- 3 Temmuz 2008
- 2.482
- 11
- 45
-
- Konu Sahibi BeyazLilyum
çok hoş ya, o da güzelmişaslında kendilerine gelince en eski adetleri bile hatırlayan bir insan (ki bunları bana yaptırmaya çalışır yersem tabi çünkü benm adet dediğim şeyleri bilmiyorum diye geçiştiren bir nisandır kendsi aynı yöre insanı olmamıza ramen)
bakalım torunu olunca hangi adetler hatırlaycak....
benm oğlum olmasa çocuğun olmazdı bana ne alıcan demezse
ona şükür
aslında kendilerine gelince en eski adetleri bile hatırlayan bir insan (ki bunları bana yaptırmaya çalışır yersem tabi çünkü benm adet dediğim şeyleri bilmiyorum diye geçiştiren bir nisandır kendsi aynı yöre insanı olmamıza ramen)
bakalım torunu olunca hangi adetler hatırlaycak....
benm oğlum olmasa çocuğun olmazdı bana ne alıcan demezse
ona şükür
benim kayınvalide de torununa 2 tane altın taktı sağolsun ama annem bana bilezik taktı
bazılarıda bilmiyormuş gibi yapıo senin ki onlardan olmasın
aman kızlar üzülmeyin ya yapmazlarsa yapmasınlar boşverin, çocuklarınızda ona göre anneanne babaanne farkını hisseder, allah herkesin kendine versinde kocanız alsın siz alın kendinize doğum hediyesi almazlarsa almasınlar uzak olsunlarda.
benim kayınvalidem vallahi yavruma daha doğmadan birsürü şey yapmıştı bize hiçbirşey aldırmamıştı beşiğine kadar almıştı doğum yaptığımdada künye takmışlardı vede halada yaparlar
benim ailemde onalarda birsürü şey yaptılar oğluma kiii halada yaparlar Allah razı olsun
torunu için canını verir benim kayınvalidem
canım haklısın elbet benimki beklenti değil aslında..yani onun alacağı 2 parça kıyafete,takacağı takıya muhtaç değilim Allaha şükür ama düşünce bambaşka bişey..inan üzülüyorum ya çevremde gördükçe..biz öyle şeyler bilmiyoruza yatıyor buda benim moralimi bozuyor..sanki yabancıyız..mesela bebeğe hiç bişey yapmaması çok kırmıştı beni...karşı apartmanda oturan komşu bile örmüş 7 kat el kayınvalideye bakınca..onun ilk torunu neden özenmiyor neden düşünmüyor..bide kayınvaliden ne yaptı sorularından bıktım..düğünümde de tek bir iğnesi yoktur..inan utanıyorum artık..bunda bari yapmasa öyle bişey..bırak bana kelepçe bilezik takmasını( hiç ummam bile) bebeğe çeyrek takıp takmayacağından şüpheliyim..
yılda 2 kere evine gideriz,cimriliğinden bişey yapmaz dolapta durur hepsi gidene kadar..beni bırak oğlun için yap bari aylarca görmüyorsun...
arkadaşlar valla ne kadar şanslısınız yaa..bişeyler aldıklarından değil düşünceli olduklarından..insan göğsünü gere gere kayınvalidem diye yanında gezdirir..offf off neyseki uzakta..yanıbaşımda olupta daha da üzmüyor beni bu konularda..
Bak canim yilda iki defa gidiyoruz demen dikkatimi cekti. Saygi ve sevgi karsilikli birseydir. Belki de oda senin icin düsünüpde arasira yanima gelmiyor diyordur onunda gücüne gidiyordur. Eger SIK SIK ziyaretine gitmezsen araya sogukluk girer, ozaman tabiki birsey bekleyemezsin ondan.
Bende evlenirken cok cimriliklerle karsi karsiya kaldim seni cok iyi anliyorum ama evlilik bazi seyleri sineye cekmek, bazi seylere katlanmak ve sessiz kalmak degil midir? eger kayinvalidenin senin istedigi gibi biri olmasini istiyorsan ozaman sende onun istedigi gelin olmalisin.
Bu arada allah anali babali büyütsün canim allah yardimcin olsun.
canım iyi hoşta biz onunla aynı şehirde oturmuyoruzki..nasıl gidelim..ben türkiyenin bir ucunda o bir ucunda..git gel yolda fenalık geliyor ayrıca o kadar tatilimizde yok..mecburen bir bayram,bir yaz tatilinde gidiyoruz.. o konuda yapabileceğim birşey yok,onunda gücenmeye hakkı yok ne yazıkki...
ayrıca canım o benim gibi gelini öpsün başına koysun..yaptıklarına hiç ses çıkarmadım.başkası olsa acaip tavır koyardı.saygıda hiç kusur etmem.nasıl kayınvalide istiyorsan öyle gelin olmalısın demişsin...ben her gittiğimde baştan aşağı kıyafet alıyorum onlara,anneler gününde babalar gününde kargoyla hediye yolluyorum ki oğullarından böyle bişey hiç görmemişler daha..
sence daha ne yapabilirim acaba....elimden geleni yaptığımı düşünüyorum ben..hatta fazlasını
Ha cok özür dilerim eger baska sehirde oturuyorsan normaldir yapacak birsey yok tabi. Ben ayni sehirde yasiyorsunuz sandim kusura bakma. Ben sana kötü gelin demiyorum kesinlikle ama bizler maalesef ne yapsalar ne etseler sineye cekmek zorundayiz. Ben kaynanam öyle istiyor diye dügünümde kuaföre tekbasima gitmis, makyajimi kendim yapmis insanim biliyorum insanin cok gücüne gidiyor.
Üc kurus para icin dügünümüzü kötü anilarla süslüyor bircok kayinvalideler napalim unutmak zorundayiz yoksa biz kendi huzurumuzdan oluruz onlar degil. Bence sen hicbirsey takmiyacagina hazirla kendine ki dogumunda da hüsranla karsilasma. Önemli olan allahin size verdigi o essiz degerde hediye...bebeginiz.
canım orası öyle tabi..bebeğimiz en güzel hediye bize:asigim: ama ben eşiminde mahçup olmasını sitemiyorum..benim ailemle onunkiler arasındaki farktan dolayı üzülsün ezilsin istemiyoum:1no2:
zaten milletin ne diyeceğini geçtim,çünkü kaynana yeterince kendinin ne olduğunu gösterdi sülalemenasıl olduğunu tahmin ediyorlar artık
ay ne zor ele karışmak yaaa offff