Kayınvalidemle Eşimin şapur şupur olmaları normal mi?

şu bir gerçek arkadaşlar kim ne derse desin erkek anneleri oğullarını payşalamaz bu geçmişten günümüze gelen birşey en güzeli aradaki mesafeyi korumak herşey bir yere kadar nedir o öyle

Vallaha arkadasim 10 yilik evliyim ve bugünden bugüne kaynanamdan öyle davranislar görmedim...aksine bizim mutlulugmuzla mutlu olan bir kadin....sizi yan yana gördügüm zaman gögüsüm kabariyor kizim der hep...a.s

Kesinlikel her kaynana bir degil...konumuzdaki kaynanin piskolojik rahatsizliklari oldugnu düsünüyorum...her anne evladina düskündür...ama bu raddeye gelmisse var bu isin icinde bir isCADIARZU

gülsüm sultan senin görüşlerine bayılıyorum.....

Gerçekten psikologluk vaka olmuş sizin durum. Öncelikle kvaliden ve eşin ardından dağılan sen için. Bu normal bir ilişki değil. Anne oğul/kız ilişkisi değil. Kayınpederin var mı? Yoksa eşin küçükken filan rahmetli mi olmuş? Off ya klasik "elimde bir erkek evlat var, şu dünyada yaptığım tek şey, kimseye kaptırmam, kapmak isteyenin de burnundan getiririm" vakası.
Ama biraz da suç siz de. Daha ilk başlarda çok kuvvetli sinyaller varmış bu durumla ilgili. Daha evlenmeden canım cicim zamanınızdayken bu duruma getiren adamın evlendikten sonra değişeceğini mi düşündünüz ki, bilemiyorum.
Evlilik sadece üstteki cilayı alıyor (o sevgi/aşk/tutku cilası). Evlendikten sonra ortaya alttaki neyse o çıkıyor. Artık şansınıza odunda olur, demir de olur, teneke de..
Sizin durumda cila daha evlenmeden azıcık kazınmış ve alttak görünmüş, o zaman önlem almak ve gerekeni yapmak gerekiyormuş
Tabi olan olmuş, geçen geçmiş.. Bu saatten sonra iki tarafı da değiştirmeniz imkansız. Doğrusu öyle konuşayım, anlatayım ile sorunun çözüleceğine inanmıyorum.
Siz şunu düşünün.. sizin de bir evladınız var. Nasıl bir annesi olmasını istersiniz? Nasıl bir ortamda büyümesin istersiniz? Evinizdeki durum ilerde naıl etkileyecek çocuğunuzu? Sizin bu şartlarda sağlıklı olma ihtimaliniz nedir? Bir şekilde bu durumla başa çıkabilecek misiniz? Ruh sağlığınızı koruyabilecek misiniz? Koruyabilecekseniz nasıl? Şimdiki haliniz/düşünce şeklinizle sizin de farkında olduğunuz gibi pek mümkün görünmüyor?
Son bir soru... Siz bunları hak ediyor musunuz?

anne oğul birbirlerine sarılıp öpebilirler, oğlu annesinin omzuna başını yaslayabilir...buraya kadar normal bence sorun yok fakat sokakta elele dolaşmaları komik çok komik hem de...

diğer yaşadıklarına gelince çok iyi dayanmışsın, eşini çok sevdğini anlıyorum bundan...yoksa başka türlü olsaydı dayanamazdın hatta çocuk bile yapmazdın evliliğim rayına oturana kadar diye beklerdin...

kayınvalidenin psikolojisi iyi değil ve oğlunu da kendisine benzetmeyi başarmış...

sana Allah kolaylık versin.

benim kayınvaldemde öyle eskiden öyle değildi başta beni kabullenemedi yapmadığını bırakmadı şimdide aman kızım canım kızım yoluma kırmızı gül döküyor ama nafile birşey bitmişse bitmiştir say ki sayılasın sev ki sevilesin

hayır efendim neymiş o öylene evlenmiş o halde akşam olunca eşinin koynuna yatmayı biliyor ama gitsin o zaman annesinin koynuna:mymeka:

Ben okurken icim daraldi vallah sen nasil dayaniyorsun bunlara?
Herhalde kayinpederin hayata degil veya kayinvalidenle ayri ve buyüzden esine cok düskün.
Ama yolda elelle, ikide bir öpücük bence kayinvaliden tedavilik.
Bende sezeryanla dogum yaptim ve kendime zor gelmistim, bu yüzden seni cok iyi anliyorum.

canım eşin nereli çok merak ettim.Buna benzer şeyler bizimkilerdede varda :)çok komik ve anormal geliyor bana bunlar.her dakika öpüşmeler ibitmez yatarken kalkınca buluşunda ayrılırken her an öpüşmeye hazırlar.Ama senin şanssızlığın kocanla alakalı canım umarım düzelir.Annesine bu kadar fırsat vermez.Kısacası sende bir anormallik yok bence bende senin düşündüklerini düşünüyorum bunlar anormal hatta anormal ötesi.Allah bize ve bizim durumumuzda olanlara sabır versin.

Ay içime daral geldi yemin ederim, ne güzel ayrılmışsın be kızım niye döner barışırsın ki

ayy okurken gözlerm fal tası gıbı acıldı valla..ama saskınlktan degıl sınırden..anlattıklarının ıcınde benm yasadıklarma benzer o kadar cok sey var kı..
benm esıme de annesı tapar esım de annesıne..tek oglan ya..kasıkcı elması yerıne gecıyor herhalde..
nısanlandık ev ıcın esya bakıcaz..daha yenı nısanlanmsz bır de..esım alısverıste benm yanmda degl hep annesının yannda bakar esyalara..onu gectm benım yanımda yurumek elımı tutmak yerıne anasının kızkardesının elını tutar..orda nasıl sok olmustum nasıl agrıma gıtmstı..dusunun bır hayat kurma asamasnda hazrlık yapıyorsunz ama o hayatı kuracagnz kısının tuttugu el sızınkı degıl..sonra dugun carsısında gene maaıle hepsı..gene benmkının ellerı anasında..benm elmde de yegenı var sahıp cıkcakmısım cocuga..
evlendık..esımın memlkten her gıdısımzde ne zaman ben dısarı cıkmak ıstesem cumbur cemaat hepsı toplar pesmze asla tek cıkamayz esımle esım cagırır zaten ayrılamaz..carsıda yurusek parkta gezsek bır elı bendeyse dıger elı anasındadır..kendı ısrarla tutar cagırır annesı de zafer cıglıkları atarak ıcınden kasıla kasıla dıger elıne koluna gırer..ben de bırakıyorm artk tutmuyorm o durumda elını önden öyle aylak aylak sınırle yuruyorm umrunda mı nerde..
ben uykudan ölur yatarm o gelmez sabaha kadar otururu anasının koynunda..oper de mıncık mıncık..ayy bak tansıyonum yukseldı hatrladıkca ınankı..nıye evlenıonuz o zaman ya madem cıkamıonuz analarınızn kucagndan..offf..Allah sabır versn sana kardesm..

ya arkadaşlar bu durum çok üzücü.bence delibalık sen de çocuğuna onun davrandığı gibi davran ama sadece kayınvalidenin yanındaykenyani sana baktığında kendini görsün ve nekadar çirkin olduğunu anlasın.nabza göre şerbet vermek diye bir laf vardır ya herkesle anladığı,konuştuğu dilden konuşmalısın. aynı telden çal ki onu bastırabil.şimdiden başarılar

evlenmeden önce görmüşsün gerçek yüzlerini,ve bunu bile bile evlenmişsin...
ne denebilir ki artık....
başa gelen çekilir...

bizde tam tersiydi ilk zamanlar eşim annesini kız arkadaşı sanıyordu hatta birkeresinde ayrılmanın eşiğinde ben aranıza girmeyeyim dedim

yuhhhh...yuhhh. abartı görgüszlük 7 yaşındaki oğlum bile anne beni yolda bebek gibi sevme diyor ayıp ya gitsin kocasına sırnaşsın.................
bu ne nisbet yapargibi..............

kayınvalidenin şımarıklığıı ve hafifliği başka bişey diyemiyorumm tahammül edilcek durumlar değil bunlarr allah kolaylık versin kardeş ne diim valla...:

Vallahi siz anlatırken kendi yaşadıklarımı film gibi geçti gözümün önünden.Benim kaynanam da şapır şupur oğlunu öper, biz bir yere giderken elimiz tutuluysa ayıttırır, hatta yan yana oturuken, aramıza girer oturur resmen oğlunu öpe öpe bitirirdi. Ben de birgün eşime patlamıştım.Bu ne ya, ne acayip hareketler bunlar,kocaman adam olmuşsun, ne çocuk gibi benim yanımda öpüp duruyor, yok ortamıza oturuyo , çok ayıp hareketler bunlar.Benim yanımda yapmayın, senden soğuyorum dedim.O günden sonra annesi ne zaman öyle davranmaya kalksa,eşim anne yapma, ben çocuk değilim istemiyıorum dedi, annesi belli bir zaman sonra bıraktı.Ama hala arada bir oğluma yapıyor aynısını.Eşime sarılıp öpüyor sağır şupur, oh benim oğlum diye torununu kızdırmaya çalışıyor.Oğlum da gidip bi tane patlatıyor sonra ayrılıyor yanından.
Ben de sezeryan doğum yaptım ve tek başımaydım.Kimsem olmadığı için mecbur kaynanam kalmıştı, ben eşimi istemiştim, o zorla adamı eve gönderdi. Hatta gece yarısına kadar hastanede durdu, arabada yatıcam gitmiycem dedi. Zorla gönderdi, sabah gelirsin diye. Eşim de mutluluktan her saat aradı sabaha kadar beni.En sonunda yine konuşurken, onca kişinin içinde kaynanam , oğlum kapatsana telefonu, çok yazıyor, sabah görürsün karını, hiç mi görmedin diye bağırdı.Odadaki diğer kişiler, bak ne kadar seviyor karısını dedikçe iyice kudurmuştu.Ne kadar safmışım, daha yeni anlıyorum içindeki niyeti.
Eşim saat 3-4 gibi geliyodu gece yarısı.Ben bütün gün sezeryanlı halimle, ağlayarak çocuğa tek bakıyordum,akşam kaynanam iş çıkışı gelip, evde ne varsa yiyip, bi de bulaşıları bırakıp, sonra da fosur fosur uyuyodu.Bi de ona hizmet ediyodum yani. 1 hafta sonra eşime dayanamıyorum,annene söyle gelmesin, yardım etmediği gibi bir de köstek oluyor dedim.O da uygun bir dille söyledi.
Yani anlattığım gibi aynı şeyleri bende yaşadım.Yaklaşık 10 gün önce kaynanam yüzünden ettiğimiz son kavganın üzerine, şu anda konuşmuyoruz ve inanın çok rahatım.Çünkü ne yapsam suç ne yapsam kabahat oluyor. Otursam suç, kalksam suç.Benim koca kafalı kocam da , annesi ne dese sanki vahiy inmiş gibi doğru kabul ediyodu.Artık görüşmediğimiz için diyecek birşey de yok.
bence de dediğiniz gibi kaynananızın hareketrleri hiç normal değil.Oğluna,kendine ve ailesine normal geliyor olabilir ama , bence çok saçma ve AYIP...
Eşinizle konuşup, annesi böyle yapdıkça, ondan uzaklaştığınızı ve size yanlış geldiğini söyleyin. Belki bu uyarının üzerine, o da annesine uygun bir dille, böyle davranmaması gerektiğini anlatır....

Çok garip insanlar var hayatta sahiden...Oğlu evlendikten sonra bu kadar yakınlaşmak ta neyin nesi? Sizin eşniz de baya kabahatli bu olaylarda bence...Madem anasına o da oğluna çok düşkünmüş niye evlenmeye kalkmış ki? Hele ki lohusayken pikniğe gitmeleri inanılmaz doğrusu...Kusura bakmayın ama öncelikle eşiniz suçlu dengeleri kuramadığı için...Size ters gelen her şeye müdahil olun bence...

Saçmalıklar sinsilesi diyorum başka da bişey demiyorum.:1no2:
Ben bile 3 yaşında oğlumu çok öpünce istemiyor.Evli barklı koskoca adama çocuk muamelesi yapılıyor.
Tamam her anne evladını sever mutlaka ama koca adamı bile sevmenin bir adabı var.
Nedir elele sokakta yürümek?Uyandın öp,oturdun öp.Bakkala giderken öpmeyi unuttun dönünce telafisi iki kere öp falan saçmalıklarına doğru gidiyor olay.
Onlar çoook garip esasında fakat onlar iki ,sen tek olduğundan tabloya uymayan sensin gibi duruyor (taraflarından)
Kime neyi ispat etmeye çalıştıklarını sormalisin.?
Kayınvaliden oğlu için,bunu ben doğurdum,vallahi billahi bu benim oğlum,bakın biz birbirimizi ne kadar çok seviyoruz,inanmazsanız öpeyim de görün dercesine .hala bişeyler anlatma çabasında.
Sen de oğluşunu onun yanında abartılı sev,bak anne bende senin gibi oldum.Bu annelik insanı böyle yapıyormuş diye de bir güzel lafı sok...

Ben bunun daha abarmışını gördüm,yanyana uzanıp el ele tutuşarak tv izleyen ana oğul:1shok:.Evet bahsettiğim benim kayınvalidem ama bunu yapan eşim değil,kardeşi.Odada karısı var ve ben bir kere karısına öyle baktığını görmedim annesine baktığı gibi.
Benim eşime gelince ilk başlarda benim gözümün içine bakarak saçlarını severdi eşimin ama eşim farkındalığı olan biri olduğu için annesinin yanından kalkıp gelir başını benim kucağıma koyar ve artık eşim sevsin saçlarımı derdi,artık vazgeçti kayınvalideciğim.
Demem o ki biraz da erkeklerde suç,bebek gibi pişpişlenmek işlerine geliyor,hatta iki kadının onun için çarpışması da ayrı bir böbürlenme kaynağı onlar için.ış erkek evlatta bitiyor,dengeyi kuracak odur derim ve giderim:1closedeyes:

kesinlikle susma tepkini kibarca koy,,ve arada muhakkak mesafe olsun,,,sık sık ne o vıcık vıcık,,,,,,,uzaktan sevmek aşkların en güzeli,,,,,o modelden bir tanede bende var,,,anlatsam roman olur romaaaan,,,,,hiç bir zaman şunu aklından çıkarma arkadaşım SENDEN KIYMETLİSİ,ÖNEMLİSİ,DEĞERLİSİ yok,,,,,,ilk önce sen bunu kabul et bak karşındakilere tavrın ,onlarında sana tavırları nasıl değişiyor,,,,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…