Kayınvalidemin sürekli aynı şeyleri anlatması

Merhaba kızlar. Direkt konuya gireceğim. Aslında bu konuyu ne zaman açarım diye düşünüyordum. Baktım ki içten içe kafamı kurcalıyor size danışmak istedim. Şimdi daha önceki konularımda da var eşimle doğal yoldan çocuğumuz olmuyor. Eşimin ailesi ve benim ailem biliyor durumu. Sorun erkek faktörü. Mecburen eşimin annesine söyledik sebebi ürolog küçükken ateşli hastalık geçirip geçirmediğini ve sülalede böyle çocuğu olmayan var mı diye sormasaydı. Neyse buralar değil mesele. (Tüp bebek tedavisi görüyoruz)
Eşimin annesi sürekli ona ziyarete gittiğimizde milletin çocuğunu anlatıyor bize. Dayısının torunu oldu o artık yürüyordur konuşuyor dede demiş diye anlatıyor. İlk başlarda rahatsız olmuyordum ama sonra bunlar çok sıklaştı. 2 kere olumsuz oldu tedavimiz her gittiğimde çocuk anlatması canımı sıkmaya başladı. ve o da biliyor yaşadığımız süreçleri. Bi keresinde bana yine akrabalarının bi çocuğu olmuştu eee acaba o artık yürüyor mudur dedi??? Bende daha önce çocuk büyütmedim bilemem diye cevap verdim ve bozuldum. Sanki kabuk bağlayan yaramı deşiyor gibi hissettim. Geçen hafta gittiğimizde akrabalarının gelini var çalışıyor öğretmen. Çocuğuna bakıcı tutmuş o gelin hem de işine gidiyormuş diye anlatıyor. Kendi annem benim için çok üzülüyor acılarıma ortak oluyor. Sizin de olur dene pes etme gibi şeyler söylerken onun böyle umursamaz olması sürekli verdiği örnekler beni bunaltıyor. Herkesin çocuğu varmış ve geç kalmışım gibi panik atağa dönüşüyor. Bilerek mi yapıyor yoksa aynı şeyleri anlatıp durması huy mu anlayamadım. Siz olsanız ne yapardınız? Nasıl tepki verirdiniz? Kayınvalidem normal mi
Ben şey derdim çok merak ettiysen ara sor ben nereden bilebilirim ki. Hem banane elalemin çocuğunun yürümesinden.

Merhaba kızlar. Direkt konuya gireceğim. Aslında bu konuyu ne zaman açarım diye düşünüyordum. Baktım ki içten içe kafamı kurcalıyor size danışmak istedim. Şimdi daha önceki konularımda da var eşimle doğal yoldan çocuğumuz olmuyor. Eşimin ailesi ve benim ailem biliyor durumu. Sorun erkek faktörü. Mecburen eşimin annesine söyledik sebebi ürolog küçükken ateşli hastalık geçirip geçirmediğini ve sülalede böyle çocuğu olmayan var mı diye sormasaydı. Neyse buralar değil mesele. (Tüp bebek tedavisi görüyoruz)
Eşimin annesi sürekli ona ziyarete gittiğimizde milletin çocuğunu anlatıyor bize. Dayısının torunu oldu o artık yürüyordur konuşuyor dede demiş diye anlatıyor. İlk başlarda rahatsız olmuyordum ama sonra bunlar çok sıklaştı. 2 kere olumsuz oldu tedavimiz her gittiğimde çocuk anlatması canımı sıkmaya başladı. ve o da biliyor yaşadığımız süreçleri. Bi keresinde bana yine akrabalarının bi çocuğu olmuştu eee acaba o artık yürüyor mudur dedi??? Bende daha önce çocuk büyütmedim bilemem diye cevap verdim ve bozuldum. Sanki kabuk bağlayan yaramı deşiyor gibi hissettim. Geçen hafta gittiğimizde akrabalarının gelini var çalışıyor öğretmen. Çocuğuna bakıcı tutmuş o gelin hem de işine gidiyormuş diye anlatıyor. Kendi annem benim için çok üzülüyor acılarıma ortak oluyor. Sizin de olur dene pes etme gibi şeyler söylerken onun böyle umursamaz olması sürekli verdiği örnekler beni bunaltıyor. Herkesin çocuğu varmış ve geç kalmışım gibi panik atağa dönüşüyor. Bilerek mi yapıyor yoksa aynı şeyleri anlatıp durması huy mu anlayamadım. Siz olsanız ne yapardınız? Nasıl tepki verirdiniz? Kayınvalidem normal mi
Direkt eşime söylerdim, annesi ile konuşmasını isterdim. Ben 3 aylık evli iken eşimin annesi terlik giymediğimi görünce senin ondan çocuğun olmuyor dedi. Ben de esime dedim annesi ile konuştu. Sonra bir süre sustu, bir süreden kastım 2.5 3 yıl arası. Sonra hamile olduğumu söylediğim zaman şükür millete verecek cevabım olacak dedi. Şu an yaklaşık 7 aylık hamileyim, geçen myomum varmış dedim. Bu kez de dedi ki senin demek ki ondan çocuğun olmuyordu. Ben artık kaynanamdan bıktığım için eşimin duyacağı şekilde konuşuyorum onunla. Yaşlılık ayrı bir şey, cahillik ayrı bir şey, bu denli kötülük ayrı bir şey bence. İnşallah istediğiniz zaman sağlıklı bir hamileliğiniz ve bebeğiniz olur. Ama inanın kaynananız o zaman da susmayacak, tepki verecekseniz eşinizin yanında kibarca verin. Yoksa bire bin ekleyip sizi eşinizle kötü yapar. Aile huzurunuz ve inşallah dünyaya gelecek bebeğiniz için kendinizi yıpratmayın, kaynananızla az iletişim kurun ve kaynananızın dediklerini önemsememeye gayret edin.

Buraya çok dolduğum zaman konu açmıştım ne yapsam veya siz olsanız napardınız diye. Onunla görüşmeyi azaltmıştım zaten tüp bebek tedavisi sürecindeydim bu süreçte pek görüşmedim. Tedavim olumlu oldu hamileyim. O yüzden artık bunu yapamaz başka şeyler yapar
Çok sevindim. İnsan hamile olunca lafa söze takılsa bile çok takılamıyor. Artık bir oğlum var bana hiçbir şey dokunmaz tadında bir mutluluğum var benim de. Allah hamileliğinizi sağlıkla tamamına erdirsin.

Konunuzu okumuştum. Maşallah Allah sağlıklıca kucağınıza almayı nasip etsin inşallah... Çok sevindim 😍

Kimseyi takmayın artık. Modunuzu düşüren insanlarla da çok oturup kalkmayın.
Çok teşekkür ederim amin inşallah 🙏🏻
Artık inanın umrumda bile değil. Bana bu mucizeyi yaşatan Rabbime şükürler olsun 🥰

Çok sevindim. İnsan hamile olunca lafa söze takılsa bile çok takılamıyor. Artık bir oğlum var bana hiçbir şey dokunmaz tadında bir mutluluğum var benim de. Allah hamileliğinizi sağlıkla tamamına erdirsin.
Aynen öyle oluyormuş inanın kayınvalidemi artık hiç takmam. Mutluluk böyle bişeymiş Rabbime şükürler olsun 🙏🏻🥰

Gereksiz kayınvalide nispet mi yazıyor nedir?? Eşinize söyleyin söylesin annesine tutsun çenesini.

X