Nuraycim, cok üzüldüm canim ya....Senin gibi bir gelini var bulmusda bulaniyor kayinvaliden....
Asyanin kilosu ve gelisimi ile sürekli sana laf sokmasida sirf seni üzmek vicdanen rahatsiz etmek icindir....yani bak kizin yemiyor icmiyor sen ne kadar rahatsin gibi.....en nefret ettigim seydir bu....bir anneyi üzmek, cocugnu kullanarak yaralamak ne kadar igrenc ve alcak bir davranis.
Sanki sen yeterince evladin icin üzülmüyormus gibi birde böyle sacma sapan laflari duymak zorunda kaldin.:umursamaz:
Bu kadar abartmayalım bence.. Konu sahibinin evladı is, k.validenin de torunu.. Yılda birkaç gün gördüğü için bu kadar dert etmiş olabilir kadıncağız. Hep mi yemiyor acaba, diye düşünmüştür. Tek taraflı bakmayalım, biz de anneanne babaanne olacağız. Hiç mi laf söylemeyeceğiz torunumuzla ilgili, hiç mi karışmayacağız? Yabancı biri laf etse, "tamam art niyetli, üzmek için yapıyor" denebilir, ama babaanne bu hanım yahu..
Tabiki söyleyecegiz....lakin uslubumuza dikkat ederek...
Torunu icin bu kadar dertlenen kayinvalide durmadan gelinine laf sokmak yerine alsin tabagi eline yedirsin icirsin, kizim ver disari cikarayim, hem yedireyim hem gezdireyim der....hep lafla iyi babaanne olunmaz birazda icaat gerek arkadasim.
Bu kadinin sirf gelini üzmek icin bunu yaptigi ap acik ortada....ayrica ben nurayi iyi tanirim....kesinlikle bu durumlara gelmek isteyen bir insan degildir.
Sen gelinini köpek it yerine koyar, uslubuna dikkat etmez, agzina geldigi gibi konusursan, yarin öbür oglununda sana böyle tavir yapmasina sasirmaman gerek...
Her zaman ve her daim eslerin aileleri ile iyi gecinmenin cok önemli oldugnu vurgularim, altan almak gerek bazen büyüklerimizi, lakin her lafi yutmak, kendimizi köpek yerine koydurmamizada hic gerek yok.
Evet Anne hakki ödenmez, ama Anne olmakta her türlü saygiszligi terbiyesizligi nankörlügü yapma hakkinida vermez....
Ayrica nurayin esi bu konular yüzünden annesi ile küsmedi, bana damadim bakiyor sözü onda herseyi bitirdi...
Sivrilik yapmaya calisiyorsun ama beceremiyorsun arkadasim, daha gecen bir konuda yazdiklarinla simdiki yaptigin hic celismiyor
ipektuncer ipektuncer isimli üye çevrimiçidir (Online)
Papatya
Medeni Durumunuz: Evli
Meslek: Mühendis
Yaşadığınız Yer: İstanbul
Giriş tarihi: Mar 2010
Mesaj Linki
Alıntı:
Gülsüm Sultan kullanıcısından alıntı Mesajı göster
Güzelim ne olur darilma kizma....ama su eften püften konulara kafaniza takip kendinize dert ediyorsunuz ya.....cidden bazen anlamiyorum.
Yahu desin....ne olacak? Onun demesi ile mutlu mutsuzmu olacaksiniz?
Hem belkide saka yapmistir.....hemen art niyetlide düsünmemek gerek....
Ş
aka yapmamıştır, iyi niyetli bir insan gerçekten böyle düşünse bile söylemez. Sinsi kız, sizi mi gözlemliyor oturupta. Aman ha, onu yakın falan görüp de bir sırrınızı vermeyin. Ben olsam azıcık kaşırdım onu, ama açıktan değil. Nişanlımla şuraya gittik, şu süprizi yapmış, nişanlımın aldığı bilmem ne.. gibi..
Benim kaynım ile eltim başkasının evinde her zaman şapur şupur hareketler yaparlar, sanki hiç başbaşa kalamıyorlar gibi. Vallahi benim minicik kızım bile gözlerini kapatıyor, utanıyor çünkü. Geçenlerde benim dikkatimi çekmek için kaynım "ya bu kız niye yüzünü saklıyor, acaba yengesinimi kıskanıyor" demezmi
"biz onun önünde böyle şeyler yapmamaya dikkat ediyoruz" desen olmaz, sussan olmaz..
Konu sahibesi arkadaşım, ben sevgisini birebirden gösteren ve aile ortamında sırnaşmayan erkekleri daha saygıdeğer buluyorum. Benim eşim evde hiç adımı kullanmaz. Ama dışarıda tavırları mesafelidir. Doğrusu da bu. Heleki aile ortamında, asla..