Kayinvalidemin yaptiklari artik iyice haddini asti

valla arkadaşım ben okurken yoruldum bunaldım
siz bide bunu yaşıyorsunuz
ne diyeyim Allah sabır versin
yine de çok etik davranmışsınız takdir ettim sizi
en azından eşinizi kışkırtmadan kırgınlığınızı yaşamanız takdire şayan bi durum

ayyy soldan soldan geliyolar bana.
ne demek köpek ya.
arkadaşım sen iyi dayanmışsın.
iyi sabır varmış sende.
kocan bile anlamış annesinin ne olduğunu.
normalde erkekler hep annelerini savunurlar.
eş suçlu olur bu durumda
allahtan eşin herşeyin farkında
ya eşin annesini savunsaydı.
halin harap olurdu.
sen kendi kendini yerdin.
Allah'ım sabır versin sana.
böyle kaynanalarıda Allah ıslah etsin ne diyim.
söyleyecek başka bişey bulamıyorum...

Vallahi ne olursa olsun isterse bana bıçağı alıp sladırsın oldurmek istesin anne annedir sokakta bırakılmaz ha gorüşmeyin konuşmayın hiç iletişimi tamamen koparın ama sokağa atmayın yardımınızı esirgemeyin.gururunuza dokunuyorsa gizli yardım edin.haberi olmasın.

Simdi boyle denir diline kolay gelir ne zaman cumleler bicakla saldirmasindan daha cok acitir canini iste o zaman anlarsin ki anne olmak kaynana olmak insana bu hakki vermiyor.................Esimin 3. esiyim diger ikisi neler yasamis belki bilemem ama onlarda bende insan evladiyiz bizide anneler dogurdu kimseye annedir ogludur vs denilerek bu hak verilmez sokaga atan ben degilim aslinda sokaga atilmadi sadece ona cok iyi baktigini soyledigi damadina gitti.Benim icin oldu desem yeri hayatimda kalbimde o kadina yer yok kimsenin hatiri icinde cekmem.Ama esimin asla annesini silmesini istemem,zor durumda birakmasini hic istemem sadece arada kalip gunah kecisi olmak istemem.

Konuyla alakasız olacak ama;

Bir de bir konuyla alakalı yorum yapılmış ise, başka bir konuya yapılmış yorumu neden çıkarıp, bağdaştırma gereği hissediyoruz anlayamadım.

Her olay, her konu, her şart, birbirinde farklı.
Nasıl sanki her konu standartmış gibi, aynı yorum yapılması bekleniyor.
Her konu birbiriyle alakasız ve bağımsız,bu durumda tepkiler ve yorumlarda farklı olacak.
Bak burada bunu demişsin, ama bu konuda bunu dedin. E normal olan bu zaten. Kopyala-yapıştır mı yapacağız.

Tezatlık aramaya kalkarsak eğer, herkesin her konuda verdiği tepkiler farklı, aranırsa bulunur.

Tiryandafilacım, anlaşılmak çok önemli ve gerekli bir duygu insan hayatında, yukarıdaki mesajınla bana bu duyguyu yaşattığın için yürekten teşekkür ederim.vereliniortak

Bununla birlikte, her insanın herşeyi aynı seviyede anlamaya kapasaitesi olmadığını ise çok iyi biliyorum. Bunun için benimle aynı kapasaitede olmayan insanları üzmeye hakkım yok. (bu bir aşağılama değil, elbette kendini benden daha çok geliştirmiş çok insanlar tanıyorum, belki anlatmak istediklerinin yüzde kaçını anladığımı bile bilmiyorumdur kimbilir)
Yapabileceğim tek şey onlarla polemiğe girmemek ve buradaki değerleri insanları, bu polemiklerle zaman kaybetmek durumunda bırakmamak.
Sana gerçekten sevgilerimi gönderiyorum.a.s.

bence bu kadının sizden çok kendisiyle sorunu var. hani eskilerin bi lafı var kendi köyneğiyle(gömleğiyle) bile döğüşüyor diye. belkide eşi tarafından aldatılmanın acısını öyle ona buna sataşarak çıkarıyor. kesin antidepresan alması lazım. ha bide edep görgü ahlak dersi. çünkü insan gelinine böyel hakaret içiren kelimler edermi ya?

Zaten yapmadim Gulsumum biliyorum onlar anne - ogul barisilir.Bana soyledikleri benimle olan sorunu ,ev konusunda esime cok konustum ama nafile onu cok kararli gordum.Bu konuda benide azarlar tutumda konusturmuyor bile,esimi severim sayarim cocugumun babasidir, yol arkadasimdir ama bunlar annesinin yaptiklarini unutturmaz insanin gururu herseyden once gelir.Bu konuda yorumuna ne eklenir ki,Asya ya gelince cikarmadigi ne dis varsa cikardi zaten sagolsun hemde oyle bir zamanda tuz biber eker gibi hava degisiminden gripte olunca zehir etti tatili simdi cok iyi sukurler olsun

Cocuk nuraycim, böyle böyle büyüyorlar, diste cikartacak, ateslencekte, düsecekte kalkacakta, isthasiz oldugu dönemlerde olucak, birde aksi gibi hep böyle izinlerde sanki daha cok hassaslasiyor cocuklar, hava degisiminden galiba.

Kaynananda bunu biliyordur, neticede koskoca kadin, kac tane cocuk büyütü, ama iste onun niyeti farkliydi, o tamamen seni huzursuz etmek icin sürekli bunu dile getiriyordu.

Halbuki onunla gecirecegniz zaman sayili, senede bir geliyorsunuz, bu zamani güzel güzel kavgasiz tartismamiz gecirmek varken, ne diye huzursuzluk kavga olsun.....degermi?
Ne oldu? Kendine yapti....hem seninle hemde oglu ile kötü oldu!

Sen yine cok sakin kalmissin, baskasi olsaydi belki cok daha fevri cikisabilirdi, Annenide senide taktir ettim....!
Suan icin esin cok kararli gözüküyor olabilir, bakma daha sinirli ve olay taze sayilir, biraz daha zaman gecsin, annesi ile yine yüz yüze gelsin yatisir merak etme.

Fazlada düsünüp kafana takma bu olayi, dedigim gibi insan ne yapiyorsa kendine yapiyor....kaynananda kendine yapti!
Ne demisler eline beline diline sahip cik....karsindaki oglun ve gelininde olsa agzina gelen herseyi söyleyemesin.....

Umarim kaynanan bu olaydan sonra biraz düsünür....ve yaptignin bir Anneye bir Büyüye hicte yakismadigni anlar....

sanirim hep ilgi istiyor birde esinden ayri kiziyla damadiyla yasamasindan kaynaklaniyor olabilir,kendini erkek annesi oldugundan herseyi yapmaya hakki var gibi görüyor cocuga en iyi kendi bakiyormus hissi uyandiriyor..annenizin ilgiisni istemiyor sanirim,tanidigim bir aile var torunlarinin kendilerini annesinden daha cok sevmesini isteyen anneannesine gidince huyunun degistigine inanan k kisiler..ama ne olursa olsun kimse bir anneye affedersin köpek diyemez anneligin güzelligini tatmis birisi bunu nasil der anlam veremiyorum..siz ve anneniz gercekten terbiyenizi korumussunuz..kadin nasil saldiracagini bilememis oglunun bakmasini bile biranda silme noktasina getirmis ama anne ve ogul küser barisir onlar yine iyi olur olsunda bana göre ama sizin icinizden bunlar cikmaz ..ben böyle yapan insalarin psikolojisini anlamiyorum nasil biranda bütün gemileri yakabiliyorlar ve kendinilerinde hakkli görüyorlar.. caninizi sikmayin insallah zamanla oda hatasini anlar her ne kadar icinizden cikmasada bazi insanlarin kendilerini dünyanin merkezi olarak görmek istiyor herkes onlarla ilgilensin,hep kendi dedikleri olsun..kafana takma demeyi isterdim ama cidden insani sinir eden seyler insallah hatasinin farkina varir

Bence aralarına hiç karışma, bırak ne yaparlarsa yapsınlar.
Yıllar önce bende senin yaptığını yapmıştım, hem uğramadığım hakaret kalmadı, hemde yerim olmadı,
Demekki herkes malını biliyorda ona göre davranıyor,
ıylikten maraz doğduğunu yaşayan biri olarak yazdım bu yorumu.

biraz zor oldu ama sonunda bitirdim...offffffffffffffffff...neresinden başlasammmallah yardımcın olsun..bundan sonra ona göre atarsın adımını......

X