Kayınvalidemin eşimin yanında iç çamaşırıyla durması normal mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya şimdi ben çıktım tuvaletle yatak odası karşı karşıya kapıyı açtığım an annesi ya pantolonu çıkarıyordu ya çıkarmıştı yeni pantolon giyiyordu tam durmadığım için anlayamadım annesinin götü bana dönüp kilotla gördüm eşimde büyük ihtimalle kapıyı duydu yandaydı ayakta ayna tarafında çıktı hemen bende sinirlendim suratımdan anladı yanıma geldi git dedim seninle sonra o konuşacak sonra bir ortama giytiğimiz İçinde uzatmadım ama durmadığım

Annem ayaklarından rahatsız ayakta banyoda giyinemiyor koltukta oturarak giyiniyor, benim yanımda giyinir ama abime kardeşime dikkat eder, bazen bir anda abim odaya girer annem üstüne hemen havluyu çeker abimde ya gider arkası dönük oturur yada geri çıkar. Eşimin annesi bahsettiğiniz gibi o şekilde davransaydi kendi içimde garipserdim evet ama bişey demezdim annesi sonuçta banane ondan çıkmış o emzirmis o koynunda uyutmus ne kiskanacam.

Hangi ayette yazılı bu? Kur'anda direkt geçen bir aralık mı yoksa hoca yorumları mı?
Ayet değil. Fıkha göre böyle. Şöyle düşünün mesela Hristiyanlıkta tesettür yok ama rahibeler örtülü. Belli kaideler ve kurallar sadece yazılı kitaba göre olmuyor. İslam'a gelince evet kadının göğsü ve diz kapağına kadar örgülü olması durumu olmalı. Yalnız yukarıda bir üyeyi de cevapladım. Ergenlik çağından sonra bu durum geçerli. ( Amaç en kötü insan modeline karşı alınmış bir önlem) Sana bana göre düşünmeyeceksin. Ki günümüzde yaşanılan kötü olayları biliyoruz. Neyse asıl mevzu şu. Anne atlet ve diz kapağı donu ile üstünü değişsin problem yok. Oğul boxser ile pantolon giyinsin sorun yok. Ama oğul bu şekilde gezemez. Anne de sütyen külot gezemez. Durum budur yani.

"O kadından beklerim" imalarınız çok çirkin. Hemen cinsel imalarda bulunmak, yakıştırmalar yapmak çok kötü. Kocanızı da o kadın yetiştirdi. Dini boyutundan bahsediyorsunuz hiç korkmuyor musunuz bu tür yakıştırmalar yapmaktan.
Evet kadın şu an sağlığı yerindeyken dikkat etse iyi olur ama hemen böyle konuşmak mı gerek. Yarın öbür gün daha da yaşlandığında evladına muhtaç olduğunda, kolunu kaldırıp bir tişörtünü değiştiremeyecek olduğunda ne yapacaksınız.

Kaunvaldenizin oğlunun yanında soyunup giyinmesinden annenize ne? Ne münasebet bu nasıl bi çirkinlik? Kaynvaldenize takmışsınız siz.50 yasında ama 35 gösteriyor, üstelik hamileyim, ondan beklerim falan ne bu ithamlar? Eşinizde zerre ahlak varsa sizin bu ithamlarınız karsısında sizi boşamalı bence.

Uzamasın diye soruyu silmiştim. Cevaplamayacağım yine uzamasın.
İnanç meselesi diyelim geçelim en güzeli bu olur sanırım.

yazın bikini giyen insanlar evlerinde bir misafir varken üst değiştirecekse kapılarını kapatmıyor mu zaten aynı plajda gezsek görecekti diye. öyle olduğunu sanmam.

ensest vakalar varken o onun annesi-babası gibi normalleştirmeleri doğru bulmuyorum. ihtimal düşük olabilir ama anne-oğul, baba-kız, kardeşler arasında mahremiyet korunmalı. ama sırf şu meseleden sizin gidip eşinize bu tarz imalarda bulunmanız çok çok hadsizce ve yakışıksız. nasıl ki kalabalıkta şak diye bebeğin bezini değiştirenler var, hamamlarda anadan üryan soyunup vulvasını saklamayı göbeğine bırakan teyzeler var, bu da onun gibi mahremiyet olgusu gelişmemiş olmakla alakalı. çocuklar büyürken yanlarında giyinip soyunmakta bir beyis görmediği için o durum çocuk yetişkin olunca da normal geliyordur. herhangi bir art niyet olduğunu sanmam. kayınvalidenin yaptığı şey için de kocanızla tartışmayın yav

aynı seyı dusundum oglum da mı yani
... ..
hatta eşimin babası yataga dusse falan bakacak kımse olmasa sokaga atıcaz napalım artık. seyıne bakmamam ıcın ben alt alamam. e kocam da işi mi bıraksın...
Zorunlu haller hariç... Hastalık durumu başka. Keyfi durum bambaşka. Hükümler birbirinden çok ayrı. Karıştırmayalım.

Yalnız kocanin annesine yaptığın ithamı kocan bir duysa soluğu baba evinde alırsın. Dinen mahrem hükmünü biliyorsun ama iftira hükmünü bilmiyorsun galiba? Nefsim yettiğince burada yazacağım. Dini kendi saçma düşüncelerinize göre, hükümlerinize göre yorumlamayın. Özellikle bir tarafını alıp öbür tarafını es geçmeyin. İftira çok büyük vebaldir. Düşüncesi dahi çok çirkindir.

Esinize soyleyin annen ustunu degistirirken sen odadan cik ben hoslanmiyorum bu tur durumlardan diye. Cok siddetli kavga etmeniz ters etki yapabilir. Bana gorede normal bir durm degil ama aile icinde bunu normallestirmisler anlasilan o yuzden sizin tepkinizde onlara anormal gelebilir. Esinizin babasi hayatta mi onu merak ettim cinsellik acisindan sormuyorum o da bu durumu normal karsiliyor mu yoksa esi hayatta olmadigi icin mi acaba kayinvalideniz bu kadar rahat davranmaya aliskin olabilir mi o sebeple soruyorum

Ay yok daha neler ya ... Annesi de olsa bu anormal bir durum. Bazı anneler ben doğurdum kızımın oğlumun her halini görebilirim düşüncesindedir, mahremiyet konusunda eksiktir beni de görebilirler diye düşünüyordur belki. Ama gerçekten nahoş bir durum. İnsan hiç oğlunun yanında öyle gezer mi ya

Dini boyutunu vs. karıştırmayın bence. O onları ilgilendirir. Ayrıca bir anne ve ogula hiçbir şekilde yazdığınız gibi kötü imalarda bulunmayın, çok yanlış ve korkunç.
Bahsettiğiniz konuya gelince bana göre de yanlış. Ben de etrafımda ne gördüm ne duydum ama bunun çözüm yöntemi böyle bağırış, cagiris, kavga değil. Siz esinize dediniz mi bu durumu doğru düzgün bir şekilde?

Siz nişanlıyken eşinizin aile yaşamlarını görmüş, evlenmenizi kimse istememesine rağmen eşinizle evlenmeyi tercih etmişsiniz.

Size uygun olmadığını düşündüğünüz ailenin içine girmeyebilirdiniz.

18 Eylül 2024 Babamın evine geldim eşim 10 gündür arayıp sormuyor ne yapamlıyım konunuzdan :

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…