- 28 Mart 2020
- 21.318
- 1
- 64.693
- 548
- Konu Sahibi Pembemavibulut
-
şunu da şuraya koyup uyuyayımm bariiiKdogumgunum geliyor kayınvalidemler hediye almak istiyorlar bende bir elektornik alet istiyorum 700tl bende onu işteyim mi
Marka eşarba takık olan kv kendisi alacak o zaman. Belki oğlu ve gelini 700 TL lik hediye almayacak.İşte o sizin düşünceniz. Bazıları da esarba takik olabilir. Bana 700tllik kaban alacağına eşarp alsın diyebilir. Özellikle gündelik hayatında eşarp kullanıyorsa giydiklerjne göre eşarp uydurmaya calisiyorsa. Bana da garip geliyor ama her insan farklı. O kadar fiyata kaban isteyince sorun olmayıp eşarp isteyince niye sorun olsun ben her türlü alacaksam. Sonuçta karşıdakini memnun etmek için alıyorum.kendimi değil.
Kendi istemişti
Bir önceki konusunda uzun uzun anlattı
Kocası görevdeydi yalnız kalmamak için çağırdı
He şimdi koca geldi onlar gitsin
Olduuuu. Uşağın var herhalde diye düşünüyor olabilirler
Eşim göreve gidiuor benim de yanlız kalmamı istemiyor. Oyuzden kaldılar. Bende benim ailem gibi eşim gelinxe gider sandım hala gitmediler
Valla yok yok çocuk olunca kalsın istemiyorum Allah anne babama sağlık versin de kayınvalidemler yanımda kalsın istemiyorum ben.
Söylemiş aslında ben kendim o kadar vermiyorum bütçemiz el vermiyor diye. Tamam konu sahibi çoğu konuda haksız ama kv’nin de çok savunulacak tarafı yok. Hediye alıcaz diye ilan etmemişlerdir, Avm’ye giderken bir şeye ihtiyacın var mı hediye alalım sana demişlerdir, hediye bakarken de kv eşarbı söylemiştir. Benim gözümde böyle canlandı.e konu sahıbı almak zorunda degıl zaten ... ıllla almalısın demıyorum kı
almak ıstemıyorsa
almak ısterdım ama butcem kurtarmıyor der sorun cozulur :)
ya da onceden sana hedıye alıcam dıyerek kısıyı çoşturmaz onceden haber verılmesı komık bak sana hedıye alıcam :)
ben ınsanların artı ve eksı yonlerıne bakarım kımın eksı tarafı agır basıyorsa o sıkıntılı demektır benım ıcınSöylemiş aslında ben kendim o kadar vermiyorum bütçemiz el vermiyor diye. Tamam konu sahibi çoğu konuda haksız ama kv’nin de çok savunulacak tarafı yok. Hediye alıcaz diye ilan etmemişlerdir, Avm’ye giderken bir şeye ihtiyacın var mı hediye alalım sana demişlerdir, hediye bakarken de kv eşarbı söylemiştir. Benim gözümde böyle canlandı.
Haklısınız.ben ınsanların artı ve eksı yonlerıne bakarım kımın eksı tarafı agır basıyorsa o sıkıntılı demektır benım ıcın
sımdı konu sahıbınınkını gecen sayfalarda alıntılayarak tek tek aldım epey uzun surdu
kayınvalıdenınkı ise sadece oglunun agzıyla gelıp gelınının evınde uzun kalması ,keske gelemem deseydı :) ve su tavırları gorunce kalkıp gıtseydı
bırde keske madem hedıye alacaksınız sunu alın demeseydı (sana hedıye alıcaz denmıs ve kayınvalıde de ben su esarbı begenmıstım aslında hatta ındırımde vardı falan demıs)
bana konu sahıbının su ''oglunu bu yasına kadar gormus bundan sonra gormesede olur''cumlesınden sonra hıcbır allahın kulu kendısının sevımlı ve poncık bır ınsan olduguna ıkna edemez bu saatden sonra :)
yanı oyle kı oncekı sayfalarda uzun uzun alıntıladıgım tek tek yanlıs yaptıgını dusundugum seylerını bıle sıldı attı tek basına yettı bu hayat gorusu. bazı cumleler vardır hadı yanlıs anlasılma, hadı ıletısım eksıklıgı, hadı karsı tarafında hatası dersınız ama bazı seylerde vardır kısının rengını bellı eder
benım ıcın son cumlesı oyleydı resmen yanıp yanıp sondu ...
oyle tek taraflı oyle bencılce oyle acayıp bır cumleydı o cumle
artık ne konu acarsa acsın kım bılır sen ne yaptın kı derım konu sahıbıne
KK evreni diye bişey var, konu sahiplerinin kaynanası fena, kayınbabası höt zöt, kayınçosu faydasız, eltisi kezban, görümcesi küçük kaynana ama kendi ailesinin bi kanadı eksik.Böyle düşünenler kendi ailelerini de görmesin o zaman bir zahmet, evlenene kadar gördükleri yeter.
Ama pek tabi, mükemmel kız aileleri bu uzak durma olayından muaflar
Benim kolum çatlamıştı, o halde tek elle taşıdım. Şimdi bi tane lüzumsuz gelir hani nerde madalyan der. Kendi işimizi görmek için de madalya bekleyeceksek.. Çocukken annem yapıyordu onu, banyomu kendim yapınca çikolata veriyorduŞu tavra bak inanamiyorum. Kimsiniz ki siz? Sahibi mi oldunuz adamın?
Sizi kendi aileniz çok şımartmış. Prenses sanıyorsunuz kendinizi. Yok yemek yapsınmış, yok çamaşır yıkasınmış. Yok poşet taşıyamam, yok yalniz kalamam.
Niyee? 19 yaşında misiniz?
Ay ben 19 yasindayken kyk da 2 bavulu 3 kat merdivenlerden çıkarıyordum Seyit onbaşı gibi.
10yilmiSeninki gene 2 aydırmış biz 10 yıldır beraber oturuyoruz ben napıyım
Allah yardımcıniz olsun insan yardım bekliyorYani bu kayınvalidelerin bir kısmını ben anlamıyorum, akşama kadar evdesin aylardır kalıyosun da insan gelinin işten gelmesini mi bekler yemek yapmak için?? Çok enteresan.
Senelerdir kaynanam köşe mşnderi gibi oturur hep hizmet hep hazır ister, en son geçen yıl ben mutfakta yemek yapıcam diye yırtınıyorum, küçük oğlum 2 yaşındaydı o zaman, anne diye ağlıyor yerlere atıyor kendini, her şey hazırdı pilavı kavuruyordum. Kadın ne kalkıp çocuğa baktı ne de kızım ben suyunu ayarlarım sen git bak çocuğuna dedi. Çıldırdımo gün bugündür yemek faslımız bitti. Açık açık da söylüyorum ben kendimize zor bakıyorum zaten, çocuklarım o gün benden daha çok ilgi istiyosa biz makarna ve yoğurtla da doyuyoruz hem sinirlerim de bozulmuyor dedim.
Bu 3. Gebeliğim, 10 yıl içinde hastalıklarım zorlu gebeliklerim oldu, yemin ediyorum bir tabak çorba pişirdi zoraki bir defa, onun dışında şöyle kurduğu sofraya oturmuşluğum yok. 4 ay kanamalı geçti 2. Gebeliğim bir defa kapımı çalmadı, gidip ütülerini yapmadım diye kudurup laf sokup duruyodu
İlk doğumumda da yapmadığı rezillik kalmamıştı zaten, annemi evden bile kovdu, sonra bende onu kovdum. Tabi ben burnundan getirene kadar geçen birkaç günde lohusa halimle tüm işler yine bendeydiüstüne bi de sen bana tavır mı yapıyosun yemek yaparak derdi. Kadın her türlü sorun çıkarmaya odaklıydı yani.
Sondan başa doğru geldim amaşunu da ekleyeyim, bizi de yeni evliyken hiç yalnız bırakmadı kayın aile, kocamla aylarca başbaşa yemek yiyemedik, birlikte olmayalım diye geç saatlere kadar oturur eşim uyuduktan sonra yatarlardı ben 3 ay sonra bomba gibi patlayınca el ayak çekildi falan.
Şimdi 11. Yıldayız, evlerimiz dipdibe, haftalarca bazen bir bir buçuk ay görüşmediğimiz oluyor, öyle bir duvar ördüm yani.
İnsan, saygı ve anlayış görmediği üstüne fitne çıkarmaya bayılan insanların(!) İçine düşünce mecbur o duvarları örüyormuş..
Öyle adayız da kaynanayiz diye gelinde köle değil dimi geldiklerinde beri masa kuş sütü eksik birtekBenim anlamadığım kaynanaya karşı tavırlar neden böyle hepimiz bir kaynana adayıyız oğlunun evine gelebilir istediği gibi kalır saygı duyalım herkesi olduğu gibi kabul edelim kalp kırmaya değmez aile önemli.Birde odanız ayrı değil mi çocuk yapmaya engel durum yok
Aynen yapma derim yapar titiz ve onla vakit geciriyor.Benim annem de durmaz bana gelince fakat anneminki hastalık gibi, kızıyorum yapma diye bu defa güceniyor bi şeye elletmiyosun diye bende saldım kendi halineasla boş duramaz, canı da içi de durmaz. Evi süpürsün iki dakika sonra halının üstünden eşinip bi şeyler toplar o kıvamda titiz belki konu sahibinin annesi de öyledir.
Sadece AVM ye giderken değil birşey beğendi biz alalım hediye dedim beğenmedi birakri botu Alicam dedi kasaya bıraktıSöylemiş aslında ben kendim o kadar vermiyorum bütçemiz el vermiyor diye. Tamam konu sahibi çoğu konuda haksız ama kv’nin de çok savunulacak tarafı yok. Hediye alıcaz diye ilan etmemişlerdir, Avm’ye giderken bir şeye ihtiyacın var mı hediye alalım sana demişlerdir, hediye bakarken de kv eşarbı söylemiştir. Benim gözümde böyle canlandı.
Kaynanaya tavır, gördüğün tavırla ilgilidir ama aylincim, kaynana vaaaarr kaynana var. Benim annem misal abimin hayatına hiç karışmaz,onlar mutlu olsun ağızlarının tadı bozulmasın yeter der her zaman. Dün konuştum annemle 15 gündür yengemi görmemiş konuşmamışlar da, abinden alıyorum haberini yetiyor meşguldür dedi geçti yani. Bize yengemin olmadığı ortamlarda dahi dedikodusunu yaptırmaz, abin beğenmiş evlenmiş size mi düştü tasası deyip paylar bir güzel, susturur. Buradaki kayinvalideler öyle mi (benimki de ucundan dahil olur bu kesime). Geliniz diye de vur semeri sür istediğin yere olmaz valla.Benim anlamadığım kaynanaya karşı tavırlar neden böyle hepimiz bir kaynana adayıyız oğlunun evine gelebilir istediği gibi kalır saygı duyalım herkesi olduğu gibi kabul edelim kalp kırmaya değmez aile önemli.Birde odanız ayrı değil mi çocuk yapmaya engel durum yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?