canım görümcenlerden birinin evinde kutlayın..Kızlar en acilinden fikirlere ihtiyacım var çünkü salak ben yine bir iyi niyet gösterisinde bulunacak gibiyim.
Az çok tanıyanlar, sorunlarımı bilenler var. Buna göre bizim pek içli dışlı olmayı seven kayınvalidenin doğum günü yaklaşıyor. (Bu arada beraber oturuyoruz ama onların yazlıkları var ve arada gidip geliyorlar. Aslen beraber oturuyoruz dediğim eşyalarını bizim evde depo kullanır gibi kullanıyorlar, aylık herhangi bir katkıları yok. Onlar bize değil de biz onlara yardım ediyor gibiyiz. ) Geçtiğimiz aylarda eşimin bu ailesiyle fazla samimi tavırları yüzünden ciddi sorunlar yaşamıştık. Bu olaylardan sonra eşimin doğum gününü kutladık. Doğum günü için gelip kaldılar 10 gün kadar ama fazla şikayetçi olmadım, eşim de daha dikkatli davrandı. Bir de tabi seneye gidiyor olmalarının sevinci var, en azından artık belirsiz bir süre değil 1 sene olduğunu biliyorum.
Her neyse, şimdi de kayınvalidemin doğum günü geliyor. Eşim bizde kutlamak istiyor bariz bir şekilde. Gideriz ama kalacak yer yok diyor. Ben de biz yazlığa gideriz ne gerek var yine onca şeye diyorum. Ayrıca siz evlatları olarak ne yapacaksınız, hazırlığı bir tek ben mi yapacağım diye sordum. Görümceleri aradı ve hallederiz dışında bir cevap alamadı, sadece hediyeyi konuşmuşlar. Görümcelerim de öyle masraftan kaçınan insanlar değiller belirteyim. Dışarıda kutlayalım dese kutlanır yani. Hatta bir dışarıda mı kutlayalım diye bir şey duydum ama 15 dakika konuştularsa eşimin bana söylediği "işte şu şu hediyeleri alabilirmişiz, hallederiz dediler daha bir şey belli değil". Ben de sinirlendim, belli değille iş mi olur ona göre temizlik ve hazırlık yapılacak (her gelmelerinden önce çarşafları, pijamaları yıkanıyor en basitinden).
Şimdi kısaca ben bizim evde kutlamak istemiyorum bunu, bir yandan da kadın benim doğum günüm için özel hazırlık yapıp kutladı, her gelmesinde hediyeler aldı, büyük görümcem doğum günümü ayrı kutlayıp minik bir pasta ile sürpriz yaptı diye mecbur hissediyorum. Hal böyle olunca benim de hazırlık yapmam gerekiyor diye düşünüyorum ama bir yerde de tavrımı koymam gerek. Sizce o tavır koyulacak yer doğum günü kutlaması mı?
Eşim bunu teklif edebilir mi bilmiyorum, görümcemin doğum günü bile bizde kutlandığına göre:)canım görümcenlerden birinin evinde kutlayın..
Koca kadına parti düzenlemesek olay çıkar herhalde. Öyle yapmışlar hep.Koca kadına doğum günü partisi düzenlemeyi gereksiz buluyorum ben. Evinizde ailece küçük bir kutlama yapsanız yeterli bence, kayınvaliden de pek haz etmiyormuşsun zaten.
Koalina daha üye olmadan önce biliyorum konularını, eşine ne kızmıştım, şimdi aranız düzelmiş mutlu oldum, o kadar aklımda kalmışsın. seni anlıyorum. bir sorumluluk hissediyorsun ama bu sene dışarıda kutlayın. seneye "kendi" evine davet eder mükellef bir hazırlık yaparsın, kutlar hediyesini verirsin. ama ben olsam evlatlarının anneyi ve babayı şık bir restorana yemeğe götürmesini tercih ederdim senin durumunda. dediğim gibi bu sene yapamadığını seneye herkesin yeri yurdu belli olunca fazlasıyla telafi edersin.Kızlar en acilinden fikirlere ihtiyacım var çünkü salak ben yine bir iyi niyet gösterisinde bulunacak gibiyim.
Az çok tanıyanlar, sorunlarımı bilenler var. Buna göre bizim pek içli dışlı olmayı seven kayınvalidenin doğum günü yaklaşıyor. (Bu arada beraber oturuyoruz ama onların yazlıkları var ve arada gidip geliyorlar. Aslen beraber oturuyoruz dediğim eşyalarını bizim evde depo kullanır gibi kullanıyorlar, aylık herhangi bir katkıları yok. Onlar bize değil de biz onlara yardım ediyor gibiyiz. ) Geçtiğimiz aylarda eşimin bu ailesiyle fazla samimi tavırları yüzünden ciddi sorunlar yaşamıştık. Bu olaylardan sonra eşimin doğum gününü kutladık. Doğum günü için gelip kaldılar 10 gün kadar ama fazla şikayetçi olmadım, eşim de daha dikkatli davrandı. Bir de tabi seneye gidiyor olmalarının sevinci var, en azından artık belirsiz bir süre değil 1 sene olduğunu biliyorum.
Her neyse, şimdi de kayınvalidemin doğum günü geliyor. Eşim bizde kutlamak istiyor bariz bir şekilde. Gideriz ama kalacak yer yok diyor. Ben de biz yazlığa gideriz ne gerek var yine onca şeye diyorum. Ayrıca siz evlatları olarak ne yapacaksınız, hazırlığı bir tek ben mi yapacağım diye sordum. Görümceleri aradı ve hallederiz dışında bir cevap alamadı, sadece hediyeyi konuşmuşlar. Görümcelerim de öyle masraftan kaçınan insanlar değiller belirteyim. Dışarıda kutlayalım dese kutlanır yani. Hatta bir dışarıda mı kutlayalım diye bir şey duydum ama 15 dakika konuştularsa eşimin bana söylediği "işte şu şu hediyeleri alabilirmişiz, hallederiz dediler daha bir şey belli değil". Ben de sinirlendim, belli değille iş mi olur ona göre temizlik ve hazırlık yapılacak (her gelmelerinden önce çarşafları, pijamaları yıkanıyor en basitinden).
Şimdi kısaca ben bizim evde kutlamak istemiyorum bunu, bir yandan da kadın benim doğum günüm için özel hazırlık yapıp kutladı, her gelmesinde hediyeler aldı, büyük görümcem doğum günümü ayrı kutlayıp minik bir pasta ile sürpriz yaptı diye mecbur hissediyorum. Hal böyle olunca benim de hazırlık yapmam gerekiyor diye düşünüyorum ama bir yerde de tavrımı koymam gerek. Sizce o tavır koyulacak yer doğum günü kutlaması mı?
saçmalık,babamın imam nikahlı hanımı kendine doğum günü pastası yaptırmış ismini yazdırmış..babamada evde hazırlatmış..üflemiş kendisi:)iyice gıcık kaptım doğum günlerine kutlanmasa ne olucakki..zorunluluklardan nefret ederim..mecbur kutlayacaksınız tabii...Eşim bunu teklif edebilir mi bilmiyorum, görümcemin doğum günü bile bizde kutlandığına göre:)
Koca kadına parti düzenlemesek olay çıkar herhalde. Öyle yapmışlar hep.
Sevmiyor değilim ama sınırları bilmiyorlar bence, biraz uzak kalmalarını yahut kafalarına göre bana ait olan evde iş yapmamalarını istiyorum.
restorandan sonra yine kalmaya koalinaya gelirler bence..:)Koalina daha üye olmadan önce biliyorum konularını, eşine ne kızmıştım, şimdi aranız düzelmiş mutlu oldum, o kadar aklımda kalmışsın. seni anlıyorum. bir sorumluluk hissediyorsun ama bu sene dışarıda kutlayın. seneye "kendi" evine davet eder mükellef bir hazırlık yaparsın, kutlar hediyesini verirsin. ama ben olsam evlatlarının anneyi ve babayı şık bir restorana yemeğe götürmesini tercih ederdim senin durumunda. dediğim gibi bu sene yapamadığını seneye herkesin yeri yurdu belli olunca fazlasıyla telafi edersin.
Çıkarsa çıksın kendi çocukları düşünmüyorsa sizden de bir beklentisi olmamalı bence.Eşim bunu teklif edebilir mi bilmiyorum, görümcemin doğum günü bile bizde kutlandığına göre:)
Koca kadına parti düzenlemesek olay çıkar herhalde. Öyle yapmışlar hep.
Sevmiyor değilim ama sınırları bilmiyorlar bence, biraz uzak kalmalarını yahut kafalarına göre bana ait olan evde iş yapmamalarını istiyorum.
Bence de en mantıklısı bu. Bir de doğum günü kutlaması için yazlıktan kalkıp gelmeleri de saçma, ne gerek var bilemem. Artık çağırdıktan sonra da sürprizi kalmaz ama daha mantıklı böylesi. Söyledim eşime ama kendisi pek bir utangaç sanırım söyleyemiyor ablalarına.Bence değişiklik olsun diyerek dışarda kutlayabilirsiniz.
Yani adı doğumgünü kutlaması olmak zorunda değil ki.
Yemeğe çıkarsınız topluca, yemek ortasında sürpriz şekilde pastası gelir.
Kutlar, hediyeleri verirsiniz. Çok daha zahmetsiz olur.
Doğumgünü kutlaması diye yeri göğü inletmeye gerek yok diye düşünürüm neden bilmem.. :)
İlk duyduğumda bayağı agresif tepkiler verdim, bir de zaten ay sonuna gelecekmiş işleri için, 1-2 hafta da önce gelirmiş de doğum günü kutlanırmış falan...Ne gerek var biz gideriz, söylersin biz geliyoruz diye gelmez dedim. Yanımdan kaçtı resmen uzatmamak için:) Sonra sağlıklı düşününce sanki kutlamam gerekirmiş gibi geldi, az buçuk "kadıncağız da benim doğum günümü kutlamıştı ne yapsak" dememe kalmadan eşim "herhalde yani kendi doğum gününü kendi mi hazırlayacaktı" dedi. Pek de düzeldi diyemem ama agresif olunca el mecbur susuyor sanırım, yüz verince hop tekrar eski haline. Bu tepkisini görür görmez "bunca senedir hazırlığını siz mi yapıyordunuz kendisi hazırlıyordu yine hazırlar" dedim. Şu an bu çizgideyim ama içim de içimi yiyor. Dediğin çok mantıklı.Koalina daha üye olmadan önce biliyorum konularını, eşine ne kızmıştım, şimdi aranız düzelmiş mutlu oldum, o kadar aklımda kalmışsın. seni anlıyorum. bir sorumluluk hissediyorsun ama bu sene dışarıda kutlayın. seneye "kendi" evine davet eder mükellef bir hazırlık yaparsın, kutlar hediyesini verirsin. ama ben olsam evlatlarının anneyi ve babayı şık bir restorana yemeğe götürmesini tercih ederdim senin durumunda. dediğim gibi bu sene yapamadığını seneye herkesin yeri yurdu belli olunca fazlasıyla telafi edersin.
Bence de en mantıklısı bu. Bir de doğum günü kutlaması için yazlıktan kalkıp gelmeleri de saçma, ne gerek var bilemem. Artık çağırdıktan sonra da sürprizi kalmaz ama daha mantıklı böylesi. Söyledim eşime ama kendisi pek bir utangaç sanırım söyleyemiyor ablalarına.
.
Bizde de aksi gibi akşama öyle bir pasta alınır üflenir, fazla bir önem verilmez hediye falan alınmaz. Sıradan çayın yanına pasta da olmuş olsun diye yapılan bir şeydir. Ben böyle 10-15 çeşit hazırlıklı, günler öncesinden hediye ayarlamalar falan görmedim hiç.saçmalık,babamın imam nikahlı hanımı kendine doğum günü pastası yaptırmış ismini yazdırmış..babamada evde hazırlatmış..üflemiş kendisi:)iyice gıcık kaptım doğum günlerine kutlanmasa ne olucakki..zorunluluklardan nefret ederim..mecbur kutlayacaksınız tabii...
Orası kesin zatenrestorandan sonra yine kalmaya koalinaya gelirler bence..:)
Onların düşüncesi de bizde kutlamakÇıkarsa çıksın kendi çocukları düşünmüyorsa sizden de bir beklentisi olmamalı bence.
Maksat hatırlanmak bence de. Hani ergen olursun arkadaşlarla eğlenirsin anlarım da yaş olmuş 70...Doğumgünlerine bu kadar şatafat, bu kadar telaş yüklenmesini hiç sevmiyorumAlt tarafı bi pasta kesilecek. Maksat gönüller bir olsun. Telefonda görümcelerinin hediye talimatı falan vermesi bana biraz tuhaf geldi.
Neyse konuya gelelim, eğer maddi açıdan sıkıntı olmazsa dışarda kutlayın.
Şimdi sen alıştırırsın sizde kutlamaya, seneye gene aynı şeyi beklerler.
Yazlıkta var öyle güzel yerler, gidince kalmak gerek diye istemiyor eşim. 3 ailenin şu an sığması mümkün değil, bir oda kullanım dışı olmuş.Bütün aile yazlığa gitsin bence bi günlüğüne
Orada illaki bi restoran vs vardır oraya götürün kayınvalideyi. Kutlama pasta hediye falan Orada olsun. Eve de gelmemiş olurlar bence
Akıllı telefon mu vayyyMaksat hatırlanmak bence de. Hani ergen olursun arkadaşlarla eğlenirsin anlarım da yaş olmuş 70...
Hediyeyi de eşim sordu birleştirip ortak mı alsak diye, gelen teklif cep telefonu. Akıllı telefonu yokmuş öyle bir şey olabilir demişler
.
Parti gibi olmasa da bayağı 10 çeşit malzeme ile gün gibi bir şey olacak. Hediyeler falan işte:)Koca kadına doğum günü mü yapılacak böyle parti tarzında
Teşekkür ederim:) Bir vefa borcum var gibi. Kalmaya gelirler mi bence gelirler. Ayın sonunda zaten bir iş için gelmesi gerekiyormuş, hazır gelmişken onun için de kalırlar. Kayınpederin gelmeye niyeti yokmuş pek.seni(kusura bakma,kızım yaşında olduğun için,"sen" diye hitap ediyorum).daha önceki konularından tanıyor ve yorumlarını beğeniyorum.
kayınvalidenizin doğum günü kutlama düşünceniz bile çok ince.evde kutlama yapacaksan,görümceler birşeyler hazırlayıp getirebilirler.bunu onlarla konuşun,eşinizi konuya müdahil etmeden.sen de ben evi temizleyeceğim,siz de ikramlıkları hazırlayın diye söyleyebilirsin.
dışarda olması ise en güzeli,eşini şöyle ikna edebilirsin.annen sürekli evde zaten,bir değişiklik yapalım,kadını dışarıya götürelim.hem daha çok hoşuna gider diyin.aranızda da para toplayıp hediye alırsınız.ama şunu merak ediyorum.dışarıda kutlandıktan sonra,yine size kalmaya gelecekler mi?malum uzaktan geliyorlar.eğer,öyleyse hiç kasmaya gerek yok.görümceleri devreye sokup,birşeyler hazırlamalarını iste,çabuk geçecek diye kendine telkin yap...
İşte ben de her şeye uyum sağlamadığımı, evimin bana ait olduğunu anlamalarını istiyorum ama doğru zaman mı diye merak ediyordum.Sen teklif et bir şey olmaz.
Böyle böyle alışsınlar, görsünler her plana uyum sağlamadığını.
Öyle her şey istedikleri gibi olmaz bilsinler.
Gelinden önce evlat olarak onlar daha verici olsunlar madem.
Ben olsam eşime bırakmam.
Direk görümcelerime söylerim bence böylesi daha güzel olur diye.
Parti gibi olmasa da bayağı 10 çeşit malzeme ile gün gibi bir şey olacak. Hediyeler falan işte:)
Teşekkür ederim:) Bir vefa borcum var gibi. Kalmaya gelirler mi bence gelirler. Ayın sonunda zaten bir iş için gelmesi gerekiyormuş, hazır gelmişken onun için de kalırlar. Kayınpederin gelmeye niyeti yokmuş pek.
Zaten kutlama bizde yapılırsa illa ki bir şeyler getirirler, pastayı mutlaka görümcelerimden biri alır, diğeri bir şey yapar getirir.
Bir de kendi anneleri benim sormam değil de onların teklif etmesi, konuşması gerekir diye düşündüm. 3 kocaman evlat kenarda durup benim "şöyle şöyle yapalım" demem ne derece yakışık alır bilemedim.
İşte ben de her şeye uyum sağlamadığımı, evimin bana ait olduğunu anlamalarını istiyorum ama doğru zaman mı diye merak ediyordum.
hem sürekli evde kutlanıyorsa ona da bir değişiklik olur hem kardeşler doğumgünü hediyesi derdine düşmeş üçü birleşir yemeğe götürüp ufak bir hediye alır hem de senin evinde senin gönlün dışında kutlama yapılmamış olur, bence sen eşini ikna et eşin de kardeşlerini etsin. seneye kadar evde böyle şeyler olmasın, sınır çekilince isterseniz 40 gün 40 gece kutlama yapabilirsiniz orası artık "senin" evin olur çünküBence de en mantıklısı bu. Bir de doğum günü kutlaması için yazlıktan kalkıp gelmeleri de saçma, ne gerek var bilemem. Artık çağırdıktan sonra da sürprizi kalmaz ama daha mantıklı böylesi. Söyledim eşime ama kendisi pek bir utangaç sanırım söyleyemiyor ablalarına.
İlk duyduğumda bayağı agresif tepkiler verdim, bir de zaten ay sonuna gelecekmiş işleri için, 1-2 hafta da önce gelirmiş de doğum günü kutlanırmış falan...Ne gerek var biz gideriz, söylersin biz geliyoruz diye gelmez dedim. Yanımdan kaçtı resmen uzatmamak için:) Sonra sağlıklı düşününce sanki kutlamam gerekirmiş gibi geldi, az buçuk "kadıncağız da benim doğum günümü kutlamıştı ne yapsak" dememe kalmadan eşim "herhalde yani kendi doğum gününü kendi mi hazırlayacaktı" dedi. Pek de düzeldi diyemem ama agresif olunca el mecbur susuyor sanırım, yüz verince hop tekrar eski haline. Bu tepkisini görür görmez "bunca senedir hazırlığını siz mi yapıyordunuz kendisi hazırlıyordu yine hazırlar" dedim. Şu an bu çizgideyim ama içim de içimi yiyor. Dediğin çok mantıklı.