Kayınvalidemler yüzünden annemle babamla vakit geçiremiyorum

kyaniverse

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2023
3
4
27
Kayınvalidemler bana 5 dk mesafe de oturuyorlar. Kendi ailem ise 3 saat. Benim ailem nezaman beni görmek için gelse hop kayınvalidemler damlar. Hatta onlar daha gelmeden plan yaparlar. Ben kendi ailemi ağırlamak isterken bi bakıyorum kayınvalidem ve bekar yetişkin çocukları gelir benim evimde onlara hizmet ediyor oluyorum. Ne yapmam lazım?

Eşim haber ediyor, bir de hep benim ailemle muhabbet halindeler benim ailemde gelmeyin diyemiyor
O zaman kayınvalideniz yüzünden değil, eşiniz yüzünden ailenizle zaman geçiremiyorsunuz aslında.
Niye herkes bu kadar basit bir şeyi söyleyemiyor ben de bunu anlamıyorum.
Kayınvalidem anneme "kızına gelmişsin niye haber vermedin?" gibi bir şey dese, "ben kızımı görmeye geldim" der kapatır yani konuyu.
Belli ki bu durumdan sizin dışınızda şikayetçi olan yok.

Ben öyle durumlarda kayınvalideme bi kere teklif ediyorum gelmek istersen gel buyur işin yoksa diye oda bazen uygun olursa geliyordu . Gelmediğinde de zaten ailemle biz bize vakit geçiriyorduk. Benim ki 5. Katta oturduğu için 😀 o teklifi yapmam gerekiyor. Aynı bina çünkü.
Onun dışında ise bazen ben ablamın evine annemin evine gidiyorum öylede rahat oluyor. ☺

O zaman kayınvalideniz yüzünden değil, eşiniz yüzünden ailenizle zaman geçiremiyorsunuz aslında.
Niye herkes bu kadar basit bir şeyi söyleyemiyor ben de bunu anlamıyorum.
Kayınvalidem anneme "kızına gelmişsin niye haber vermedin?" gibi bir şey dese, "ben kızımı görmeye geldim" der kapatır yani konuyu.
Belli ki bu durumdan sizin dışınızda şikayetçi olan yok.
Annem asla öyle bişey diyemez ağzı var dili yok maalesef

Kayınvalidemler bana 5 dk mesafe de oturuyorlar. Kendi ailem ise 3 saat. Benim ailem nezaman beni görmek için gelse hop kayınvalidemler damlar. Hatta onlar daha gelmeden plan yaparlar. Ben kendi ailemi ağırlamak isterken bi bakıyorum kayınvalidem ve bekar yetişkin çocukları gelir benim evimde onlara hizmet ediyor oluyorum. Ne yapmam lazım?
Haber vermediğiniz halde haberleri oluyorsa ve size sormadan geliyorlarsa aileniz gelmeden bir bahane bulun kv yi arayın herhangi birşey sorun isteyin o arada annemler gelecek de' gibisinden bir cümle kurun ve o konuşma bitince kv gelinimiz bizi davet etmek istemedi mesajini alsn

Konussan anne ben ailenle vakit geçirmek istiyorum diye bas başa kalmak istiyorum desen

Ailenin geleceğini onlara söyleme gizli tut.

Kiz kardesim aile apartmaninda,
Biz ziyarete gittigimizde hemen kayin ailesi de gelir, birer kahve icer hossohbet ederiz, sonra onlar uzun kalmadan ayrilirlar, sonra biz devam ederiz.

Onlarla sohbet uzadiginda, kardesimin esi direk kendi ailesine, hadi siz kalkin artik, karim belki ozel bisey konusacak ailesiyle falan diyip hafif sakaya vurup gonderir.

Boylesi guzel ve herkes acisindan hos oluyor.

Ama esinizle anlasmaniz lazim. Siz derseniz yanlis anlasilir.

Biz de kv ile aynı ilçede oturuyoruz. Ailem de yarım saat uzaklıkta başka bir ilçede .. ve ailem gelecek olduğu zaman ilk başlarda hiç söylemiyordum kv gile. Çünkü gelmelerini istemiyordum . Ama annemler bizdeyken bir keresinde çat kapı meyve bırakmak için gelmişler . İşte o gün anladım ki bir şekilde ailemin geleceğini kulaklarına su kaçırmam lazım. Ailemin geleceğini bilmelerine rağmen bize gelirse bu onların ayıbı olur :)) mesela cmt bizimkiler gelecek, ne zamandır vakit geçiremedik hiç özledim onları da falan diyorum. Eee davet etmediğim de belli sonuçta. Biz de gelelim falan diyemiyorlar tabi öyle olunca .

Once esinize soyleyin geleceklerini soylemesin sonrasindada aileniz size gelmesn cogunlukla siz gidin tabi evinizde agirlamak hakkiniz ama onune gecebilirsiniz disari cikicaz isimiz var vs haberleri olmasin yani

Ya kotu niyetli degil belliki. Biz burda oyle aileler okuyoruzki senin ailen niye geldi diye kavga cikaranmi dersin senin ailen gelirse benimkide gekecek diyenmi dersin. Ne yalan soyleleyim boyle iki aile oturmada dahi bir saat dahi olsa beraber oturabiliyorsa birini gormeye karsi taraf gelebiliyosa vallahi ben cok sevinirdim.ben kayinpederi babamdan engelledim kayinvalideden ablami engelledim.hepsi bir araya geldiginde soguk terler iniyor🤣 esinizle konusmaniz lazim bence bu konuyu.

X