kayınvalideniz doğumda size veya bebeğe bişey taktı mı?

canım bunlar banada düğünde 10 bilezik takacaklardı güya :) aman palavra atınca he he diyorum bende artık. yemediğimi anlayor ama huylu huyundan vazgeçmez işte. çocuk olunca göreceğiz işte. gerçi vaat ettikleri bjk battaniyesi ve tulumu işte :) bende yüzsüzlük yapıp istiyorum işte kendi çapımda olmayacağını biliyorum ama uyuzluk değilmi bende onu istiyorum bunu istiyorum diye söylüyorumlülülülülülü

bizim kayin valide beni pek sevmez ama cocuklarima baya yüklü bir miktar vermisti.kayinpederimde hesap actirmis yüklü bir miktar yatirmisti.künye falanda alir.torunlarina kiyamaz cok sever kendinde n oldugu icinn, ben dis mahallenin cocuguyum.bir seyini görmedim..oglunu vermis bana daha ne isteyeyimm.yeteropuyorumnanaktan

güneş hanım sizin gibi kayınvalidelerin çoğalmasını diliyoruz

benim kayınvalide bi çeyrek altın taktıı..durumları çokkk iyiydi..benim durumum o zamanlar pek iyi değildii...kendi annem burgulu bilezik taktıı..millete utancımdan kaynana çeyrek taktı diyemedimm.lmaz:.başkada bişey görmedim zatenn..ama büyük eltinin her doğumunda bilezik takmışş...küçük eltinin doğumundada 3500 ytl hediye etti...kıyafetler ve hediyelerde alırdı..benimkine çorap bile almadı....sanırım bebeğim olmasını pek istemiyodu ee kadın bide doğum yaptım diye hazırlık yapıp hediyemi verecekk...şimdi güyaa çokk seviyoooo..lafa gelince çokkk icraat yok yanii Çok üzgünüm çoook.

Bende özeniyorum arkadaşım ne kayınvalideler var ,ama bende senin gibi hiç birşey görmedim düğünde uyduruktan 14 ayar bir seti zoraki boynuma taktılar düğünümüze ve evime hiçbir katkıları olmadı olmadıkları gibi senin şunun eksik senin bunun eksik diye sürekli canımı yaktılar, kızım oluncada ne küçük bir altın ne de çocuğuma bir tulum almadılar. Halleri vakitleri yerinde olmasa birşey demiycem, bu görgü meselesi arkadaşım onların yapacaklarına ihtiyacımız olduğundan değil, mesele karşındakini mutlu etmek onu düşündüğünü, değer verdiğini göstermektir ama ben hiç göremedim malesef artık öyle bir beklentimde olmadığı için pek kafama takmıyorum sana tavsiyem çok beklenti içine girme hayal kırıklığına uğrarsın:umursamaz:

Allaha çok şükür bir beklentim olmadi şuana kadar olmasında..sonuçta her ne olursa olsun kızları gibi olamayacağimizdan ve bana gelince elleri dar olcağindan beklentim yok

baştan sona okudum tüm arkadaşların yazdıklarını.. inanın can acısından hüngür hüngür ağlamak istedim.. öfkem büyüdü bi katdaha sizlerle.. benim eşim dünya iyisidir.. birde ailesini görseniz ne kadar hanım ve görgülü bir kayınvalidem ve beyefendi kayınpederim var tahminbile edemezsiniz.. dışarıdan gören özenir eşimin ailesine.. öyle çok görgülülerki fakat bu görgü nedense bana hiç uğramadı.. elalemlere neler neler bana bir sinek bile yok.. ne düğün ne ev eşyası ne bişiy... malları mezara götürcekler onu biliyoruz ama hiçmi değer vermez bir insan evladına ben kendimden çoktan geçtim... geçtim gelinliğimden... 46gün önce verdim bir erkek torun ki bir evin bir oğlu eşim kızına ve damadına reşat takan araba hediye eden bir kayınpeder nasıl olurda düşünmez oğlunu.. evlatlıkmı dicem oda değil..
acaba yatacak yerleri varmı bizimkilerin.. onları arsalarına evlerine depolarına gömdüreceğim ben...
off yarabbi nasıl bir aileye düştüm? iki çeyrek altın taktı kaynana onun parasınıda bizi zorla mmlekete çağırarak harcatmak istyor ki durmumuz yok gelemeyiz dediğimiz halde..kayınpederde kaynanada evime gelip bebeği görmediler bile kaynana hastaneye geldi taktı altını gelmeside istanbulda başka bir işi ollduğundandı bende bebekte aradan çıkmış olduk sözde görmüş oldu oda...doğumdan önce geldi sözde bana yardıma kan kusturdu rezil etti beni elaleme cam kapı sildim halı koltuk sildim koca karnımla 39 haftalık hamileyken.. birde oturup yaptığım işi izliyordu kör olasıca birde millete yaptığı temizlikleri anlatıyordu şunun kızı evlenirken evini şöle temizlemeye yardım ettim buna böyle diğerine şöle... karnımdaki bebeğe bile acımadı kör olasıca1! zaten oğluna değer vermeyen bana niye versin torununa niye versin?? lanet olsun hepsine! imreniyorum iyi kayınvalide ve kayınpeder sahiplerine..

canım benim kendini niye üzüyorsunkii boşver yaa. inan ben hiç takmıyorum onları. ne yaparlarsa aynısını bende yapıyorum onlara. takmıyorum onları, hee hee diyorum geçiyorum. zaten bana öyle gelinlik falan yaptıramazlarda. sözlerinede aynı zehir dille cevap veriyorum. boşver yaa bebişinle ilgilen sen eşinle ilgilen. çarp lafı onlara gitsin. ukala davranınca daha bir dikkatli konuşuyorlar seninle artık. ben öyle yapıyorum kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

her iki doğumumda bana birşey takmadılar ama
iki oğluşumun doğumlarında k.altın taktılar
sünnet düğününde de taktılar ondan dolayı haklarını yiyemema.s

eldemi be güzelim? bu güne kadar saygımı hiç bozmadım hiç kırmadım ama yettiler artık ilk gördüğümde cin çarpmışa benzeteceğim onları... onların alacakları kaldı bende fazla fazla..
göreceker günlerini..ben utanmayı geçtim çoktan
ferhunde tarafımla daha tanışmadılar onlar :)

kayınvalidem yıllar önce rahmetli olmuş.
kayınpederim doğumumda bana bir bilezik, bebişe de bir altın taktı.
sağolsun, hiç birşey takmasa da gücenmezdim, canı sağolsun.

taktı takmazmı boş bir çengelli iğne taktı uğursuzluk getirirmiş allahım düşündükçe sinir oluyorummlmaz:

Hiç umrumda değil ben kuzumu kollarıma alayım gelmesin görmesinler bile dokunmaz kimse yanımd aolmasa bile kırılmam hasretim kuzuma gelsin sağlıkla bana yeter...
Allah bebişlerinize uzun ömürler versin analı babalı büyütsün

k.annem birşey takmadı ama beklediğimde yoktu. oğlumun doğduğu sıralarda biraz maddi sıkıntıları vardı, k.babam işten çıkmıştı. zaten olsa asla esirgemezler biliyorum. oğluşumun birinci yaş gününde ise künye almışlardı sağolsunlar. bana bieşey almamıştı ama önemsemiyorum aklına gelmemiştir onların adetinde öyle birşey yok ama normal zanamda da olsa bir yerde bişey beğense alır bazen para verir ' kızım kendi beğendiğini al' der.

merhaba benım kayınvalıdemde torunları ıcın delı dıvane olan bır kadın...neler elmadıkı....ama bence su an stres yapma kendıne...yapmazsa onun ayıbı...herkes kendı degerını kendı ellerıyle bıcer....hayırlı dogumlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…