Kayinvalidemle gemileri yaktim artik sanirim :(

Evet belki de ben ayarlayamadım dengeyi, hep korktum devamı gelecek diye.Cunku 1 gün gitsek ertesi gün için planlar yapıyor her gün arıyor.Bir de konuştuktan sonra da anlamadığını görünce de 2 haftada bir ya da ayda birle sınırlı kalacağını düşünmedim

Siz o binadan başka eve geçmedikçe ve eşiniz annesiyle kesin konuşmadıkça düzelmez ,ilişkiler hep eşlerin saçma davranışı yüzünden bozuluyor, erkekler ailelerine söz hakkı vermese asla bunlar yaşanmaz, bence bu süreçte eşinize de tavırlı durun yüz vermeyin .. Gözünü iyice korkutun akli başına gelsin, git ailenin yanında kafanı dinle eşine de net bir şekilde rest çek ancak böyle düzelir en azından işin ciddiyetini anlarlar ...

Ev esimin dedesinden kalma bir ev.Aslinda biraz birikmisimiz var kiraya çıksak ben de çalışsam biriktirip alabiliriz bir apartman dairesi ama esim müstakil ev seviyor onun istediği müstakil ev yıllarımızı alır.Hic sanmam sıfırdan başlayıp bir ev almak için çabalasın.Ailesi hep hazıra alıştırmış hazırı bırakıp da asla kendi mücadele edip elini taşın altına koymaz.Yoksa çalışmasına çalışıyor köşeye para atar o konularda akıllıdır ama varken onu elinim tersiyle itip ben yapayım diyebilecek biri değil.

Esin gitsin hergun onlarda yesin madem bu yemek mevzusu bu kadar hayat memat meselesi ise.
Kv gercekten mutlu olacaksa hatta esin sadece uyumaya gelsin evine.
Cok enteresan ya.
Kaç kere dedim hafta sonlari annenlerde yiyebilirsin hem seni de görmüş olurlar baskı yapmazlar belki diye ama ne o gitti onlar çağırdı.Benle olunca kıymete biniyor resmen

Uzun süredir sırf bu durumdan dolayı sürekli konu açıyorsun. Eşin o evde çalışmaya devam ettikçe bu problem BİT-MEZ.

Yeni ev yeni ev dediğin yer de iki adım mesafede. Eşin de hala sütten kesilmemiş. Üzgünüm ama bu sorunların hiçbiri çözülmeyecek. Sakın çocuk filan yapma. Gözünü aç. Oradan bi şekilde taşınmaya bak. Yoksa buraya daha çooook konu açarsın.

Adım gibi biliyordum bunun böyle olacağını. Bu insanlar laftan anlamaz, eşinizin de gerizekalı olduğunu düşünmüyorum gayet sizin aylardır anlatmaya çalıştığıniz şeyi anliyo bence, hatta kvniz de anliyo, sizi adam yerine koymuyolar. Bi daha çocuk düşündüğünüz zaman önce "şuan herşey düzeldi sorun yok" falan yazdığınız iyimser mesajlarınızı okuyun, sonra da bu konuyu. Siz sorunlarınızı çözdüğünüze inanıp rahatlamak istiyosunuz ama sorun bu insanların ta kendisi

Evli degilim
Ama bu tarz bir konusmada esim israr etse "ben isrardan hoslanmam israr=saygisizlik bana göre ve annen gucenip.aliniyorsa onun sorunu " derdim
Madem es ile aile olunuyor o zaman anne babaya da once esime sorayim.diyecek esiniz de cocuk, sorumsuz ve annesinin eteginden ayrılamamis belli
Bir de altli ustlu ya da yakin oturma olayina karsiyim, hep derim ev sahibim bile mümkünse aynı şehirde olmasin :)

Evet canim ben hatayı bastan yaptım farkındayım ve çok pişmanım.Cok tecrübesizdim böyle isteklerinin olacağını bilemedim.Onceleri sadece hafta sonuyken ne ara böyle her güne döndü ben bile anlamadım.Zaman geçtikçe kendimi çok yorulmuş bezmiş hissettim.Defalarca açık açık konuştum anlamıyorlar.Kendimi anlatmak için harcadığım çabanın,onlara karşı saygısızlık yapmayayım diye o kadar dikkat etmemin havada kaldığını gördüm.Eşim önceleri biraz bana destek olmaya başlamıştı ama sürekli eşimle konuşa konuşa suan yanina çekiyor.Ona ağlıyor mu bilmiyorum esim ailesini istemediğimi düşünüyor gibi konuştu.Her gün yaptığım yemeklerden 1 tabak önce onlara gönderirim hallerini hatırlarını sorarım istemeyen bir insan bunları yapmaz.Kendimden şüphe eder oldum.Ben sadece bu kadar yakın ilişkiden sıkıldım ve evimde yemek yemek istiyorum hepsi bu.Cunku ne zaman gitsem ertesi gün de istedi daha ertesi gün de.Hala ısrarla hayır diyorum ama çok yoruldum

Evet çok haklısınız.Esimle suan konuşmuyorum en kısa zamanda biletimi alip ailemin yanina gideceğim

Size hak verdim. Tavrınızı çok saygılı bir şekilde koymuşsunuz ama karşınızdaki insan anlamıyor. Ben de olsam sürekli annemde ya da kayınvalidem de yemek istemem bende sizin gibi düşünüyorum bu aile olmayı engelleyen bir durum. Eşiniz bu işi çözmeli artık olay sizin çözebileceğiniz boyuttan çıkmış.

Bi de siz fazla yumuşak baslisiniz tabii sizi sindirebiliceklerini düşünüyorlar bence. Mesela ben olsam siz oruçluyken eşinizin annesine yemeğe gitmediği günlerde Perran kutman edasıyla elimi belime koyup "NİYE GİTMİYOSUN, ANANLA SENİN GAREZİNİZ BANA HERALDE, BENİ KEYFİMDEN ETMEDEN GORUSEMİYOSUNUZ CİK GİT ANNENDE YEMEK YE" derdim. Tatlı tatlı konuşmanin çözüm olmadığı durumlarda okkalı bi çıngarı her zaman tavsiye ederim. Hatta bayılırım laftan anlamayan insanları laf sokup cirkeflik yapıp hayattan bezdirmeye

Sürekli yemek yemek yemek yemek okudum
Daha öncede konularınızı hatırlıyorum
Ordada hep yemek yemek yemek
Bunaldım okurken, sonuna kadar sabırla okudum yeni birşey gelecekmi diye-ama yok

Konuşmalarında onlarla yemek istemediğini değil de eşinle vakit geçirmek başbaşa kalmak istediğini gündüzleri orda olduğundan akşamları en azından sadece ikimiz olsak falan desen

Dayımın eşide gelini evde yemek yapmıyor her akşam onda yiyor diye şikayet ediyordu. Ne garip hayatlar. Bence haklısınız tabiki evde eşle beraber yiyip aile evli gibi hissetmeye. Ama çocuk olduktan sonra bu durum işinize çok yarayacak.

Oğlu hep yanındaymış bu özlem değildir anlattığınıza göre. Siz sıkıntınızı söylemişsiniz peki kv bu konu da ne diyor? Yani gerekcesi ne acaba?

Ben mesela yemek yapmayi ve yedirmeyi seven biriyim ve bunu sevdiklerim yesin çok isterim. Ilerde kv. Olunca tabii ki zirt pirt çağırmam. Acaba kadın da boyle bir huy mu var?

Sevdiklerimi besleyince farkli bir haz duyuyorum

Ya da mesela sizin yemeklere mi guvenemiyor? Kotu manada değil zaman geçtikce insan daha bir ustalaşıyor ya, o açıdan.

Eğer durum böyle ise politik olun. " Anneciğim yemeklerini çok beğeniyorum bana da ögretir misin? Deseniz. Bir iki göstersin sonrası için kendi mutfağıma da adapte olayım takıldığım yerde sorarım oğluna iyi bakmak istiyorum bilmem ne

Çok uzundu okuyamadım, başlığa hitaben yazayım;

kayınvalideyle gemileri yakacak kadar samimi olmasaydınız keşke.
Çok uzun olan bir şeyi okumuyorsan yanıt da gitme boşuna bildirim gidiyor konu sahibine sinir bozuyorsunuz siz gibiler. Çok saçma. Okumadıysan yanıt yazma bu kadar basit.

2 haftadan sonra da davet geri çevrilmezdi bence, bozulmakta haklı.
Ama asla ısrarcılığı anlamayacağım, insanlar başkasının alanına nasıl bu kadar rahat giriyorlar bilmiyorum.
Ayda bire indirmeye çalıştım aslinda.Ama 2 gün de gitmesek bozuluyordu.Asla memnun edemiyoruz.Evliligim resmen Kayinvalidemi mutlu etmeye çalışmakla geçiyor.Bundan rahatsiz oldum,belki keskin bir geçiş yaptım ama konuşmasam haklı çok konuştum kendisiyle.Kizlari var ayri yaşıyor arabayla 15 dakika mesafede.Kizlarini bu kadar yanlarında istemiyorlar hic ona baskı yaptıklarını görmedim ama neden bize bu kadar baskı yapıyorlar anlamıyorum.Eşimi gitmediğimiz zamanlarda görmese anlayacağım anne yüreği özluyordur diyeceğim ama her gün orda zaten.Cocuk degil ki esim 34 yaşında.Kucuk evlenirse Anladim ama koskoca adam olmuş artık o zaman benim ailem ne yapsın kızları başka ülkede ama hiç serzenişlerini duymadım

Bastan beri konularını takip ediyorum biliyorsun canım

ŞU kv gerçekten sinir bozucu bunun yanında eşin
Eşin daha neyi anlamdı ki bir düzene sokmuyor artık senin yıpranmaya sebeb oluyor ayrıca evliliğimizin huzuru da kaçıyor aranızda dir dir olup duruyor
Buds yıpratıcı evden uzanacağım yerde yakın bir yer başka bir mahalle falan olsa
Ne diyeceğimi inan bilemiyorum
Allah sabır versin

Resmen aile,oğlunu evlendirmemiş.Eve oğluna afedersiniz yatak arkadaşı almış.Oğullarıyla hayatları olduğu gibi devam etmeli siz onlara ayak uydurmalısınız diye düşünüyorlar.Tam dile getiremediği için kv ağlayarak üstünü kapatıyor.Saf koca da tabiki bunları görmüyor.

Siz çok güzel yapmışsınız.Gayet anlaşılır bir şekilde sabırla konuşmuşsunuz.Asla geri adım atmayın hem eşinize hem kv ye karşı.Eşinizle de açık açık konuşun.Biz bu şekilde bir aile değiliz.Ben annenle konuşunca yanlış anlaşılıyor.Ya sen açıkça konuş ya da sen ailenle bensiz mutlu Mesut yaşayın diye resti çekin.Önünüzde yıllar var.Bir de çocuk olsa daha beter olur.Dik duruşunuzdan vazgeçmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…