• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin yaptiklari artik iyice haddini asti

ev satma kararı belki biraz ağır olabilir en fazla eşini bu konuda ikna edebilirsin.
En azından fethiyeden ev alma niyetiniz varsa bile bu dönemde olmaması sizin adınıza yararlı olur bence.
Yoksa dediğiniz gibi herkes herşeyi unutur sebep olarakta siz gösterilebilirsiniz.
Sizle ilgili bir hata olmasada kayınvalide bunu yapabilecek nitelikte çünkü.Öyle gösteriyor kendini.
Eşinizin, ev konusunda acele etmemesi olayların çözümünü rahatlatır diye düşünüyorum.

evi esimin o sadece kizlarina gidip eve geri gelirdi ama esime kalkip sen benim icin ne yaptin,sen adammisin demesi bardagi tasirdi,esimde madem birsey yapmadim bu evde isin yok 10 yildir yaptiklarimi iki gunluk damadina mal ettin dedi gercektende damadinin ona hicbir yardimi olmamistir sadece arda gider cocuklarina bakardi

Nuraycim, cok üzüldüm canim ya....Senin gibi bir gelini var bulmusda bulaniyor kayinvaliden....

Desene izinin burnundan geldi.....

Kendini suclu hissediyorsun....anliyorum seni...belki bende olsam öyle hissederdim, ama nötr bir kisi olarak esin ve kayinvalidenin arasinin böyle bozulmasinda hic bir sucunun olmadigni düsünüyorum.

Bir kere kayinvalidenin esine bana damadim bakiyor demesi esinde cok büyük bir kirginliga hatta soka sebeb oldu....o bu denli annesinin maddi manevi herseyine elinden geldigi kadar kosturuyorken annesinin böyle nankörlük yapmasi cok zoruna gitmis olmali....

Asyanin kilosu ve gelisimi ile sürekli sana laf sokmasida sirf seni üzmek vicdanen rahatsiz etmek icindir....yani bak kizin yemiyor icmiyor sen ne kadar rahatsin gibi.....en nefret ettigim seydir bu....bir anneyi üzmek, cocugnu kullanarak yaralamak ne kadar igrenc ve alcak bir davranis.
Sanki sen yeterince evladin icin üzülmüyormus gibi birde böyle sacma sapan laflari duymak zorunda kaldin.:umursamaz:

Birde olayin en cirkin yanida, tüm bunlari birde kendi annenin yaninda yapmasi.....cok ama cok ayip.....Bu arada anneni taktir ettim, ona uyup orda rezillik cikarmamis....vallaha helal olsun.alkisalkisalkis

Senin suan icin yapabilecegin birsey yok....esinle anneside barisir merak etme....onlar ana ogul....nereye kadar küs kalacaklarki?

Bosver canim, ayrica benden bilecekler beni sorumlu tutacaklar diye hic üzme kendini...emin ol sen orda olmasaydin bile, yine kayinvaliden oglumun bir sucu yok, herseyi gelin yapti oglumu doldurdu derdi....:delphin:

Üzülme lüften...:1hug:.bazi insan ne iyilikten anliyor ne kötülükten..

annesine bakmasi boynunun borcu
gerci kaynananizda az degilmis
belki biricik oglusuna simarmak istiyordur
ama haddini asiri sekilde asti bence
evden atmasi iyi olmaz..
bir tek ev konusunda satmamasini soyleyin
annesi sonucta.. KÜs kalirlarsada kalsinlar sizin icin daha avantajli :)

evi esimin o sadece kizlarina gidip eve geri gelirdi ama esime kalkip sen benim icin ne yaptin,sen adammisin demesi bardagi tasirdi,esimde madem birsey yapmadim bu evde isin yok 10 yildir yaptiklarimi iki gunluk damadina mal ettin dedi gercektende damadinin ona hicbir yardimi olmamistir sadece arda gider cocuklarina bakardi

eşin zaten haklı sinirlenmekte, ama hani derler ya öfkeyle kalkan zararla oturur.Bu kadın zarar verebilir size.
Sonuçta eşinizin,ilk evliliğindeki bitiş sebebinde büyük katkısı olmuş madem siz fısat vermeyin.
Ben biliyorum sizi biraz yorumlarınızda.Aklı başında mantıklı bir kadınsınız.Eşinizi idare etmek size düşer.Tek sebp sizin huzurunuz.
Evi satmak tabiki birçok sorunu çözebilir ama bu dönemde satmak uygun olmaz sanırım.Biraz olaylar yatışsın ondan sonra

Gülsüm abla tüm düşüncelerimi yazmış.
Kendini kesinlikle suçlu hissetme, senle ilgisi yok bu olayın.
Ağırlığını bozmamışsın büyüklüğünü gösterişsin.
Eşine bile bahsetmemişsin daha ne yapabilirsinki.
Eşinde zaten sana yeterince inanıyor ve destekliyor.Kendini suçlu gibi hisetmemlisin.

konuyla alakalı değil ama lütfen noktalama işaretleri kullanarak yazalım.
çünkü bu şekilde ancak yarısına kadar okuyabildim.
anlaşılması çok güç oluyor.

Hanımefendi, anneniz Prof ve siz ekonomistsiniz. Tebrik ederim. O halde noktalama işaretlerini, en azından virgülü nerede kullanacağınızı biliyorsunuzdur. Bize yaptığınız resmen işkence, yazdıklarınızı okuyup tamamlayana dek akla karayı seçtim. Konuşma dili ile yazı dili farklıdır, lütfen okuyanları da düşünün.

Ayrıca anlattıklarınızdan benim çıkarttığım sonuç.. Bir anne olarak, ben eşinizin annesi ile bu duruma gelmelerine çok üzüldüm. Hele ki kilit değiştirmeler falan. Çok yazık.. :olmaz:

Ana hakkı ödenmez, ne olursa olsun. Muhtemelen k.validenizin eşi ile yaşadığı sorunlar, maddi olarak başkasına muhtaç olmak gibi hususlardan psikolojisi bozulmuş. Ama ben söyleyeyim, çoğumuzun k.validesi çok farklı değil tutum olarak.

Siz en fazla 2 hafta görüyorsunuz 1 sene de. Sabretseniz ne olur, kaç yaşına gelmiş hanımın kişiliğini değiştiremezsinizki. Yazık, eşiniz annesini o halde bırakıp gidince huzurlu olacak mı vicdanen, bu yansımayacak mı evliliğinize? :kahve:

Nuraycim, cok üzüldüm canim ya....Senin gibi bir gelini var bulmusda bulaniyor kayinvaliden....

Asyanin kilosu ve gelisimi ile sürekli sana laf sokmasida sirf seni üzmek vicdanen rahatsiz etmek icindir....yani bak kizin yemiyor icmiyor sen ne kadar rahatsin gibi.....en nefret ettigim seydir bu....bir anneyi üzmek, cocugnu kullanarak yaralamak ne kadar igrenc ve alcak bir davranis.
Sanki sen yeterince evladin icin üzülmüyormus gibi birde böyle sacma sapan laflari duymak zorunda kaldin.:umursamaz:

Bu kadar abartmayalım bence.. Konu sahibinin evladı is, k.validenin de torunu.. Yılda birkaç gün gördüğü için bu kadar dert etmiş olabilir kadıncağız. Hep mi yemiyor acaba, diye düşünmüştür. Tek taraflı bakmayalım, biz de anneanne babaanne olacağız. Hiç mi laf söylemeyeceğiz torunumuzla ilgili, hiç mi karışmayacağız? Yabancı biri laf etse, "tamam art niyetli, üzmek için yapıyor" denebilir, ama babaanne bu hanım yahu..

öncelikle okuyunca şok oldum:1shok:nasıl insanlar var demekten kendimi alamadımbilmiyorumkismile
bence sen hiç karışma eşin zaten eğriyi doğruyu görüyor
eşinle bu konu hakkında ne iyi ne kötü konuş tarafsız ol
birçok arkadaşın dediği gibi onlar eninde sonunda barışırlar ama sen mesafeni hep koru
bu kadına fazla yaklaşma.eğer bu tavırları hep sergiliyorsa ben olsam hiç konuşmazdım hattaakannehir

Bu kadar abartmayalım bence.. Konu sahibinin evladı is, k.validenin de torunu.. Yılda birkaç gün gördüğü için bu kadar dert etmiş olabilir kadıncağız. Hep mi yemiyor acaba, diye düşünmüştür. Tek taraflı bakmayalım, biz de anneanne babaanne olacağız. Hiç mi laf söylemeyeceğiz torunumuzla ilgili, hiç mi karışmayacağız? Yabancı biri laf etse, "tamam art niyetli, üzmek için yapıyor" denebilir, ama babaanne bu hanım yahu..

???
enterasan doğrusu.Kadın bariz bir şekilde her kelimesini üzmek için kullanmış.
Art niyet aramak yanlış mı?
Oğluna rest çeken bir anneden bahsediyoruz.Vee de köpekte anne olmuş diyen bir kadın bu?
Yorum farklılığı olsun diye yazdıysanız o ayrı.

Son düzenleme:

Tabiki söyleyecegiz....lakin uslubumuza dikkat ederek...

Torunu icin bu kadar dertlenen kayinvalide durmadan gelinine laf sokmak yerine alsin tabagi eline yedirsin icirsin, kizim ver disari cikarayim, hem yedireyim hem gezdireyim der....hep lafla iyi babaanne olunmaz birazda icaat gerek arkadasim.

Bu kadinin sirf gelini üzmek icin bunu yaptigi ap acik ortada....ayrica ben nurayi iyi tanirim....kesinlikle bu durumlara gelmek isteyen bir insan degildir.

Sen gelinini köpek it yerine koyar, uslubuna dikkat etmez, agzina geldigi gibi konusursan, yarin öbür oglununda sana böyle tavir yapmasina sasirmaman gerek...

Her zaman ve her daim eslerin aileleri ile iyi gecinmenin cok önemli oldugnu vurgularim, altan almak gerek bazen büyüklerimizi, lakin her lafi yutmak, kendimizi köpek yerine koydurmamizada hic gerek yok.

Evet Anne hakki ödenmez, ama Anne olmakta her türlü saygiszligi terbiyesizligi nankörlügü yapma hakkinida vermez....

Ayrica nurayin esi bu konular yüzünden annesi ile küsmedi, bana damadim bakiyor sözü onda herseyi bitirdi...

Sivrilik yapmaya calisiyorsun ama beceremiyorsun arkadasim, daha gecen bir konuda yazdiklarinla simdiki yaptigin hic celismiyor

ipektuncer ipektuncer isimli üye çevrimiçidir (Online)
Papatya
Medeni Durumunuz: Evli
Meslek: Mühendis
Yaşadığınız Yer: İstanbul

Giriş tarihi: Mar 2010

Mesaj Linki
Alıntı:
Gülsüm Sultan kullanıcısından alıntı Mesajı göster
Güzelim ne olur darilma kizma....ama su eften püften konulara kafaniza takip kendinize dert ediyorsunuz ya.....cidden bazen anlamiyorum.

Yahu desin....ne olacak? Onun demesi ile mutlu mutsuzmu olacaksiniz?
Hem belkide saka yapmistir.....hemen art niyetlide düsünmemek gerek....

Şaka yapmamıştır, iyi niyetli bir insan gerçekten böyle düşünse bile söylemez. Sinsi kız, sizi mi gözlemliyor oturupta. Aman ha, onu yakın falan görüp de bir sırrınızı vermeyin. Ben olsam azıcık kaşırdım onu, ama açıktan değil. Nişanlımla şuraya gittik, şu süprizi yapmış, nişanlımın aldığı bilmem ne.. gibi..
Benim kaynım ile eltim başkasının evinde her zaman şapur şupur hareketler yaparlar, sanki hiç başbaşa kalamıyorlar gibi. Vallahi benim minicik kızım bile gözlerini kapatıyor, utanıyor çünkü. Geçenlerde benim dikkatimi çekmek için kaynım "ya bu kız niye yüzünü saklıyor, acaba yengesinimi kıskanıyor" demezmi
"biz onun önünde böyle şeyler yapmamaya dikkat ediyoruz" desen olmaz, sussan olmaz..
Konu sahibesi arkadaşım, ben sevgisini birebirden gösteren ve aile ortamında sırnaşmayan erkekleri daha saygıdeğer buluyorum. Benim eşim evde hiç adımı kullanmaz. Ama dışarıda tavırları mesafelidir. Doğrusu da bu. Heleki aile ortamında, asla..

benim kaynanada bir izinimde böyle bir olay yasatmisti bize benzer bir olaydi cok kiskandi beni esimin cocuklarla v benle olan diyalogundan dliye donmus artik unuttum neyse anne dedim su bana yasattigin durumu Allahu teala sanada yasatsin ddim BNI ZIRIL ZIRIL ZIRLATTI neyse bu oteki ogluylada bozusmus bize soylemiyor ltim anlatti esime dert yaniyor birseyler olmus neyse esim anne böylemi oldu ddi yok yoooook oglum dedi ben duydum ddi basladi zirlamayalülülülülülülülülülülülüeeeeeeeeeeeeee lma mazlumun ahini cikar aheste aheste sonra esimde geldikten sonra annesiyle eskisi gibi dgildi izinede gitmedik telfonlarada cikmadim kadin adam oldu sonunda benim annemi öyle aglatarak gondermek ben oglumu yine everirim ne dmekmis dersini iyi verdim simdi bir po... yapamiyor artik akillandi baktiki ogluda eldn gideck pi...kar...neyse arkadaslar Allahdan esim akilli

KIM NE EDERSE KNDINE EDER ACI SIRKE KENDI KUPUNU ACITIRlaelaelaelaelaeAMA TABIKI ONUDA MEMNUN ETMEK LAZIM SI YOK KOLAY DEGIL YANI DUASINI ALMAK SART KAYNANAIZIN BDDUASINI ALMAYIN VLILIGINIZ IYI OLSA DAHI AHI TUTABILIRyasakkelime

KIM NE EDERSE KNDINE EDER ACI SIRKE KENDI KUPUNU ACITIRlaelaelaelaelaeAMA TABIKI ONUDA MEMNUN ETMEK LAZIM SI YOK KOLAY DEGIL YANI DUASINI ALMAK SART KAYNANAIZIN BDDUASINI ALMAYIN VLILIGINIZ IYI OLSA DAHI AHI TUTABILIRyasakkelime

Beddua etmek zaten hic hos birsey degildir, ve Allah (C.C.) da hosuna gitmez, lakin yersiz ve haksiz edilen beddua kim tarafindan yapiliyorsada döner dolasir yine kisinin kendi basina gelir.

Gülsüm hanım,

Elbette sivrilmeye çalışmıyorum.. akannehirakannehir
Sizin gibi düşünmüyorum diye beni suçlayamayacağınızı hatırlatmam gerekiyor mu acaba.. :hulya::hulya:
Yazdıklarımı kopyalamadan önce bir de okursanız eğer..Ne demişim o cümlede.. "Yabancı biri yapsa bu yorumu, art niyetli olabilir. Ama bu babaanne.."

Daha evvelki konuda yorum yapan, konu sahibesinin nişanlısının teyze kızıydı.. Candan bir yakını değildi ve yaptığı yorum tam anlamıyla provakatifti.. Basbayağı art niyetliydi.
Konu sahibesine "senin ilişkinde veya nişsnalında sorun yok, yoluna devam et, takma bunları" msjı verdim.
Burada ise torun-babanne ilişkisi söz konusu. Asla babaanne torununun kötülüğünü istemez, tabii müsadenizle.. Ama üslubu yanlış. Ben de öyle dedim zaten. Dedimki "herhalde k.validenizin psikolojisi iyice bozulmuş, idare ediverin" .. Tüm bunları okuduğunuza emin misiniz?? Nasıl olsa k.valideyi suçlayan var yeterince. Benim yazdıklarımı okuyup, bir de madalyonun diğer tarafına baksa Nuray hn fena olmaz.. Malum yaz çabuk geçer, kış gelir. Yaşlı teyze evsiz kalmasın.. Günahtır..

Ayrıca bazı yorumları art niyetli bulabilirim.. Bazılarını bulmam.. Bambaşka bir konuda bir yorumu art niyetli buldum diye, bundan sonra karşıma çıkan her konuda her yorumu art niyetli mi bulmalıyım kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
Yaptığım her yorumda amacım konu sahibini gaza getirmeden, hırslandırmadan sakince düşünmesini, empati kurmasını sağlamaya yönlendirmektir. (Sürtünen kızla ilgili konu hariç)
Neyse ben gene de sizi önemsedim ve yanıt yazdım.

Gülsüm hanım,

Elbette sivrilmeye çalışmıyorum.. akannehirakannehir
Sizin gibi düşünmüyorum diye beni suçlayamayacağınızı hatırlatmam gerekiyor mu acaba.. :hulya::hulya:
Yazdıklarımı kopyalamadan önce bir de okursanız eğer..Ne demişim o cümlede.. "Yabancı biri yapsa bu yorumu, art niyetli olabilir. Ama bu babaanne.."

Daha evvelki konuda yorum yapan, konu sahibesinin nişanlısının teyze kızıydı.. Candan bir yakını değildi ve yaptığı yorum tam anlamıyla provakatifti.. Basbayağı art niyetliydi.
Konu sahibesine "senin ilişkinde veya nişsnalında sorun yok, yoluna devam et, takma bunları" msjı verdim.
Burada ise torun-babanne ilişkisi söz konusu. Asla babaanne torununun kötülüğünü istemez, tabii müsadenizle.. Ama üslubu yanlış. Ben de öyle dedim zaten. Dedimki "herhalde k.validenizin psikolojisi iyice bozulmuş, idare ediverin" .. Tüm bunları okuduğunuza emin misiniz?? Nasıl olsa k.valideyi suçlayan var yeterince. Benim yazdıklarımı okuyup, bir de madalyonun diğer tarafına baksa Nuray hn fena olmaz.. Malum yaz çabuk geçer, kış gelir. Yaşlı teyze evsiz kalmasın.. Günahtır..

Ayrıca bazı yorumları art niyetli bulabilirim.. Bazılarını bulmam.. Bambaşka bir konuda bir yorumu art niyetli buldum diye, bundan sonra karşıma çıkan her konuda her yorumu art niyetli mi bulmalıyım kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
Yaptığım her yorumda amacım konu sahibini gaza getirmeden, hırslandırmadan sakince düşünmesini, empati kurmasını sağlamaya yönlendirmektir. (Sürtünen kızla ilgili konu hariç)
Neyse ben gene de sizi önemsedim ve yanıt yazdım.

Yok canim ben seni önemsedim.....ben sürekli senin yorumlarini altini yapip hemen farkli bir yorum yapmaya calisiyorum.....degilmi??sengözlerimebaksanab
Sakaci seniyerimseniben

Yahu birak Allah askina bu ayaklari....emapti yapmasini saglamakmis....?
Evet belli canim ne demesin!!:delphin:

Iyi niyetli bir insan gercekten böyle düsünse bile söylemez diyen sen degilmiydin?
Torununun iyi bakilmadigni düsünen kayinvalide bunu her firsatta söylemesi iyi niyetindenmi kaynaklaniyor.?

Ayrica tas yakindan gelir arkadadsim, uzaktan gelmez, yabanci birinin isi gücü yok sürekli sana nasil düsmanlik yapabilirim diye düsünecek hali yok...yüzde 99 zarari hep en yakin cevresinden görüyor insan....

Ha birde merak etme sakin....nuray kayinvalidesinin yaptiklarina ragmen onu sokakta birakacak kadar vicdansiz biri degildir.

pis terbiyesiz insan evladını üzermi hiç ama üzüyorlar işte. benimkide aynı kadir kıymet bilmez öyle insanlar. daha geçenlerde kaynanam düştü kırdı belini eşim tanıdığı prof. lara ameliyatını yaptırttı bir kuruş bile ödettirmedi. sonar gittiğimizde diğer evlatlarını söylüyor damadını söylüyor kaynanam. eşimde öyle bir kızmıştı ki anlatamam. er veya geç bana muhtaç olacaksınız böyle dedi ertesi gün muhtaç oldular. meğer benim kaynana antidepresan kullanıyormuş. asıl tüm deliler bizim gibi sessizleri bulur. valla ben bana veya aileme bir kelime etsin hemen ağzının payını veriyorum artık susmaktan anlamıyor çünkü. bu kaynanalar neden bu kadar dengesizler yaaa.

Gülsüm hanımın bana yazdığı :
Yahu birak Allah askina bu ayaklari....emapti yapmasini saglamakmis....?
Evet belli canim ne demesin!!:delphin:

Eyvaaah... Korktum ben sizden.. eyvahedigeldismile
Şaka bir yana.. Herşey ortada.. Sizinle aynı dili konuşamayız ve bunu zorlamamız anlamsız.. Bu ayakları mı bırakayım.. Bu repliği en son +7 tv dizilerinde falan duymuştum herhalde.. Çocuğumun ağzından çıktığını duysam deliye dönerim, ben nerede yanlış yaptım diye..
Neyse neyse, hadi iyi günler size..-tatlicadiarzu-

Son düzenleme:
çok üzüldüm canım, neyse dönmüşsün tekrar evine kabus Bitmiş. Resmen Burnundan getirmiş kadın. Bence de evi satmayın, gelsin otursun, o her ne kadar "damadım Bakıyor Bana" diye patavatsızlık etse de damat el oğludur, siz yokken sizin evinizde otursun eskisi giBi, ama siz tr ye döneceğiniz zaman aynı evde kalmamaya özen gösterin. senin sinirlerini yıpratmasın. Sen anlatınca Cevriye hanımı gördüm resmen. Bu kadar mı laf sokulur Bi insana anasının yanında ! Gene saBırlı ve olgunmuşsunuz, Ben kendimi ve annemi düşünemiyorum o durumda. Annem yolardı sanırım kadını, asla Bana laf söyletmezdi. neyse artık olan olmuş ve senin yapacağın şey tr ye geldiğinde mümkün merteBe uzak dur, aynı ortama girmemeye çalış, sinirlerin yeterince Bozulmuş zaten, ama eve geri dönsün Bence, el oğlunun yanına sığamaz yaşlı kadın. eşini ikna etmeye çalış.

kadın baştan sona problem..
memnunsa damatlarından,baksınlar o zaman..
sen etliye sütlüye karışma..eşinde gerçekleri biliyor,senin yanında..
bırak kendisi, kendi yöntemlerinle halletsin
..

çok üzüldüm canım, neyse dönmüşsün tekrar evine kabus Bitmiş. Resmen Burnundan getirmiş kadın. Bence de evi satmayın, gelsin otursun, o her ne kadar "damadım Bakıyor Bana" diye patavatsızlık etse de damat el oğludur, siz yokken sizin evinizde otursun eskisi giBi, ama siz tr ye döneceğiniz zaman aynı evde kalmamaya özen gösterin. senin sinirlerini yıpratmasın. Sen anlatınca Cevriye hanımı gördüm resmen. Bu kadar mı laf sokulur Bi insana anasının yanında ! Gene saBırlı ve olgunmuşsunuz, Ben kendimi ve annemi düşünemiyorum o durumda. Annem yolardı sanırım kadını, asla Bana laf söyletmezdi. neyse artık olan olmuş ve senin yapacağın şey tr ye geldiğinde mümkün merteBe uzak dur, aynı ortama girmemeye çalış, sinirlerin yeterince Bozulmuş zaten, ama eve geri dönsün Bence, el oğlunun yanına sığamaz yaşlı kadın. eşini ikna etmeye çalış.

eee canım malesef ki, bizim toplumda kız anası, aman ağzılarının tadı kaçmasın aman kocasıyla arası bozulmasın diye susan taraf oluyo
belkide kız anneleride psikopata bağlayıp, manyakça kaprisler yapsa, erkek anaları bu kadar gelinlerin tepesine binmezkaydirigubbakcemile3 ( lafım bu tip kaynanalara, iyi kaynanalarda var elbet)

onlar annede de kız anneleri bostan korkuluğumu yani

Back