kayınvalideniz doğumda size veya bebeğe bişey taktı mı?

BeyazLilyum

diplomalı uzman ev hanımı
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2007
2.343
15
selam arkadaşlar konu başlığına benzer bişey varmı diye aradım bulamadım ama umarım ikinciye açmıyorumdur...

doğumum yaklaştı ve kayınvalidemler ne yapacaklar çok merak ediyrum..bana bişey takmazlar hayatta beklemiyorumda..en azından bebeğe bişey taksınlar istiyorum..elaleme karşıda artık çok utanıyorum onların bilmemezliklerinden.:çok üzgünüm:.umarım doğumumda yaşatmazlar artık..düğünde yeterince yaşattılar zaten...düşünceli ve görgülü kayınvalidesi olanlara da inanın çok özeniyorum...benimki gibiyle insan içine çıkamazsınız çok zorrrr:1no2:

evet sizden alalım yorumları..kayınvalideniz size veya bebeğinize hediye verdimi takı taktımı????CADIARZU
inşallah güzel cevaplarda alırız.gönlümüz açılır birazkaydirigubbakcemile3

benim doğumuma biraz var
ama hem bana hem kızıma bişeyler takıcağından eminim
kadın zaten çok hevesli ilk torunu olduğu için daha şimdiden neler aldı neler yaptı kızıma
hep diyordu zaten sen hele bir doğur sana büyük süprizim olacak diye
eşiminde ağzını yoklamış benim hoşuma giden bir takı seti yada herhangi birşey olup olmadığını sormuş
bekliyorum yani bişeyler bakalım...
aslında çokta önemli değil ama düşünüp değer vermesi tabikide güzel olur

ne kadar güzel yaa.kıymettini bilin..düşünceli olması gerçekten çok güzel.imreniyorum böyle kayınvalidelere..bizimkininde ilk torunu ama inan bişey yapmadı..elini bağladı oturdu..annem bir sürü şey aldı,ördü..ona neden yapmıyorsun aşkolsun elalem bile yapıyor sen babannesi olarak bişey yapmıyorsun dedim..dedikten sonra burun kıvıraraktan bir hırka ördü:çok üzgünüm:
ya niye böyle yaa valla çok üzüyor beni..utanıyorum artık milletin sorularından da bıktım:1no2:

Ne aldi degil ne almadiki demem lazim!!

Allah binkere razi olsun kayinvalidem o konularda cidden cok düsünceli...torunlarina deli divane olan bir Kadin...a.s

Ilk kizima bilezik camasirlar, batanyeler yazlik ayri kislik ayri, kizim yedi yasinda hala yollar elinden geldigi kadar...

Ikinciyede bu sene mutlaka bilezik alir cok kücükken almiyor cünkü, ama onada izine gittigmizde rahat uyusun diye 200 milyon verip yatak aldi, camasirlar vs. vs. hic saymiyorum..gamyoncuiremsu.

Yapiyor allah icin...allah ondan razi olsun.kaydirigubbakcemile5

anlıyorum canım seni evli değilim çocuğumda yok ama eminim torunlarına bir hediye takıcaklardır torun bambaşka birşey oluyor.
etrafımda torun sahibi olanları görüyorumda çocuklarına davranmadıkları şekilde özenip bözeniyorlar.
sağlıhıyla doğurursun inş. canım

kayinpederim bana beyaz altin altin ve tasli kalin bi kelepce takti saolsun ben altin takmayi sevmem ama ona baiyliyorum önemi ve degeri cok benim icin kizimada iki tarafli ilk torun oldugu icin hediye yagmuruna tutuldu zaten altin,para kayinvalidemler kizimin odasini ödediler biz secdikte burda bide cok pahali mobilya allah onlari basimizdan eksik etmesin kesselerine bereket........

Canim sunuda söylemek istiyorum nacizane

Beklentin olmadigi zaman, hayalkiriklignada ugramassin...

Benim kayinvalidemden hicbir zaman öyle beklentim olmadi, gönlünden kopuyordu yapiyordu kadin, ki benim arkadasimin kayinvalidesi sadece bebege degil birde gelinine neler aldi anlatsam dudagin ucuklar...:1shok:

O yüzden simdiden öyle seylere kafani takma, bence mutlaka alacaklardir birseyler, he almazlarsada onlarin ayibi....a.s

Hayirli dogumlar canim:teselli:

canım haklısın elbet benimki beklenti değil aslında..yani onun alacağı 2 parça kıyafete,takacağı takıya muhtaç değilim Allaha şükür ama düşünce bambaşka bişey..inan üzülüyorum ya çevremde gördükçe..biz öyle şeyler bilmiyoruza yatıyor buda benim moralimi bozuyor..sanki yabancıyız..mesela bebeğe hiç bişey yapmaması çok kırmıştı beni...karşı apartmanda oturan komşu bile örmüş 7 kat el kayınvalideye bakınca..onun ilk torunu neden özenmiyor neden düşünmüyor..bide kayınvaliden ne yaptı sorularından bıktım..düğünümde de tek bir iğnesi yoktur..inan utanıyorum artık..bunda bari yapmasa öyle bişey..bırak bana kelepçe bilezik takmasını( hiç ummam bile) bebeğe çeyrek takıp takmayacağından şüpheliyim..

yılda 2 kere evine gideriz,cimriliğinden bişey yapmaz dolapta durur hepsi gidene kadar..beni bırak oğlun için yap bari aylarca görmüyorsun...

arkadaşlar valla ne kadar şanslısınız yaa..bişeyler aldıklarından değil düşünceli olduklarından..insan göğsünü gere gere kayınvalidem diye yanında gezdirir..offf off neyseki uzakta..yanıbaşımda olupta daha da üzmüyor beni bu konularda..

bende oğlumu doğurduğumda bana bişey almamışlardı ama oğluma künye almıştı bide bir kaç kat giysi sağolsunlar

ilk bebeğimi doğurduğumda kayınvadem bana burma bilezik oğlumada yarım takmıştı kızımı doğurduğumdada kızıma yarım taktı

Benim kizima bi tane çerek altin taktilar ilk torundu bana bi sey yoktu, oglumada kunye onuda ben istedim oglan dogurdum içinde isimli kolye aldilar sen seç dediler sonra ikisinede takim diktirmisti sibin takimi filan almisti iste saolsun yinede

Oğluma bir çeyrek, kızımada bir maşallah taktı kayınvalidem. Ama öyle beklentim falan olmadı, canı sağolsun önemli olan çocuklarımın sağlıklı olmasıydı benim için.

anaaaaeeeeem tek kalmam inşallah bu konudadelikafadulden...baksanıza herkesinki bişeyler getirmiş sağolsunlar düşünmüşler..ben hele bir doğurayım,sonra gelebilirlerse söylerim..uzak olduklarından gelemeyebilirlerde..

hımmmm bırakın bana bişey almayı torunlarına bi iğne bile almadılar,kendim icin bir beklentimde yoktu ama torunlarına almalarını isterdim hala içimde uktedir

Açıkcası dogumun guzellıgınden, kızımızın kucagımızdakı sıcaklıgından ve saadetımızden acaba kım ne takar dıye hıc dusunmedım bıle Allah bılıyor oncesınde de aklımdan gecırmedım,herkesın canı sagolsun guleryuzlu ve samımı olsunlar keza oyleler de canımızı yesınlersengözlerimebaksanab
Kayınvalıdemler mınık hanıma bılezık yaptırmıslar ıkı tane cok sırındı tabı kullanamadık hıc hatıra dıye duruyor gamyoncuiremsu Annemler de kunye ve yarım taktılar :1rolleyes:..delikafadulden en onemlısı her daım yanımızda oldularkaydirigubbakcemile2 a.s.

bana doğum hediyesi olarak yüzük takmıştı. torununada valla elinden gelen herşeyi yapıyo. bir sürü elbiseler ayakkabılar oyuncaklar v.s. halada devam hiç eli boş gelmez bize

hımmmm bırakın bana bişey almayı torunlarına bi iğne bile almadılar,kendim icin bir beklentimde yoktu ama torunlarına almalarını isterdim hala içimde uktedir

işte benim düğünden bir çok şey içimde kaldı..bunda bari öyle olmasın,hevesli olsunlar istiyorum ama olmayacak gibime geliyor:1no2: sendenim bende galiba

benim kayinvalidem dogumdan sonra uzeri tasli kelepce bileziklerden takti ,kizada bilezik kunye kupe almis simdiden birsure takisi var hanimin cokta orer zaten ben resim ceker yollarim begendigim seyleri o sagolsun hemen orup yollar tarhanami salcami recelimi kesme mi her yil hazirlar sagolsun kizima ordukleriyle aldiklariyla 5cocuk buyur dogumgunumuunutmaz ve bu sene ilkanneler gunumdu bana pirlanta tasli sallantili kupelerden aldi

Kayınvalidem oğlum olduğunda; bebeğe çok güzel bir bileklik,
kızım olduğunda ise bilezik aldı. Bana herhangi birşye almadı.
Çokta önemsememiştim açıkçası. Birde bunların dışında bebek
kıyafetleri, yöresel beşik falan getirmişti sağolsun.
:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…