kayınvalideniz doğumda size veya bebeğe bişey taktı mı?

aslında kendilerine gelince en eski adetleri bile hatırlayan bir insan (ki bunları bana yaptırmaya çalışır yersem tabi çünkü benm adet dediğim şeyleri bilmiyorum diye geçiştiren bir nisandır kendsi aynı yöre insanı olmamıza ramen)

bakalım torunu olunca hangi adetler hatırlaycak....

benm oğlum olmasa çocuğun olmazdı bana ne alıcan demezse
ona şükür
çok hoş ya, o da güzelmiş
der mi der, kayınvalide demişler onlara:eek:klava:
bu arada anahtalık ve buzdolabı süsüne tam anlamıyla koptumdelikafadulden

benim kayınvalide de torununa 2 tane altın taktı sağolsun ama annem bana bilezik taktı
bazılarıda bilmiyormuş gibi yapıo senin ki onlardan olmasın

onemlı olan hatırlayıp bıseler yapması elınden geldıgı kadar
bence butcelerının el verdıgı kadar yapmalılar
bende evlı olsam butcesı el verdıgınce beklerım bıseler yapmasını

sorun şurda değil mi zaten
kayınvalide kayınpeder farketmez
dışarıya yaptıkları muamele yada yorumları görüyoruz...
ondan bir beklenti oluşuyor içimizde....
bir de bizi ailemizden isterken bin türlü iltifat vaatle istiyorlar...
ama köprüyü geçene kadar mevzusu.......
biz de kek gibi bekliyoruz......

ay bana ne oluyorsa ne hamileyim ne çocuğum var henüz...
ama okuyunca içim ezilyor...
ne kadar kırılıyoruz ki burada anlatmaya yazmaya gerek duyuyoruz.....

en iyisi beklenti duymamak ama işte
iştesi var bir de işin........
söylemlere bakıyoruz...
bizlerde oluşturdukları resme bakıyoruz ve kalbimiz birşeyler bekliyor işte........

benim kayınvalidemler saolsun bir cumhuriyet altını ve kıyafet vs falan almışlardı tabi işin maddi yönüde var yok olupta takamayana bişey diyemem ama öbürtürlü bende düşünürüm neden takmadılar diye

aslında kendilerine gelince en eski adetleri bile hatırlayan bir insan (ki bunları bana yaptırmaya çalışır yersem tabi çünkü benm adet dediğim şeyleri bilmiyorum diye geçiştiren bir nisandır kendsi aynı yöre insanı olmamıza ramen)

bakalım torunu olunca hangi adetler hatırlaycak....

benm oğlum olmasa çocuğun olmazdı bana ne alıcan demezse
ona şükür

bizede istemeye geldiklerinde bizden bişey istemeyin sakın dercesine aslan gibi oğlan veriyorum dedi:kızgın:saf sende gül gibi kız alıyorsun,sanki biz peşinden koşuyoruz al beni diye..içim,kalbim o kadar kırık ki bir sürü şeye..hep bilmiyoruma yattı başından beri..yine istemeye geldiklerinde annem hanım hanım asil bir şekilde bir şöyle yaparız ama falan gibisinden adetlerimizi söylemeye çalıştı..hadi hadi geç bunları ben oğluma yapayım sen kızına dedi..:1shok: sonuç olarak ne oldu,bir iğnesi bile yok bende ve ele güne rezil olduk resmen..bizim orada da kayınvalideler bir sürü çeyiz bohça yaparlar..bir tane oyalanmış çemberi yok ya o kadar diyeyim..çok içime oturdu,hiçbirşey istediğim gibi olmadı ve bu yüzden eşimde çok kırgın ailesine..çünkü çok uyarmış arayın adetlerini sorun uygulayın diye..he he deyip geçiştirmişler hep..

hadi ben el kızıydım bana yapmak istemedi..ama torunu canının canı olacak..ona karşı duyarsız olmasın bari..ilerde benim çocuğum ayrım yapacak..anneannesi herşeyler yaparken,o bir tane çöp kıskanırsa çocukta salak değil herhalde anlar farkı..sonra kendisi üzülecek,eşim üzülecek..

benim iki tane cocugum var ikisndede bana birsey takmadi
ben duyunca sasiriyorum böyle seylere heralde ben görmedigim icin kendimde
ihtiyacim oldugundan degilde taksaydi birseyler elinden geldigi kadar sevinirdim bende
onu birak cocuklarada bise almaz biseyini görmedim dogum günlerinde hediye getiriyor getirdigi hediyeye kendiside gülüyor, bari söyle yüze cikacak bise getirse

benim kayıvalide doğumdan önce sana bbilezik yapıcam hemde 500 ytllik dedin :kahve:
torunumada cumhuriyet altını yapacak dedesi dedi.:1shok: ay bi sevindim bi sevindimki
anlatamamdelikafadulden. dedim kendi kendime torun olunca düşünceli oldular dedim.
ama nerde hiç bişi takmadılar.:eek:klava: neymiş şuan alamadık iki ay sonra bilezik olmazsa
küçük altın yaparız dediler. bilezik gitti cumhuriyette gitti bu arada tabi iki ayda bitti.:kahve:

yapmıyacağınız şeyin sözünü vermeyin baride oğlunuzu üzmeyin:a015: ben neyse el kızıyım.:nazar:

aman kızlar üzülmeyin ya yapmazlarsa yapmasınlar boşverin, çocuklarınızda ona göre anneanne babaanne farkını hisseder, allah herkesin kendine versinde kocanız alsın siz alın kendinize doğum hediyesi almazlarsa almasınlar uzak olsunlarda.

aman kızlar üzülmeyin ya yapmazlarsa yapmasınlar boşverin, çocuklarınızda ona göre anneanne babaanne farkını hisseder, allah herkesin kendine versinde kocanız alsın siz alın kendinize doğum hediyesi almazlarsa almasınlar uzak olsunlarda.

sözlerinden çok çekmiş havası sezdim:teselli:..aslında haklısın...uzak olsunlarda hediye getirmesinler dediği oluyor insanın..ama ben artık millete karşı utanmaktan bıktım,el bile güzel şeyler alıp yaparken ne bileyim..bide doğal olarak soruyorlar babanne ne yaptı diye..ne diyeceğim ben şimdi..zaten düğün için sülalem çok eleştirdi,herkesin gözünden düştü..:çok üzgünüm: kayınvalide umrumda değilde ben eşiminde üzülmesini istemiyorum..sanki onların çocuğu değil,o aileden çıkmamış..o kadar farklıki..:asigim: annemle onun arasındaki farkı görüyor ve utanıyor..ezilmesini istemiyorum onun..senağlama..kıyamam üzülürse..bu yüzden ona ağzımı açmam hiç burda paylaşıyorum..aslında istiyorum bişeyler yapsınlar getirsinler ki oğluda mutlu olsun mahçup olmasın..benim ailem çok yapıyor çünkü..her gittiğimizde 2 mizede hediye alırlar sağolsunlar..ötekilerde bize versin diye bakar daha-tatlicadiarzu-
insanlar çeşit çeşit napıcaksın iştebenneyaptımki

benim kayınvalidem vallahi yavruma daha doğmadan birsürü şey yapmıştı bize hiçbirşey aldırmamıştı beşiğine kadar almıştı doğum yaptığımdada künye takmışlardı vede halada yaparlar
benim ailemde onalarda birsürü şey yaptılar oğluma kiii halada yaparlar Allah razı olsun
torunu için canını verir benim kayınvalidem

..................

Son düzenleyen: Moderatör:
valla kızlar kayınvalidem ben daha hamile kalmadan söylüyordu doğum yapsın kızıma bir bilezik alıcam torunada yapıcam bişeyler diye. kızdığım çok yanları vardır ama bilirm elinde parası olsun yapar. çok yakın oturuyoruz kayınvalidemle telefon ediyorum işten anne şunu istiyorum yaparmısın diye hemen yapar sağolsun. akşama gelin kızım yaparım der hep. doğumum ağustosta kısmetse. imkanı el verdiği sürece herşeyi yapar bilrim. o yönden hakkını yiyemem. yapamasa da canı sağolsun. kahrımı çeker bazen..

canım haklısın elbet benimki beklenti değil aslında..yani onun alacağı 2 parça kıyafete,takacağı takıya muhtaç değilim Allaha şükür ama düşünce bambaşka bişey..inan üzülüyorum ya çevremde gördükçe..biz öyle şeyler bilmiyoruza yatıyor buda benim moralimi bozuyor..sanki yabancıyız..mesela bebeğe hiç bişey yapmaması çok kırmıştı beni...karşı apartmanda oturan komşu bile örmüş 7 kat el kayınvalideye bakınca..onun ilk torunu neden özenmiyor neden düşünmüyor..bide kayınvaliden ne yaptı sorularından bıktım..düğünümde de tek bir iğnesi yoktur..inan utanıyorum artık..bunda bari yapmasa öyle bişey..bırak bana kelepçe bilezik takmasını( hiç ummam bile) bebeğe çeyrek takıp takmayacağından şüpheliyim..

yılda 2 kere evine gideriz,cimriliğinden bişey yapmaz dolapta durur hepsi gidene kadar..beni bırak oğlun için yap bari aylarca görmüyorsun...

arkadaşlar valla ne kadar şanslısınız yaa..bişeyler aldıklarından değil düşünceli olduklarından..insan göğsünü gere gere kayınvalidem diye yanında gezdirir..offf off neyseki uzakta..yanıbaşımda olupta daha da üzmüyor beni bu konularda..

Bak canim yilda iki defa gidiyoruz demen dikkatimi cekti. Saygi ve sevgi karsilikli birseydir. Belki de oda senin icin düsünüpde arasira yanima gelmiyor diyordur onunda gücüne gidiyordur. Eger SIK SIK ziyaretine gitmezsen araya sogukluk girer, ozaman tabiki birsey bekleyemezsin ondan.

Bende evlenirken cok cimriliklerle karsi karsiya kaldim seni cok iyi anliyorum ama evlilik bazi seyleri sineye cekmek, bazi seylere katlanmak ve sessiz kalmak degil midir? eger kayinvalidenin senin istedigi gibi biri olmasini istiyorsan ozaman sende onun istedigi gelin olmalisin.

Bu arada allah anali babali büyütsün canim allah yardimcin olsun.

Bak canim yilda iki defa gidiyoruz demen dikkatimi cekti. Saygi ve sevgi karsilikli birseydir. Belki de oda senin icin düsünüpde arasira yanima gelmiyor diyordur onunda gücüne gidiyordur. Eger SIK SIK ziyaretine gitmezsen araya sogukluk girer, ozaman tabiki birsey bekleyemezsin ondan.

Bende evlenirken cok cimriliklerle karsi karsiya kaldim seni cok iyi anliyorum ama evlilik bazi seyleri sineye cekmek, bazi seylere katlanmak ve sessiz kalmak degil midir? eger kayinvalidenin senin istedigi gibi biri olmasini istiyorsan ozaman sende onun istedigi gelin olmalisin.

Bu arada allah anali babali büyütsün canim allah yardimcin olsun.

canım iyi hoşta biz onunla aynı şehirde oturmuyoruzki..nasıl gidelim..ben türkiyenin bir ucunda o bir ucunda..git gel yolda fenalık geliyor ayrıca o kadar tatilimizde yok..mecburen bir bayram,bir yaz tatilinde gidiyoruz.. o konuda yapabileceğim birşey yok,onunda gücenmeye hakkı yok ne yazıkki...

ayrıca canım o benim gibi gelini öpsün başına koysun..yaptıklarına hiç ses çıkarmadım.başkası olsa acaip tavır koyardı.saygıda hiç kusur etmem.nasıl kayınvalide istiyorsan öyle gelin olmalısın demişsin...ben her gittiğimde baştan aşağı kıyafet alıyorum onlara,anneler gününde babalar gününde kargoyla hediye yolluyorum ki oğullarından böyle bişey hiç görmemişler daha..
sence daha ne yapabilirim acaba....elimden geleni yaptığımı düşünüyorum ben..hatta fazlasını

canım iyi hoşta biz onunla aynı şehirde oturmuyoruzki..nasıl gidelim..ben türkiyenin bir ucunda o bir ucunda..git gel yolda fenalık geliyor ayrıca o kadar tatilimizde yok..mecburen bir bayram,bir yaz tatilinde gidiyoruz.. o konuda yapabileceğim birşey yok,onunda gücenmeye hakkı yok ne yazıkki...

ayrıca canım o benim gibi gelini öpsün başına koysun..yaptıklarına hiç ses çıkarmadım.başkası olsa acaip tavır koyardı.saygıda hiç kusur etmem.nasıl kayınvalide istiyorsan öyle gelin olmalısın demişsin...ben her gittiğimde baştan aşağı kıyafet alıyorum onlara,anneler gününde babalar gününde kargoyla hediye yolluyorum ki oğullarından böyle bişey hiç görmemişler daha..
sence daha ne yapabilirim acaba....elimden geleni yaptığımı düşünüyorum ben..hatta fazlasını

Ha cok özür dilerim eger baska sehirde oturuyorsan normaldir yapacak birsey yok tabi. Ben ayni sehirde yasiyorsunuz sandim kusura bakma. Ben sana kötü gelin demiyorum kesinlikle ama bizler maalesef ne yapsalar ne etseler sineye cekmek zorundayiz. Ben kaynanam öyle istiyor diye dügünümde kuaföre tekbasima gitmis, makyajimi kendim yapmis insanim biliyorum insanin cok gücüne gidiyor.

Üc kurus para icin dügünümüzü kötü anilarla süslüyor bircok kayinvalideler napalim unutmak zorundayiz yoksa biz kendi huzurumuzdan oluruz onlar degil. Bence sen hicbirsey takmiyacagina hazirla kendine ki dogumunda da hüsranla karsilasma. Önemli olan allahin size verdigi o essiz degerde hediye...bebeginiz.

Ha cok özür dilerim eger baska sehirde oturuyorsan normaldir yapacak birsey yok tabi. Ben ayni sehirde yasiyorsunuz sandim kusura bakma. Ben sana kötü gelin demiyorum kesinlikle ama bizler maalesef ne yapsalar ne etseler sineye cekmek zorundayiz. Ben kaynanam öyle istiyor diye dügünümde kuaföre tekbasima gitmis, makyajimi kendim yapmis insanim biliyorum insanin cok gücüne gidiyor.

Üc kurus para icin dügünümüzü kötü anilarla süslüyor bircok kayinvalideler napalim unutmak zorundayiz yoksa biz kendi huzurumuzdan oluruz onlar degil. Bence sen hicbirsey takmiyacagina hazirla kendine ki dogumunda da hüsranla karsilasma. Önemli olan allahin size verdigi o essiz degerde hediye...bebeginiz.

canım orası öyle tabi..bebeğimiz en güzel hediye bize:asigim: ama ben eşiminde mahçup olmasını sitemiyorum..benim ailemle onunkiler arasındaki farktan dolayı üzülsün ezilsin istemiyoum:1no2:
zaten milletin ne diyeceğini geçtim,çünkü kaynana yeterince kendinin ne olduğunu gösterdi sülaleme:nazar: nasıl olduğunu tahmin ediyorlar artık
ay ne zor ele karışmak yaaa offff

canım orası öyle tabi..bebeğimiz en güzel hediye bize:asigim: ama ben eşiminde mahçup olmasını sitemiyorum..benim ailemle onunkiler arasındaki farktan dolayı üzülsün ezilsin istemiyoum:1no2:
zaten milletin ne diyeceğini geçtim,çünkü kaynana yeterince kendinin ne olduğunu gösterdi sülaleme:nazar: nasıl olduğunu tahmin ediyorlar artık
ay ne zor ele karışmak yaaa offff

Evet öyle bence esine caktirmamaya calis üzülmesini istemiyorsan. Belki durumunda yoktur filan de eger birsey gelmezse.Ama insallah cocuguna güzel bir künye takarda sasirtir seni. Önemli olan hediye degil tabiki insana verilen deger amannn herkez deger verdigi kadar deger görür bosver.

kızlar bende daha hamile falan değilim ama sağolsun kayınvalidem [annem gibi görüyorum kayınvalide gözüyle asla bakmadım]biz daha evlenmedin kelepçe bilezik yapmış ama hala bana göstermedi sürpriz olsun diyo görümcem doğum yaptığında ona yapmış ama biz evlenmeden hazırlamış 2 yıllık evliyim ve evlerimizde yakın haftada en az 2 3 kez biaraya geliriz daha birbirimizi kırcak üzcek duruma düşmedik inş.olmaz sanırımm sevgi saygı herşey karşılıklı eğer ben onun oğlunu seviyosam deli gibi aşıksam ve bir ömür onunla yaşıyacaksam eşimin anneside benim annemden farksızdır

bende aynı sorunu bi ben yasıyorum sanıyodum... her ne kadar durumuna üzülsemde ki aynı sorunu yasıyorum ki ben karsılıklı oturdugum halde tek benım basıma gelmemiş olması beni biraz rahatlattı.. kendime soyledıgım şeyi sanada söyliyim ne yaparlarsa onu bulurlar bu kadar hiç üzme kendini değmez..

Son düzenleme:
X