• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

Bende kayınvalideme gittiğim de pek iş yapmam, ama yardım ederim. Ne gibi; sofra kur, kaldır. Çayları tazelerim. Bulaşıkları makineye dizerim. Ve de kahve yaparım. Fazlasını elime sürmem, sonuçta ben onun evinde misafirim.. Herkes yerini bilecek. Ki şu da var, kayınvalidem genç kadın. Benden de becerikli, hamarat.. Elinden her türlü iş gelir.. Bana da ihtiyaçlığı, muhtaçlığı yok.. Neden yapayım..
Açıkcası bazı gelinleri anlamakta da zorluk çekiyorum. Gidiyorlar kayınvalidesinin evini temizliyorlar, yemeklerini yapıyorlar, sonra kayınvalidesi beğenmiyor laf söz ediyor. Birde üstüne ağlıyorlar. Şikayetçi oluyorlar.. Yapma kardeşim. Neden yapıyorsun. Boşuna dememişler, iyilikten maraz doğar diye.. Herkes kendi evinin işini gücünü yapsın. Herkes yerini bilsin. Neden boşuna kendini paralıyorsun. Kendine kıymet vereceksin. Kendi değerini, kendin belirleyeceksin..

Valla ben otururken benden 30 yas buyuk insanin pesimde dolasmasina, hizmet etmesine, yemek yedigim bulasigi toplamasina gonlum razi olmaz.. Nasil ki ben anneme gittigim de ben yaparim deyip onu oturtturuyorsam ayni sekilde kv icinde gecerli bu.. Biz boyle gorduk boyle ogrendik.. Diger turlusu bizde ayiptir.. Ben onun evine misafirim diye bisey yok bizde.. Hos ne kadar israr etsem de o da oturmaz zaten.. Onun disinda her zaman soylerim anne yardima ihtiyacin oldugun da ara gelmeye calisirim diye.. Ben oturacam kaynanam bana cay sunacak.. Dusuncesi bile rahatsiz edici...

ayyyy bu konuda çok şanslıyım herhalde :D bende annemin bi kızı olarak elim hiçbişeye değmeden büyüdüm, sen ders çalış der yaptırmazdı:KK45: şimdi 1 yıllık evliyim kayınvalidem bana bişey yaptırmaz, anca sofra kurarken kaldırırken yardım ederim. ufak tefek çay servisi vs. yaparım(hoş onu bile yaptırmamaya çalışır). gerçi kayınvalidem çok iyidir, bişeyi yap desede alınmam, benim yapmamı istemiş canı çekmiş der geçerim. gerçi kayınvalidemle annem benim evime geldiğinde de ben kendimi paralarım onlara bişey yaptırmamaya çalışırım:KK37:

sende samimi ol bence, anne benim yapabileceğim bişey var mı diye sormak yerine ANNE BEN DE YARDIM EDEYİM diye yanaş. soru olarak yönelttiğinde istemediğini düşünebilir yaşlı insanlar ama sen yardım edeceğim dediğinde yol gösterir şunu yap bunu yap diye. yapamasan bile de çekinme herkes hamarat olmak zorunda değil:KK59: bazı yaşlılar iş öğretmeyi pek sever bırak öğretsin mutlu olsun. benim kayınvalidem anneme iş öğretmeye kalkmışlığı var ama bunu ne ben ne de annem yanlış anlamadık o da annemin büyüğü:cool:
ha senin iyi niyetine rağmen ters tepiyorsa koyver gitsin keyfine bak:KK70::KK70::KK70::KK70: oooohhhh bi de çay istersin olur biter:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

bayramda kayın valideme gittik..
bi şeyler hazırlamak için mutfağa gitti,
arkasından bende gittim..
hadi birlikte yapalım ne yapacağız dedim..
ben sana bi kahve yapayım kızım sohbet edelim dedi..
hamaratmıyım dersen şahane yemek yaparım ve ev işlerinden de anlarım..
belki senin ki de kıyamıyordur sana :KK70:
benim kayın validem kıyamam kıyamam diye hiç iş yaptırmaz bana :nazar:
seviyorum onu.:KK15:

ay benimkilerde öyle ya, çok sıkışırsa ben yardım edeyim dememe rağmen oğluna seslenir bana seslenmez. oğlu da bana satar :D

valla benim hem içimden hem de elimden gelmiyor.

kvalidemin iğneleme gibi bir huyu var. güya beni çok sever, kızım der. kvalide lafını da hiç sevmez annenim senin der. ama zaman zaman iğnelemekten de geri durmaz. tuhaf halleri vardır. en basitinden gene bir gün onlarda yemekteydim. eşimin teyzesi de vardı her zamanki gibi. o çok tatlı ve içtendir mesela kvalidemden daha çok severim kendisini. ben gene sıfra kurup kaldırmaya yardım ettim, ekstradan masayı filan temizledim ekmekleri içecekleri vs yerleştirdim çok bişey yapmadım yani. ama teyze bana canım sen çok yoruldun kıyamam geç otur biz de geliyoruz şimdi eşini yalnız bırakma dedi. kaynanam hemen ordan atlamasın mı ne yorulacak canım artık burası onun evi al bakalım şunu diye elime bişey tutuşturdu o an (şu an hatırlamıyorum tam ne olduunu ama basit bir iş verdi şunu şuraya koy dedi herhalde) ve kahkaha attı. espriydi ona sorarsan. ama ben bu tarz şeylerden hazzetmiyorum işte. hiç hoşuma gitmiyor. gerçekten iş beklemeyen, zorlamayan insan bunu yapmaz. he diyeceksiniz ne yaptırdı sanki ama mesele o değil ki. mesele beklenti. laf sokma. hiç takmıyormuş çok seviyormuş rahatmış gibi gözüküp aslında olmamak. ne bileyim öyle işte :KK34:

canım kayınvalidene karşı ön yargın oluşmuş olabilir mi? etrafında kayınvalidesiyle sorunu olan birileri mi var? bence seninki tamamen önyargı. şöyle düşün bi eve gitmişsin ufak tefek işlere yardım ediyorsun evin sahibesi kız şunu da kaldırıver oturmadan dedi, onu da yanlış anlar mısın mesela takılır mısın bu söylemine? ohooooyyy bence dediklerini bu kadar irdelersen mutsuz olursun. ayrıca kimse kimseyi sevmek zorunda değil, bi ortak paydanız var müstakbel eşin! sen yapabildiğini yap herşeyi de irdeleme. büyük eltini övüyorsa, sende ooohhhh ne güzel anne gelsede yemeklerini yesek de :D geç git. evlilikte kafaya takacağın en minik sorunlar bana ima mı etti sorunları olacak. bak ben benimkini seviyorum ama benimki de bana laf sokar :D mesela yakın olsaydınız gelip yemeğinizi yapardım diyodu biaralar(aldığımız oturduğumuz ev baya uzakta :)) ya da keşke bi çocuk daha yapsaydık o bizimle kalırdı falan diyolar :D en son bi çocuk daha yapsanız o da gidecekti kendi yaşamını kuracaktı ilahi baba dedim gülerek, mesaj yerine ulaştı bi daha demediler. ciddiye alacağıma saygısızlık yapmadan şakayla ne hissettiğimi söyledim. oysa ki ben onları severim fakat tek oğullarına aşırı hemde aşırının aşırısı düşkünler :) bizimde sıkıntımız o yönde oluyor :)

ay benimkilerde öyle ya, çok sıkışırsa ben yardım edeyim dememe rağmen oğluna seslenir bana seslenmez. oğlu da bana satar :KK70:

canım kayınvalidene karşı ön yargın oluşmuş olabilir mi? etrafında kayınvalidesiyle sorunu olan birileri mi var? bence seninki tamamen önyargı. şöyle düşün bi eve gitmişsin ufak tefek işlere yardım ediyorsun evin sahibesi kız şunu da kaldırıver oturmadan dedi, onu da yanlış anlar mısın mesela takılır mısın bu söylemine? ohooooyyy bence dediklerini bu kadar irdelersen mutsuz olursun. ayrıca kimse kimseyi sevmek zorunda değil, bi ortak paydanız var müstakbel eşin! sen yapabildiğini yap herşeyi de irdeleme. büyük eltini övüyorsa, sende ooohhhh ne güzel anne gelsede yemeklerini yesek de :KK70: geç git. evlilikte kafaya takacağın en minik sorunlar bana ima mı etti sorunları olacak. bak ben benimkini seviyorum ama benimki de bana laf sokar :KK70: mesela yakın olsaydınız gelip yemeğinizi yapardım diyodu biaralar(aldığımız oturduğumuz ev baya uzakta :)) ya da keşke bi çocuk daha yapsaydık o bizimle kalırdı falan diyolar :KK70: en son bi çocuk daha yapsanız o da gidecekti kendi yaşamını kuracaktı ilahi baba dedim gülerek, mesaj yerine ulaştı bi daha demediler. ciddiye alacağıma saygısızlık yapmadan şakayla ne hissettiğimi söyledim. oysa ki ben onları severim fakat tek oğullarına aşırı hemde aşırının aşırısı düşkünler :) bizimde sıkıntımız o yönde oluyor :)
hertürlü sen yapıyorsun yani :KK70:

Yılda iki kez gittiğim için sofra kur kaldır, salata yap, bulaşık yıka dışında bir şeye elimi sürmem. Ama her hafta falan gitsem bulasiğa da girmezdim kesinlikle.

Ama orda kaldığımda büyük temizlik yaparken bakmiyordum elbette yardım etmiştim.

Tercihim birbirimizin evinde karşılıklı olarak misafir gibi agirlanmaktir.

hertürlü sen yapıyorsun yani :KK70:

yok kız yine basit şeyler, yemeğe yardım etmek gibi :D annesinin yanında bozmuyom kocişi yoksaaaa evde genelde yemekleri o yapıo zaten :D :D :D anası geleceğinde ya da misafir geleceğinde temizlik yapar :D anası bi bilse o kıymetli oğluna neler yaptırıom :D

yok kız yine basit şeyler, yemeğe yardım etmek gibi :KK70: annesinin yanında bozmuyom kocişi yoksaaaa evde genelde yemekleri o yapıo zaten :KK70: :KK70: :KK70: anası geleceğinde ya da misafir geleceğinde temizlik yapar :KK70: anası bi bilse o kıymetli oğluna neler yaptırıom :KK70:
ayy benim kocamın elinden de iş gelmez hiç :KK70::KK70::KK70:
yardım edeceğim diye pek hevesli yavrum ama bişey yapamıyor :KK70::KK70::KK70:

ayy benim kocamın elinden de iş gelmez hiç :KK70::KK70::KK70:
yardım edeceğim diye pek hevesli yavrum ama bişey yapamıyor :KK70::KK70::KK70:

olsun öğrenir ya, hevesini kırma. benimde arada az pişmiş :D yemek yediğim olmuyo değil ama çok hevesli ve uğraşınca cidden acayip lezzetli yemekler yapıyo :kk77:

kayınvalidem anlayışlıdır.öyle gelin hizmet etsin kafasında bi insan değildir.kahve yaparım sofrayı toplarım gibi şeyler.tabiki yaşlı hasta vs olsa elimden geleni yapardım ama şuan ihtiyacı yok.

Masayı kurup kaldırmaya yardım ederim sadece yada çay,kahve içiliyorsa kalkıp alırım,biten var ise onada doldururum bu kadar. O bana hizmet etmemiş olur,kendim alırım,onada veririm ama başkada birşeye karışmam açıkçası, mutfağının düzenini bilmiyorum bile nerede ne var,dolap açıp birşey almam yada koymam. Kayınvalidemi severim ama kimsenin evinde bundan fazlasi için çabalayamam açıkçası,belki rahatsız olacak bilemem. Sizde nezaketen yapılması gerekeni yapıyorsunuz zaten,fazlasını teklif ettiğiniz halde sen otur diyorsa ısrarcı olmayın derim. Sonuçta o masa hazırlarken,yada servis yaparken el elde baş başta oturmuyorsunuz,yardım ediyorsunuz,fazlası abartı olur zaten.

adaylık safhasını geçtim,şunun şurasında 2 ay sonra ciddi ciddi kayınvalideyim.işten kasıt,zaten temizlik yapmak değil.ama evine gittiğinde,bulaşıkları makineye yerleştirmek zor olmasa gerek.
bana gelince,benim oğlum nişanlı ve gelinim bana gelince sofra kurulurken tabakları masaya götürmek,sofra kaldırılırken tabakları tezgahın üzerine bırakmaktan, ötesine geçmedik,10 aydır.daha fazlasınıda beklemiyorum bu saatten sonra.
bayramda benim oğluşların kız arkadaşları yemeğe geldi.sofra hazırdı zaten yedikten sonra toplamaya yardım ettiler.
buradaki yorumlardan anladığım kadarıyla nişanlı da olsalar,evli de olsalar bundan ileriye gitmeyecekler demek ki:KK51:

bayramda benim oğluşların kız arkadaşları yemeğe geldi.sofra hazırdı zaten yedikten sonra toplamaya yardım ettiler.
buradaki yorumlardan anladığım kadarıyla nişanlı da olsalar,evli de olsalar bundan ileriye gitmeyecekler demek ki:KK51:

Egemcim daha sonrasında da mesela evlendiklerindede cam silme halı yıkama gibi beklentiler olmasın bana göre.
Kaç yıllık evliyim cam silmemişimdir evinde,ne yapardım gittiğim zaman elektrik süpürgesini açıp halılarını süpürmüşümdür..Toz alırsın filan bunuda onda kaldığımız zamanlarda yaptım..
Çok fazla beklentiye girmemek lazım canım arkadaşım benim :KK19:

Back
X