Bizimde yuvamızı yıkan anne değil mi. Allah akıl versçn böyle annelere iki oğlum var Allah göster mesin böyle şeylerZaten hep onlarin yüzünden ezilen biz oluyoruz azıcık bı sesini cikartsalar bu durumlarda olmazdık koynumuza yatarken aşkım cicim , böyle konularda anam da anam .Allah canını alsın öyle ananın .
Tam anlamadım...Halbuseki hepsini okudum konunun...Hanımlar herkese selamın aleyküm.
Belki beni bilirsiniz eski konularimdan.
Pek de eski sayılmaz da gerçi .
Artık pisirik , susan , ve herseyi kabullenen biri olmaktan vazgeçtim.
Sizin de dediğiniz gibi açtım azını bu sefer.iki çocuğum var biri 4 yaşında biri ise 5 aylık.dun kvdem oğluma tablet vermiş oyun oynasın diye .benim biraz işlerim vardı ve eve gelince tableti gördüm.belki çocuğu bilgisayar veya tabletle oynayan anneler bilirler çocuk tablete bakmaktan gözleri kızarmış ve semelesmisti.tableti hemen aldım elinden .neyse yemek yedik flan çocukları banyo yaptırdım büyük oğlum kv demeden tabletini istemiş bende tableti saklamistim ki bidaha vermesin diye.kvdem yanıma geldi tableti ver kız diye yüksek sesle konuştu.bende anne vermiycem ısrar etme ne yemek yiyor ne uyku uyyuyor tablete bakacağım diye dedim.o araya bı tufan koptu zaten.elinde hızlı şarj Max vardı.onu kaldırdı duvara fırlattı sana tableti ver dedim diye epeyi bı bağırdı . Küçük oğlumun ana kucagini flan fırlattı . Benim sinirlerim hopladi ve ayağa kalktım vermiycem dedim sana dedim.o sıraya kv bana annelik duyguların mi depreşti yeni mi aklına geldi anne olduğun avrat olduğun sen ne biçim anne ne biçim eş sin dedi.bunu diyen sen misin,açtım ağzımı yumdum gözümü.sen azından çıkan lafı bı duy diye bağırdım bende kendine gel kimsin sen annesi misin babası misin dedim . Bayağı bı bağırdım tabi ondan sonra kapadı çenesini.telefonunu aldı ve kp mi aradı gelinin böyle böyle yaptı bana kocacım dedi. Tabi kb huyunu bildiği için azarlamis kvdemi . Niye böyle yapıyorsun memnuniyetsizsin flan demiş.kvdem evde sintir sintir dolanıyor gelinin sabahtan beri suratı asık flan demiş.halbuseki öyle birşey yok çok güleç bir insanimdir.neyse akşam oldu bizimkiler işten geldiler . Kb oturdu ağladı , karıma söz dinletemiyorum diye .bende herşeyi anlattım baba böyle böyle dedi flan diye . O sıraya kv bağırarak yaparım tabi diyince babam aniden bağırdı sus artık süs diye .eşim özür dilesen mi uzamasa konu dedi tabi ona da bağırdım yeter artık seni bosarim çocuklarımı da alır sığınma evine giderim ne ölümü ne de dirimi göremezsin dedim.haklisin dedi sustu .tabikide özür flan dilemedim kendi geldi kb kızım sinirlendim bı an flan dedi bende seslenmedim bile.ama tavrimi ortaya koydum artık mesafeliyim herkese karşı sizce doğru mu yaptım.onceki konumdan yola çıkarak yorum yaparsanız sevinirim.uzun yada yanlış yazdiysam hakkınızı helal edin.
Daha neler neler var . Yazsam kaç konu olur.ama az bile yapıyorum dediğiniz gibi .ağzı açılınca kendi kayinvalidesini kötüler ama bu ondanda beterYazdıklarını anlamadım, cevap yazamam, yok noktalama, yok şu yok bu diyenlere ayar oluyorum..Madem anlamıyorsun hiçbir şey yazma, alay etme, küçümseme defol git konudan git egonu başka türlü tatmin et..Konu sahibi arkadaşım kayinvaliden olacak kadına az bile yapmışsın böyleleri daha fazlasını hak ediyor emin ol.Hic susma karşısında böyle devam
Kim istemez ki bacım.insallah Allah'ın izniyle çıkacağım bu evdenEski konunuzu bilmiyorum ama kayinvalidelerle oturmak zorunda misiniz? O cocuklar buyuyecek. Ayri bir evde rahat rahat, huzurlu, istediginuz gibi cocuklarinizi yetistirseniz olmaz mi?
Zaten bitmesini beklemiyecegiz ki .eşyalarımızı alır almaz çıkıp gideceğiz . Maaşına zam yapılacakmış zaten o para da bana yeter de artar bileÖnceki konuna da yorum yapmıştım.İyi yapmışsın, hazır eline fırsat geçmiş hatta. Bu saatten sonra mesafeni koru ve eşine de şimdilik mecburiyetten aynı evde yaşadığını ama kredi bittiği gibi ayrı eve çıkmanız gerektiğini söyle. Çocukların bu huzursuz ortamda kavga gürültü içinde büyümesini istemediğini de söyle eşine. Sana kayınvalidene mesafeli ol ve yemekle temizlikten elini çek demiştim hatta. Eşine mutlaka şikayet eder seni diye. Biraz zaman geçsin seni de şikayet etmeye başlar zaten. Esinle tartışmadan sadece kayınvalidenle olan sıkıntını eşine hissettirirsen eninde sonunda o da ayrı eve çıkmanın daha doğru olduğunu anlayacaktır.
Bu yazım hatalarına yapılan yorumlara yorum bile yapmak istemedim. İnsanlar gelmiş derdine derman arıyor bir de biz iyice canlarını sıkmayalım diye düşünüyorum.
Benim de iki oğlum var ve Allah izin verir de o günleri görürsem ben gelinlerime böyle şeyler yasatmayacagim. Onlar mutlu olsun ben zaten mutlu olurum isterse yuzume bakmasınlar tek iyi olsunlar da derimBizimde yuvamızı yıkan anne değil mi. Allah akıl versçn böyle annelere iki oğlum var Allah göster mesin böyle şeyler
Hep benim dediğim olsun herkes benimle ilgilensin benim peşimden koşsun istiyor.arada hasta değilken boğazım şişti bilmem karnım ağrıyor .göğsümde kist var flan diye hastalık çıkartıyor ona kalırsa benim de var hastalığım hemde ciddi durumda ama hiçbir zaman kendimi acindirma gereği duymadım.Kvdenizin yaptıklarını okuyunca şok oldum. Bu nasıl bir tavır, nasıl bayağı. Çok iyi yapmışsınız yoksa bu kadının hakkından başka türlü gelemezsiniz. Bu kadına zaten bir şey anlatamazsınız,dediğini der. Muhattap olmayın daha iyi. Altta kalmamakla iyi yapmışsınız belki biraz karşısındakini ezemeyecegini anlar. Tam terbiyesiz sinir oldum
Halbusekiyi de mi klavye çevirdi?Sonunda halden anlayan biri çıktı . Otomatik klavye olduğu için ben ne yazsam çeviriyor
Yazdıklarını anlamadım, cevap yazamam, yok noktalama, yok şu yok bu diyenlere ayar oluyorum..Madem anlamıyorsun hiçbir şey yazma, alay etme, küçümseme defol git konudan git egonu başka türlü tatmin et..Konu sahibi arkadaşım kayinvaliden olacak kadına az bile yapmışsın böyleleri daha fazlasını hak ediyor emin ol.Hic susma karşısında böyle devam
Hayir bir de dalga geciyorlar ve bu kisiler de ogretmenmis... :)Aynen ya, herkes okul egitimi almadi. Yazmasi duzgun degil diye konudami acmasin kimse. Benimde yazi hatalarim coktur. Yurtdisinda buyudum ve Turkce dersi almadim. Okudugumuz kitaplardan, anne, baba ve cevreden duydugumuz kadariyla ogrendik turkceyi. Bizden buyuklerde koy’den avrupaya goc etmisler. Duzgun turkceyi onlarda bilmezler.
K Kirmizgul iyi yapmissiniz konusahibi. Kesinlikle geri adim atmayin
Dogustum yazan birini ciddiye alıp okuyamayacağım konuyu hoşcakal güzel kız inşallah bir daha dogusmazsın
bazı insanlar neden böyle lakayt ve küstah anlamıyorum bu bayan güzelce sorunu anlatıyor size ne oluyorAyyy lütfen oku
O anormal kaynana değildir inşallah KV adayinizTüm yorumları elimden geldiğince okudum. Okurken bazılarından inanılmaz utandım.
Tüm kadınlar ayaklarının üzerinde durmalı. Ilkeleri olmalı. Okumalı, üretmeli, bilmeli, araştırmalı. Bu konuda gayet netim.
Fakat son zamanlarda bir güruh türedi, ağızlarında sakız etmişler "okuyun, evlenmeyin, siz keyif yaparken biz sınava giriyorduk, derdin neydi çocuk yaptın, kariyerin olsa kaynanani cekmezdin, sen kisir yiyordun ben okula gidiyordum " vs bunun gibi birçok aşağılayıcı cümle.
Hangi kayınvalide konusuna girsem illa ki karşılaşıyorum okumayip neden evlendiniz ki yorumuyla.
Bunu bilinçli, yardım etmek, ilham olmak amacıyla üslubunu bilerek yazanlara lafım yok. Birlikte güçleneceğiz kadınlar olarak.
Ama egosunu tatmin etmek isteyip , yürüyen kibir cinsi hemcinslerimi uyarmak isterim.
Atanamayan bir öğretmenim. Daha sonra önlisans okuyup 2 yıl kpss için uğraştım. Oda olmayınca acikogretimden yeniden bölüm yazdim. Şu an evdeyim. Kayınvalide adayimla uğraştığım dönemler oluyor. Yani kayınvalide demiyor bu kız okumuş ben en iyisi laf sokmayayım diye. Sapla samani ayırmak lazım. Bende evlenip çocuk yapacağım ve böyle giderse kocamın maaşını bölüşeceğiz. Yani okuyup meslek sahibi olmak denen şey yok şu an. Herkesin hikayesi de farklı. Herkes bilinçli bir ailede büyümüyor. Herkesin sınavı da yasam tarzı da farklı. Bunu birbirimizi kınayarak, küçümseyerek, okusaydın çekmezdin diye bilmiş bilmiş yorum yaparak başaramayız. Gerçekten rahatsız oldum. Özel okulda öğretmenlik yapan ( referensla(!) )öğretmen olan arkadaşım bana "koca parası yersen senin üstünde laf söyleme hakları olur" diye yorum yapmıştı ordan da yola çıkarak bunu yazıyorum. Ben kendimi net şekilde ifade ettim. Lütfen uslubunuza dikkat ederek fikrinizi beyan edin etmek isterseniz.