Kayınvalidenin Doğum Gününü Evimde Mi Kutlamalıyım?

saçmalık,babamın imam nikahlı hanımı kendine doğum günü pastası yaptırmış ismini yazdırmış..babamada evde hazırlatmış..üflemiş kendisi:)iyice gıcık kaptım doğum günlerine kutlanmasa ne olucakki..zorunluluklardan nefret ederim..mecbur kutlayacaksınız tabii...

Annen olmuyor mu? Imam nikahli hanimi derken??

Koca kadin disarda bir aksam yemegi yense bile yeterli bence ..
Oyle satafata gerek yok..
Her sene evde kutlaniyorsa , bu sene disarda kutlayalim de sende..

Kızlar en acilinden fikirlere ihtiyacım var çünkü salak ben yine bir iyi niyet gösterisinde bulunacak gibiyim.
Az çok tanıyanlar, sorunlarımı bilenler var. Buna göre bizim pek içli dışlı olmayı seven kayınvalidenin doğum günü yaklaşıyor. (Bu arada beraber oturuyoruz ama onların yazlıkları var ve arada gidip geliyorlar. Aslen beraber oturuyoruz dediğim eşyalarını bizim evde depo kullanır gibi kullanıyorlar, aylık herhangi bir katkıları yok. Onlar bize değil de biz onlara yardım ediyor gibiyiz. ) Geçtiğimiz aylarda eşimin bu ailesiyle fazla samimi tavırları yüzünden ciddi sorunlar yaşamıştık. Bu olaylardan sonra eşimin doğum gününü kutladık. Doğum günü için gelip kaldılar 10 gün kadar ama fazla şikayetçi olmadım, eşim de daha dikkatli davrandı. Bir de tabi seneye gidiyor olmalarının sevinci var, en azından artık belirsiz bir süre değil 1 sene olduğunu biliyorum.
Her neyse, şimdi de kayınvalidemin doğum günü geliyor. Eşim bizde kutlamak istiyor bariz bir şekilde. Gideriz ama kalacak yer yok diyor. Ben de biz yazlığa gideriz ne gerek var yine onca şeye diyorum. Ayrıca siz evlatları olarak ne yapacaksınız, hazırlığı bir tek ben mi yapacağım diye sordum. Görümceleri aradı ve hallederiz dışında bir cevap alamadı, sadece hediyeyi konuşmuşlar. Görümcelerim de öyle masraftan kaçınan insanlar değiller belirteyim. Dışarıda kutlayalım dese kutlanır yani. Hatta bir dışarıda mı kutlayalım diye bir şey duydum ama 15 dakika konuştularsa eşimin bana söylediği "işte şu şu hediyeleri alabilirmişiz, hallederiz dediler daha bir şey belli değil". Ben de sinirlendim, belli değille iş mi olur ona göre temizlik ve hazırlık yapılacak (her gelmelerinden önce çarşafları, pijamaları yıkanıyor en basitinden).
Şimdi kısaca ben bizim evde kutlamak istemiyorum bunu, bir yandan da kadın benim doğum günüm için özel hazırlık yapıp kutladı, her gelmesinde hediyeler aldı, büyük görümcem doğum günümü ayrı kutlayıp minik bir pasta ile sürpriz yaptı diye mecbur hissediyorum. Hal böyle olunca benim de hazırlık yapmam gerekiyor diye düşünüyorum ama bir yerde de tavrımı koymam gerek. Sizce o tavır koyulacak yer doğum günü kutlaması mı?
Şu erkeklerin hallederiz demesine sinir oluyorum ya. Sanki kendi yapacak hazırlığı, temizliği.
Ben sizin yerinizde olsam, evimde kutlama çabası içine girmem. Görümcelerinizden birinin evinde yada dışardada kutlanabilir pekâlâ. Neden illaki siz hazırlık yapmak durumunda kalıyorsunuz, zaten halihazırda ayni evi paylaşmak durumunda kalıyorsunuz.
Bu arada eski konularınızı hatırlıyorum onlara istinaden yaptım yorumumu birazda.

Siz bence ne dışarıda kutlayın ne de sizin evde. O size yapmış olabilir çok güzel çünkü onların ailede ki doğum günü anlayışı bunu gerektirmiş yapmış diye düşünüyorum.
Siz de yapacak olsanız eşinizin kardeşleri size pasta börek vs yapacakta olsa sonuçta sizde kalacaklar. Yine siz yorulacaksınız ve bu her sene eşinizin isteği üzerine böyle devam eder.
Dışarıda kutlama fikri güzel ama sonuçta yine size gelip kalacaklar.
Bence siz görümcelerinizden birinde kutlayın ve bunu eşiniz söyleyemiyorsa siz arayıp söyleyin. Ben hastayım ev temizliği yapamıyorum sizde yapalım bende börek pasta yapıp getireyim diyebilirsiniz. Ya da kv nin yaş pastasını siz alırsınız içecekleri siz alırsınız yardımcı olursunuz.
Yazlığa gidip kalmak zorunda değilsiniz eğer yer yoksa. Bence en güzeli bu aslında. Yazlıkta bir restorana götürebilirsiniz siz de kalacak yer olmadığından gece geri dönersiniz :)
Ayrıca hem yemeğe götürüp hem hediye almak mantıksız bence. Kocası alsın sizde zaten jest yapmış oluyorsunuz. Ne bileyim kvyi zamanında şımartıyorlar sonra gelinlerin başına bela.. :63:

Ben bu konuda genelden biraz farklı düşünüyorum galiba. Doğum günü için büyük merasim gerekli midir bu tartışılır ama yaşlı olduğu için doğum gününü geçiştirerek kutlamasını beklemek, karşı tarafın yaşam biçimine bi parça saygısızlık etmek bence. Ben şahsen kendi doğum günüm için büyük merasim hiç sevmem, zaten olmadı desem yeridir; ancak yaşlı olmasına rağmen genç gibi yaşayan teyzelere de gıpta ediyorum. Hayatı bi yerlerinden yakalamışlar. Yaşamayı eğlenceli hale getiremeye çalışma çabası bence takdire şayan tabi sadece kişisel kanaatim bu yönde.

Mesela kayınvalidenizle akran olabileceğini düşündüğüm çok sevdiğim bi teyzem var. Her zaman için hayatında bi farklılık vardır. Yaptığı basit bi yürüyüşte çiçek toplamıştır mesela ve öyle bi anlatır ki siz kendinizi yaşlı hissedersiniz neredeyse. Yine aynı tonton, üniversitedeki kızının artık kullanmadığı akıllı telefonunu almış, kullanmayı da bi güzell öğrenmiş, ne kadar torun, tombalak yiğen varsa müsamerelerine gitmiş an be an fotoğraflarını çekmiş çocukların. Telefonu kullanabildiği için çok mutlu olduğunu anlatıyordu mesela :)
Yani demem o ki bence kayınvalidenizin tam da isteyebileceği gibi etkinlik düzenlerseniz güzel olur bence yer konusu sıkıntı galiba onu da dışarıda bi mekan ayarlarsanız sizin de istediğiniz gibi olur tam

Koalina koalina koalina(bay ceykıp misali)benim gözümde şu an o ev senin değil onların...bunu sende biliyorsun..o evde o insanlarda yaşıyo bu durumda gorumceleri ara hadi geliyosunuz hazırlık yapmaya de...ya da para verin siparişleri verelim de...patlat bi pasta uç beş cupcake Bi kaç makaron ...yine patlat. İki şişe turka kola...hop bak keyfine bide bunun için kavga etme...tatil yeni bitti memleketede gidemen.

Ben bu konuda genelden biraz farklı düşünüyorum galiba. Doğum günü için büyük merasim gerekli midir bu tartışılır ama yaşlı olduğu için doğum gününü geçiştirerek kutlamasını beklemek, karşı tarafın yaşam biçimine bi parça saygısızlık etmek bence. Ben şahsen kendi doğum günüm için büyük merasim hiç sevmem, zaten olmadı desem yeridir; ancak yaşlı olmasına rağmen genç gibi yaşayan teyzelere de gıpta ediyorum. Hayatı bi yerlerinden yakalamışlar. Yaşamayı eğlenceli hale getiremeye çalışma çabası bence takdire şayan tabi sadece kişisel kanaatim bu yönde.

Mesela kayınvalidenizle akran olabileceğini düşündüğüm çok sevdiğim bi teyzem var. Her zaman için hayatında bi farklılık vardır. Yaptığı basit bi yürüyüşte çiçek toplamıştır mesela ve öyle bi anlatır ki siz kendinizi yaşlı hissedersiniz neredeyse. Yine aynı tonton üniversitedeki kızının artık kullanmadığı akıllı telefonunu almış, kullanmayı da bi güzell öğrenmiş, ne kadar torun, tombalak yiğen varsa müsamerelerine gitmiş an be an fotoğraflarını çekmiş çocukların. Telefonu kullanabildiği için çok mutlu olduğunu anlatıyordu mesela :)
Yani demem o ki bence kayınvalidenizin tam da isteyebileceği gibi etkinlik düzenlerseniz güzel olur bence yer konusu sıkıntı galiba onu da dışarıda bi mekan ayarlarsanız sizin de istediğiniz gibi olur tam
İnsanlara külfet olacaksa gereksiz bence.
Yani bir yaşa kadar zaten eşiyle, çocuklarıyla veya kendi anne babasıyla doyasıya kutlamıştır.
Kutlamak istiyorsa da kendisi organize edip çağırmalı diye düşünüyorum. Hadi çağırmadı, yapmadı bu görev çocuklarına düşer. Benim annem böyle doğum günlerine önem veren biri olsa gelinden bir şey beklemem misal. Organize ederim ve davet ederim o kadar. Şu durumda sanki hiç ev, mekan yokmuş gibi herkesin bana bakması komik. Daha bir seneyi tamamlamadım şu evde (nikahımızdan 1 yıl geçse de) görümcemin ve kayınpederin doğumgününü+yılbaşını+nikah yıldönümümüzü kutladık. Bence yeterince toplu kutlama yaptım diye düşünüyorum.

Yani bir yaşa kadar zaten eşiyle, çocuklarıyla veya kendi anne babasıyla doyasıya kutlamıştır.
Kutlamak istiyorsa da kendisi organize edip çağırmalı diye düşünüyorum. Hadi çağırmadı, yapmadı bu görev çocuklarına düşer. Benim annem böyle doğum günlerine önem veren biri olsa gelinden bir şey beklemem misal. Organize ederim ve davet ederim o kadar. Şu durumda sanki hiç ev, mekan yokmuş gibi herkesin bana bakması komik. Daha bir seneyi tamamlamadım şu evde (nikahımızdan 1 yıl geçse de) görümcemin ve kayınpederin doğumgününü+yılbaşını+nikah yıldönümümüzü kutladık. Bence yeterince toplu kutlama yaptım diye düşünüyorum.

Evet bi organizasyon düzenlenecek ise, dışarıda bi mekanda olacaksa da evde olacaksa da çocuklar başı çekmeli ki kızı varmış, ev için hazırlığı o yapabilir mesela. Yani bi organizasyon yapılsın toplaşalım arzusuna rağmen taşın altına elini kim sokacak diye bekleşmece can sıkıcı. Demek istediğim madem böyle harala gürele kutlama seviyor zaten yılda bi kere olan bişey yapılmaması için çok geçerli bi sebep olmadıkça yapılıversin düşüncesinde olmam. Değilse kalabalık bi organizasyon için 'gelini olarak' sadece sizden medet ummaları yersiz olmuş. Bu aşamada görümce ile görüşüp ne yapmayı düşündüklerini tekrar bi sorabilirsiniz belki. Anladığım kadarıyla geçiştirmişler, siz tekrar bi görüşüp topun onlarda olduğunu hissettirirseniz harekete geçmek durumunda kalacaktır.

koalina kutla gitsin,ay sonundan önce gelicekler belli olmuş,bir tek senin plandan haberin yoktu:)

onceki konularinida biliyorum
bir senin kayinvaliden birde benim kayinvalide adayim tovbeestagfirullah tovbeestagfirullah tovbeestagfirullah Allah sanki, Ya Rabbim gunah yazma ama bunu dedirtiyorlar
koca kadinin dogum gunude eksik kalsin yaa, illede yapilacaksada 3 yasinda cocuk partisine cevirilmesin, cevirileceksede kizlari cevirsin, senin kocanla benim sozlum ne anne duskunu koca adamlar birde
Sana yap yapma demiyorum ama senin yerinde olsam (birde senin gibi esimle onceden bu konu hakkinda tartismis olsam) asla taviz veripte o partiyi ben yapmazdim
O bana yapti diyorsun, sende ona onun sana yapmadigi binlerce sey yapmissindir canim, bu konudada sen altta kaliver, iyi anlamda diyorum
Sen bilirsin ama ben olsam yapmam

Kendini zorunlu hissediyorsun haklı olarak. Bence size gelmesinler gelirlerse yine 10 gün filan kalırlar bence gerek yok. Eşinin onlardan uzak olması kanaatindeyim. (Diğer konularını bildiğim için ve eşinin ailesine gereksizce fazla düşkün oldugunu bildiğim için diyorum bunu.) Yazlık ne kadar uzaklıkta bilmiyorum. Arabanızda varmı onuda bilmiyorum ama sen hediyeni al. Pastanı böreginide evde yap 3-5 çeşit güzelce paketle hazırla, içecekleride siz alın gidin orda kutlayın. Bence bu hem tepki olur hemde üstüne düşen görevi yapmış olursun.

Bence müsaade etme evinde kutlanmasına
Herkes rahat rahat evinde oturacak son dakikaya kadar bi süslenip gelicekler
Sen temizliktir servis edilecek şeylerdir onlarla uğraşacaksın ne güzel kolayını bulmuşlar
Alın bi pasta kurabiye bi de evde börek yapıp gidin kaynananlara ya da görümcenlere

ne kutlarlar nede kutlarım.. senin yerinde olsam parti filan hazırlamam, o yaşta parti de beklemem (şuandada beklemiyorum) hep beraber dışarı bi yemeğe gidilip hatırlanmış olması yeterdi bana mesela.. sana her türlü kalmaya gelecekler okuduklarıma bakarsak, en azından o kadar uğraşma çıkın bi yemeğe gitsin bitsin..

Kesinlikle kutlamazdim......... biseyleri duzeltmek gerekiyorsa bazen keskin bi cizgi cekmek gerek..
bazi seyleri o an dusunmemek gerek ..
O ne der , bu boyle yapmisti,su uzulur mu filan uzar gider yoksa

Kesinlikle kutlamazdim......... biseyleri duzeltmek gerekiyorsa bazen keskin bi cizgi cekmek gerek..
bazi seyleri o an dusunmemek gerek ..
O ne der , bu boyle yapmisti,su uzulur mu filan uzar gider yoksa

eşiyle arası yeni düzeldi. Bence büyük tepki tekrar aynı şeyleri yaşamasına sebep olur. Koalina çok üzüldü bazı konularda, şimdi tekrar aynı şeyleri yaşamaması gerek bence

X