kayınvalideniz doğumda size veya bebeğe bişey taktı mı?

Düğünde ne taktılar ki çocucuğm olunca da sanmam bir şey yapacaklarını.Onların adetler sadece kendileri için geçerlidir her zaman.

Eğer bebeklerim zamanında doğsalardı kızıma bilezik ,oğluma da künye alacaktı babaanneleri..Eşim de bana bir şey takacaktı...Ama şimdi bebeklerim mezarda,babaanneleri de üzüntüden 2 haftadır yoğun bakımda.....((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Arkadaşım yanlış anlama ama bence de doğana dek bişey alınmaması daha iyi..Ben sabahlara dek nette karyola bakıp beğendim netten...Ama ne oldu..iki bebeğimi de erken doğumla kaybettim...Mezara gömdük eşimle iki kardeşi...Meleklerimi....Alsaydım ve aldırsaydım daha mı iyiydi....Bebeklerimin eşyalarına bakıp bakıp daha çok kahrolucaktım....Hamile kalmak illa doğum zamanında gerçekleşicek demek değil......

En iyisi doğum yaptıktan sonra masraf etmek bebekler için...

Yaşayan bilir üzüntüsünü......

ÜHHÜÜÜÜ
çok detliyim ben bu konuda içimde kocaman bir yaradır..
eşim tek erkek çocuk...tek gelinim ve ilk çocuğumdu...
belki çok bol değildi elleri ama bi altın bile takmadılar...
hastaneden eve geldik..k.peder merak etmiş geldi adam karısından habersiz altın getirdi..
düğün var dursun dedi geri götürdüler...
ondan sonrada bi yelek bile örmedi..
ilk dişini kaynanam gördü bi çeyrek aldı..bide yaş gününde altın almıştı..
sonra bizden para istediler.takı setime kadar taktığı 2 altının10 katını geri aldı benden...
şimdi ip almış da hırka örüyo..ne kıymeti varki..
zamanında yapmadı..kendi ördüğü de bi kıymetliki

evet sonunda yaptım doğumumu...kayınvalidem önceden geldi hiç istemememe rağmen..ama eşimin annesi sonuçta hiçbir zaman hiçbir şekilde ses çıkarmadım...
neyse taktığına gelelim..öncelikle şunu söyleyeyim..kızıma bir tulumu nasip oldu..düşünmüş almış diyeyim ama ben onu giydirmem..nerden buldu nasıl o kadar adi bir mal,kötü bir penye buldu büyük başarı...eşim zaten çok bozuldu..neden bozuldu söyleyeyim..daha önce demiştim kafasına kakmalarımla bir tane hırka örmüştü diye..ondan artan iple şapka ve patik örmüş..bide tulumu almış en fazla 5 ytl dir yeminle..bide halası 3 ytl lik zıbın takımları varya onlardan almış..
geldiği gün onları bana verdi..saol ne zahmet ettin anne dedim...eşimede demişki bir sürü şey aldım torunuma..eşimde sevinçle gülerek geldi...çünkü onunda ezildiğinin farkındaydım ailesinin tutumuna karşı,yaşasın benim annemde aldı diye düşündü herhalde..hayatım annem bir sürü şey aldım dedi bakabilirmiyim dedi..bende bozuntuya vermeden tabi canım dedim ve tulumu ve ördüğü patikle şapkayı çıkardım..zaten tulumu beğenmedi farkettim çünkü o benden daha meraklı kızına kaliteli şeyler almaya.penyesi yumuşak olsun pamuklu olsun çok dikkat eder..
eee bu kadar mı dedi evet bu kadar dedim bende...hımm dedi ama yüzü düştü...offf kaynana yyaaa neden oğlunu ezicek üzecek şeyler yapıyorsun..ben onu öyle görmeye dayanamıyorum işte(((((
doğduğu günde bebeğe çeyrek altın taktı sadece..bana bişey yok..bizdede en kalınından bilezik yapılır aslında..annem babam bebeğe bilezik taktılar bana da taktılar..onların yapması gerekenleri annemler yapıyor zaten hep...nerdeyse herşeyini annem aldı ördü bebeğin...
aman onunla uğraşamıcam zaten burnumdan getirdi..gitsin diye bekledim..giderken eşim bayağı parada verdi..üstüne kendisi biraz daha istedi şu kadar daha ver diye..eşim bozuldu ama verdi..sonuçta yeni doğum yaptım,masrafımız var..daha kurbanlarımız var kesilecek..hiç düşünmüyor valla...
bende son durum budur kızlar

canım benim Allah sabır versin..hikayeni okumuştum ve çok ağladım...çok zor olmalı..bence de 8. aya kadar bişey alınmamalı aslında..başımıza ne geleceği belli değil herşey insanlar için

Diğer sayfaları okumadım kızmayın ama ne taktıkları çok mu önemli.. Önemli olan sağlıklı evlatlarınızın olması. Takılmayın böyle şeylere derim Evlat sahibi olmak için uğraşan bizleri düşünün Yeter ki sağlıklı bir evladım olsun da kayınvalidem hiç bir şey takmasın ne olacak

Evet şu anki duygularımla ben de böyle düşüyorum artık....a.s

allah sabır versin canım

bende kayınvalideyim,,,2 gelinim var,,ikisinede doğum hediyesi bilezik yaptım ,bilezik derken öyle hediyelik bilezik değil,,en güzelinden ,,
torunlarımada altın taktık
2 torunumada karyolasını aldım ,bebek arabasını aldım ,,yaş günlerinde altın taktım,,halada yapıyorum elimden geldiğince torunlarımın masraflarına kadar

bak canım bence çocuguna ne takacaklarını düşünmektense allah sana bi evlat vermeyi nasip etmiş onu inşalah sağsalim kucağına alıcaksın onu nasip etmiş sen buna şükret boşver ıster taksınlar ıster tkmasınlar onu duşünerek ne kendini nede karnındaki bebeğini üzme keşke allah banada bi evlat nasip etsede herkesin eskilerini giydirsem ((

hey gidi heyyy ne kayınvalideler var,elinizden öpüyorum.Ben ikizlere hamileyim,eşim doğulu,belki her yerde vardır,belki yoktur,üzerine almaya meyillenenleri tenzih ederim.Bebeklerin cinsiyetlerine önce iki erkek dediler,millet sevindi,yine bir kumaş hediye etmedi gerçi şunu da çocuklara düşündüm diye ama eşime söylemiş,iki çeyrek altın takıcam,lutfetmiş..
20.haftadan sonra bebeklerin ikisinin de kız olduğunu öğrendik,öğrenince de demiş,elalemin admaına gidicek kızlara altın mı takılır demiş,düğüne derneğe götürürüm,demiş.Sen al o altınıııııı,tak en münasebetsiz yerine.
Ne ararrr,ne sorarr,anneciğim de yazık,üst baş,kılık kıyafet,nevresim,battaniye ne ararsanız toplayıp getiriyor.Anne diyorum almaaa,ama şimdi de kızlar için birer bilezik parası biriktirmeye çalışıyormuş..
Bu nasıl bir hayat yaaaa..

yorumlara bakınca şunu çıkarıyorum düğünde bir halt etmemiş olanlar doğumdada birşey yapmıyorlar. benim düğünümünde içine ettikleri için doğumumda hiçbirşeycikler beklemiyorumm. hamile değilim çocuğumda yok. çocuk çocuk diye tutturuyorlar 10 sene sonra diyorum. tek söylediği erkek torunum olursa ona bjkli battaniyeyle tulum alacakmış. allah razı olsun çok düşüncelidir benim bebek düşündüğüm zamanda kızı 2. çocuğunu düşünüyormuş artık dedim kızının ilkini sen büyüttün 2.sinide sen büyütürsün benimkinede annem bakar herhalde dedim. yook olurmu öyle şey o hakkını doldurdu sizin bebişe ben bakacağım diyorr :) düğündeki attığı palavralardan iyi tanıyorum onları anca konuşup hava atmasını bilirler, icraate gelince hiçbirşey yok ortada :) ama üzülmüyorum. arada yüreklerine insin diye bana trabzon bileziği alacaksınız toruna altın alacaksınız oda takımınıda siz alacaksınız diyorum, morarıyorlar :) ama birşey beklediğim yok. sadece eşime üzülüyorum. düğünde bana ve aileme çok mahcup olmuştur, şimdi diyorkii torun başka torununa kesin yapar diyor ama, ablanın çocuklarından fırsat kalırsa belki diyorum bende. aşkımm yine mahcup olacak başka birşeye değil ona üzülüyorum. allaha şükür çalışıyorum param var, çocuğum olduğu zaman ben ona dünyaları alırım, kimseyede ihtiyacım yok.

dogumumdan 2 ay sonra lutfettıler gecmıs olsun ve hayırlı olsuna
geldıklerınde bebegıme hıcbır sey almadıkları gıbı bırsey de takmadılar
sonra gorumcemın yanında bır akrabam yarım altın takınca ertesı hafta kaynanam gelınce bır ceyrek lutfettı
baska bırseyını gormedım

kızına ve eltime doğumdan hemen sonra takıldı bilezikler,kıyafetler vs.bana da utanma belasına doğumdan 1 yıl sonra taktı,başkada bir çorap bile almadı

Son düzenleme:
GGGTTT inan kendim yazmış gibi hissettim. benim eşimin annesi de konuşmaya gelince mangalda kül bırakmaz ama iş icraate gelince hiç bişe yok... nişandan önce anneme sordu biz pırlanta bir tek taş takıcaz, sizin ayrıca istediğiniz bişe var mı diye annemde yok canım bizim tek isteğimiz kızımızın mutlu olması dedi (asıl hata oymuş ya neyse :))) sonra geldi bana tek taş. anaaaaaaaam o da ne bildiğin cam bir taş -tatlicadiarzu-
sonra ne düğünde ne başka bir zaman bir bileziklerini bile görmedim... ki kendileri altın sever bir memlketten ve bununla da övünür, hatta fırsat buldukça kendi altınlarını gösterip ayrıca övünür...

Ama olan benim canım eşime oluyor. aileme karşı o kadar çok mahçup oldu ki, onun gözlerinde ben o ifadeyi görmekten bıktım ama düşüncesiz annesi oğlumu kızın ailesine karşı mahçup etmeyeyim demedi... Benim ailemde gerçekten bizi sevdikleri için düğünden önce de sonra da her şeylerimizi fazlasıyla karşıladılar...neyse ki sadece benim aileme yakın yaşıyoruz.

yani konuyu bağlayacak olursak bir bebeğimiz olursa ne bebğimiz ne ben yine bişey görmeyiz ama belki bir tek taş daha :roflol:

bilezik yapacam dedi kayınvalidem e adi bakalım bekliyoruz......kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…