- 18 Eylül 2024
- 509
- 152
- 26
-
- Konu Sahibi sharkliertyu
Ya şimdi ben çıktım tuvaletle yatak odası karşı karşıya kapıyı açtığım an annesi ya pantolonu çıkarıyordu ya çıkarmıştı yeni pantolon giyiyordu tam durmadığım için anlayamadım annesinin götü bana dönüp kilotla gördüm eşimde büyük ihtimalle kapıyı duydu yandaydı ayakta ayna tarafında çıktı hemen bende sinirlendim suratımdan anladı yanıma geldi git dedim seninle sonra o konuşacak sonra bir ortama giytiğimiz İçinde uzatmadım ama durmadığımO zaman elestiri ya da suçlama yerine sizi anlaması icin böyle şeylere alısık olmadıgınızı ve sizi rahatsız ettigini tekrar tekrar konusacaksınız.Kızımın arkadası erkek kardeşinin yanında sütyenle uzanabiliyormus(bana tuhaf gelmisti)Benim kızım odası doluysa banyoda degisir ha ben özellikle tembih mi ettim? Hayır.Bazı ailelerde gercekten normal karsılanabiliyor kisiden kisiye de değişiyor demek ki.
Ne Alakası var hastalıkta mahremiyet mi kalıyor ?aynı seyı dusundum oglum da mı yani
... ..
hatta eşimin babası yataga dusse falan bakacak kımse olmasa sokaga atıcaz napalım artık. seyıne bakmamam ıcın ben alt alamam. e kocam da işi mi bıraksın...
Bilmem hiç öyle durum yaşanmadı. Benim ailemde terstir zaten yani ters derken annem hep uyarır üsturuplu giyinin diyeSize bir soru sormuştum aslında. Siz babanızın yanında donla dolaşsanız eşinizin tepkisi ne olur?
Ayet değil. Fıkha göre böyle. Şöyle düşünün mesela Hristiyanlıkta tesettür yok ama rahibeler örtülü. Belli kaideler ve kurallar sadece yazılı kitaba göre olmuyor. İslam'a gelince evet kadının göğsü ve diz kapağına kadar örgülü olması durumu olmalı. Yalnız yukarıda bir üyeyi de cevapladım. Ergenlik çağından sonra bu durum geçerli. ( Amaç en kötü insan modeline karşı alınmış bir önlem) Sana bana göre düşünmeyeceksin. Ki günümüzde yaşanılan kötü olayları biliyoruz. Neyse asıl mevzu şu. Anne atlet ve diz kapağı donu ile üstünü değişsin problem yok. Oğul boxser ile pantolon giyinsin sorun yok. Ama oğul bu şekilde gezemez. Anne de sütyen külot gezemez. Durum budur yani.Hangi ayette yazılı bu? Kur'anda direkt geçen bir aralık mı yoksa hoca yorumları mı?
Kaunvaldenizin oğlunun yanında soyunup giyinmesinden annenize ne? Ne münasebet bu nasıl bi çirkinlik? Kaynvaldenize takmışsınız siz.50 yasında ama 35 gösteriyor, üstelik hamileyim, ondan beklerim falan ne bu ithamlar? Eşinizde zerre ahlak varsa sizin bu ithamlarınız karsısında sizi boşamalı bence.Hayır canım böyle iğrenç birşey şahsen o kadından beklerim ama eşimden beklemem o zaman bu konuyu kendi anneme açmıştım annemde çocuğun suçu yok kafın hep böyle giyinip soyunduysa oda bunu görmüştür dedi babada bu mantıklı geldi zaten sadece eşime değil diğer oğlunun yanında da aynısı bir kere onun yanında da sütyenli gördüm
Uzamasın diye soruyu silmiştim. Cevaplamayacağım yine uzamasın.Ayet değil. Fıkha göre böyle. Şöyle düşünün mesela Hristiyanlıkta tesettür yok ama rahibeler örtülü. Belli kaideler ve kurallar sadece yazılı kitaba göre olmuyor. İslam'a gelince evet kadının göğsü ve diz kapağına kadar örgülü olması durumu olmalı. Yalnız yukarıda bir üyeyi de cevapladım. Ergenlik çağından sonra bu durum geçerli. ( Amaç en kötü insan modeline karşı alınmış bir önlem) Sana bana göre düşünmeyeceksin. Ki günümüzde yaşanılan kötü olayları biliyoruz. Neyse asıl mevzu şu. Anne atlet ve diz kapağı donu ile üstünü değişsin problem yok. Oğul boxser ile pantolon giyinsin sorun yok. Ama oğul bu şekilde gezemez. Anne de sütyen külot gezemez. Durum budur yani.
Zorunlu haller hariç... Hastalık durumu başka. Keyfi durum bambaşka. Hükümler birbirinden çok ayrı. Karıştırmayalım.aynı seyı dusundum oglum da mı yani
... ..
hatta eşimin babası yataga dusse falan bakacak kımse olmasa sokaga atıcaz napalım artık. seyıne bakmamam ıcın ben alt alamam. e kocam da işi mi bıraksın...
O ayrı bakıma muhtaç halı. Ama öyle birşey yokken bence rahatsız edici. Kızım üç yaşında . Ben onun yanında soyunup giyinmiyorum beden algısı oluşsun diyeE bu işin yaşlılığı da var
Yalnız kocanin annesine yaptığın ithamı kocan bir duysa soluğu baba evinde alırsın. Dinen mahrem hükmünü biliyorsun ama iftira hükmünü bilmiyorsun galiba? Nefsim yettiğince burada yazacağım. Dini kendi saçma düşüncelerinize göre, hükümlerinize göre yorumlamayın. Özellikle bir tarafını alıp öbür tarafını es geçmeyin. İftira çok büyük vebaldir. Düşüncesi dahi çok çirkindir.Hayır canım böyle iğrenç birşey şahsen o kadından beklerim ama eşimden beklemem o zaman bu konuyu kendi anneme açmıştım annemde çocuğun suçu yok kafın hep böyle giyinip soyunduysa oda bunu görmüştür dedi babada bu mantıklı geldi zaten sadece eşime değil diğer oğlunun yanında da aynısı bir kere onun yanında da sütyenli gördüm
Ay yok daha neler ya ... Annesi de olsa bu anormal bir durum. Bazı anneler ben doğurdum kızımın oğlumun her halini görebilirim düşüncesindedir, mahremiyet konusunda eksiktir beni de görebilirler diye düşünüyordur belki. Ama gerçekten nahoş bir durum. İnsan hiç oğlunun yanında öyle gezer mi yaKızlar böyle bir soru sormak istemezdim ama bende mi car sorun bunlar mı sorunlu çözemedim. Eşimle nişanlıykende bir kere annesi üstünü değiştirirken eşim odadaydı ilk defa o zaman görmüştüm annesi sütyenli giyinip soyunuyor hatta o gün baya kavga ettik çok kötü imalarda bulundum çünkü ben bu durumu ne ailemde ne çevremde görmedim daha sonra diğer oğlunun yanında da sütyenle durduğunu görmüştüm… En son dün gece bir yere gitmek için hazırlanıyorduk ben lavaboya gittim tam çıktım kayınvalidem pantolonunu çıkartmış sadece kilodu vardı eşimde hatta beni gördü odadan çıktı, odanın kapısı hep açıktır bu arada… Daha bunun kavgasını yapamadım akşam eve gelince yapıcam ama bu durum normal mi bir anne dinen bile oğlunun yanında diz kapağı ve göğüs hizası kapalı olması gerekiyor Allah aşkına ben mi problemliyim hamileyim bir yandan bunları gördükçe sinirim zıplıyor
Dini boyutunu vs. karıştırmayın bence. O onları ilgilendirir. Ayrıca bir anne ve ogula hiçbir şekilde yazdığınız gibi kötü imalarda bulunmayın, çok yanlış ve korkunç.Kızlar böyle bir soru sormak istemezdim ama bende mi car sorun bunlar mı sorunlu çözemedim. Eşimle nişanlıykende bir kere annesi üstünü değiştirirken eşim odadaydı ilk defa o zaman görmüştüm annesi sütyenli giyinip soyunuyor hatta o gün baya kavga ettik çok kötü imalarda bulundum çünkü ben bu durumu ne ailemde ne çevremde görmedim daha sonra diğer oğlunun yanında da sütyenle durduğunu görmüştüm… En son dün gece bir yere gitmek için hazırlanıyorduk ben lavaboya gittim tam çıktım kayınvalidem pantolonunu çıkartmış sadece kilodu vardı eşimde hatta beni gördü odadan çıktı, odanın kapısı hep açıktır bu arada… Daha bunun kavgasını yapamadım akşam eve gelince yapıcam ama bu durum normal mi bir anne dinen bile oğlunun yanında diz kapağı ve göğüs hizası kapalı olması gerekiyor Allah aşkına ben mi problemliyim hamileyim bir yandan bunları gördükçe sinirim zıplıyor
Siz nişanlıyken eşinizin aile yaşamlarını görmüş, evlenmenizi kimse istememesine rağmen eşinizle evlenmeyi tercih etmişsiniz.Yaptıkları ve söylemlerinden ötürü geçinemeyiz evet. Ahlaksızlık boyutunu ben değil din söylüyor bir anne göğüs hizası ve diz kapağı kapalı olması gerekiyor diyor bilmiyprım Ben çevremde kimsede böyle birşey görmedim bana o yüzden aşırı anormal geliyor
Kızlar öncelikle eleştiri değil destek ve akıl istiyorum her insan hata yapar bende bu ilişkide ki sorunları göz ardı ederek hep hata yaptım maalesef… eşimle toplam 3 yıllık ilişkimiz var 3 aydır da evliyiz evlenmemizi hiç kimse istemedi annesinin kıskançlıkları çıkardığı sorunlar ve yaşadıklarımız yüzünden… 10 gün önce eşimle annesine gittik bana laf sokarak konuştu sürekli bende cevabını verdim tabi sonra 19 yaşındaki erkek kardeşi geldi yanımda eşime hoşgeldin dedi beni görmezden geldi(hep aynı şeyi yapar) evden çıkınca bunları eşime söyledim oda boşver biz huzurumuza bakalım dedi sonra tartışmaya başladık benim tek istediğim yaptıkları saygısızlıklara ses çıkarmasıydı neyse bir şekilde konu kapandı eve geldik ertesi gün iyiydik arkadaşlarla buluştuk orda bu konular açıldı eşimde bu kadın sana kaynanalık yapmıyor istese yapabilir şurayı sil burayı sil der dedi bana orda geldiler tabi nasıl der hangi devirdeyiz götü yiyorsa desin dedim sonra anneme saygısızlık yaparsan kapı dışına koyarım dedi tartıştık konuyu kapattık eve geldik sıfır iletişim sabaha kadar sabah halası aradı akşam size ev görmeye gelicez diye bana söyledi eşimde bende babama gidecektim dedim orda biraz tartıştık yine annesi yüzünden gitmek mi istiyorsun S*** G (Defol) dedi bende kalktım toplandım çıktım ertesi gün aradı nerdesin diye babamdayım dedim iyi dedi kapattı aradım bu ne demek senin burda olman lazım diye senin yaptığın terbiyesizlik kalanlar gelecekti falan dedi konu halan değil konu bana dediklerin dedim eee bolmuş dedi aileni bana tercih mi ediyorsun yani dedim evet dedi sonra seni bir daha alırsam ordan öç… at gibi giden at gibi gelir, bugün bittin benim için dedi bağırdı kapattı telefonu o ara ben mesaj atmıştım 10 gün oldu ne arama ver ne o günkü mesajı açmış hiçbir şey yok
Bende çok kırıldım o yüzden adım atmak istemiyorum.