Kayınvalidenizi ve görümcenizi affedebilir misiniz ? Affedemiyorum.

Mutlaka bir bildiğin vardır ama affetme kavramının bizdeki karşılığıyla psikolojideki karşılığı aynı değildir belki, ayrıca sen onları değil onlara izin verdiğin için kendini affetmelisin. Bu başka bir kulvar, başka bir bakış açısı, iyi düşün önerimi, başka türlü içinin soğuması zor. Onlar arsız sen sınır çizene kadar saldırmaları normal, sınırı çizmekte geç kaldığın için kendini affetmen lazım. Kendini affetmezsen asla normalleşemezsin zaten

6 ay boyunca bağırıp çağırıp üstüne kavgalar çıkarmışsınız, adam sormadı mı noluyor diye? Görümceniz o kadar şikayet etmiş sizi, ilkinde ona da sus deseydi keşke. Sokaktan geçen alakasız biri bile fark eder evdeki aradaki elektriği eşiniz hiç hissetmemiş ilginç. Benim eşime annem veya kardeşim zulüm ediyorsa bağırıp çağırıp emir eri yapıyorsa burada tek suçlu ben olurum.
Ben eşinizi aklamaya çalıştığınızı düşünüyorum ama sonuçta beni ilgilendirmez. Umarım bundan sonra her şey iyi olur sizin için.

Hep alttan almak susmak kırmak istememek falan bunlar işe yaramıyor, herkes nezaket kurallarına uymuyor, neyse ki çok geç kalmadan çizgiyi koymuşsunuz.

Shine daha kac konu acacak kvdeli görümceli glgkgfkl
Ablacım biz bunu anlattık,bahce hortumuyla anlattık,ingiliz anahtarıyla anlattık,wc pompasıyla anlattık daha nasıl anlatalım senin sorunun kocan.Kvde görümce değil.

Çok teşekkür ederim sağol. Yolunuz güzel insanlara çıksın.

Neyseki sınır çizdim fakat görümcem ve kayınvalidem bana değil eşime bağırıp çağırdı lakin ben biliyorum içlerini. Mesela misafir olarak akrabaları geldiğinde kardeşini çağırmadım bana değil de abisine neden beni çağırmadın diye bağırıp sitem etti. Kardeşi hep böyle memnuniyetsiz huysuz biri o kadar normal geliyor ki annesi bile gülüyor kızı huysuzluk yapınca.

Evet samimiyetsiz geliyor ısınamıyorum ve sanırım hiç ısınamayağım. Çok üzücü.
Evet oyle ne yazik ki. O yuzden aile huzurun icin sevmiceksin ama sadece saygi gostermek zorundasin. Bircok lafa veya soze sessizliginle cevap ver derm. Cunku o sekilde bi sure saldiriri saldirir sonra bakti ki sende tik yok gayet sessiz ve sakinsin geri cekilir.

Aynen öyle hiç bi önemi yok.
O nasıl bi görümce ya eşinizinde ğzerine yğrğyü bana baksanalar falan ben şok
Ay yok bunlar iyilikten anlıcak gibi değiller

Aynen öyle hiç bi önemi yok.
O nasıl bi görümce ya eşinizinde ğzerine yğrğyü bana baksanalar falan ben şok
Ay yok bunlar iyilikten anlıcak gibi değiller
Saygısız işte. Aklı sıra diyorki bak ben ve eşim önemli karın için bizi ihtmal etmiceksin.

Öyle diyorsanız öyledir tabii ama güç başka birşey yinede. Güçlü birisi neden sevmiyorum, hiç sevmeyecekmiyim diye bile dertlenmez.
Sevmiyorum, sevmek zorunda değilim sebeblerim var der geçer. Gerekirse siler hiç görüşmez.
Siz hala böyle yapmıştı şunu demişti falan bunları aşamamışsınız. Bana göre ufak şeyler size göre büyük travma sebebleri.

Sadece aklıma gelmelerine engel olamıyorum. Dert edinmiyorum geçti gitti ama mesela bir yere davet edicekken eskiler aklıma gelip vazgeçiyorum ya da bir hediye alıcaksam beğenmediği geliyor aklıma bırakıyorum. Annemde dün bana kindar olduğumu söyleyince belkide haklı diye düşündüm. Tabikide sevmek durumunda değilim ama kendi iç dünyam böyle biri olmadığımı söylüyor. İnsanlarla iyi ilişkiler kuran biri olarak bu yaptığımın doğru olmadığını söylüyor. Sadece bunu merak etmiştim herkes için güç başkadır benim için şuan korkmamak. Ben şuan onlardan korkmuyorum.

İçinizdeki nefret yalnızca sizi yaralar ve yorar...
Mesela benim eşimin kardeşi var 20 yaşında erkek. Oda aşırı saygısız, ilk zamanlarda küçüktür anlatınca anlar, düzelir dedim olmadı. Saygısızlığında haddini bildirdim olmadı, şimdi ise o yok gibi davranıyorum. Hani hiç yok gibi, iletişim 0.
Kvme gittiğimde de durum böyle. Ha bana geldiklerinde misafirim olduğu için ikramımı yapar, hal hatır sorarım minimum derece ama o kadar.
İnanın çok rahatım. İletişim olmadığı için saygısızlık yapacak bir şey de bulamıyor kendine. İçi içini yesin öyle Eşim ilk zamanlar hep ailesini melek görürdü bende kötü olmamak adına eşime de söyleyemezdim ama artık oda ak koyun kara koyun ne gördü. Ola ki bir saygısızlığı olsa dahi eşim devreye giriyor ben dönüp cevap dahi verme tenezzülünde bulunmuyorum.
Para mevzusuna gelince de bu durum bizde de çok olur. Eşim her defasında vermez, gerekli zamanda verir ki verdiği zaman da geri gelmeyeceğini bilerek verir. Ayarlar yani durumu. Benim için de problem olmaz.

Benimde iletişimim 0 ama o yinede eşim üzerinden ona söyleyip bana laf çakabiliyor. Allah ıslah etsin.

Neyse ki biri içimden geçenleri tek tek yazmış

Onlar kimki onlardan korkcaksınız yada zamanında korktunuz. Korkma kelimesi bile garip bu bağlamda

Benimde iletişimim 0 ama o yinede eşim üzerinden ona söyleyip bana laf çakabiliyor. Allah ıslah etsin.
İşte o nedenle bas bas eşinizde de hata var diyoruz. Size laf verdirmeyecek, dolaylı yönden çakılan lafı torlayacak toplayacak ağızlarına tıkacak.

Bakın bakalım bir daha yaşanıyor mu aynı durum.

Son düzenleme:
evine davet etmek , kızım suçlu ben mahçubum , demek gibib oluyor. annenin bu algısısnı değiştirmen gerekir. bu insanlar yine yapar , çünkü yaptıklarını haklı görüyorlar. veya zarar uğramadılar. kaybbettikleri bişey olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…