Kayınvalidemle Eşimin şapur şupur olmaları normal mi?

eşim de senin gibi düşünüyor... tamam normal değil ama idare etmeliyiz, canımızı sıkmamalıyız diyor.değiştiremeyiz annemi diyor.

bizimle yaşamıyor, otobüsle 12 saatlik mesafede ama 9 ay oğluma baktı. şimdi de 2 ayda bir geliyor.

12 saatlik oldukça uzun bir yol fakat 2 ay da bir gelmesi çok can sıkıcı tabiki...

geldiği zaman ne kadar kalıyor?

böyle bir insana en fazla taş çatlasa hatta ikiye yarılsa 3 gün katlanılır...

hani 3 gün kadar kalıyorsa madem o kadar dayandın aylarca katlandın 2 ay da bir 3 gün sık dişini diyeceğim...

ah be bitanem eşinde iş yokmuş.... ne diyeyim...

herşeyin bi haddi var.......
sana yazık ediyorlarrr........
belki (Allah elden ayaktan düşürmesin) ileride sana muhtaç oalcak nasıl bakacak yüzüne???

Bir kez artık çok üstüme gleindiğini düşünüp dayanamadığım ve eşime çok kırıldığım bir sırada , izin alıp Ank.ya kendi ailemin yanına gittim.eşim oğlunu da beni de o kadar özledi ki, bunalıma girdi. ben telefonda tayinmi ank.ya aldıracağımı, kendisinin de annesiyle mutlu mesut yaşayabileceğini söyledim. beni yapayalnız hissetirmesine daha fazla dayanamayacağımı söyledim. hayatımda ilk kez eşimin ağladığını gördüm. telefonda hüngür hüngür ağladı... ufak bir rüzgarda savrulmayalım dedi... ona göre ufak rüzgardı bu... :)
K.validem oğluma bakarken çok sıkıldığı için, strese kapıldığı için sıkıntısını, stresini benden çıkarmaya başldı. hem oğlunuza bakıyorum hem evinizi toğluorum(sadece mutfağı toplayıp, yemek yapıordu) diye sık sık başımıza kakıordu zaten iyiliğini...Bunu her tartışmada söylediğinden gına gelmişti ve bir gün bakma öyleyse dedim.eşim de artık aynı ortamda olamayacağımızı iyice anlamıştı.ben işten geldiğimde bacaklarıma sarılıp benim ilgimi, sevgimi bekleyen oğlumu br kenara bırakıp k.vlidemle ilgilenmeliymişim. oturup onunla sohbet edip çay kahve ister mi diye sormalımışım...bana hiç bu fırsatı veren bir kişi olmadı ki... ağır bir büyük gibi köşesinde oturup, olgunca davransaydı zaten hiç buralara gelmezdik. her şeye atlayıp, benden önce davranmaya çalışan gönlü hafif biri olduğundan elimden bir şey gelmedi.mutfak dolabının üstünde leke görüp oradaki bezle bunu aldığındai, akşam oğluna dolaplarınızı sildim oğlum diye övünür, alkış beklerdi.geçtğimiz yaz, işten gelince oğlumu alıp sokaklara çıkıormuşum, onunla oturmuyorum diye sorun çıkardı.ufacık konulardan tartışmlar yarattı ev bana tüm kinini kustu. beni hiç benimsememiş olduğunu itiraf etti.ben kvgacı tutumuna cevap vermeyince bana kaşarlanmışsın kızım sen dedi... psikolojik hastasın dedi... bu lafı 5 kez tekrar etti, ben cevap vermeyince... sen ancak oğlumu kandırırsın dedi. ben eşime, cevpa versene kandırdım mı ben seni dedim. eşim kimsenin kimseyi kandırdığı yok dedi... aile ortamı görmemişsin sen diyince dayanamadım ben...yeter artık dedim... bu, ne böyle yaa dedim... bu kadar mı yani, kusurlarım işten gelince salata yapmayıp seninle sohbete vakit ayırmamam mı dedim... başka kusur bulacak bişeyi yok ki... saygısızlığın alası onda... sabır taşını çatlatan gene o... haa bir de beni kahkahalarla güldüren şey ben mükemmelim, kusursuzum diyişi oldu. kimse mükemmel değildir dedim.
her şeyin iyisini, doğrusunu, güzelini bilen o ve kzıdır. tabii eşm de öyle... onlar zevkli ben zevksiz.. saçımın en iyi nasıl kesileceğini k.validem bilir meselaa...bana nasıl kıyafetler yakışacağpını da....
bu kavgadan sonra eşimin , annesinin bu sözlerine sessiz kalmasına çok içerledim.güyaa ben yokken konuşuormuş uyarıyormuş annesini... o gece sabaha kadar ağladığımı bir ben bir de allah bilir. ikisi de horul horul uyudular (( o zaman bakıcı aramaya başladık... hemen iyi bir bakcıı buldum ben. bu kez de ben nasıl bırakıcam torunumu tnımadığım birine ... bu kış da bakıyım dedi... kızı da çok endişelenşyormuş benim oğlumun psikolojisi için. "hiçkimse benim oğlumu benden daha çok düşünemez" dedim. bozum olup sustu. bu kış da bakıyım tekliifine ben gerek yok dedim, eşim sessiz kaldı.eşim zaten o günden sonra ne annesine kal dedi, ne gel diye çağırdı.

canım kayınvaldem şunu yaptı bunu yaptı demeyasakkelimebiraz eşte bitiyor .........sen sorunu kadınla değil eşinle hallet........çünki kadını başedemezsin ...........seni suçlar durur allah kolaylık versin:1no2::1no2: bundan sonra az görüşme imkanın varmı.........

anlıyorum canım yaşadıkların yenilir yutulur şeyler değil...

benim merak ettiğim şu; 2 ayda bir geldiğin de kaç gün kalıyor?

yazınızı baştan sona okudum ve kayınvalidenize hiç suç bulmadım.
kadın köpeksiz köy bulmuş değneksiz dolaşıyor.
suç sizde ve eşinizde.
ama hanginizin suç oranı daha çok karar veremedim.
annesi ile karısı arasında denge kurmaktan aciz,doğum yapan karısını hastanede,lohusa halindeykende evde bırakıp pikniğe giden(diğerlerini saymıyorum) adamamı kızsam,yoksa daha nişanlıyken senin elini bırakıp annesinin elini tutmasından,alışveriş sırasında ki tutumlarından ne olacağı zaten belli olan bu adamla evlenip,üstüne birde hemen çocuk doğuran sanamı daha çok kızsam karar evremedim.
erkeklerin köküne kıranmı girmişti arkadaşım?bu kadar kendini belli eden bu adamla evlenip çocuk yapmak niye?
dedimya kaynananın hiç suçu yok.
sen kendine saygı göstermemişsinki ondan sana saygı duymasını bekliyorsun.

valla canım kronick dogru soylemıs
kopeksız koyde deyneksız gezıyor kadın
sen bu kadar muzdarıpsın durumdan (kı olmammak elde degıl) sen ya gereken tepkıyı o anda gosteremıyorsun senı sessız sakın buluyor uzerıne gelıyor
ol kadar oglunu abartılı bı sekılde optugunde yada dengesız bı hareketını gordugunde soyleyeceksın lafını
ben aksama kadar calısıyorum el kadar cocugumla ılgılenecegım elbette kımse kusura bakmasın dıyeceksın
hem calısıyorsun hem cocugunu bırakıyorsun hemde sana laf soyleyecek yuzu kalıyor kadının pes valla
bakmasın cocuguna zaten ılk basta ben olsam baktırmazdım ona
bırazda kocanı senın yonlendırmen gerekıyor galıba bak ankaradayken adam aglamıs etmıs b ırsuru
esıne daha otorıyter bır sekılde anlatacaksın artık sızın bır aıle oldugunuzu ya cekıduzen ver annene yada bundan sonra ana ogul bırlıkte yasarsınız dıyeceksın maddı anlamda bır bagında yok nıye bu kadar ezdırdın kendını anlamıyorum yanı
ıyı olmak erdemdır ama ıyılıkten anlayana ve anlayabılecek tabıatta olana ıyı olmak gerekır kotu ol asla demem
herkesde haddını hududunu bılsın canım
Allah yardımcın olsun yıne ıs sende ve esınde bıtıyor vesselam

doğrıu canım...kadınla yapabileceğim hiçbir şey yok bunu anladım zaten... eşimde evlendiğimizden bu yana çok ilerleme var. yoksa dediğim gibi hiç dayanmaya niyetim yoktu. ben de bu dünyaya 1 kez geldim. 65 yaşıondaki annesinin mutluluğunu gözetip, karısının mutluluğunu hiçe sayıyorsa kusura bakmasın diye düşünmüştüm ben.
bakıcı bulduktan sonra, bakıcıyla bir hafta alışma sürecinde o yanındaydı oğlumun.o sırada hem bakıcının işgüzarlığı, hem k.validemin yağı dillere zaafiyeti yüzünden bunlar her şey hakkında konuşmuşlar. beni aslınd çok da istemediğini üstü kapalı bir şekilde ifade etmiş k.validem. bunu bakıcıdan duymamla bende ipler iyice koptu. artık hayatımda annesini istemeidğimi eşime anlattım. eşim zaten gidecek sesini çıkarma nolur dedi...o zaman beni sevdiğini anlat annene dedim. annesi memleketine döndükten sonra görümcem konuşmuş annesiyle. eşimin ben karımı sevorum annem ne yapmaya çalışıyor dediğini söylemiş.ben o günden sonra k.validemi hiç aramadım, sormadım, konuşmadım. bir sonraki bayramda ist.a geldiklerinde hoşgeldine gittim, eşmin hatrı için... şu an daha mesafeliiyiz.artık eşimin beni sevdiğini kabullenmiş durumda... yine de az çok benimle mücadele etmekten kaçınmıyor mirmirmirmir

şekerim bence tam olarak okumamamışsın...benneyaptımki hamile olduğumu öğrenip çocuğum aldıramayacak kadar büyük olduğu için evlendim. ama "kadın köpeksiz köy bulmuş değneksiz dolaşıyor." lafına yüzdeyüz katılıyorum.bu da kayınpederimin vefatı sonucu kadının yalnız kalıp oğullarından tutunmaya çalışmasayıla açıuklanır sanırım.bir arkadaş, tüm bunlar k.validenin şımarıklığı ve hafifliği demişti. çok çok doğru... eşim onunla biraz ilgilense hemen işi şımarıklığa vuruyor...tıpkı bir çocuk gibi.... zaten eşime kızınca siz birbirinizi şımartmaya devam edin ben çekiliyorum aranızdan diyorum...

anlamadığım nokta sizin yerinizde olsam eşya alma aşamasına bile gelmezdim o gördüklerimden sonra..niye evlendiniz ki..geçmiş olsun allah yardımcınız olsun..

Evlenmeden önce bu durumu gördüğünüz halde evlenmişsiniz..Bile bile lades demişsiniz yani..Bu durumda şikayet etmeye hakkınız kalmamış bence..başa gelen çekilir...Evlenmeseydiniz baştan....

Üniversite mezunu bir insan korunmadan ilişkiye girmiş ,hamile kalmış ve sonuç olarak evlenmişse geleceği düşünerek hesap yapmıştır bence zaten...Ülkemizde yasal sınır 10 haftalık..Yani 2 buçuk aylık..Ben kürtaja kesinlikle karşıyım o ayrı mesele ama hamile kaldıktan sonra mı görmüş kayınvaldesini....mirmirmirmir

Konuyu açan arkadaşım kızma ,gücenme ama sen evlenmek için mi hamilelik planladın ve korunmadan ilişkiye girdin?

Eğitim durumun için lisans yazıyor da ???

Başlarda bir yerde sormuştum. Kayınpederiniz vefat mı etti diye, öyleymiş :)). Tahmin etmiştim. Sizin de evlenmek zorunda kalmanıza üzüldüm. Bir seçim değil, zorunluluk olmuş maalesef. Mümkün olsa da kvalidenizi bir psikiyatra filan götürebilseniz. geldikçe çok uzun süre kalıyormuş. Anladığım kadarıyla oğlunuz daha küçük ama aklı erip, bazı şeyleri anlamaya başladığında kvalidenizin size karşı davranışları çok ciddi sorunlar doğurabilir. Doğrusu bu tabloda herkes bir şekilde seçim yapmış, çözüm bulmuş kendince ya da bulmaya çalışıyor ama böyle sağlıksız bir babaanne etkisinde kalacak erkek çocuk düşüncesi... işte esas beni korkutan o oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…