kayınvalideniz doğumda size veya bebeğe bişey taktı mı?

kayınvalideyim, 2 gelinim var ,ikisininde doğumlarında eşim bilezik, kızım ve diğer oğlum ve ben tam altın taktık, ayrıca 2 torunumunda beşik takımını , bebek arabasını ,aldık, takım olarak, artı halende alıyoruz,ne gerekirse, seve seve, 1,5 ve 9 aylık oldular, 1,5 yaşında olana ben bakıyorum, gelinim çalışıyor, yemek yapıyorum, beraber yiyoruz, çocuğun masraflarından hariç, mutfak ihtiyaçlarını ,karşılıyoruz, maddi durumlarıda iyi, evi var arabasıda var ,olsun bir gelinime bir şey alsam diğerinede alırım,hiç ayırt etmem , seve seve yapıyorum , çünki onları çok seviyorum .........

benim annem bebek için "daha erken gençsiniz evliliğinizin tadını cıkarın" derdi
kayınvaldem ise her görüşmemizde beni bunaltıcak derecede torun istiyorum herşeyini ben yapıcam gelip bakıcam derdi.
hoş bende bebek istiyodum ama beni cok sıkıyodu sürekli konuşması.. çünki eşimde erken olduğu düşüncesinde olduğu için arada kalıyodum
velasılıkelam :)))))
bebeişim oldu
ve kayınvaldem ilk bebeğin eşyalarını kız annesi yapar dedi ve lafı kondurdu herşeyi benden diyen kişi bunu dedi
tamam dedik.. annem allh razı olsun beşiğini ,yorganı,yastığı,nevresim takımı,bebek arabasını ,ilk kıyafetlerinin her türlüsünü,bir sürü takımlar aldı 11.aylık oğlum hala aldıklarını giydiriyorum 1 yşa kadar giyebileceği herşeyi aldı(birsürü para harcadı eşime hiç bişi bırakmadı)
ayrıca bana 600tl değerinde bilezik bebeişime de altın taktı

kayınvaldem ise burma bilezik takıcam sana diye söylüyodu ama ben hiç beklemiyodum zaten... sadece çeyrek taktı. oda torununa .yani bana bişi yok :)
napalım ondanda allah razı olsun diyelim ...ne kadar zamanında sözünde durmasada (bilezik için diil herşeyini yaparım gelir bakarım sözü için)...ama şimdi ufak tefek bişiler alır gelirken
görümcemden allah razı olsun cok güzel kıyafetler veriri durumu baya iy aldığı bişiden bi kaç renk alır birinii bize verir

allah huzurnuzu bozmasın
yinede allah razı olsun benim kayınvaldemde bazı sözlerini tutmasada....
bana alırdı hamileleikten önce bişiler....... hele pike taklımlarım hep ondandır hakkını yemem ...
ama kırcı olduğu taraf aldıklarını ve fiyatlarını sürekli söylemesi:çok üzgünüm:

Son düzenleme:

güzelim sen iyisine düşmüşsün ondan böyle konuşması kolay geliyor..allah mutluluğunuzuda bozmasın bir ömür böyle devam eder inşallah..ama ben onun oğlunu seviyorsan bir ömür geçireceksem kendi annemden farksızdır lafı senin için geçerli..emin ol %70 i böyle düşünmüyor düşünemiyor...bende çok seviyorum,eşim herşeyim ama ben ne kadar elimden geleni yapsamda kayınvalidem 2 ye 2 ka... bu kelimeyide kullanmak istemiyorum..annem gibi hayatta olamaz,kendi oğlunu bile,annemin eşimi önemsediği kadar önemsemiyor emin olsengözlerimebaksanab
o yüzden annem gibi hayatta olamaz..

maşallah..son cümleniz çok hoşuma gitti...nerde herkes sizin kadar sevse gelinini,kayınvalide gelin sorunları yaşanırmı,güllül gülistanlık geçinilir..Allah bozmasın ablacım...yeminim var şimdiden..oğlum olursa çok düşünceli bir kayıvalide olacağım inşallah:1no2: çünkü önce kayınvalide kendini sevdirmeliki el kızı sevebilsin..

vayyy betlüm seninki pike bile almış bak..benimki daha bana hiç-bir-şey almadı..hiç bir hediye vermedi..

hee pardon yalan olmasın geçen sene takı takmayı çok seviyorum diye şu büyük kolyelerden vermişti pazarda 3 ytl ye satılan(muhtemel çöpe atacaktı)...delikafadulden olsun hiç yoktan iyidir kullanıyorumkaydirigubbakcemile3

aynen bacım yeminim yok ama inşlh ömrüm varsa iy kayınvalde diil iy bir anne olucam bi anlaşmazlımız olunca gel kızm konuşalım dertleşelim diyip önce onu dinlicem onu çözmeye calışıcam
allahım inşallh hayırlı ömürler verirde yawrularımıza inşlh hayırlı bi eş veririr

benimde kaynanam olurmusunuz:çok üzgünüm:

valla bana kayınvaldem burma tarzı bı bılezık kızımada bebek bılezıgı taktı zaten fazlasını beklemıyordum cunku daha 2 aylık hamıleyken kız olursa kucuk bılezık oglan olursa buyuk bılezık takılır demıstı o zaman cok gucume gıtmıstı ne demek yanı...bende cevap olarak tesekkur ederım bısey ıstemıyorum demıstım cunku tek oglu var kız ya da erkek olması cok mu onemlı buyuk taksa bısı olcaktı sankı...ben parasında altınında degılım sadece soylenen sozdekı manevı degerler....

slm allah yardımcın olsun doğumda yanlız birşey diyeceğim hep kayın valideler diyoruz peki annen ne takıcak biliyormuusn belki maddi durumuyok yani sen ilk önce evladının dağlığını düşün ben asla böyle şeylere önem vermem millet birşey takacak diye çocuk doğurmuyorumki yani bunu sorun etme millet için değil kendin için yasa

öncelikle yazdığım bütün mesajları okumanızı tavsiye ederim..
okumus olsaydınız böyle birşey yazmazdınız..ben paranın derdinde olmadığımı defalarca söyledimde o yüzden diyorum..heee şunuda söyleyeyim..annem bilezik aldı şimdiden..onu biliyorum..

teşekkür ederima.s.

banada öğretici, dinleyen yargılamayan bi kayınvalide lazım.. var mı elinizde yerimseniben

kayın validem doğumumda bana 1 tane bilezik kızımada büyüğün bi küçüğü (adı neyse) altın kayınpederde kocaman bi altın takmıstı kızıma.. şimdiki aklım olsa bunları siz aalın bana ne destek nede köstek olun derdim :bbo: çünkü ne zaman destek olmaya çalıssalar emin ol arkasından mutlaka bi arıza çıkıyor.. bence sen kayınvalideni takma, elalem konu komsu ne der diyede kendini tüketme.. bebeğin doğdu mu bilmiorum ama bebegine fazla karıstırma yeter emin ol sana.. bnm kayınvalidem çok görgülü bilgili de ne oluo içi dolu bi fosss.. kayınvalidem üniv. mezunu merkez bankası emeklisi bi kadın.. onun yerine ilk okul 1 e kadar gidebilmiş cahil annemi tercih ederdim.. en azından yaptıkları içten olurdu..
sen bebeğine bak arkadasım gerisini sallama..

ben bişey takmasında değilim de doğumumda yanımda olmadığına kırgınım hala, biz gitmesek torununu görmek için gelir miydi bilmiyorum

bana uzak olsunlar karışmasınlarda başka bişeycik istemem...elimde varsa ne gerekirse alırım kimsedende bişey beklemem karşılığında bişeye karışmasın üzerimde hak iddia etmesinler yeter... oyyy oy yeterki olsun anası ona ne lazımsa alır inşallah...

haklısınız aslında kadını bu saatten sonra değiştirebilecekmiyim sanki..birilerinin uyarmasıyla laf söylemesiyle düşünceli kayınvalidemi olacak...millet te ne derse desin yaa napayım,eşim üzülmesin ezilmesin yeterki..ben ona kıyamam en çok..benim huzurumu bozmasın uzak olsun yeter..

slm beyazcım şöyle bi dolanayım dedimki baktım bi mart annesi öncelikle seni şaşırtmalarını diliorum inşallah bişeyler yaparlar aslında ufak tefekte olsa bişey yapılmalı insanı mutlu edio bende durumları biraz kritik ev aldılar yeni bişey beklemiodum ama geçenlerde kayınvalidem doğum hediyesi bilezik almak istiorum süpriz yapıcaktım ama geleyim beraber beğendiğini alalım dedi valla çok hoşuma gitti bebek içinde para göndermişti alış veriş yaparsın die başka bişey takarmı bilemiorum kendi ailemde bebişimn arabasını alıcaklarmış

bende yazayım ne alacağını bilmediğimden yazmamıştım..
pazar günü hediyesini daha doğrusu hediyelerini verdi kayınvalidem..
bir inci set yaptırmış.ben inciyi çok severim.sevdiğimi bildiğinde yaptırmış.küpesi,kolyesi ve bilekliği var.birbirine geçen yerler gümüş.yani takılan yerleri..
inci seti kıza almış.şimdi sen kullan ama ilerde kızıma takacaksın dedi.o onun dedi.
bana da nazar bocukları olan bir bileklik almış.altın pahalıyken almasaydın anne ne gerek vardı dedim.nazar değmemesi gerek doğuma da bununla gir kolunda dedi.zaten hep kolumda.
görümcem de doğum yapmak üzere.o da küpesini vermesini istemiş kayınvalidemden.bu biraz yadigar bir küpe..bu küpeyi eşimin halasına,yani büyük halamıza halası takmış..
eşimin halası da hala olarak görümceme takmış küçükken.
görümcem de hala olarak o küpeleri hediye etti kızıma..

hala yadigari küpe gerçekten çok hoş olmuş:) çok severim böyle ince ve manevi değeri yüksek gelenekselleşmiş hediyeleri... güle güle büyüt bebeğini sağlıkla inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…