa esyasna dokundugum icin filan ole seyler iste.

bu biraz huy meselesi galiba, ben arkadaşlarımın evinde de yaparım, ev sahibinin bir saatte yapacağı işi birlikte yapınca 15 dk da bitiriyoruz

Ev işi yorar diye erkek ve kız çocuklarına yaptırmayan anneler iyi bişey yaptıklarını zannediyorlar belki ama çok yanılıyorlar.Burda dediğim şey bütün evin sorumluluğunu ver gitsin çocuklara değil tabi ama en azından temizlik nedir nasıl yapılır,kendini idare edecek yemek nasıl yapılır .Bu işler sadece kadınlara ait değildir algısını erkek cocuklarda oluşturabilmek ,önemli şeyler diye düşünüyorum.
Kayınvalidenize gidip köle gibi çalışın demiyorum ama yemeğe gidiyorsanız sofra kuruluşuna ,kaldırılışına ,bulaşıkların toparlamasına yardımcı olmak gerekiyor diye düşünüyorum.

daha 5-6 yaşlarında gittiğimiz yerde annem hadi sen şeker dağıt derdi bana.büyüdükçe gittiğimiz yerde işlerde çoğaldı tabii,gittiğimiz yerde bulaşıkları yıkamadan çıktığımı bilmem,gece gündüz.tabii o zamanlar bulaşık makinesi de yoktu.elde yıkar kurular kaldırırdık.şimdi kızlar ayağına servis bekliyor

Elimi bile surmem ben hic birseye
Zaten kv de beklemez birsey yapmami
Karsilikli mutluyuz ben onun evinde misafirim o da ev sahibi

Herkes Kv adayi bence ona göre düsünmek lazim
Sofra kurmak, sofra toplamak bulasiklari elde veya makinede yikamak pek is sayilmaz ben kendi evimdede teyzemin evindede yapiyorum tanimadigim bir evde bile tabaklari toplar tezgaha koyarim bulasiga karismasamda yabanci bir evde normal geliyor bana .
Kayinvalidemle tanismadim ama onun evindede bu yaptiklarimi yaparim is olarak görmüyorum bunlari.
Gerektigi takdirde yemekte yaparim iyi anlasiyorsak oda beni seviyorsa niye yapmayim öcü degil ya.

ovv senin k.validen gerçekten çok çok fenaymış. bizimkinin öyle bir laf edeceğini pek zannetmiyorum. olsa olsa içinden geçiriyordur belki ama geçirmemesi için ben de elimden geldiği kadarını yapmaya çalışıyorum işte.

Ben pek bişey yapmam ama evime gelenede hiç bişey yaptırmam en güzeli

ben de böyle olsun istiyorum aslında. benim evimde de kimse bir şey yapmasın. çok yakın arkadaşlarım vs hariç tabii onlar da sohbete vs daha fazla zaman kalsın diye yardım edebilirler ama kendi akrabalarımdan veya özellikle de k.validem vs eşimin akrabalarının hiç iş yapmalarını istemem.

Kendileri benim evimde yapmaz bende onların evinde yapmam yer içer çocuğumu alır otururum ..:) yapmak isterim ama değer kıymet bilmez bir insan için parmagimi bile oynatmam ..sonuç olarak içten içe birbirimize kırgın kızgın olsakta dıştan yüze güler mutlu gibiyiz..

canım valla biz de trakyalıyız ama hiç de hamarat bir şekilde yetiştirilmedim. bütün evi çekip çevirmesem de keşke temizlikten mutfaktan ütüden anlayan biri olmam için arada iş verilseydi öğretilseydi diye düşünüyorum şu anda.

hiç o açıdan düşünmemiştim valla :) öantıklıymş gerçekten beceriksiz gözükmeye çalışmak ama benim bunun için ekstradan bir çaba harcamama gerek yok zaten

öyle yapıyorum zaten. insanlar içerde uğraşırken salona geçip kurulacak biri değilim tabii ki de. ama fır fır ortada dönen bulaşığı yıkayan o arada hemen kahveleri koyan pratiklikte bir kız değilim sadece. olmak isterdim açıkçası. benim yaptığım söylediğim gibi mutfağın kurulup kaldırılmasına yardım etmek. ötesini becerebilsem isterdim ama olmuyor. bir de düzenini bilmiyorum, yerie yerleştirmek veya almak istrsem devamlı sormam gerekecek şunun bunun yeri neresi diye. öyle olsun istemiyorum. bir de insanların düzenini bozuyormuşum gibi geliyor.

bence bırak kendisi yapsın sonra seni kullanıka kullanır

ki kvalidelerin istedikleri de gelinlerin özellikle kalabalık içinde çalışıyoe hizmetleniyor görünmeleri herhalde

Saygıyı hak edene verilir ,gittiğiniz yerde size nasıl davranılıyorsa uyumuda Ona göre sağlayın sorun kalmaz !

Belki benim kv de bekliyor ama ben canimin istedigi kadar yapiyorum.
Biri bisey derse de koca sene calisiyorum ben buraya dinlenmeye geldim diyorum.
Canim isterse kahve yaparim. Bergun tatli yaparim. Ufak tefek isleri canim istedigi zaman yaparim.

ahaha canım yaa beni anlayan birilerinin olmasına çok sevindim hah aynen de dediğin gibi işte. benim de sorunum aslında k.validemin evini kendi evimmiş gibi benimseyememem. kvalidem mesela çok şeker gözükür ve beni çok sever sözde. ama aslında çok içten gelmiyor bana tavırlarını biraz yapmacık buluyorum ben bazı nedenlerden dolayı. mesela ona sorsan k.valide lafını katiyen sevmez. gelin değil kız evlat aldım ben der hep. iş yapıp yapmamam da çok mesele değildir. bulaşıkları filan elimden alır. ama ben aslında daha fazlasını bekledğini biliyorum belli oluyor. bana da aynen sanki onun düzenini bozacakmışım, faydadan çok zararım olacakmış gibi geliyor. bir şeyi yerinden almak veya yerine koymak istersem habire ona sormam gerekecek ve öyle yapınca daha da beter beceriksiz gözükecekmişim gibi geliyor :)

onun büyük geliniyle sadece iki kez beraber yemek yedik. onda da kalabalıktık benim ailemi yemeğe davet etmişlerdi. k.vlidem eşimin teyzesi (gençtir kendisi) ve büyük gelin vardı. büyük gelin bulaşıklara girişti. bana gene bir şey yaptırmadılar. sofrayı kurup kaldırmaya yardımcı oldum. daha fazlası da biraz zor gelecek elimden herhalde

Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

Konusu 'Bir derdim var : (' forumundadır ve katrina_89 tarafından Dün 23:35 başlatılmıştır.

8 sayfadan 4. sayfa
< Önceki

1

2

3

4

5

6

8

• Bugün 01:28
      Konu Sahibi : katrina_89

• kahvetelvesiPopüler Üye
      Üye

Özel Mesaj At
      636​
      Ödül Puanları:
      143
      Sofra kurma, kaldırma, bulaşık, çay, kahve gibi şeyler.

Kayınvalidem temizliğe de giderim diye çok heveslendi ama anca kendime hayrım olduğunu anlayabildi nihayet.

Ama orda olduğum müddetçe beraber oturur beraber kalkarız.
      O çay demlerken veya mutfak toplarken oturmak çok ayıp gelir, hiç de normal bulmam.
      Son düzenleme: Bugün 02:04​

K.İ.B.​

Favorilere Ekle​

Beğen​

+ Çoklu Alıntı
      Cevapla​

Bugün 01:58

• aybalHatunYeni Üye
      Üye

Özel Mesaj At
      Beğenildi:
      57​
      Ödül Puanları:
      3
      katrina_89 dedi:
      Annesinin evinde canı isterse tabağı mutfağa kaldıran ve genelde işleri annesi ve anneannesi tarafından görülen bir kız olduğum için k.validemin evinde de her ne kadar öyle olmak istemesem de kazık gibi kalıyorum sanırım Nikahımız oldu ama henüz düğünümüzü yapmadık. Onlara birkaç kez yemeğe gittiğimizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, yemekten önce sofrayı kurmaya yardım ederim. yemekten sonra masayı mutfağa filan taşıdım mesela ama ötesini yapmadım bulaşıktır vs. Veya kahveleri ben yapayım diye atlayacak biri değilim pek. Her zaman onun evinde de bu işleri benden devralacak birileri oluyordu büyük gelin veya k.validemin kız kardeşi gibi. Ama en son beraber yemek yediğimizde işi bir adım daha ileri götüreyim, bulaşıkları makinaya dizeyim istedim, k.validem hemen elimden aldı "sen ojelerini bozma lütfen geç otur " diye. ben ısrar edince bu kez "elbisen ıslanmasın" vs dedi beceriksizliğim bu kadar mı belli olur ya Tanıdığım bütün kadınlar çok hamarat ve ben kendimi kazık gibi hissediyorum. Anne evinde hiçbir zaman problem olmadı bu, kendi evimde de eşimle bize aç kalmayacak kadar yemek yapabilirim sıkıntı yok Ama k.validemin gözünde bu konuda iyice beceriksiz olmamak için neler yapmalıyım? Hakikaten beceriksizim mesela hadi bir kahveni içelim deseler yapamam. Ama bulaşığa yardım etmek istemem abartı mıydı mesela? Siz neler yaparsınız k.validenizin evinde? (Burda da herkes hamarat çıkacak gibi bir his variçimde ama hayırlısı )
      Genişletmek için tıkla...​
      Kendin gibi davran anladigim kadariyla kv iyi biri bu konuda.. hatta rahatlayacaksan soyleyeyim aynen bende kazik gibiyim.. bunun bendeki nedeni henuz orayi kendi evimmis gibi kabul etmemis olmam sanirim.. sonucta irda yasamiyiruz evdeki hicbirsey bana ait degil ve ben misafirim.. tabi yapmak etmek bende isterim ama her seferinde birkac tabak tasiyip birkac kahve yapmaktan oteye gitmedim.. aslina bakarsan gayet rahatimda ama aman ne yaprsam is yapri derler tembel bu demezler diye dusununce insan kasiliyor anliyorum seni vallahi.. benden bir yil eski olan gelon mesela yapar is vs ama ben prensesmisim evin kucuk kiziymisim misali boyle kirilacakmisim sanki beceremezmisim gibi dusunuyorlarmis gibi geliyor ama evde ekmek acabilen biriyim yani yapabiliyorum ya ama kv de olmuyo o isler yalniz degilsin uzulup suzulme
      K.İ.B.​

Favorilere Ekle​

Beğen​

+ Çoklu Alıntı
      Cevapla​

Bugün 02:13

• zuzuzuuÜye
      Üye

Özel Mesaj At
      Beğenildi:
      97​
      Ödül Puanları:
      18
      Yılda 10 gün gideriz kv'ye.ilk iki yıl hiç bişey yapmazdım.son iki gidişimizde sofra kur, kaldır, çay vs bulaşık yıkıyordum bi kaç kez yenek yapmışlığım da var .hani yaranmak için yapmamıştım ama yaranamadım :) anladım ki kıçını yırtan da bir, yan gelip yatan da bir.
      geçen yıl hamileydim gitmedim, bu sene kızım küçüktü gitmedim seneye de bebeğinle ilgilenmekten hiç bişey yapmam sonraki yıllar için de Allah kerim.
      K.İ.B.​

Favorilere Ekle​

Beğen​

+ Çoklu Alıntı
      Cevapla​

Bugün 03:58

• RedberryyYeni Üye
      Üye

Özel Mesaj At
      Beğenildi:
      48​
      Ödül Puanları:
      3
      Ben Kv gittiğimde sarmalar sarar tatlılar yaparım elim dolu giderim mutlaka bütün evi bana bırakır o evde sanki misafir kendisi ben ev sahibi olarak bulurum kendimi önce yemekleri pişirir sonra masayı açar toplar Bulaşık yıkar çay servisi meyve servisi kahve ile Kapanış olur yatılı gidiyoruz birde farklı Şehirlerde olduğumuz için kahvaltıyıda ben hazırlarım en fazla iki gün kalırız yattığımız oda ve oturma Odası'nı süpürür bi tepsi Börek yaparım ben yokken yesinler diye ayrılırım evin temizliğine vs hiç karışmam ama hiçbir kıymeti yok ama bu benim görgüm hiç tanımadığım bir eve de gitsem en küçük ben isem tabak hazırlanmasına çay servisine ve bulaşıkları yaparım mutlaka bu yaptığım işlerden gocunmam yada yorulmam dua alırım en fazla bi beklentimde yok açıkcası saatlerce sarma yapıp götürdüğümde eline sağlık demek yerine boş oturuyor ne yapsın sıkıntıdan sarma sarmış işte demişliğide vardır :) buna rağmen sevilmediğim beklentilerinin hep yüksek olduğu doğrudur :)
      K.İ.B.​

Favorilere Ekle​

Beğen​

+ Çoklu Alıntı
      Cevapla​

Bugün 04:28

• ladeynaaÜye
      Üye

Özel Mesaj At
      Beğenildi:
      99​
      Ödül Puanları:
      13
      Masayı kurmaya yardım ederim kendi tabagımı yedikten sonra kaldiririm çay servisinde de ilk çayları ben koyarım snr cayada karışmam sadece kendi çayımı alırım. Ara sıra bulaşık yıkadıgım oluyor ama sayılıdır ben bu durumdan memnunum kayınvalidem mi? He yok o hala kocama beni şikayet ediyor ..
      Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 18-09-2015

Hamileliğimin 32. haftası içindeyim.
      Bebeğimi kucağıma almama 61 gün kaldı.

Bebeğiniz rahim içinde hava tenefüs edemediği için, koku duyusu doğumdan sonra aktif hale gelecektir. Bebeğinizin gelişi yaklaştıkça, vücudunuz sıkça doğum kasılmaları ve hareketleri yapıyor ve bunlar giderek artıyor. Bu doğum öncesi kasılmalara Braxton-Hicks kasılmaları denir. Bebeğiniz demir, fosfor ve kalsiyum depolamaya başladı.
      Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 1780 gr. - Yaklaşık boyu : 42.4 cm. (Baştan Topuğa)
      Hamilelik Takvimi - Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın
      K.İ.B.​

Favorilere Ekle​

Beğen​

+ Çoklu Alıntı
      Cevapla​

Bugün 05:41
    • Bu sayfayı en son ziyaret ettiğinizden beri gönderilmiş mesajlar. Görmek istiyor musunuz?

8 sayfadan 4. sayfa
< Önceki

1

2

3

4

5

6

8

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…