• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemler gitmiyor

Eşim 15yildir ayrı evden zaten yılda birkca kez çok fazla değil gördükleri geçmişte şimdide görmese olur 😂

Internet Explorer gibi biraz geriden geliyorum, bu konu kapanmış lakin şunu demek istiyorum:

Pes!

Rabbim size bir oğul, ona da sizin gibi bir eş nasip ederse, anlarsınız şu cümlenin bedeli neymiş!

Ooo hanımlar burası ezeli rakiplerin halı saha maçı kıvamını cokkktan almış.tarafimi belli etsem iyi olur.bence kv,kp her kim olursa olsun uzun süreli misafirlikler ev sahibinin hayatını bitiriyor.yani mesele kim olduğu değil hayatının nasıl sıkıştığı..aynı durum halen bende 8 aydır devam ediyor.ustelik iki çocuk da var.benimde salon ve odam ayrı yattıkları için dolu. aylardır normal TV izlemedim.pc sen izliyoruz.konfor sıfır.zaten hayat yorucu bi de evinde nefes alamazsa ne anlamı kaldı?bu tip durumlar için lincten önce bol empati gerek!yaşayan ancak anlar.

Bak bunu iyi bildin. Çoğu team captanları ve tayfaları göz ardı bende. Ama sen değilsin niye olmadığında bana kalsın.
Çok naziksin bir kaynanasever üye olarak benden ayrılma zaten. Konu sahibi bugün çarşamba cumartesiye 3 gün kaldı az sık dişini. Gidiyor kaynanan ama o 3 günde en az 100 yufka açtır gitmeden kadın😀

Çok naziksin bir kaynanasever üye olarak benden ayrılma zaten. Konu sahibi bugün çarşamba cumartesiye 3 gün kaldı az sık dişini. Gidiyor kaynanan ama o 3 günde en az 100 yufka açtır gitmeden kadın😀
Teşekkür ederim toplu hareket etmek bana uygun değil bireysellik tercih ediyorum ben. Valla sevilecek kaynana var sevilmeyecek kaynana var kesinkes konuşmak bana göre değil. Konu sahibi kendin çağırdıysan kendin göndereceksin. Diyaloğunuz kuvvetli belli ki eşimle biraz yalnız kalmak istiyorum diyebilirsin. Ya da birkaç günlüğüne bir yerlere kaçın belki dolaylı yoldan yalnız kalmak istediğinizi anlarlar veya yalnız kalmak için gidiyoruz diyin.

Ooo hanımlar burası ezeli rakiplerin halı saha maçı kıvamını cokkktan almış.tarafimi belli etsem iyi olur.bence kv,kp her kim olursa olsun uzun süreli misafirlikler ev sahibinin hayatını bitiriyor.yani mesele kim olduğu değil hayatının nasıl sıkıştığı..aynı durum halen bende 8 aydır devam ediyor.ustelik iki çocuk da var.benimde salon ve odam ayrı yattıkları için dolu. aylardır normal TV izlemedim.pc sen izliyoruz.konfor sıfır.zaten hayat yorucu bi de evinde nefes alamazsa ne anlamı kaldı?bu tip durumlar için lincten önce bol empati gerek!yaşayan ancak anlar.
O konuda konu sahibi haklı zaten ama kendisi iş yapsınlar diye gelmelerini istemiş. Onlar da gelince hiçbir şey yapmamislar. Şimdi de haklı olarak oğullarıyla hasret giderip öyle dönmek istiyorlar ama konu sahibi bunu da gereksiz görüyor.

Çok yakınım olmadığı sürece birisine tahammül edebilme sürem 1 hafta benim de yatılı misafir yanında rahat edemediğim biriyse hiç sevmem ben de 🙄

Hanımefendi tamam çağırmış laf etmiş ama gelmişler iki ay insan bir yemek yapamaz mı hanımlar lütfen işten gelen biri var zaten
evin içi mahvolmuş başta istiyormuş demek ki kalmayı problem etmeyecekti her yerde dinç olan tarlada çalışabilen kayınvalide geline gelince hasta olmuş
oğlundan 700 tl lik eşarp aldırmak isteyecek kadar yolacak kaz arayan bir insan niye bu kadar savunuldu anlamadım kendi çağırdı diye böyle mi davranmalıydı oğlunu 1 aydan fazla görmüş zaten mesele kalıp daha fazla yemek ısmarlatmak ve bir şeyler almak konu sahibi de dersini almıştır bir daha kabul etmez

İyide kocam gelmiş gitsinler istiyorum azıcık dusunce olur
Annemler eşim gelecek yanlız kalalım diye hemen gidiyor onlarda da aynı şeyi bekliyorum

Anneniz sizi görmüş ve sizinle vakit geçirmiş oluyor eşiniz gelene kadar.

Eşiniz ailesinden de aynı şeyi bekliyorsunuz maden izin verin de evlatlarıyla vakit geçirsin insanlar.

valla ben diğer konuda da dedim, buraya biraz geç kaldım:halay:eşiniz yalnız kalmanızı istemiyor, aman efendim prenses elleriniz market poşeti taşıyamıyor diye artı kendi anneniz kaldığı için ve kocanıza kayınvalideyi kötülemek için "zaten bize yardımcı olan yok annem dışında" vs dediğinizden kocanız da kayınvalideye "kalacaksın" demiş kadın da kalmış. zaten başta kalmak istemediği de çiçeklerim soluyor vs demesinden belliydi ama oğlu gelmiş neden oğlunu görmeden gidecekmiş? empati yapanlara soruyorum. kocanız size "annemle kalacaksın, annem market poşeti taşıyamıyor ve yalnız kalmasını istemiyorum" dediğinde kalır mıydınız.. benim için hiçbir farkı yok.
kendi annesi övülsün diye kayınvalideyi kötülemeye kalkmış "kimse kalmıyor tek yardımcı annem" demiş. kimsenin annesinin eş tarafından övülmeye ihtiyacı yok konu sahibi bunu anlamıyor. kendi annesi gelip kalıyor diye takdir bekliyor. e öyleyse böyle. tüm övgüler benden kayınvalideye gitsin. kadın yalnız bırakmamış kalmış.. tabi ki doğurup büyüttüğü oğlunu da görecek. sonuçta keyfi tatile gelmemiş. gelin hanımefendi yalnız kalamıyor diye kalmış. ama konu sahibi öyle bir anlatmış ki sanki kadın kendi isteğiyle eve kurulmuş, gitmek bilmiyor gibi.. yine konuya da "annemler dönerdi" diye sıkıştırmış.. 30 sayfa yorum okumadım, kim ne dedi bilmiyorum. ben böyle düşünüyorum. sırf kendi anneniz gelip kalıyor canınız çilekeş ananız diye eşten "helal olsun annen kalıyor, bize çok yardımcı" cümlesini duymak için imalar yapmayın, böyle kayınvalideyle 2 ay kalıverirsiniz valla.

Yani bu kayınvalidelerin bir kısmını ben anlamıyorum, akşama kadar evdesin aylardır kalıyosun da insan gelinin işten gelmesini mi bekler yemek yapmak için?? Çok enteresan.

Senelerdir kaynanam köşe mşnderi gibi oturur hep hizmet hep hazır ister, en son geçen yıl ben mutfakta yemek yapıcam diye yırtınıyorum, küçük oğlum 2 yaşındaydı o zaman, anne diye ağlıyor yerlere atıyor kendini, her şey hazırdı pilavı kavuruyordum. Kadın ne kalkıp çocuğa baktı ne de kızım ben suyunu ayarlarım sen git bak çocuğuna dedi. Çıldırdım 😵😒 o gün bugündür yemek faslımız bitti. Açık açık da söylüyorum ben kendimize zor bakıyorum zaten, çocuklarım o gün benden daha çok ilgi istiyosa biz makarna ve yoğurtla da doyuyoruz hem sinirlerim de bozulmuyor dedim.

Bu 3. Gebeliğim, 10 yıl içinde hastalıklarım zorlu gebeliklerim oldu, yemin ediyorum bir tabak çorba pişirdi zoraki bir defa, onun dışında şöyle kurduğu sofraya oturmuşluğum yok. 4 ay kanamalı geçti 2. Gebeliğim bir defa kapımı çalmadı, gidip ütülerini yapmadım diye kudurup laf sokup duruyodu 🤦🏻‍♀️

İlk doğumumda da yapmadığı rezillik kalmamıştı zaten, annemi evden bile kovdu, sonra bende onu kovdum. Tabi ben burnundan getirene kadar geçen birkaç günde lohusa halimle tüm işler yine bendeydi 🤦🏻‍♀️ üstüne bi de sen bana tavır mı yapıyosun yemek yaparak derdi. Kadın her türlü sorun çıkarmaya odaklıydı yani.

Sondan başa doğru geldim ama 🤭 şunu da ekleyeyim, bizi de yeni evliyken hiç yalnız bırakmadı kayın aile, kocamla aylarca başbaşa yemek yiyemedik, birlikte olmayalım diye geç saatlere kadar oturur eşim uyuduktan sonra yatarlardı 🙈 ben 3 ay sonra bomba gibi patlayınca el ayak çekildi falan.

Şimdi 11. Yıldayız, evlerimiz dipdibe, haftalarca bazen bir bir buçuk ay görüşmediğimiz oluyor, öyle bir duvar ördüm yani.

İnsan, saygı ve anlayış görmediği üstüne fitne çıkarmaya bayılan insanların(!) İçine düşünce mecbur o duvarları örüyormuş..

Ben kv demin ellerini öpeyim valla bunları okudukça çok şükür diyorum kendi kv demden için.
Rabbim kv denize vicdan versin.

valla ben diğer konuda da dedim, buraya biraz geç kaldım:halay:eşiniz yalnız kalmanızı istemiyor, aman efendim prenses elleriniz market poşeti taşıyamıyor diye artı kendi anneniz kaldığı için ve kocanıza kayınvalideyi kötülemek için "zaten bize yardımcı olan yok annem dışında" vs dediğinizden kocanız da kayınvalideye "kalacaksın" demiş kadın da kalmış. zaten başta kalmak istemediği de çiçeklerim soluyor vs demesinden belliydi ama oğlu gelmiş neden oğlunu görmeden gidecekmiş? empati yapanlara soruyorum. kocanız size "annemle kalacaksın, annem market poşeti taşıyamıyor ve yalnız kalmasını istemiyorum" dediğinde kalır mıydınız.. benim için hiçbir farkı yok.
kendi annesi övülsün diye kayınvalideyi kötülemeye kalkmış "kimse kalmıyor tek yardımcı annem" demiş. kimsenin annesinin eş tarafından övülmeye ihtiyacı yok konu sahibi bunu anlamıyor. kendi annesi gelip kalıyor diye takdir bekliyor. e öyleyse böyle. tüm övgüler benden kayınvalideye gitsin. kadın yalnız bırakmamış kalmış.. tabi ki doğurup büyüttüğü oğlunu da görecek. sonuçta keyfi tatile gelmemiş. gelin hanımefendi yalnız kalamıyor diye kalmış. ama konu sahibi öyle bir anlatmış ki sanki kadın kendi isteğiyle eve kurulmuş, gitmek bilmiyor gibi.. yine konuya da "annemler dönerdi" diye sıkıştırmış.. 30 sayfa yorum okumadım, kim ne dedi bilmiyorum. ben böyle düşünüyorum. sırf kendi anneniz gelip kalıyor canınız çilekeş ananız diye eşten "helal olsun annen kalıyor, bize çok yardımcı" cümlesini duymak için imalar yapmayın, böyle kayınvalideyle 2 ay kalıverirsiniz valla.
:KK49:sayfalardir ayni şeyi söyledik, aramış bulmuş mevlasını.Sadece kaynana saf çıkmamış

Çok mesaj yazılmış okuyamadım ama tek bildiğim ne sebeple olursa olsun eş ailesi ile bir kere birlikte kalındıysa artık geçmiş olsun.

Geçerken bir mesaj ilişti gözüme kaynanalar kötü kendi aileniz melek mi diye valla kız anneleri genelde daha çekingen aman kızımın yuvasına bir zarar vermeyeyim şeklinde davranıyor.
Hatta bir kızı bir oğlu varsa geline karşı daha saldırganken diğer tarafa daha ılımlı, daha alttan alarak davranıyor. Çevremde çok gördüm.

Sizin kim var misafir, anlatın rahatlayın. Neden gitmiyorlar?

Hanımefendi tamam çağırmış laf etmiş ama gelmişler iki ay insan bir yemek yapamaz mı hanımlar lütfen işten gelen biri var zaten
evin içi mahvolmuş başta istiyormuş demek ki kalmayı problem etmeyecekti her yerde dinç olan tarlada çalışabilen kayınvalide geline gelince hasta olmuş
oğlundan 700 tl lik eşarp aldırmak isteyecek kadar yolacak kaz arayan bir insan niye bu kadar savunuldu anlamadım kendi çağırdı diye böyle mi davranmalıydı oğlunu 1 aydan fazla görmüş zaten mesele kalıp daha fazla yemek ısmarlatmak ve bir şeyler almak konu sahibi de dersini almıştır bir daha kabul etmez
Onlar olmasa da işten gelip yorgun şekilde yemek yapmiyor mu? Hep olan bir şey degil mi işten gelip yemek yapmak? Onlar var diye yemek yapmak agir mi geliyor anlamadim.

Ben kv olsam yerimde duramam. Her işi yaparım. Ama bu kadin o karakterde degil. Konu sahibi de yalniz markete gidemiyor, poset tasiyamiyor diye çağırıyor onları. Iş yapsin diye tamamen. Ben bu tavri hoş bulmuyorum.

Konu sahibinin kalbi nasilsa kayinvalidesi de onun gibi özetle.

Back