Kayinvalidemin yaptiklari artik iyice haddini asti

Çok şükür okuyabildim, zorda olsa.

Bu kaynanatör dediklerinden olsa gerek. Valla bence ortada bir sıkıntınız kalmamış, zaten eşiniz gereken cevabı vermiş, yapacağınıda yapmış. Onlar oğul-anne sonuçta , gün gelir konuşmaya başlarlar.

Ben bu kadar şey duysam, sebepsiz yere, birdaha konuşmazdım. Ama eşinize de çok yüklenmeyin, o zaten yapacağını yapmış, gün gelip konuşmaya başlayınca, bırakın konuşsun ama aynı sevgi ve saygıyı sizden de beklemesin.

Konuyla alakasız olacak ama;

Bir de bir konuyla alakalı yorum yapılmış ise, başka bir konuya yapılmış yorumu neden çıkarıp, bağdaştırma gereği hissediyoruz anlayamadım.

Her olay, her konu, her şart, birbirinde farklı.
Nasıl sanki her konu standartmış gibi, aynı yorum yapılması bekleniyor.
Her konu birbiriyle alakasız ve bağımsız,bu durumda tepkiler ve yorumlarda farklı olacak.
Bak burada bunu demişsin, ama bu konuda bunu dedin. E normal olan bu zaten. Kopyala-yapıştır mı yapacağız.

Tezatlık aramaya kalkarsak eğer, herkesin her konuda verdiği tepkiler farklı, aranırsa bulunur.

Gülsüm hanımın bana yazdığı :
Yahu birak Allah askina bu ayaklari....emapti yapmasini saglamakmis....?
Evet belli canim ne demesin!!:nazar:

Eyvaaah... Korktum ben sizden.. eyvahedigeldismile
Şaka bir yana.. Herşey ortada.. Sizinle aynı dili konuşamayız ve bunu zorlamamız anlamsız.. Bu ayakları mı bırakayım.. Bu repliği en son +7 tv dizilerinde falan duymuştum herhalde.. Çocuğumun ağzından çıktığını duysam deliye dönerim, ben nerede yanlış yaptım diye..
Neyse neyse, hadi iyi günler size..-tatlicadiarzu-

Yok be...benden korkmana gerek yok...asil senin gibilerden korkmak gerekiyormus.......:1no2:

Konuyla alakasız olacak ama;

Bir de bir konuyla alakalı yorum yapılmış ise, başka bir konuya yapılmış yorumu neden çıkarıp, bağdaştırma gereği hissediyoruz anlayamadım.

Her olay, her konu, her şart, birbirinde farklı.
Nasıl sanki her konu standartmış gibi, aynı yorum yapılması bekleniyor.
Her konu birbiriyle alakasız ve bağımsız,bu durumda tepkiler ve yorumlarda farklı olacak.
Bak burada bunu demişsin, ama bu konuda bunu dedin. E normal olan bu zaten. Kopyala-yapıştır mı yapacağız.

Tezatlık aramaya kalkarsak eğer, herkesin her konuda verdiği tepkiler farklı, aranırsa bulunur.

Ha dur anlatayim o zaman güzelim....meragin icinde kalmasin.:nazar:

Hic bir konu standart degildir, ayni yorum yapilmasida beklenilmiyor.boshayallersmile

Lakin kendi yaptigni baskalari yaptigi zaman kinar ve yadirgarsan o zaman isler degisir, baskalarina ahh yaptigniz cok ayip ama deyip baska bir topikte aynisi yapmak marifet degil....umarim aciklayici olmustur.olumunekankayizsmile

Son düzenleme:

eee canım malesef ki, bizim toplumda kız anası, aman ağzılarının tadı kaçmasın aman kocasıyla arası bozulmasın diye susan taraf oluyo
belkide kız anneleride psikopata bağlayıp, manyakça kaprisler yapsa, erkek anaları bu kadar gelinlerin tepesine binmezkaydirigubbakcemile3 ( lafım bu tip kaynanalara, iyi kaynanalarda var elbet)

onlar annede de kız anneleri bostan korkuluğumu yani

haklısın canım, şöyle Bi Bakarsak gelilerini ezmeye çalışan kayınvalideler damatlarıyla çook iyi geçinir. aman kızlarının huzuru Bozulmasın diye damatlarına yapmadık yalakalık kalmaz.. Benim eski kayınvalidem de öyleydi. Ben yokmuşum giBi davranırdı ama damatlarını Bi pışpışlardı anlatamam.. Ben "şey" dim, Bırak kızım demeyi adımla Bile hitap etmez "şey" diye hitap ederdi ama damatları oğlum, yavrumdu.. ahh ahh

Ha dur anlatayim o zaman güzelim....meragin icinde kalmasin.:nazar:

Hic bir konu standart degildir, ayni yorum yapilmasida beklenilmiyor.boshayallersmile

Lakin kendi yaptigni baskalari yaptigi zaman kinar ve yadirgarsan o zaman isler degisir, baskalarina ahh yaptigniz cok ayip ama deyip baska bir topikte aynisi yapmak marifet degil....umarim aciklayici olmustur.olumunekankayizsmile

Bunun kendi yaptığıyla alakası yok ki. O yapılana göstereceği tepki odur, başka konuya göstereceği tepki başkadır.

Her konunun ederi başkadır. Örnek; Bu konuda kişi, artniyetli söylediğini düşünebilir ama başka bir konuda iyi niyetle söylediğini düşünebilir. Bu konuda yapılan ayıptır belki ama diğer konuda yapılan ayıp değildir.

Başka konuda yapılmış bir yorumu, alıp, bak ona bunu yazmışsın ama buna bunu yazmışsın demenin ne anlamı var. O konunun ederi odur, bunun bu.

Konular arasında hiçbir bağlantı yok.
Kişi eğer aynı konu içinde, kendi söyledikleri ile çelişiyor ise, ben buna çelişki derim, arkasında duramıyor derim. Ama farklı farklı konularda, farklı yorumlar yapılması gayet doğal.

Gerçekten, senin yazdığın her mesajı incelemeye kalksak, aynı tezatlıklarla karşılaşmak mutlaka mümkün. Ama ben olaya senin gibi bakmadığım için normal karşılıyorum. O konunun yorumu odur, düşüncelerin farklıdır, farklı bir konuda yorumun ve düşüncelerin farklıdır. Normal olanda bu.

Bunun kendi yaptığıyla alakası yok ki. O yapılana göstereceği tepki odur, başka konuya göstereceği tepki başkadır.

Her konunun ederi başkadır. Örnek; Bu konuda kişi, artniyetli söylediğini düşünebilir ama başka bir konuda iyi niyetle söylediğini düşünebilir. Bu konuda yapılan ayıptır belki ama diğer konuda yapılan ayıp değildir.

Başka konuda yapılmış bir yorumu, alıp, bak ona bunu yazmışsın ama buna bunu yazmışsın demenin ne anlamı var. O konunun ederi odur, bunun bu.

Konular arasında hiçbir bağlantı yok.
Kişi eğer aynı konu içinde, kendi söyledikleri ile çelişiyor ise, ben buna çelişki derim, arkasında duramıyor derim. Ama farklı farklı konularda, farklı yorumlar yapılması gayet doğal.

Gerçekten, senin yazdığın her mesajı incelemeye kalksak, aynı tezatlıklarla karşılaşmak mutlaka mümkün. Ama ben olaya senin gibi bakmadığım için normal karşılıyorum. O konunun yorumu odur, düşüncelerin farklıdır, farklı bir konuda yorumun ve düşüncelerin farklıdır. Normal olanda bu.

Bu senin düsüncen....ama benimki farkli....seninki senin olsun benimkide benim!

Bu konuda daha fazla yazip arkadasimin konusunu mahf etmek istemiyorum...
Ayrica bana özel mesaj attiginda sana yeterince aciklayici oldugmu düsünmüstüm, yanilmisim malesef.....benneyaptımki

Bosverelim artik bu konulari...

Bu senin düsüncen....ama benimki farkli....seninki senin olsun benimkide benim!

Bu konuda daha fazla yazip arkadasimin konusunu mahf etmek istemiyorum...
Ayrica bana özel mesaj attiginda sana yeterince aciklayici oldugmu düsünmüstüm, yanilmisim malesef.....benneyaptımki

Bosverelim artik bu konulari...

Aynı düşünmek zorunda değiliz, zaten bu konuda sıkıntı yok.

Bundan sonra sen miladdan önce yazılmış, alakası olmayan herhangi bir konuya yazılmış yorumu bulup, alakası olmayan başka bir konuya yansıtıp, alaka kurabilirsin tabi. Arada alakasız bir bağ kurabilmekte bir başarı.

Bütün geçmiş yorumları okuyup, alaka kurma çaban, tabi ki takdir edilesi. Ben de takdir ediyorum. Emeğine sağlık. Biz de şöyle geçmişe yolculuk ediyoruz sayende.

Teşekkürler.

ipektuncer:

Bu kadar abartmayalım bence.. Konu sahibinin evladı is, k.validenin de torunu.. Yılda birkaç gün gördüğü için bu kadar dert etmiş olabilir kadıncağız. Hep mi yemiyor acaba, diye düşünmüştür. Tek taraflı bakmayalım, biz de anneanne babaanne olacağız. Hiç mi laf söylemeyeceğiz torunumuzla ilgili, hiç mi karışmayacağız? Yabancı biri laf etse, "tamam art niyetli, üzmek için yapıyor" denebilir, ama babaanne bu hanım yahu..[/QUOTE]

Zaten sizin kadincagiz diye bahsettiginiz kayinvalideme tek kelime etmedim kopek dedigi anda bile agzimi acmadim.Kayinvalideniz size it kopek dese demek onemsemeyeceksiniz olabilir her insan farklidir. Esimin annesine tavri benim konumdan ote kendine yapilan nankorluktur.Babaanne olmasini bilseydi beni uzup germez disleri cikan ,ustelikte grip olmus cocuga baska careler bulurdu.Ben bir anneyim cocuguma babaannesinden ,anneannesinden yakin onun icin en dogrusunu yapmaya calisan ilk siradaki kisiyim eger ben kopek itsem dogurdugum insan yavrusu olamaz degil mi? ayrica madem zorlanacaktiniz yazinin uzunlugunu gordunuz okumayacaktiniz zamaninizi da boyle sacma dertlere yorum yaparak harcamayacaktiniz kusura bakmayin zamaninizi caldim ozur dilerim.......Ayrica yaziyi yazarken o anin hismiyla yazdim hata yapmis olabilirim ama bunun annemin benim egitim durumuyla ilgisi ne ? Yinede yorulariniz icin tesekkur ederim kimsenin sirtimi sivazlamasini beklemedim.Her yorum benim icin onemli duymak isterim.Bakmadigim pencereden bakmami saglar sadece istedigim esime bu konuda nasil yaklasmam gerektigidir

Son düzenleme:
Gulsumcum yanlislikla senin mesajini alinti yapmisim bu son mesajim ipektuncerin yazdiklari icindi.Yinede her yorum icin tesekkur ederim.Su konuda yanlis anlasilmak istemem sizden istedigim yardim su,esime annesiyle, herseye ragmen kopruleri atmamasi konusunda baski yapmam mi gerek?Hic karismamam mi?Yoksa ona sen haklisin annende olsa nankorluk yanlistir demem mi? bu olayin neresinde durmam gerektigini bulamadim kendim icin bana soyledikleri icin ona kirgin ve kizginim ama ne olursa olsun anne-ogul arasinda ates hattinda da kalmak istemiyorum

Son düzenleme:
Moralinizi bozmayin... Sadece esiniz ev konusunda israr ederse herseye ragmen annesi oldugunu ve yasli oldugunu hatirlatin.. Diger konular icinde bosverin asiri derece size saygisizlik etmis o kadin bir gelin olarak degilde insani bir yaklasimda bulunun yeterli olacaktir.. nankorluk yapiyorsada anne hakki diyip evde oturmasina musade etsin fazlasina karismadan..

Sen hic yorum yapma bence nuraycim....kaynanan hakkinda tek kelime bile etme esine, hele baski falan hic yapma...

Dedigim gibi onlar ana ogul, tartisalarda küsselerde yarin yine mutlaka barisirlar iyi olurlar....

Bir kadin arkadasimin dedigi gibi sadece evde oturmasi icin esine ilimli davranamsini söyleyebilirsin...gerisi hall olur zamanla.a.s

Kirgin olman cok dogal....bunca olan bitenden sonra aman bosver nede olsa esimin annesi ne yapsa ne dese ammennah diyecek kapasitede bir kadin degilsin sen....gururun var....

Bu arada umarim asya iyilesmistir....gecmis olsun canim:1hug:

Moralinizi bozmayin... Sadece esiniz ev konusunda israr ederse herseye ragmen annesi oldugunu ve yasli oldugunu hatirlatin.. Diger konular icinde bosverin asiri derece size saygisizlik etmis o kadin bir gelin olarak degilde insani bir yaklasimda bulunun yeterli olacaktir.. nankorluk yapiyorsada anne hakki diyip evde oturmasina musade etsin fazlasina karismadan..

Bunu en basindan beri soyluyorum esim cok terstir ayni seyleri benden duysa emin olun benide siler.En hassas oldugu konu nankorluk ne kadar dil doktum annemde ama ev konusunda tek kelime ettirmiyor.Eve kesinlikle sokmayacagini soyledi.Sanirim anneside artik donmez bu olaylardan sonra benim icin onemi yok ev nedir betondur icinde huzur ,sevgi ,sicaklik olmadiktan sonra hersey onun olsun .

ee mutlu son işte boşver görüşmesinler.

onun ne haddine annelik gibi kutsal görevi,hakkıyla yerine getiren birini eleştirmek..oh olsun..

Sen hic yorum yapma bence nuraycim....kaynanan hakkinda tek kelime bile etme esine, hele baski falan hic yapma...

Dedigim gibi onlar ana ogul, tartisalarda küsselerde yarin yine mutlaka barisirlar iyi olurlar....

Bir kadin arkadasimin dedigi gibi sadece evde oturmasi icin esine ilimli davranamsini söyleyebilirsin...gerisi hall olur zamanla.a.s

Kirgin olman cok dogal....bunca olan bitenden sonra aman bosver nede olsa esimin annesi ne yapsa ne dese ammennah diyecek kapasitede bir kadin degilsin sen....gururun var....

Bu arada umarim asya iyilesmistir....gecmis olsun canim:1hug:

Zaten yapmadim Gulsumum biliyorum onlar anne - ogul barisilir.Bana soyledikleri benimle olan sorunu ,ev konusunda esime cok konustum ama nafile onu cok kararli gordum.Bu konuda benide azarlar tutumda konusturmuyor bile,esimi severim sayarim cocugumun babasidir, yol arkadasimdir ama bunlar annesinin yaptiklarini unutturmaz insanin gururu herseyden once gelir.Bu konuda yorumuna ne eklenir ki,Asya ya gelince cikarmadigi ne dis varsa cikardi zaten sagolsun hemde oyle bir zamanda tuz biber eker gibi hava degisiminden gripte olunca zehir etti tatili simdi cok iyi sukurler olsun

Bu nasıl bir insandır nasıl bir annedir ya rabbim sen yarattın ama bu kadarına pes diyesim geliyor.

Ben böyle bir kaynana görmedim desem yeridir valla.

Dedikleri o denli ağır ki taşımak için hamal tutmak lazım....

İyice haddini aşmış,demediği kalmamış herşeyini pöykürmüş.

Eşini de tebrik ediyorum bu davranışı için.Seni tutuyor ,destekliyor,sana sahip çıkıyor ne güzel.Rabbim ağzınızın tadını bozmasın böyle gereksiz kişilikler yüzünden inşallah.

Bırakın madem damadına bayılıyor onlarla kalsın o halde.Yarın öbür gün onlarla da didişmeye başlar merak etmeyin siz.

Eşini de zorlama sakın annesiyle görüşmesi hususunda,istemiyorsa sildiyse görüşmesin boşver daha iyi.

Aranıza duvarlar koymanız daha iyi ve yararlı en azından huzurunuz için ...

Nuraycim, cok üzüldüm canim ya....Senin gibi bir gelini var bulmusda bulaniyor kayinvaliden....

Asyanin kilosu ve gelisimi ile sürekli sana laf sokmasida sirf seni üzmek vicdanen rahatsiz etmek icindir....yani bak kizin yemiyor icmiyor sen ne kadar rahatsin gibi.....en nefret ettigim seydir bu....bir anneyi üzmek, cocugnu kullanarak yaralamak ne kadar igrenc ve alcak bir davranis.
Sanki sen yeterince evladin icin üzülmüyormus gibi birde böyle sacma sapan laflari duymak zorunda kaldin.:umursamaz:

Bu kadar abartmayalım bence.. Konu sahibinin evladı is, k.validenin de torunu.. Yılda birkaç gün gördüğü için bu kadar dert etmiş olabilir kadıncağız. Hep mi yemiyor acaba, diye düşünmüştür. Tek taraflı bakmayalım, biz de anneanne babaanne olacağız. Hiç mi laf söylemeyeceğiz torunumuzla ilgili, hiç mi karışmayacağız? Yabancı biri laf etse, "tamam art niyetli, üzmek için yapıyor" denebilir, ama babaanne bu hanım yahu..

Pardon siz uzaydan felan mı geldiniz bizleri ziyarete :nazar:

Size köpek diye hitap eden bir kayınvalideniz olsa,siz nasıl tepki verirsiniz acaba çok merak ettim af buyurun ama :nazar:

Konu sahibesinin eşinin annesi olması,ona köpek demesi hakkını vermez kesinlikle.Herkes haddini ve konumunu bilmeli.Oğlunun annesiyse anneliğini bilecek.ışte o kadar.

Şahsen benim kayınvalidem bana bu şekilde hitap etse ve ağzımdan girip burnumdan çıksa,bırak evimden içeri girmeyi kapımı bile çalamaz.:nazar:

Benim bir gururum var vebu gururumu hiçbir biçimde ve koşulda çiğnetmem kimseye bu kimse eşimin annesi bile olsa...

Edit: bu mesaj ipektuncerden alıntıdır yanlışlıkla gülsümden alıntı yapmışım...Bu yazdıklarım ipek tuncer adlı üyeye dir.Gülsümle alakası yoktur mesajımın...

Arkadaşım kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda..Sen gerektiği gibi davranmışsın,için rahat olsun.Ama eşin umarım annesiyle barışır,ne kadar da hatalı olsa annesi sonuçta...

Vallahi ne olursa olsun isterse bana bıçağı alıp sladırsın oldurmek istesin anne annedir sokakta bırakılmaz ha gorüşmeyin konuşmayın hiç iletişimi tamamen koparın ama sokağa atmayın yardımınızı esirgemeyin.gururunuza dokunuyorsa gizli yardım edin.haberi olmasın.

ayy canım ya takdırr ettımm senı kaynana soledıklerındenn oturu:):) en guselıbolee bırakk akısınaa kocan da gormus oldu annesının gercek yuzunuu..bole dawranmasaydıda bu duruma dusmeseysıı

X