Evinde yemek yapmayanı istemezler,yapmaya hevesli olanı da bırakmazlar yapsın:) valla canim bu sorunlar çözülmeden çocuk olayı çok zor.Dayımın eşide gelini evde yemek yapmıyor her akşam onda yiyor diye şikayet ediyordu. Ne garip hayatlar. Bence haklısınız tabiki evde eşle beraber yiyip aile evli gibi hissetmeye. Ama çocuk olduktan sonra bu durum işinize çok yarayacak.
Başta İnsan aman üzülmesinler kirilmasinlar diye diye alttan aliyor sonra da öyle bir birikiyorsunki kimsenin kırılması üzülmesi umrunda olmuyor.Olayi buraya getirmeseler belli aralıklarla gidilir ama insani bunaltiyorlar.Ne kadar ayıp birşey şikayet etmek,ben de bugün şikayet edildim belki de hep ediliyordum:) Ama şikayet edip de çok masummus gibi davranması zoruma gidiyor.Bende bunun aynisini yasadim... Benimki birde sacma sapan seyleri sikayet ederdi... Bugun gelmedi... Bugun geldi ama yemedi... Bugun yedi ama gulmedi... Bugun guldu ama oturmadi ... Vs...bizde bunlardan cok kavga ederdik... Bir gun bana tak dedi .. aldim cocugumu terk ettim... Ve bu esimin aklini basina getirdi.. simdi gayet netim.. kisa ve oz... Oyle aciklamara girmiyorum hic... Gelmiyorum evimde yiyecegim... Esime sen isyersen git diyorum...oyle hic kirilacak darilacak uzulecek dusunmuyorum... Ben cok agladim cok uzuldum dayandim bisey olmadi.... Onlarada olmaz
O kadar gözüm korkmuşki hata yapıyorum ama çok bunaldim canim sürekli strateji yapmaktan hayır demekten çok yoruldumHatan her stratejik noktada gol yemen.
Geçen konuda da yazdım. 1 ay oldu ise git, 2 hafta oldu ise git. Sonrasında gitme.
Tekrar isteyecekler diye hiç gitmezsen göze batarsın.
Evet elini üzerlerinden çekecekler diye korkuları sanirim ama burunlarının dibindeyiz calisma odasi orda olduğu icin evinden çok orda.Neyi paylaşamıyor benimle anlamıyorum.Ben onlarin arasında tehdit gibi de değilim üstelik.Hani esimi Kayinvalidemle paylaşamıyor gibi durumlarım da yok. Ramazanda oruç tutmuyorlar diye hafta sonlari git ailenle ye diyorum kendi gitmiyor onlar da onu cagirmiyor bana israr ettikleri gibi israr etmiyorlar.Bu insanlar ne istiyor anlamıyorum ki o zaman evlendirmeselerdi keske.Ben ülkemi ailemi birakip gelmişim benimki aile degil miydiBir kısa cümleyle herseyi özetleyecegim " Annesi hala çocugunun evlendigini bir aile oldugunu kabullenemiyor"..apacik belli senin kiskaniyor oglunun kendi uzerlerindeki elini kaldirilmasini istemiyor yanisi bilerek bunlari yapiyor cocugunu senin yuzunden kaybedecegini dusunuyor.Eski kafalar kendini cocuguna bagimli kilmak bunu senin uzerindede deniyor ama sen sans vermiyorsun yoksa hergun sende yemeye niyetli bu tek yükünü üstüne vermek icin degil ayni zamanda cocugunu kaybetmeme kendi yetistirdigi düzenden cikarmamak duygusu hakimiyet ve korku bu ağlamaları umrunda misin alaşkina kim gelinim yemege gelmiyor diye aglar oda altindasin cok sacmaama biz salak degiliz cocugu belki ona hayir diyemiyor emin ol esinde farkinda ama anneis oldugu icin sikinti yapmiyor sen tepkini yeterince bence ortaya koydun 30 metrede olsa uzaklasman iyi olacak keske bu tepkini evden ayrilinca yapsaydin ayni evde altli ustlu olsa dahi onla bas edemezsin hep anneler hakli hep o bugün var yarin yok gibi laflar sanki ölüm bir yaslilarda oluyor kesinlikle olmak istedigin gibi ol yaşa ama aklini kullan yeterince cekmissin ses etme zaten uzaklastinmi o gene deneyecek ama eskisi gibi olmaz canm emin ol bunu ben yasadim
Benim kv ye sordugum zaman ben saka dedim ... O yanlis anlamis deyip .. sucu ogluna atardi... Ama rabbime cok sukur esim gordu... Beni hamileyken bela verip evinden kovdu... Ona bile kilif buldu.. sinirlendirmisim o asla boyle birsey demezmis... Bu olaydan sonrada gittim kayin pederimin yaninda cat cat utanmadan anlattim... Kayin pederimda cok saygi deger biridir... Ama utanmadim artik... Bir nevi karina sahip cik... Yoksa oglunu birakip gidecem dedim....oda cok uzuldu bilmiuor olani biteni .. ozaman kv ye dedi ... Onlarin hayati karisamazsin ... Coxugu bile isterse getirir... Sen evinde oturacaksin.. filan dedi.... Simdi iyiyiz .. ya sende esinle aranda baska sorun yoksa .. bu faktoru cok takma ... Biraz ara ver konisma ikisiylede havadan sudan baska... Kendini dinle.. sonra al esini karsina ciddi ciddi konus...Başta İnsan aman üzülmesinler kirilmasinlar diye diye alttan aliyor sonra da öyle bir birikiyorsunki kimsenin kırılması üzülmesi umrunda olmuyor.Olayi buraya getirmeseler belli aralıklarla gidilir ama insani bunaltiyorlar.Ne kadar ayıp birşey şikayet etmek,ben de bugün şikayet edildim belki de hep ediliyordum:) Ama şikayet edip de çok masummus gibi davranması zoruma gidiyor.
Ne güzel ailede konuşabilecek en azindan biri varmış bizimkinde yokki canım ailece sorumlular.Eşim beni aldatsa gene eşimi tutarlar her konuda onu desteklerler.O yüzden derdimi anlatabileceğim kimse yok.Eşimle tek sorunum bu,başka hiçbir sorunum yok.Senin eşin ne guzel görmüş.Ben önceden lütfen elini vicdanına koy ve cevap ver dedim eşime.Her gün orda yememiz sence de çok degil mi.Evet aşiri dedi.Bugün Kayinvalidem ne söylediyse ailesine saygısızlık ettiğimi düşünür tarzda konuşmalar yaptı.Insallah benim esim de görür tek dileğim buBenim kv ye sordugum zaman ben saka dedim ... O yanlis anlamis deyip .. sucu ogluna atardi... Ama rabbime cok sukur esim gordu... Beni hamileyken bela verip evinden kovdu... Ona bile kilif buldu.. sinirlendirmisim o asla boyle birsey demezmis... Bu olaydan sonrada gittim kayin pederimin yaninda cat cat utanmadan anlattim... Kayin pederimda cok saygi deger biridir... Ama utanmadim artik... Bir nevi karina sahip cik... Yoksa oglunu birakip gidecem dedim....oda cok uzuldu bilmiuor olani biteni .. ozaman kv ye dedi ... Onlarin hayati karisamazsin ... Coxugu bile isterse getirir... Sen evinde oturacaksin.. filan dedi.... Simdi iyiyiz .. ya sende esinle aranda baska sorun yoksa .. bu faktoru cok takma ... Biraz ara ver konisma ikisiylede havadan sudan baska... Kendini dinle.. sonra al esini karsina ciddi ciddi konus...
Ne kadar benziyoruz yeminle bende yurtdisindayim ayni senin durumundaydim esimi cok seviyordum onun icin sabir ve direnc gosterdim tam 3 yil ayni evde ustelik kocaman eski bir evde sonrasi buyuk bir kavga ve 2 yil küs kalmayala sonra esim zaten bu sefer sik gitmeye basladi tepii gosterince annem degilmi onla küstün bendemi küsüm falan filan ona da bahane oldu simdi beraber gidiyoruz kackez gunduz calistigi icin gece cagiriyordu esim arada gizliden gidiyordu bi kere oglunu tek yemege davet etmis bu arada kaynanam hic davet bilmez yani bizi toplu cagirmaz diyim esimde tabi ayni evdeyz banada once bir demedi ayni evde yemek yiyecez bi baahane bulup kaacack tabi dedi annem yemege cagiriyor oylemi dedim hic demedi beni tek hep beraber gittik ben tabi anlamadim sandimki beni ve oglumuda cagiriyor bizi nasil ayiriyorsa valla esimi tek cagirmasida normal degil Allahtan sana gore yemeklerimi sevmez kendi super ya pek gelmez ama suan grill aldik hep gelmek istiyor neyse o kknudan cikmim gittik cok az yemekler hani belliydi kayinpederim dedi cok az 2 aile icin nasil boyle az yaparsn o an anladim ahaha cok komik ya..hala ayni hic degismezler sadece sekil degistirirler eskiden bana nasil kotu kotu konusurdu acik acik tahammullu yoktu ayni evde bana suan bana muhtac ablam diyor ee sen heo sabrettin iyi niyetliydin kiz inan sen sakinsin benden hasta babasi icin dua istemis insan ama oglu soz konusu olunca kaplan kesiliyor eltim hep takilir kaynima fazla yakinsin iste kaynimi pek yakin tutmuyor haketen kiz gibi dibinden ayirmamis esimde sozunden hic cikmamisEvet elini üzerlerinden çekecekler diye korkuları sanirim ama burunlarının dibindeyiz calisma odasi orda olduğu icin evinden çok orda.Neyi paylaşamıyor benimle anlamıyorum.Ben onlarin arasında tehdit gibi de değilim üstelik.Hani esimi Kayinvalidemle paylaşamıyor gibi durumlarım da yok. Ramazanda oruç tutmuyorlar diye hafta sonlari git ailenle ye diyorum kendi gitmiyor onlar da onu cagirmiyor bana israr ettikleri gibi israr etmiyorlar.Bu insanlar ne istiyor anlamıyorum ki o zaman evlendirmeselerdi keske.Ben ülkemi ailemi birakip gelmişim benimki aile degil miydi
İnsaallah canim... Zor durumlar ... Hic insan halinden anlamiyorlar... İnanki seni cok iyo anliyorum... Dilerim allahtan tez zamanda.. gonlunce Olur hersey...ama sadece sen cabakarsan cok yorulursun... Birak biraz konusma bu konulari kendini dinle... Dua et..Ne güzel ailede konuşabilecek en azindan biri varmış bizimkinde yokki canım ailece sorumlular.Eşim beni aldatsa gene eşimi tutarlar her konuda onu desteklerler.O yüzden derdimi anlatabileceğim kimse yok.Eşimle tek sorunum bu,başka hiçbir sorunum yok.Senin eşin ne guzel görmüş.Ben önceden lütfen elini vicdanına koy ve cevap ver dedim eşime.Her gün orda yememiz sence de çok degil mi.Evet aşiri dedi.Bugün Kayinvalidem ne söylediyse ailesine saygısızlık ettiğimi düşünür tarzda konuşmalar yaptı.Insallah benim esim de görür tek dileğim bu
Teşekkür ederim canim.O mesajın üstüne aradi az önce ben ağladım benim bir saygisizligimi gördünüz mü dedim esim gelmis ve benim size karşı saygısızlık ettiğimi düşünür tarzda konuşmalar yapıyor dedim.Daha önce de seninle konuştum anne dedim bu konuyu cozdugumuzu düşünüyordum dedim.O da benimle beraber ağlıyor bak dedim esim çok çalışıyor sen de biliyorsun sadece yemeklerde sohbet edecek vakit buluyoruz bunu da evde geçirmek istiyorum burda bir saygisizlik varmi dedim.Agliyor kızım ben ne zaman buraya gelse evine git diyorum bilmemne.Ben sizinle vakit geçiriyor diye ona kızmıyorum keske sizinle geçirse dedim ama çok çalışıyor çok abartıyor bu kadar ihtiyacımız yok dedim dolayısıyla biz evde birlikte yemek yemek istiyoruz dedim.Ama bu böyle devam edecekse ben bu şekilde götüremem evliliği dedim.Ben haftada bir yeriz diye düşünmüştüm diyor ama yakan.Madem öyle neden ben bahçede biz evde yiyeceğiz dememe rağmen hemen gidip eşime şikayet ettin konuyu orda kapatırdın bir daha davet ettiğinde ben istemezsem bana söylerdin.Ya benim esim çok sinirlense bana el kaldırsaydı o kadar doldurmaya hangi erkek sakin kalabilir.Aramizda böyle konuşma geçti agladi güya kapattık sonra.Artik akışına bırakacağım canim ailemin yanina gideceğim kafa dinlemek için,bakayim ne oluyor biraz da fazla kalırım korksun ona göre artik esim ailesiyle aramizda bir denge kursun sen de yaşamışsın anlarsın beni çok zor bir durum cok zorlaniyorumYurtdisindasin ya sahipsizsin ya iyice kolay geldin onlara ama sakin yuvani yikma kayinvalidenin amacina ulasmasini saglama sakin evet turkiyeye git ama kafani dinlemek icin esinle git sakin bak o kadr sey yazmissin kadina cevap bile yazmamis bende cok sabrettim esim icin sonucta oda mecbur kaliyor ama sen esini yönlendircen sen hele ayri eve gec altli ustlu ayri ev degil ayni gelir sende yer nedense bu hep boyle hepte sorun yasayip cikmislardr baska eve.Bosver hic canini sikma eden bulur bunu unutma
Teşekkür ederim canim öyle yapacağım çok sağol desteğin icinİnsaallah canim... Zor durumlar ... Hic insan halinden anlamiyorlar... İnanki seni cok iyo anliyorum... Dilerim allahtan tez zamanda.. gonlunce Olur hersey...ama sadece sen cabakarsan cok yorulursun... Birak biraz konusma bu konulari kendini dinle... Dua et..
E sizinde bana yorum yazma zorunluluğunuz yok, benimde moralimi bozuyor "sizin gibiler" ama yapacak birşey yok. Konu sahibine gerekli açıklamam yaptım, başlığa istinaden yazdığımı, konuyu okumadığımı söyledim, daha sonra okuyunca maktıklı yorumumu yaptım, hayır konu sizin mi ki bu kadar sahipleniyorsunuz? Benim yorumumu tam olarak neresi "sizi" ilgilendiriyor?Çok uzun olan bir şeyi okumuyorsan yanıt da gitme boşuna bildirim gidiyor konu sahibine sinir bozuyorsunuz siz gibiler. Çok saçma. Okumadıysan yanıt yazma bu kadar basit.
Biraz ailemin yanina gitmek istiyorum zaten ailemi çok özledim.Ev şuan yapıldığı için satmaz ama bakarim düzelecek gibi görürsem o evde de denerim olmazsa artik şart koşarım bunu.Çünkü o evi tam bizim istediğimiz gibi mimara çizdirdi yaptırdı orayı gözden çıkaracağını hic sanmam.Bu olaylardan sonra da Kayinvalidem çağırir mi çağırsa da artik ben gider miyim bilmiyorum.Artik yüzlerini bile görmek istemiyorum bugünkü olaydan sonraHaklısınöz bence, kesinlikle baska yerden ev tutun. Eşinize de deyin oçimden gelirse giderim sizinkilere yoksa gitmem. Zorla güzellik olmaz. İçinizden gelmezse de mutsuz olursunuz. Taşınmak istemez ise eşiniz, siz tek taşının, zira kendinizi gayet iyi anlatmışınız, anlamamak için direniyorlar
Evin tamamlanmasını beklemeye gerek yok, orada imkanlarınız çok daha elverişlidir diye düşünüyorum alın bir vınn tarzı birşey oradan internete bağlanır. Bir kapı olsun sizin evinizde olsun, onun orada bir yaşam alanı oldukça o sizin aile olduğunuzu kavrayamaz.Evimizin işlemleri başlamıştı aralık sonu gibi evimize gececektik orda çalışma odası da kendine yaptırmıştı onu bekliyordum çünkü evimizde internet çok çekmiyor online isleri oluyor o yüzden o konuda baskı yapamadım..Ama görüyorum ki ev tamamlanana kadar biz artik birbirimizden vazgeçeceğiz
Kaynanan cok tehlikeli sana söylim ayni benimkime benziyor aglamasi o kadar anlamsizki..sende o kadar iyisinki.sende biktin bu ne vicik vicik dibinizdeler hep sabirda bir yere kadar seni anliyorum ne kadar iyi olsanizda altli ustlu olsa olmaz özel diye birsey kalmaz bunu hep derim Allah yardimcin olsun canim mesafeni hep koru emin ol baska eve girdinmi degieir hersey gidip gelme anca haftada 1 olur herkes isinde gucunde kda yorulcak haftada 1 bulusuyorlar bizimki devamli cagiralim bunlarla bi bas edemedim ama hayir diyorum o kadar cankm isterse evet canim istemezse hayir bu böyle..ne diye ayirdim evi Allah yardimcin olsun canim bol sabir..Teşekkür ederim canim.O mesajın üstüne aradi az önce ben ağladım benim bir saygisizligimi gördünüz mü dedim esim gelmis ve benim size karşı saygısızlık ettiğimi düşünür tarzda konuşmalar yapıyor dedim.Daha önce de seninle konuştum anne dedim bu konuyu cozdugumuzu düşünüyordum dedim.O da benimle beraber ağlıyor bak dedim esim çok çalışıyor sen de biliyorsun sadece yemeklerde sohbet edecek vakit buluyoruz bunu da evde geçirmek istiyorum burda bir saygisizlik varmi dedim.Agliyor kızım ben ne zaman buraya gelse evine git diyorum bilmemne.Ben sizinle vakit geçiriyor diye ona kızmıyorum keske sizinle geçirse dedim ama çok çalışıyor çok abartıyor bu kadar ihtiyacımız yok dedim dolayısıyla biz evde birlikte yemek yemek istiyoruz dedim.Ama bu böyle devam edecekse ben bu şekilde götüremem evliliği dedim.Ben haftada bir yeriz diye düşünmüştüm diyor ama yakan.Madem öyle neden ben bahçede biz evde yiyeceğiz dememe rağmen hemen gidip eşime şikayet ettin konuyu orda kapatırdın bir daha davet ettiğinde ben istemezsem bana söylerdin.Ya benim esim çok sinirlense bana el kaldırsaydı o kadar doldurmaya hangi erkek sakin kalabilir.Aramizda böyle konuşma geçti agladi güya kapattık sonra.Artik akışına bırakacağım canim ailemin yanina gideceğim kafa dinlemek için,bakayim ne oluyor biraz da fazla kalırım korksun ona göre artik esim ailesiyle aramizda bir denge kursun sen de yaşamışsın anlarsın beni çok zor bir durum cok zorlaniyorum
Aslında esim ve Kayinvalidemi karşıma alip 2 hafta önce konuşmuştum ama orda tabi 2 hafta sonra size gelirim gibi bu tarz bir anlaşma yapmadım.Başlarda haklisiniz bahane üreterek gitmem dedim anlar sonra cagirmaz dedim.Baktim etkili olmuyor açıkça konuştum defalarca anlamamazliktan geldi.Bu şekilde devam edince de evet biraz keskin bir geçiş yaptım ama yapmam gerekiyordu çünkü ne kadar hayır desek de ısrarları sonucu kendimizi surekli onlarda buluyorduk.Esimin online isleri olur o yemekten sonra işinin başına geçerdi ben onlarla kalırdım Kayinvalidem tv basında uyuyakalır basını beklerim uyandırırım hadi anne sen yatağına yat ben de eve gideyim yok yok içim geçmiş otur biraz daha der gece vakti evimize giderdik.Inanin ayda bir gitmeyi isteyeceğim kadar varSınırlarınızı net çizin. Sizin kayınvalidenizle olan diyaloğunuza bakınca kırmamak için kaçamak cevaplar verdiğinizi düşündüm. Bir gün kayınvalidenizi ve eşinizi birlikte karşınıza alıp konuşun.
Deyin ki; Ben evime, eşime, kendi kurduğum aileme ve mahremiyetime önem veriyorum. Eşimin ailesi ne kadar kıymetli olsa da benim eşimle kurduğum ailem de o kadar kıymetli. Bizim biraz mahremiyete ihtiyacımız var. Ben size iki haftada bir -atıyorum- pazar günü yemeğe geleceğim. Ondan iki hafta sonra da ben sizi davet edeceğim. Ama diğer günler bizi bize bırakacaksın. Ne davet edip beni bunalt, ne de beni reddetmek zorunda bırak. Benim eşimle bir aile olduğumu hissetmeye ihtiyacım var deyin.
Bu anlaşmayı yaparken eşiniz mutlaka bu duruma şahit olsun ki sonradan size sitem etmeye kalkmasın. Bence gayet ılımlı bir anlaşma. Denemeye değer diye düşünüyorum.