• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemler gitmiyor

Benim anlamadığım kaynanaya karşı tavırlar neden böyle hepimiz bir kaynana adayıyız oğlunun evine gelebilir istediği gibi kalır saygı duyalım herkesi olduğu gibi kabul edelim kalp kırmaya değmez aile önemli.Birde odanız ayrı değil mi çocuk yapmaya engel durum yok 🙂

Zaten birdaha annem derse gerek yok derim
Yani bu kayınvalidelerin bir kısmını ben anlamıyorum, akşama kadar evdesin aylardır kalıyosun da insan gelinin işten gelmesini mi bekler yemek yapmak için?? Çok enteresan.

Senelerdir kaynanam köşe mşnderi gibi oturur hep hizmet hep hazır ister, en son geçen yıl ben mutfakta yemek yapıcam diye yırtınıyorum, küçük oğlum 2 yaşındaydı o zaman, anne diye ağlıyor yerlere atıyor kendini, her şey hazırdı pilavı kavuruyordum. Kadın ne kalkıp çocuğa baktı ne de kızım ben suyunu ayarlarım sen git bak çocuğuna dedi. Çıldırdım 😵😒 o gün bugündür yemek faslımız bitti. Açık açık da söylüyorum ben kendimize zor bakıyorum zaten, çocuklarım o gün benden daha çok ilgi istiyosa biz makarna ve yoğurtla da doyuyoruz hem sinirlerim de bozulmuyor dedim.

Bu 3. Gebeliğim, 10 yıl içinde hastalıklarım zorlu gebeliklerim oldu, yemin ediyorum bir tabak çorba pişirdi zoraki bir defa, onun dışında şöyle kurduğu sofraya oturmuşluğum yok. 4 ay kanamalı geçti 2. Gebeliğim bir defa kapımı çalmadı, gidip ütülerini yapmadım diye kudurup laf sokup duruyodu 🤦🏻‍♀️

İlk doğumumda da yapmadığı rezillik kalmamıştı zaten, annemi evden bile kovdu, sonra bende onu kovdum. Tabi ben burnundan getirene kadar geçen birkaç günde lohusa halimle tüm işler yine bendeydi 🤦🏻‍♀️ üstüne bi de sen bana tavır mı yapıyosun yemek yaparak derdi. Kadın her türlü sorun çıkarmaya odaklıydı yani.

Sondan başa doğru geldim ama 🤭 şunu da ekleyeyim, bizi de yeni evliyken hiç yalnız bırakmadı kayın aile, kocamla aylarca başbaşa yemek yiyemedik, birlikte olmayalım diye geç saatlere kadar oturur eşim uyuduktan sonra yatarlardı 🙈 ben 3 ay sonra bomba gibi patlayınca el ayak çekildi falan.

Şimdi 11. Yıldayız, evlerimiz dipdibe, haftalarca bazen bir bir buçuk ay görüşmediğimiz oluyor, öyle bir duvar ördüm yani.

İnsan, saygı ve anlayış görmediği üstüne fitne çıkarmaya bayılan insanların(!) İçine düşünce mecbur o duvarları örüyormuş..

Burda hatalısınız ne demek görmese olur, anneniz de sizi görmese olur o zaman. Onlar ana oğul elbet görüşecekler.
senin durumun bambaşka konu sahibinin ki bambaşka.evlendikten 1.5 yıl sonra gelmişler hem de gelin yalnız kalmasın diye poşet vs taşıyamaz eşi görevdeyken diye ısrarla çağırılmışlar .oğlu eve döner dönmez de gitmeleri bekleniyor. e oğlunu görmesin mi doya doya kadın.12 saat uzaklıkta oturuyormuş.bir daha kimbilir kaç ay sonra görecek.

2 ay misafirlik fazla, ben de belli bir süreden sonra rahatsız olurum ama sizin durumunuz farklı, hem kendi ihtiyacınız için istemişsiniz hem de burunlarından getirmişsiniz. benzer bir durumda benim ailem yanımda kalmıştı, hiç de öyle hizmet beklemedim, kendi anne babam olduğu halde, onlar misafirimdi, benim için kendi evlerini, düzenlerini bırakıp gelmişlerdi, rahat etsinler diye canim çıkmıştı. yaşım da sizden küçüktü, hem de bebek bekliyordum, ve çalışıyordum da ama ayağıma çayımı getirseler, ütü yapıp cam silseler utancımdan yerin dibine girerdim herhalde, zaten minnet altında hissediyordum kendimi. (gerçekten belli yaşın üstündekiler de çok severek bırakmıyorlar evlerini,sosyal çevrelerini)

sürekli benim annem şöyleydi böyleydi diyorsunuz ama onlar farklı bireyler. sizin anneniz ya da babanız gibi olma gibi bir zorunluluklari yok. kimi insanın eli hızlıdır, kiminin ağırdır. zaten o kadar negatif enerji dolusunuz ki kadın yemek yapsa bu sefer de yaptı ortalığı batırdı, yaptı ama şu kadar malzememi çok çok harcadı diye söyleneceksiniz.

eşinize çekismis biraz da bana kayinvalidem hizmet etsin diye düşünmüşsunuz ama elinizde patlamış. ayni durumu eltim benim kayinvalideme yaşattı, oradan biliyorum gerçekten çok saygısızca bir tutum. hem çağırıp, hem alttan alta eziyet etmek çok fena.

eger mesafe istiyorsanız, ki bence hakkınızdır, etinden sütünden faydalanayim diye düşünmeyeceksiniz, ikram edilen yufkanin sayısına laf etmeyeceksiniz, onlar da misafir gibi gelecekler, 1 hafta on beş gün kalıp gidecekler. kimse sizin elinizde oynayacak kukla değil. gel deyince gelsinler, git deyince gitsinler.

Aslında kaynanaya tavır aldımızdan değil herkez illaki kendi özel hayatı olsun ister ben mesela kaynanamgille birlikte oturuyorum kendi aileme oturmaya kaç ayda bir zorla götürüyorum eşimi her iki insanda birbirine eşit davransa o konuda hiç sorun olmaz

senin durumun bambaşka konu sahibinin ki bambaşka.evlendikten 1.5 yıl sonra gelmişler hem de gelin yalnız kalmasın diye poşet vs taşıyamaz eşi görevdeyken diye ısrarla çağırılmışlar .oğlu eve döner dönmez de gitmeleri bekleniyor. e oğlunu görmesin mi doya doya kadın.12 saat uzaklıkta oturuyormuş.bir daha kimbilir kaç ay sonra görecek.
Çok uzun olduğu için tamamını okuyamadım, bir de kadın c.tesi gideriz demiş sanırım, perşembe gideceksiniz diye plan yaptım diyor gelini de.. 2 gün daha sık dişini, bana ayıp geldi bu yaptığı da.

Tek hak verdiğim yer o kadar uzun süre kalınıyorsa eğer, yemekti ortalık toplamaktı süpürmekti falan günlük işler birlikte yapılır, çalışan geline yük olunmaz, ev hanımı bile olsa gelin yine yük olunmaz bu kadar. Annem gelince kendi evi gibi işlenir, kaynanamdan iş beklemiyorum zaten ama hazır sofraya oturup doyduktan sonra elini ağzını bile yıkamaya üşenip koltuğa telefonuyla gömülmesi sinirimi bozuyor benim de.

2. Doğumumda daha 1 aylık falandı oğlum, akşam yemek saatinde gelir karınlarını bende doyurup bulaşıkları da bırakıp giderlerdi 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

İnsan böyle şeylere katlanamıyor hakikaten.

Eşim 15yildir ayrı evden zaten yılda birkca kez çok fazla değil gördükleri geçmişte şimdide görmese olur 😂
Kusura bakmayın ama sanki 36 değil 20 yaşında evlenmiş, hayatında kocadan başka birşey bilmeyen genç kız lafları yazdıklarınız.
Arada bir tek yaş farklı su durumunuzda, ne yazılsa boş size.

Çok uzun olduğu için tamamını okuyamadım, bir de kadın c.tesi gideriz demiş sanırım, perşembe gideceksiniz diye plan yaptım diyor gelini de.. 2 gün daha sık dişini, bana ayıp geldi bu yaptığı da.

Tek hak verdiğim yer o kadar uzun süre kalınıyorsa eğer, yemekti ortalık toplamaktı süpürmekti falan günlük işler birlikte yapılır, çalışan geline yük olunmaz, ev hanımı bile olsa gelin yine yük olunmaz bu kadar. Annem gelince kendi evi gibi işlenir, kaynanamdan iş beklemiyorum zaten ama hazır sofraya oturup doyduktan sonra elini ağzını bile yıkamaya üşenip koltuğa telefonuyla gömülmesi sinirimi bozuyor benim de.

2. Doğumumda daha 1 aylık falandı oğlum, akşam yemek saatinde gelir karınlarını bende doyurup bulaşıkları da bırakıp giderlerdi 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

İnsan böyle şeylere katlanamıyor hakikaten.
basit işler değil ki cam silmesini evi tümden kaldırıp temizlemesini bekliyor kadından.ha kadın 30 adet yufka yapmış vayy efendim eli amma ağırmış uyuşukmuş sanki 100 tane mi yaptı diyor.kadın ne yapsa batıyor yani konu sahibine.

Tek hak verdiğim yer o kadar uzun süre kalınıyorsa eğer, yemekti ortalık toplamaktı süpürmekti falan günlük işler birlikte yapılır, çalışan geline yük olunmaz,
kadın yufka yapmıs 30 tane
sankı 100 tane yapmıs gıbı ıcten ıce guldum yazdı

hanı yapmıyordu bırsey dedım
aman zaten onuda dagıtmıs herkese dedı tepkı alınca cevırdı lafı

sırf huzursuz olsun dıye sagı solu topluyorum dedı
kayınvalıde de bunun uzerıne koltuk ortusunu falan duzeltmeye baslamıs
e demek kı rahatsız etmek ıstemıyormus kadın dedım
aman ogluna gostermelık yapıyor dedı bu kez de

bence agzıyla kus da tutsa olmayacak genel olarak memnunıyetsız gelın hanım hep bırsey buluyor hep

Kusura bakmayın ama sanki 36 değil 20 yaşında evlenmiş, hayatında kocadan başka birşey bilmeyen genç kız lafları yazdıklarınız.
Arada bir tek yaş farklı su durumunuzda, ne yazılsa boş size.
çocuk sahibi olmam da riskse ilahi adaletten korkardım ben bu lafları etmeye.hadi sahip olamadın bebek ya da sağlıklı olmadı ya da oldu evlerden ırak bir evlat oldu karakter olarak.insanoğlu yaşattığını yaşamadan ölmezmiş derler

basit işler değil ki cam silmesini evi tümden kaldırıp temizlemesini bekliyor kadından.ha kadın 30 adet yufka yapmış vayy efendim eli amma ağırmış uyuşukmuş sanki 100 tane mi yaptı diyor.kadın ne yapsa batıyor yani konu sahibine.
:D ay resmen aynı anda aynı seyı dusunmusuz

Yok artık daha neler, çok ayıp ya.. benim de 3 oğlum var Rabbim bağışlasın, evet gidip aylarca kalabilecek rahatlıkta bir insan değilim, hatta çalışan bir gelinim de olursa hepten çekinirim evinde kalmaya, bir de böyle imalar yapacak, yok şu anneme gidecek şunları toplayım bunları hazırlayım falan gibi daha kapısını çalamam zaar. Allah iki tarafa da anlayış ve merhamet versin.. zor işler..

Yok artık daha neler, çok ayıp ya.. benim de 3 oğlum var Rabbim bağışlasın, evet gidip aylarca kalabilecek rahatlıkta bir insan değilim, hatta çalışan bir gelinim de olursa hepten çekinirim evinde kalmaya, bir de böyle imalar yapacak, yok şu anneme gidecek şunları toplayım bunları hazırlayım falan gibi daha kapısını çalamam zaar. Allah iki tarafa da anlayış ve merhamet versin.. zor işler..
burada bir üye vardı kayınvalide kiraya oturtmamış ev vermiş ama ev kayınvalidenin evinden küçükmüş.konu açtı ee kendi kocaman evi ne yapacak orayı bana vermesi gerekmez miydi diye.kadını evinden düzeninden edecek açgözlülüğe bakar mısın?

kayınvalıdeyı sakın ve yapıcı gordum ben
ıstese gelın ıcın surat yaptı burnumdan getırdı benı pısman ettı daha da gelmem deyıp cıkıp gıdebılır
konu sahıbının kocası da hem aılen benı yalnız bırakacagını dusunmuyor bak hemen gıtmeyı dusunuyor dıye kızıyordun hemde sıgdırmadın senın kotulugunu mu dusunduk dıye kırılır ve tavır yapar

bu kez ana ogul telefonla daha sık gorusmeye baslarlar cunku artık gelmez bu sefer de konu sahıbı habıre telde konusuyorlar dıye sıkayet edecek e kocasının da bı noktada zoruna gıdecek aılem gelemıyor eve senın yuzunden ıstedıgım gıbı telde konusurum gıbılerınden ... karısından dolayı zaten mahcup hıssedecek daha yakınlasacak o tarafa

sonra cocuk olacak yıne gergınlıkler geldıler gelmedıler aradılar aramadılar sorunları yasanacak

kayınvalıde bunları goruyor . o da gelın oldu zamanında . akıllı kadın sakınlıgını koruyor kotu olmak ıstese kotuluk ıstese suan elınde buyuk koz var kullanmıyor
konu sahıbı keske bunu gorebılse. yası kucuk cok genc yenı gelın gıbı davranıyor ona sasırıyorum bu da sanırım prenses sendromu yasadıgından...

en basıtı benım annem gıbı yapmıyor demesı boyle dusunmesı bıle cok komık ve cocukca geldı bana

kadın yufka yapmıs 30 tane
sankı 100 tane yapmıs gıbı ıcten ıce guldum yazdı

hanı yapmıyordu bırsey dedım
aman zaten onuda dagıtmıs herkese dedı tepkı alınca cevırdı lafı

sırf huzursuz olsun dıye sagı solu topluyorum dedı
kayınvalıde de bunun uzerıne koltuk ortusunu falan duzeltmeye baslamıs
e demek kı rahatsız etmek ıstemıyormus kadın dedım
aman ogluna gostermelık yapıyor dedı bu kez de

bence agzıyla kus da tutsa olmayacak genel olarak memnunıyetsız gelın hanım hep bırsey buluyor hep
Allah hayırlılarla karşılaştırsın, göz aydınlığı gelinler ve damatlar nasip etsin hakedenlere Rabbim..

Yani burda az buçuk bi şeyler karaladım, böyle fecaat bir kayın ailem varken ben bile şu tavırlara girmedim, bir tek annemi evimden kovduğunda nevrim dönüp burnundan getirmiştim kaynanamın.

Ama eşimin ailesi ve eşim ailesine çok hürmetkardır çok şükür, aksini ben de istemezdim, aramızdaki dengeyi de zaman içinde kurdu sağolsun, ki tüm bağlarımı koparmak için onca haklı sebebim var ki yine de gelmesinler, gitmiycem istemiyorum demedim. Evet sınırlarım var artık fakat hiç görüşmemek bana çok sert geliyor. Ya da yaşını başını almış insanlardan büyük işler karşılıklar beklemek bana göre değil.

Mesela eşim işi gereği inanılmaz yoğun çalışıyor tüm ev ve çocuklar olduğu gibi bende. Eşim haftada bir bazen iki bazen 2 3 haftada bi ancak evde oluyor. Şimdi benim oğlanlar evlenince gelinler benden iş güç çocuk bakımı beklerse gücümün yettiği dışında boş bir beklentiye girmiş olurlar. Ben yeterince zorluk yaşıyorum rahat edeceğim yaşlarda tekrardan neden o kadar ağır sorumluluklar altına gireyim ki..

Empati yoksunluğundan oluyor tüm sorunlar. Herkes birbirinin yerine kendini koyarak düşünse zaten ilişkiler bu kadar zor olmuycak..

Back