kayınvalideniz doğumda size veya bebeğe bişey taktı mı?

valla henüz bebeklik dogumluk bir durumum yok ama öyle bir durum söz konusu oldugunda hiçbir şey beklemem açıkcası kendılerınden..dugun yapmayıp elımdekılerı alan tek oglum tek oglum dıye kabarırken gelınını bır bohcaya bıle layık göremeyen insanların tutupta doğumda birşey yapmasını beklemek abesle iştigal olur zaten..ha ama yıllar yıllar önceden kendınce bırseyler yapmya baslamıs bır torunum olursa dıye o da örgu falan bırseye de benzemıyorlar zaten..bu arada benı soylarını devam ettırecek damızlık gıbı gördüklerinden anca dogacak toruna dıye atmıs kenara bıkac caput..caput dıyorum cunku oglumun ceyızı dıye abarttıgı dantelı yarım kalmıs sökuk carsaf takımıyla kendı evının artıgı olan sacma sapan küpürler olan bir kadın kendileri..umrumda degıl onların zerre kadar hakkı gecmesın uzerıme..bes para etmıyecek kadar olsa bıle..bana uzak olsunlar da herbıseylerı onlarn olsun..

Son düzenleme:
bızde durum bıraz faklıydı benım kayınvalıdem benım dogumumdan 12 gun sonra vefat ettı.torunun bıle goremedı kadıncagız.ortalık bıraz normale donunce gorumcem getırdı kayınvalıdemın hedıyesını meger kadın olmeden once kenara sarı lıra koymus torunu ıcın.

benimki oğlana altın yaptı.gıysılerı emeklerı saymıyorum allah razı olsun herkesın çekilir bı tarafı var

çoğunuz şanslıymışınız kızlar benim ne kayananam nede kayınpederim hiç bişi takmadı sadece kızımı sevdiler o kadar benim tarafım annem ananem altın kelepçe taktılar hiçte utanmadılar çok rahatlardı bende böyle duyunca çok özeniyorum ne güzel millette kaynana var mevlutunu yapar örgüsünü örer malesef benim kaynanam sadece kadın programlarını ve sigarayla zamanını geçirir eskiler aklıma geldide kederlendim kızlar kusura bakmayın a.s. içimde hep yara kaldı bunlar senağlama

sağolsun elinde var yapıyor valla...
elinde olsa herkes yapmak ister..
görümceme eltime ve bana da doğumda aynı şeyi taktı. ata altınlarından bileklik yaptırmış 3 ümüzede.. banda ondan taktı. aldıkları giysi vb şeyleri saymay luzüm görmüyorum. valla ben hiç almıyorum o alıyor desem yeridir.. benden daha hevesli.. birde kendi adı.. hoş kendi adı olmasada severdi. gelin kız ayırmaz hiç.. torunda ayırdığını görmedim. Allah bin kere razı olsun. problemli hamilelik geçirdim. annemden çok onun emeği çoktur bana. hepevinde yattım bana bebek gibi baktı..

çok üzüldüm canım:çok üzgünüm:

bazılarınız ne kadar şanslısınız..kıymetlerini bilin...değer görüyorsunuz...biz gösteriyoruz ama ne yapsak huylu huyundan vazgeçmiyor...göremiyoruz

durumları çok ii olmasına rağmen ben bişey görmedim kıza taktılar işte banane o ayrı ben ayrı, hiçbi özel günlerini atlamam herşeyin en güzelini alırım ama artık bişey göremezler, çok ayıp bişey susuyorum mecbur geçim olsun diye

ne kadar şükretsem azdır...kayınvalidem olsun kayınpederim olsun süper insanlar ben tek çocuğum ayrıca bizim adetlerimizde bebek olunca bohça hazırlanır yaşına kadar giysi alınır aklınıza gelebilecek herşey ayrıca bana nevresim tekımı pijama takımı giysi vs...aldılarbenim eşim kıbrıslı adetlerimiz biraz farklı onlarda çok adet var kayınvalidem de bir hurç bebğime kıyafet ler örgüler vs...ben doğuma girmeden hastanede benim ailem amcalarım dayılarım teyzem o ayrı zaten ama eşimin ailesinden kayınvalidem kayınpederim kaynım görümcem vardı onlarda amcaları falan gelmezlermiş..doğumdan sonra gelirlermiş orda kendi babam altın bilezik kayınpederim altın kelepçe taktılar ayrıca eşim bana nazar boncuğu olan kolye taktı eşimin ailesinde ayrı ayrı herkes bebeğime büyük altın taktılar benim amcalarım falan büyük altın taktılar ama amca kızlarım falan çeyrek taktılar ben de altın takanlara ayrıca bebek hediyesi yapmıştım ondan verdim hastanede çok güzel geçti eşim hatta ikinci doğumun da kimseyi çağırmak istemiyorum benim kendi tarafım çok kalabalık hepsiyle ilgilenince çok yorulmuş yanımda annem kayınvalidem teyzem eşim kaldı allahtan odam çok büyüktü odamın içinde oturme salonu vardı

Lilyumcum hehe...
Benimkilerde ayni cins cnm ... Esim onlara küsüp onlarla konusmayana kadar hic sormazlardi bile nasilsin gelin?Bebek nasil gelin? Hec umursamadilar bile ... Sonra esim kizinca siz nasil umursamazsiniz bizde öyleyiz artik diyincede: Biz icten seviyoruz, icten dört gözle bekliyorz disari vuramiyoruz vs dediler? Herneyse dogumuma kaldi iki hafta ve iki gün suana kadar hic birsey almadilar sadece ne alalim diye sordular.. Ben kizimin besigini alip eve getirdikten sonra bugn besigi aldik dedigimde: Neden aldiniz söylemedin etmedin diye beni sucladilar bende söyledim almak isteyen biliyordu nerde oldugunu gider alir dedigimdede neyse bi dogsun biz herseyini alirz dediler!! Kayinpeder bundan sonra hic birsey almayin neyi eksikse biz alacagiz dediler: Bizim cevabimizda : Simdiye kadar oturdunuz bundan sonrada oturun hic birseye karismyin simdiye kadar herseyini biz aldik tamamladik bundan sonrasinida essek gib calisir yapariz oldu ve moralleri biraz bozuldu ama benimde hamile hamile 8ay moralim bozuldu üstelik daha önce bir düsügüm vardi ve hamilelik bebegim benim icin cok önemliydi daha bir korkular icerisindeydim ve her gösterilen ilgiye ihtiyacim COKTU...
Kendi ailem: Bana birsürü elbise,gecelik vs aldilar,Bebegimize Chiccodan en pahalisindan Bebek arabasi takimi Chicco Trio 4 Me aldilar, Bebisime her annem bize geldigide birsey alirda gelir, Her hafta sonu annem isinden ve evinden zamani olunca gelir ve evimi temizler, elbiselerimi yikar, su iki haftadir beni yanina getirdi normalde ya kendisi gelir yada kizkardesimi gönderir, halilarimi koltuklarimi yikadi hazilriklarimi bitirdi hersyi yapti anliyacaginiz... Tmm benim Annem ama Kayinvalidemde Esimin annesi benim icin yapmiyorsa yapmakta zorunda degil ben eL kiziyim sonucta ama kendi oglu var degilmi yani ?
Ama olsun hic birsey beklemiyor ve istemiyorum ARTIK... Alirlarsa alsinlar almazlarsa almasinlar onlarin ayibi bence:)

TAbiki dogumdan sonrada ayni lafimizi tekrar kullancagiz: Simdiye kadar ilgilenmiyen, umursamiyan bundan sonada ilgilenmesin umursamasin biz böyle cok iyiyiz...

Lilyumcum kafana takma banada cok soruyorlar Kaynananlar ne aldi bebise?Hic arayip soruyorlarmi gelin hamilesin canin birsey cekiyormu hazirliyayimmi vs yüzüm kizariyor ve yalan söylüyorum: Herzaman arar sorar diyorum... Kötülemek istemem ztn arayip bana sorsada canin birsey cekiyormu hazirliyayimmi diye hayir derim benden büyük bana hizmet etmesini istemem ztn...

yazılanları dehşetle okudum. bence maddi zenginlikten ziyade gönül zenginliğiyle alakalı bu tip şeyler. durumları yoksa zaten kimse kimseden bişey beklemez ama ben inanmıyorum ki durumları olmasın. insan nelere para buluyo. torunu için mi bulamıcak.

benim bi kayınvalidem yok. olsaydı ne yapardı bilemiyorum. kendisini hiç görmedim. en iyisi beklentiye girmemek heralde. bi de düğün ipucu veriyo. düğünde kim ne yaptıysa bebekde de aynı durum yaşanıyo. daha fazla yazıp üzülmek istemiyorum... senağlama

bende bir bakim dedim slm kızlar bende katılayım azcık valla çok üzüldümsenağlama canım başın sağolsun güzelim ben ilk evlendiğimde altın hiç bir şey takmamışlardı.benim ailemgiller takmıştı ve bu kaynana olacak vatandaş benim altınlarımı gizlice aldılar benden habersiz ayıptır sölemesi benim haberim olmadan ya böle bir şey olabilir mi ? sizce ayıp denen bir şey var neyse;sonra biz eşimle severek evlendik çokta mutluyuz ama ben 19.12.2008 yılında doğum yaptım:CüvCüv: gene takı felan takmadılar sözde eğer torunumuz erkek olursa takıcam kız olursa takmam demiş kayınvalde oğluna ama benim oğluşum oldu gene takmadılar o zaman ne diye söz veriyosun verme zaten onlara ihtiyacım yok çok şükür biz eşimle kendi ihtiyacımızı oğlumuzun ihtiyacını görüyoruz allahıma binlerce şükür olsun :Saruboceq:sadece görümcemin getirdiği 3 tane örgü başka bir şey yok:1shok:
""aman benden uzak olsunlarda nerde olurlarsa olsunlar""O yüzden kayınvalideylen hiç anlaşamam (kesinlikle):1no2:bizde 1 hafta kaldı ama surat bozuk hiç benimle konuşmuyo hep küs muamelesi yaptı bende bir şey sölemedim son anda söledim oda neymiş benimlen iyi geçinmeye bak lafıbenneyaptımki bende hiç oralı bile olmadan oğlumun odasına gittim:ecrin_bebek: ben kendi adıma konuşuyorum
"Bence böyle kayınvalide olmaz olsun".......)

bakalım doğumdan sonra geldiğinde nasıl davranacak..çok merak ediyorum...annem yanıma geldi diye morali bozuldu surat yaptı(telde ama anlaşılıyor yani gayet açık biçimde)
kusura bakmasın..hem benle hiç ilgilenmiyor,hem torununa özenmiyor,sonra kalkmış annem yanıma geldi diye surat yapıyor kıskançlık yapıyor..isterse orta yerinden çatlasın hiç takamıcam onu...sadece lohusa halimle beni sinir etmesin yeter...

allah allah annen yanına gelmeyecek miymiş? niye kıskanıyor ki?
çok istiyorsa o da gelsin ama yok yok gelmesin
bizimkiler geldi de anca beni sinir ettiler doğum öncesi ve sonrasında

allah allah annen yanına gelmeyecek miymiş? niye kıskanıyor ki?
çok istiyorsa o da gelsin ama yok yok gelmesin
bizimkiler geldi de anca beni sinir ettiler doğum öncesi ve sonrasında

işte bende ondan çok istemiyorum..kısaknır ve aşırı belli eder...annem geldiği gün eşim telde söyledi sonra bir anda bak veriyorum dedi anneme verdi teli..bunda ses yok..annem nasılsın dünür iyimisin diyor..o sadece iyiyim diyor sen nasılsın demiyor..iyi bak gitmişsin doğum yakın demiyor..bizde duyuyoruz dışardan ses algılanabiliyor...annem ortalığı yumuşatmak için evdekiler nasıl diyor,kayınvalide onlarda iyi diyor..ay deli oldum..insan bi nasılsın yolculuk nasıldı der..annemin tırnağı kadar kıymet vermez ama çatlar kıskançlıktan..yani yine oğlunu rezil etti anlayacağın..yerin dibine girdi garibim:çok üzgünüm: valla kıyamıyorum kocama yaa...

hayır takmadı..
ellerı sıkısıkmıs mıs mıs da..
zamanı geldıgınde yapacaklarmıs mıs mıs..
kızım yakında 3 yasını dolduracak hala zamanı gelmedı herhalde:roflol:

heh birtek ben varım sanıyordum.. dur dökcem içimi. 7 buçuk aylık hamileyim daha bir çorap dahi almadılar üstelik buna üzüldüğümü eşim kendilerine iletti verdikleri cevap bizim adetlerimize göre doğana kadar hiç birşey yapılmaz oldu. eşimde almayın bişey biz herşeyini tamamladık oldu. olduda baba vefat ettiği birtek annesi olduğu için daha o akşam vicdan azabı yapıp dünyanın yalakalığını yaptı. bende aldım karşıma konuştum eşimle bak dedim hamilelikte stres yasak annenlere ne zaman gitsek gerim gerim geriliyorum. doğuma kadar görüşmek istemiyorum bebeğe zarar verecek bak dedim anlayışla karşıladı çünkü tansiyonum fırlıyo gerçekten fena oluyorum. neysem allah büyük bebişim doğcak zaten evlenirken beni almaya bile gelmediler doğruca nikah salonuna gidip orada bizi beklediler heeeee işlerine gelince adet örf ananeler öyle bir uygulanıyor işlerine gelmeyince adet falan yok. deli oluyorum.bende bahanne çooookkkk bakalım torun sevebilceklermi :) atın intikamııııııı :) şu dakikaya kadar çorap bile almamış görgüsüzden doğumda takı falan beklemiyorum :) aslında bende örf ananeleri merak ediyorum hani belli bir standartı varmı kız tarafı beşiği alır onu biliyorum ama erkek tarafı ne yapar bilmiyorum bi standartı varmı? bilenler yazssında bende örf adet diyeyim.. bak gene tansiyonum fırladı..

Arkadaşlar okurken anladım ki insan dan insana fark var..Bizimkinden de al o kadar evlenirken sadece takı taktılar en hafifinden tüm eşyamı eşimle aldım kalanlatıda annemler tamamladılar ki annemlerin maddi durumu daha kötü ve benim eşim tek çocuk..Hamile falan olmadan bana lafı yapıştırdı bebeğin tüm eşyasını kız annesi yapar diye...Bende eşime söyledim herşeyini annem yapacak diye annen söyledi diye de ekledim annesiyle baya tartıştı bunu nasıl söylersin diye...hamile oluncada ben dedim ki doğum yapan geline bilezik takılır bizde adettir diye bileziğimi sipariş verdim.Bizde yazdan yaza gideriz yanlarına bebeğimin tüm alışverişini yaptık ödediler beşiğide anneciğim aldı onuda tembihledim iğne alma herşeyi o alıcak diye doğumada içi gitti ama gelemedi çok hürafecidir yok yere basma çocuğu tutma onla uğraşamam dedim eşime oda sağolsun anne sana ihtiyacımız olduğunda gel dedi..
oğluma 2 tane yarım altın bana da ince bi bilezik taktı ama yaza burmayı alıcam...
3 yıldır ben söylemedim hep o bizde adet vs annem ona hediyeler yollar bana eşime hadiyler alır oda nerde evinde milattan kalma şeyleri taşır bana açıkca dile getirin onlarda alsınlar böylelikle içinizde kalmasın arkadaşlar takmayın şu 3 günlük dünyada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…