- 9 Şubat 2010
- 17.836
- 39.770
Mutlaka bir bildiğin vardır ama affetme kavramının bizdeki karşılığıyla psikolojideki karşılığı aynı değildir belki, ayrıca sen onları değil onlara izin verdiğin için kendini affetmelisin. Bu başka bir kulvar, başka bir bakış açısı, iyi düşün önerimi, başka türlü içinin soğuması zor. Onlar arsız sen sınır çizene kadar saldırmaları normal, sınırı çizmekte geç kaldığın için kendini affetmen lazım. Kendini affetmezsen asla normalleşemezsin zatenEvet zemheri ikna olmuyorum sanki tekrar edecek gibi kaygılanıyorum. Eşimin akrabasına iftara gittik başladım kaygılanmaya şimdi kaynanam bizde almasın iftara kavga çıkarırım bilmem ne diye doldurdum kendimi ama kadıncağız küçücük evde aldı tıkış tıkış. Eşim çok değerli olduğumu söylüyor ve her gün gittiğimiz kardeşine yılda gider olsakta sanki bana diken batırıyorlar gibi. Arada verilen para da geri geliyor kaynanam geçen tabak aldı 140 tl ye eşim babasına “ gitti senin 140 lira şunu verde kendimize gelelim” dedi ama sanki kocam kumarda para yatırmış gibi sinir oldum borç bilet parası verince. Zamanla iyileşiceğimi düşünüyorum psikolog çok fazla aradaşım var travmalar geçmez yerini iyi anılar alır affetmeden yoluna bakamazsın dediler.
Çok teşekkür ederim sağol. Yolunuz güzel insanlara çıksın.Mutlaka bir bildiğin vardır ama affetme kavramının bizdeki karşılığıyla psikolojideki karşılığı aynı değildir belki, ayrıca sen onları değil onlara izin verdiğin için kendini affetmelisin. Bu başka bir kulvar, başka bir bakış açısı, iyi düşün önerimi, başka türlü içinin soğuması zor. Onlar arsız sen sınır çizene kadar saldırmaları normal, sınırı çizmekte geç kaldığın için kendini affetmen lazım. Kendini affetmezsen asla normalleşemezsin zaten
Neyseki sınır çizdim fakat görümcem ve kayınvalidem bana değil eşime bağırıp çağırdı lakin ben biliyorum içlerini. Mesela misafir olarak akrabaları geldiğinde kardeşini çağırmadım bana değil de abisine neden beni çağırmadın diye bağırıp sitem etti. Kardeşi hep böyle memnuniyetsiz huysuz biri o kadar normal geliyor ki annesi bile gülüyor kızı huysuzluk yapınca.6 ay boyunca bağırıp çağırıp üstüne kavgalar çıkarmışsınız, adam sormadı mı noluyor diye? Görümceniz o kadar şikayet etmiş sizi, ilkinde ona da sus deseydi keşke. Sokaktan geçen alakasız biri bile fark eder evdeki aradaki elektriği eşiniz hiç hissetmemiş ilginç. Benim eşime annem veya kardeşim zulüm ediyorsa bağırıp çağırıp emir eri yapıyorsa burada tek suçlu ben olurum.
Ben eşinizi aklamaya çalıştığınızı düşünüyorum ama sonuçta beni ilgilendirmez. Umarım bundan sonra her şey iyi olur sizin için.
Hep alttan almak susmak kırmak istememek falan bunlar işe yaramıyor, herkes nezaket kurallarına uymuyor, neyse ki çok geç kalmadan çizgiyi koymuşsunuz.
Evet oyle ne yazik ki. O yuzden aile huzurun icin sevmiceksin ama sadece saygi gostermek zorundasin. Bircok lafa veya soze sessizliginle cevap ver derm. Cunku o sekilde bi sure saldiriri saldirir sonra bakti ki sende tik yok gayet sessiz ve sakinsin geri cekilir.Evet samimiyetsiz geliyor ısınamıyorum ve sanırım hiç ısınamayağım. Çok üzücü.
Aynen öyle hiç bi önemi yok.Ah güzelim evli çocuğu var. Eşimle eşi yakın yerde çalışıyorlar genelde eniştesini alıp beni almaya geliyor ama ben erken çıkınca eniştesini alınca ben çok bekliyorum o yüzden eşime beklememesini söylüyorum ki bu en doğal hakkım. O günde beklememiş yolda enişte arıyor diyorki “ kardeşine sordum abim gelmedi dedi bende dedim ki karısını almaya gitmiştir tamam tamam anladım” dedi kapattı. Yani biliyorlar beni almaya geliyor aylardır böyle. Geçerken uğradık görümcem annesinde eşim içeri girdiği gibi bağırdı sen benim kocamı neden almadan geliyorsun bana baksana diye. Çıktım arkadan aa sendemi burdaydın dedi güldü. Ben kimim ya ? Tabikide burdayım ki biliyorsunda olduğumu. Güçsüzüm sustum sadece. Nasıl enerjim yok ama suçluluk hissediyorum eşini almadık diye sorumlusu benmişim gibi. Diyemedim zorundamıydık anlamadım erken çıktım ben bekleyemezdik diye. Eşim dedi ama sönmedi içim be. Sonra işte bana iyi davranıyor şimdi. Ne önemi var ki ?
Bunu yaptım tepeme çıktılar.Evet oyle ne yazik ki. O yuzden aile huzurun icin sevmiceksin ama sadece saygi gostermek zorundasin. Bircok lafa veya soze sessizliginle cevap ver derm. Cunku o sekilde bi sure saldiriri saldirir sonra bakti ki sende tik yok gayet sessiz ve sakinsin geri cekilir.
Saygısız işte. Aklı sıra diyorki bak ben ve eşim önemli karın için bizi ihtmal etmiceksin.Aynen öyle hiç bi önemi yok.
O nasıl bi görümce ya eşinizinde ğzerine yğrğyü bana baksanalar falan ben şok
Ay yok bunlar iyilikten anlıcak gibi değiller
Öyle diyorsanız öyledir tabii ama güç başka birşey yinede. Güçlü birisi neden sevmiyorum, hiç sevmeyecekmiyim diye bile dertlenmez.Eleştirelere açığım kendimi kandırmıyorum köye gidiceklerine eminim çünkü tüm eşyalar orda aşağıda sadece yatak odası var mutfak eşyalarıyla. Eşimin defalarca kez “ kocanla git, sus alla alla, ne alcam sana” dediğini biliyorum peki ne oldu ? Daha çok bağırdı. He elbette eşimde de suç var bunu inkar edemem daha sert olmalı daha net olmalı fakat ben şuan apayrı bir konudayım. Hayatım boyunca yaptıklarından dolayı sevemeyecek miyim ? Güçlü olmadığımı düşünebilirsiniz sizi burda ikna etmeye çalışmayacağım ama ben çok GÜÇLÜYÜM.
Sadece aklıma gelmelerine engel olamıyorum. Dert edinmiyorum geçti gitti ama mesela bir yere davet edicekken eskiler aklıma gelip vazgeçiyorum ya da bir hediye alıcaksam beğenmediği geliyor aklıma bırakıyorum. Annemde dün bana kindar olduğumu söyleyince belkide haklı diye düşündüm. Tabikide sevmek durumunda değilim ama kendi iç dünyam böyle biri olmadığımı söylüyor. İnsanlarla iyi ilişkiler kuran biri olarak bu yaptığımın doğru olmadığını söylüyor. Sadece bunu merak etmiştim herkes için güç başkadır benim için şuan korkmamak. Ben şuan onlardan korkmuyorum.Öyle diyorsanız öyledir tabii ama güç başka birşey yinede. Güçlü birisi neden sevmiyorum, hiç sevmeyecekmiyim diye bile dertlenmez.
Sevmiyorum, sevmek zorunda değilim sebeblerim var der geçer. Gerekirse siler hiç görüşmez.
Siz hala böyle yapmıştı şunu demişti falan bunları aşamamışsınız. Bana göre ufak şeyler size göre büyük travma sebebleri.
İçinizdeki nefret yalnızca sizi yaralar ve yorar...Hayırlı ramazanlar kızlar. İçimi sıkıntı kapladı biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. 1 buçuk senelik evliyim kayınvalidemle geçici süre aynı apartmandayız görümcemle de evlerimiz yakın. Eski konularımdan bilmeyenler için ilk 6 ayımı kabusa çeviren ve nerdeyse ölü gibi yaşamama sebep oldu kaynanam ve görümcem. Gerek görümcemin kıskançlıkları hesap sormaları bağırmaları, kayınvalidemen üstünlük kurmaları laf sokmaları emir vermeleri hatırlamak istemediğim rezalet bir 6 ay ve 1 sene geçirdim.
Şuan iyiyim kayınvalidem de bana karşı iyidir inanılmaz ama görümcem de iyi davranıyor aslında davranmak zorunda kaldılar güçlendiğim ve kendimi ifade edip kendimi yedirmediğim için. Eşimle de iyiyiz Rabbim herkesin yuvasına huzur versin. Ben size şunu sormak istiyorum en ufak bir şey de sanki canımı almışlar gibi nefret ve kin var içimde. Eleştirebilirsniz ama yapamıyorum kızlar ısınamıyorum o yüzden bazen ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum. Mesela kayınvalidem torununa bisiklet almış ve bilet parası kalmadığı için eşimden istemiş sonra veririm diye pek sanmıyorum ama eksiye düştük. Daha önce de böyle vukuatı oldu vermedi eşimle kavga ettik tekrar vermeyeceğini söylemişti. Tamam ailedir elbette böyle durumlarda verilir ama ikiside çalışıyorlar üstelik kp emekli yani hediye alıcaksan ona göre kendini ayarla biz banka mıyız ? Eskiden birikmişlerden dolayı aşırı batıyor bu durum bana.
Görümcem şuan iyi davranıyor olsa da eskiden abisne şikayet etmelerinden, banada alıcaksın, benide götürceksin, sabah kahvaltıya çağırcaksın diye hesap sormalarından cicim aylarımı yaşayamadığımdan herşeyde bağırıp çağırmasından dolduğum için şuan o da batıyor bana. Annem iftara çağırıcak kayınvalidemi istemiyorum görümcem de gelsin çünkü eşime defalarca kez bağırmıştı beni de çağıracaksın bende gelicem diye evimde başbaşa misafir alamadım. Aldığım da da bağırdı abisine neden çağırmadın diye tamam eşim beni dinliyor olabilir ama yaşama sevincimi aldı içimden bunlar yaptıklarının minik kısmı.
Evet kötü davranışım yok kayınvalideme yardım ederim bazen internet alışverişi yapamaz yaparım para dert değil görümceme de yardım ederim ama hala sanki ben eski durumlar tekrarlanırsa diye açamıyorum kendimi. Tam sevdiği tatlıdan götürücem “bıraksana ya aldınız da noldu bu ne beğenmedim şunu neden almadın” diye bağırmadı bu kız ne tatlısı alması ? Diyorum kendi kendime. Eşim onlar için bir şey aldığında batıyor gözüme benim ailem para gitmesin borçları var derken bunlar banka olarak mı görüyor diye dolduruyorum kendimi. Şuan da sinirliyim eşime annen bisiklet için mi borç almış bizden madem öyle ona göre hesap yapsaymış demek istiyorum. Beni ilgilendirmez ama görümcemlerde iki kişi çalışıyor ama dünyanın en fakir insanı gibi davranıyorlar. Kaynanamda hiç para yok mesela sürekli kızına ve torununu harcıyor sonra da sen bana şunu al ben sana maaşı alınca veririm. Belki de fesat düşünüyorumdur bilmiyorum kızlar aranızdaki uzun süreli evliler söyleyin bana geçer mi ? Huzurum için unutmalı mıyım ? Yüzleşmeli miyim yoksa ilk baştaki kıskançlıktı da alıştılar mı ? içimi dökmek istedim yazmasanızda canınız sağolsun.
Benimde iletişimim 0 ama o yinede eşim üzerinden ona söyleyip bana laf çakabiliyor. Allah ıslah etsin.İçinizdeki nefret yalnızca sizi yaralar ve yorar...
Mesela benim eşimin kardeşi var 20 yaşında erkek. Oda aşırı saygısız, ilk zamanlarda küçüktür anlatınca anlar, düzelir dedim olmadı. Saygısızlığında haddini bildirdim olmadı, şimdi ise o yok gibi davranıyorum. Hani hiç yok gibi, iletişim 0.
Kvme gittiğimde de durum böyle. Ha bana geldiklerinde misafirim olduğu için ikramımı yapar, hal hatır sorarım minimum derece ama o kadar.
İnanın çok rahatım. İletişim olmadığı için saygısızlık yapacak bir şey de bulamıyor kendine. İçi içini yesin öyleEşim ilk zamanlar hep ailesini melek görürdü bende kötü olmamak adına eşime de söyleyemezdim ama artık oda ak koyun kara koyun ne gördü. Ola ki bir saygısızlığı olsa dahi eşim devreye giriyor ben dönüp cevap dahi verme tenezzülünde bulunmuyorum.
Para mevzusuna gelince de bu durum bizde de çok olur. Eşim her defasında vermez, gerekli zamanda verir ki verdiği zaman da geri gelmeyeceğini bilerek verir. Ayarlar yani durumu. Benim için de problem olmaz.
Neyse ki biri içimden geçenleri tek tek yazmışSizin konularınızı anlamiyorum
Herşeyin suçlusu eşinizinken hep kv ve görümceye yükleniyorsunuz.
Güçlendim falan diyorsunuz ama kendinizi kandırıyorsunuz. Geçici aynı binadayız diyorsunuz yine kendinizi kandırıyorsunuz. İşin kötüsüde hepsinin farkındasınız, eşinizle iyi olduğunuzu sanıp ona birşey söylemiyorsunuz. Düzenli aralarda burda konu açıp sürekli aynı şeyleri başka cümlelerle yazıyorsunuz. Gözümde güçlü, kararlı bi kadın canlanmiyor asla sizin konularınızda.
Yapmamda hadi yaptım ve kardeşime deli gibi bağırsam, bana şunu al bunu al desem en fazla 2 kez yaparım bunu 3üde sen hayırdır ya bi kendine gel bakim der. Yeğenine şunu al bunu al diye komut versem abime, kocan ne iş yapiyor der mesela? Anlatabildimmi yüz verirsen karşındaki astar ister. Ama bunda isteyen kadar o yüzü verende kabahatli.
Ayrıca seneledir bedelsiz aile evinde oturuyorsunz, bilet parası şu parası bu parasıda gözünüze gelmesin bi zahmet ya.
Şimdi dersiniz istesem ev alır çıkarım. Ama hep lafta.
Onlar kimki onlardan korkcaksınız yada zamanında korktunuz. Korkma kelimesi bile garip bu bağlamdaSadece aklıma gelmelerine engel olamıyorum. Dert edinmiyorum geçti gitti ama mesela bir yere davet edicekken eskiler aklıma gelip vazgeçiyorum ya da bir hediye alıcaksam beğenmediği geliyor aklıma bırakıyorum. Annemde dün bana kindar olduğumu söyleyince belkide haklı diye düşündüm. Tabikide sevmek durumunda değilim ama kendi iç dünyam böyle biri olmadığımı söylüyor. İnsanlarla iyi ilişkiler kuran biri olarak bu yaptığımın doğru olmadığını söylüyor. Sadece bunu merak etmiştim herkes için güç başkadır benim için şuan korkmamak. Ben şuan onlardan korkmuyorum.
İşte insan yaşamadan bilemiyor. Yargılanmaktan laf yemekten eleştirilmekten korktum. Kaygılarımdan korktum.Onlar kimki onlardan korkcaksınız yada zamanında korktunuz. Korkma kelimesi bile garip bu bağlamda
İşte o nedenle bas bas eşinizde de hata var diyoruz. Size laf verdirmeyecek, dolaylı yönden çakılan lafı torlayacak toplayacak ağızlarına tıkacak.Benimde iletişimim 0 ama o yinede eşim üzerinden ona söyleyip bana laf çakabiliyor. Allah ıslah etsin.
Sonuç?Uyardım. Alıcağım eşyanında hesabını kardeşine vericek değilim ya sustur ya da ben sustururm dedim.
evine davet etmek , kızım suçlu ben mahçubum , demek gibib oluyor. annenin bu algısısnı değiştirmen gerekir. bu insanlar yine yapar , çünkü yaptıklarını haklı görüyorlar. veya zarar uğramadılar. kaybbettikleri bişey olmadıValla söyledimde kızdımda müslümanlıkta kin yokmuş yapmamalıymışım böyle. Yahu kadın sana beni şikayet etti kızın iyi çıkmadı diye ne müslümanlığı ? Son bu anne totolarını kaldır sana tek kelime etmiyorum bu son yeminle son beni kendinle papaz etme dedim tamam ramazan ayındayız günaha girme son bu dedi.