- 22 Kasım 2010
- 11.157
- 19.716
- 498
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
beceriksizsin diye deildir hem daha yeni evlisin hemde belki gerçekten sana zahmet olmasın diyedir..ben 5 senelik evliyim aynı senin yaptığın gibi masa hazırlar toplamasına yardım ederim..her seferindede kızım çalışıyorsun zaten yorma kendini der saolsun..
Ben Kv gittiğimde sarmalar sarar tatlılar yaparım elim dolu giderim mutlaka bütün evi bana bırakır o evde sanki misafir kendisi ben ev sahibi olarak bulurum kendimi önce yemekleri pişirir sonra masayı açar toplar Bulaşık yıkar çay servisi meyve servisi kahve ile Kapanış olur yatılı gidiyoruz birde farklı Şehirlerde olduğumuz için kahvaltıyıda ben hazırlarım en fazla iki gün kalırız yattığımız oda ve oturma Odası'nı süpürür bi tepsi Börek yaparım ben yokken yesinler diye ayrılırım evin temizliğine vs hiç karışmam ama hiçbir kıymeti yok ama bu benim görgüm hiç tanımadığım bir eve de gitsem en küçük ben isem tabak hazırlanmasına çay servisine ve bulaşıkları yaparım mutlaka bu yaptığım işlerden gocunmam yada yorulmam dua alırım en fazla bi beklentimde yok açıkcası saatlerce sarma yapıp götürdüğümde eline sağlık demek yerine boş oturuyor ne yapsın sıkıntıdan sarma sarmış işte demişliğide vardır :) buna rağmen sevilmediğim beklentilerinin hep yüksek olduğu doğrudur :)
Allah aşkına çikolatayı tabağa koyup ikram etmek iş mi oldu
e ne peki?
Ben her gittigimde yemek yaparim sofrayi kurarim kaldiririm bulasiklari hallederim. Temizligini yaparim. Ama icimden yaparim. Çünkü kaynanam yasli. Ama inanin birakmaz. O da duzgun vicdanli biri olmasa ben de yapmazdim..
Gerci ben nereye gidersem gideyim sofra kurma kaldirma yardim etme cay islerini falan yaparım. Ailemde boyle gordum.
Kendi evinde yapmayabilirsn ama millet senin yedigin tabagi kaldirmak zorunda degil der annem hep. Ki hakli da. Ben yiyip kalkip kenarda oturup baskalarinin sofrayi kaldirmasini bekleyemem. Yerin dibine girerim utancimdan.
Bana ters boyle seyler...
valla benım esim cok kızar asla hıcbırsey yapma bıtek kendı tabagını bardagını kaldır der...
kaynanayım diye ortalıkta gezıyor kaynana olmak kolay mı yapsınn her işi der
ben kayınvalıdemın her ısını gonullu yapardım , bı kere bıle tesekkur duymadıgım ıcın esım yardım etmemı yasakladı
en ıyısı yapmamak...
aynen, bir konuda yazmıştım dışarda yemek yiyoruz diyelim, yemekler biter ben tüm tabakları üst üste koyar yalandan da olsa peceteyle masayı siler öyle rahat ederim, halbuki prensipte nedir garsonun işi o dersin
O zaman wc gidip ihtiyaç gidermekte bi iş o islerinizi nasil hallediyorsunuz eminim çok yorucudur bi tarafiniza kiziyorsunuzdurhem de aynı evde yaşıyorsunuz, sizin için daha da zor olmalı...mesela benim k.validem hiç iş beklemeyen biriymiş gibi gözükür ama içten içe beklediğini de anlıyorum. mesela bayramda arkadaşları geldi. önce tuzlu sonra tatlı servisi oldu çayla. ev kalabalıktı ve ben yardım etmedim. fakat benim getirdiğim çikolatayı benden açmamı ve bir tabağa koyup ikram etmemi istedio işi yapacak başkaları da vardı, benden hiç iş beklemeyen biri olsabunu istemezdi ama istedi işte. gelinini salınırken görsünler istemiştir belki ama ben içten içe kendime kızdım ulan en sonunda kadına istettin sen hiçbir şey yapmadın diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?