kayınvalideniz doğumda size veya bebeğe bişey taktı mı?

Ehem ehem nerden başlasam acaba benim kayınvalidemde çok sağolsun bilezik yaptırmış oğluma altın bana kazak aldı bide bohca hazırlamış bebek bohçası örgü yelekler takımlar falan batteniyeler sağolsun ben istemedim açıkcası alma dedim ama kendisi almış.

bebek için mevlüt yaptığımız güne kadar tek çöp getirmedi.
o gün koca bir yorgan hurcuyla gelmiş.
içinde ördükleri,aldıkları vs..
herkesin içinde tek tek anlatark,göstererek verdi:roflol:

hiç bişey vermese de umurumda olmazdı doğrusu...

bana iki gecelik takım almış kazak patik birkaç tane ve saçbantı örmüş:)kızıma birsürü kazak yelek patik kıyafet halen birşey almadım:)
cumhuriyet taktı kolye ucu, maşallah taktı birazda yüklü bir para verdiler:) kızımın yatağını nevresimlerini battaniyelerini herşeyini yaptılar fazlasıyla hemde:)
sağolsun düşüncelidir:)

Hiç bir şey yapmadılar bir ara beklenti içine girmiştim ama neyse önemli olan bebeğimin sağlıklı dünyaya gelmesiydi hihoyyyt

selam arkadaşlar konu başlığına benzer bişey varmı diye aradım bulamadım ama umarım ikinciye açmıyorumdur...

doğumum yaklaştı ve kayınvalidemler ne yapacaklar çok merak ediyrum..bana bişey takmazlar hayatta beklemiyorumda..en azından bebeğe bişey taksınlar istiyorum..elaleme karşıda artık çok utanıyorum onların bilmemezliklerinden.:çok üzgünüm:.umarım doğumumda yaşatmazlar artık..düğünde yeterince yaşattılar zaten...düşünceli ve görgülü kayınvalidesi olanlara da inanın çok özeniyorum...benimki gibiyle insan içine çıkamazsınız çok zorrrr:1no2:

evet sizden alalım yorumları..kayınvalideniz size veya bebeğinize hediye verdimi takı taktımı????CADIARZU
inşallah güzel cevaplarda alırız.gönlümüz açılır birazkaydirigubbakcemile3
canım yalnız değilsin, bizimkiler tamamen aynı cins
doğumda geldiler, 2-3 hırka yelek örmüş sağolsun
2 de takım almış yemin ederim pazarda 3 liraya satılıyor onlar ben yabancıya bile veremem, utanırım
doğurunca annem bana ve kızıma bilezik taktı, gelinine de aynısını yapmıştı, hiç ayırmaz zaten ikimizi
k.validemin gözünün önünde taktı
bunlar 4 gün düşünüp sonra kıza bir bilezik taktılar ama artık takmasa da olurdu
benim için düşünmeleri önemli, 4 gün sonra ne demek oluyor?
bu çocuk gökten zembille inmedi, 9 ayda bir hazırlık yapılamaz mı?
başka da hiiiç bişey görmedik, kızım 9 buçuk aylık daha bir çöp almadı
çalışan kaynım görümcem var onlar da bişey takmadılar ben yeğenime yapmıştım ya amaaaan neyse ......

düğünde zorla bi bilezik takarken bebek olursa heralde küçük bi oyuncak alır -tatlicadiarzu-

benim kayınvalidem vallahi yavruma daha doğmadan birsürü şey yapmıştı bize hiçbirşey aldırmamıştı beşiğine kadar almıştı doğum yaptığımdada künye takmışlardı vede halada yaparlar
benim ailemde onalarda birsürü şey yaptılar oğluma kiii halada yaparlar Allah razı olsun
torunu için canını verir benim kayınvalidem

füsfüs, lilyum bende varım...annem saolsun herşeyini almışi örmüş oğlumun, takım takım bi ton..kayınvalidem bi ilginçtir, geldiler bunlar, açtı valizi dünür diye annemde çağırdı herkesi topladı başına ne çıkacak acaba bavuldan: hüsran... böyle atlet kilot pembe:uhm: benimki erkek ama dedim olsun diosenağlama bir kaç üst çıktı altı yok takım değil, onlarda soluk renkil, yeni olduğundan da şüpheliyim ne bi paket ne etiket yıkanmış böyle bi tuhaf üstünde kıl falan, hadi zaten bana bişi yapmadın torununa al gel bari, kırmamak için bişey demedim aldım diğer hediyalerin yanına koydum, asla giydirmem:eek:klava: bide çok bişi getirmiş gibi anneme 3 kere şey demiş: giydirmes herhalde şu yeleği alayımmı geri?? bende alsın anne söyle dedim aynı evdeyiz bana desene ne aracı koyuyon: olay ne biliyomusunuz gösteri yaptı oğlunun önünde, sonra geri aldı çoğunu kalanlarda felaket zaten, olsn ben eşime diyemicem ya bişi almamış annen diye, ee bavulla geldi kadınkötükedihüso

bilezik bekleme zaten, düğünde bile zorla incecik bişi, ilk gün altın bile takmadı, sonra taktı bitane oda nie annesi yani büyük anneanne ila alcam torunumun çocuğu altın demiş, oda utandı herhalde de taktı bi tane bana bişi yok gene, bide ev aldık biz yeni ev hediyesini de getirmiş gelirken, hazır olun, bi nazar bocuğu, bi anahtarlık (mutfağa asarmışım) bide buzdolabı süsü:uhm:

Son düzenleme:
arkadaşlar bazıları hiç bişey yapmadığından şikayetçi
ama birde bu işin maddi boyutu var tabiki
bebek eşyaları gerçeken pahalı oluyor
altın desen oda öyle
yani bazısının elinde olmaz yapamaz
olabilir yani herkesin maddi imkani bir olmaya bilir

arkadaşlar bazıları hiç bişey yapmadığından şikayetçi
ama birde bu işin maddi boyutu var tabiki
bebek eşyaları gerçeken pahalı oluyor
altın desen oda öyle
yani bazısının elinde olmaz yapamaz
olabilir yani herkesin maddi imkani bir olmaya bilir
canım imkanı olmasa zaten beklemeyiz
zaten herkez ailesinin durumunu az buçuk biliyordur ve ona göre birşeyler bekliyordur
ayrıca pazarda cici bici 10 liraya takımlar var
onlardan al bari ben tutup pırlanta bilmem ne beklemiyorum ki
ama işte insanda düşünce olacak
benim annem ev aldı borcu var ama abime 1000 lira vermişti bebekleri olduğunda
ona verdim diye şu sıkışık zamanında çıkardı bana da verdi

sağolsun kayınvaldem oğlumun pek çok kıyafetini aldı. bebek arabası,anakucağı aldı. bilezik taktı. daha ne yapsın. :))

bana bir bilezik taktı
bebeğe bişi takmadı
bir kaç çul çaput aldı
toplasan 4 parça,
bana bilezik takacağına bebeğin bir ihtiyacını (anakucağı-puset...gibi)karşılasa benim daha hoşuma giderdi
bebeğim 9 aylık oldu daha bir çöp almış değiller torunarına

canım imkanı olmasa zaten beklemeyiz
zaten herkez ailesinin durumunu az buçuk biliyordur ve ona göre birşeyler bekliyordur
ayrıca pazarda cici bici 10 liraya takımlar var
onlardan al bari ben tutup pırlanta bilmem ne beklemiyorum ki
ama işte insanda düşünce olacak
benim annem ev aldı borcu var ama abime 1000 lira vermişti bebekleri olduğunda
ona verdim diye şu sıkışık zamanında çıkardı bana da verdi

tamamen katılıyorum
olmasa beklemez kimse
artı dediğin gibi çarşıda pazarda her bütçeye göre bebek eşyaları var
maddi boyutundansa manevi boyutu önemli bu tarz şeylerin
çok samimi söylüyorum bana 300 tllik bilezik takacağına
100tl verip bebeğin bir ihtiyacını karşılasa yeterdi...onların 4. torunu bizim tarafın ilk torunu
ondan diyorum ben de
hevesleri kalmamış heralde toruna

bizim k.validenin ilk torunu sözde
amaaan ben de ilk gelindim
ilk olmak birşey değiştirmiyor bizimkilerde
9 ay hamileliğim boyunca 1 kere neye ihtiyacınız var demediler ki
ne bekliyorum ben de

bebeğim şimdilik yok ama olsa alırlarmıydı bilmiyorum
alsada almasada canı sağolsun napem

:kahve:

benim ne kocam ne kayınvalidem ne bana nede bebeğime hiç bir şey takmadı,kayın validem işlemeli bebek battaniyesi yaptırmıştı o kadar,onuda hiç kullanmadım zaten.masa ortüsü gibi duruyordu aynı.

kızlar elbette canları sağolsun..mesele düşünmeleri zaten..onun alacağı 10 ytl lik şeyin ben alasını alrım ama değer vermek göstermek lazım yaa..valla yabancı gözüyle baktığım bir kadın bile hırka,yelek,patik,bant örmüş getirmiş inanın çok şaşırdım...ya bana bişey takmasını zaten beklemiyorum..hayatta yapmaz...eğer yaparsa söz bu topiğe gelip ben eşşeğim yazacağım 10 defa:roflol:
benim söylememle bir tane hırka ördü sağolsun...onuda kayınpeder diyorki bak biz hırka ördük senin annen bişey yaptımı:1shok:KK43:hönk) eşimde var yanımda.ve annemin aldıkları poşetlerce şey..ördükleri de cabası..bende dedim ohooooo annem o kadar çok yaptı,aldıki bize düşürmüyor nerdeyse..kıpkırmızı oldu ben öyle deyince..1 tanecik hırkayla hava atacak aklınca...-tatlicadiarzu- füsfüsünde dediği gibi durumu olmasa zaten beklemezsin elinde avucunda yok dersin....

füsfüs, lilyum bende varım...annem saolsun herşeyini almışi örmüş oğlumun, takım takım bi ton..kayınvalidem bi ilginçtir, geldiler bunlar, açtı valizi dünür diye annemde çağırdı herkesi topladı başına ne çıkacak acaba bavuldan: hüsran... böyle atlet kilot pembe:uhm: benimki erkek ama dedim olsun diosenağlama bir kaç üst çıktı altı yok takım değil, onlarda soluk renkil, yeni olduğundan da şüpheliyim ne bi paket ne etiket yıkanmış böyle bi tuhaf üstünde kıl falan, hadi zaten bana bişi yapmadın torununa al gel bari, kırmamak için bişey demedim aldım diğer hediyalerin yanına koydum, asla giydirmem:eek:klava: bide çok bişi getirmiş gibi anneme 3 kere şey demiş: giydirmes herhalde şu yeleği alayımmı geri?? bende alsın anne söyle dedim aynı evdeyiz bana desene ne aracı koyuyon: olay ne biliyomusunuz gösteri yaptı oğlunun önünde, sonra geri aldı çoğunu kalanlarda felaket zaten, olsn ben eşime diyemicem ya bişi almamış annen diye, ee bavulla geldi kadınkötükedihüso

bilezik bekleme zaten, düğünde bile zorla incecik bişi, ilk gün altın bile takmadı, sonra taktı bitane oda nie annesi yani büyük anneanne ila alcam torunumun çocuğu altın demiş, oda utandı herhalde de taktı bi tane bana bişi yok gene, bide ev aldık biz yeni ev hediyesini de getirmiş gelirken, hazır olun, bi nazar bocuğu, bi anahtarlık (mutfağa asarmışım) bide buzdolabı süsü:uhm:

koptum yaaaaa:roflol::roflol:

aslında kendilerine gelince en eski adetleri bile hatırlayan bir insan (ki bunları bana yaptırmaya çalışır yersem tabi çünkü benm adet dediğim şeyleri bilmiyorum diye geçiştiren bir nisandır kendsi aynı yöre insanı olmamıza ramen)

bakalım torunu olunca hangi adetler hatırlaycak....

benm oğlum olmasa çocuğun olmazdı bana ne alıcan demezse
ona şükür

X