Kayınvalidemin eşimin yanında iç çamaşırıyla durması normal mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar böyle bir soru sormak istemezdim ama bende mi car sorun bunlar mı sorunlu çözemedim. Eşimle nişanlıykende bir kere annesi üstünü değiştirirken eşim odadaydı ilk defa o zaman görmüştüm annesi sütyenli giyinip soyunuyor hatta o gün baya kavga ettik çok kötü imalarda bulundum çünkü ben bu durumu ne ailemde ne çevremde görmedim daha sonra diğer oğlunun yanında da sütyenle durduğunu görmüştüm… En son dün gece bir yere gitmek için hazırlanıyorduk ben lavaboya gittim tam çıktım kayınvalidem pantolonunu çıkartmış sadece kilodu vardı eşimde hatta beni gördü odadan çıktı, odanın kapısı hep açıktır bu arada… Daha bunun kavgasını yapamadım akşam eve gelince yapıcam ama bu durum normal mi bir anne dinen bile oğlunun yanında diz kapağı ve göğüs hizası kapalı olması gerekiyor Allah aşkına ben mi problemliyim hamileyim bir yandan bunları gördükçe sinirim zıplıyor

Beğenmediğin sana uymayan ailenin oğluyla hayatını birleştirmeseydin. Sana mı kaldı insanlara ahlak bekçiliği yapmak. Ne kadar ayıp öyle saygısızlık yaparak insanları ayıplamak ve kavgasını etmek.

Sen nasıl anne ve evladına karşı nasıl, bu şekilde ithamda bulunursun üstelik. İğrenç düşüncelerin var.

Mahremiyet algılarınız farklı demek ki.
Farkında değillerdir, çıplaklıklarına bakmıyorlardır-görmüyorlardır öyle alıştıkları için, ancak benim de yadırgayacağım bir durum olurdu. Oğlum 8 yaşında, "Giyiniyorum annem" diyorum kapımı çekip. Ancak hatırlarım, annem wcde olduğunda ya da babam, banyodan bir şey almam gerekiyorsa "Bakmıyorum sana bi şey alıverip çıkacağım" der iki saniye girer çıkardım kök ailemle yaşarken. Yani, bunlar biraz ailelere özel sınırlar. Size göre çok daha rahat oldukları söylenebilir. Ahlaksızlıkla itham etmeniz hoş değil.

Yaptıkları ve söylemlerinden ötürü geçinemeyiz evet. Ahlaksızlık boyutunu ben değil din söylüyor bir anne göğüs hizası ve diz kapağı kapalı olması gerekiyor diyor bilmiyprım Ben çevremde kimsede böyle birşey görmedim bana o yüzden aşırı anormal geliyor
Sizin ahlakınız dizle göğüs arasındaysa evet cok anormal. Bana göre sizin bu iğrenç fikirleri taşımanız ahlaksızlık.

Kızlar böyle bir soru sormak istemezdim ama bende mi car sorun bunlar mı sorunlu çözemedim. Eşimle nişanlıykende bir kere annesi üstünü değiştirirken eşim odadaydı ilk defa o zaman görmüştüm annesi sütyenli giyinip soyunuyor hatta o gün baya kavga ettik çok kötü imalarda bulundum çünkü ben bu durumu ne ailemde ne çevremde görmedim daha sonra diğer oğlunun yanında da sütyenle durduğunu görmüştüm… En son dün gece bir yere gitmek için hazırlanıyorduk ben lavaboya gittim tam çıktım kayınvalidem pantolonunu çıkartmış sadece kilodu vardı eşimde hatta beni gördü odadan çıktı, odanın kapısı hep açıktır bu arada… Daha bunun kavgasını yapamadım akşam eve gelince yapıcam ama bu durum normal mi bir anne dinen bile oğlunun yanında diz kapağı ve göğüs hizası kapalı olması gerekiyor Allah aşkına ben mi problemliyim hamileyim bir yandan bunları gördükçe sinirim zıplıyor
valla bazı anneler kız ya da erkek evlat ayırmadan, ya da komsu mudur yabancı mı sayılır demeden rahat olabılıyorlar

benım de anlamadıgım bırsey , cunku annem amelıyat oldugunda onu banyo yaptırırken bıle alt camasırını cıkarmazdı, yanı her ınsanın da, aılesının de yapısı aynı olmuyor işte. tabi ki ayıp bence, ınsanin mahremi olmalı, zorunlu olmadıkca kız evladına bile mahremi olmalıyken, erkek evlat tabi ki daha farklı.

nasıl bir rahatlık anlayabilmiş değilim ama inanın sizin kayınvalidenize de özgü değil bu. ben bir kaç komşu ve yengemde de şahit olmuştum buna

Her ailenin yapısı ve dinamiği farklıdır. Bana göre "normal" değil ama herkesin normali de farklıdır. Burada eşinle kavga edecek bir durumda göremedim çünkü eşinin suçu ne? Annesi onun yanında iç çamaşırları ile dolaşıyor eşin değil.
ayrıca katılıyorum, kadının yaptığı seyın kocası ıle ne alakası var ki yani.

resmen, kaynanasından dolayı esı ıle tartısma ortamı yaratan bır kafa.

Ya ama bu normal değil ki benim aile yapıma göre değil tabi. Eşim zaten boy aynası bir tek orda diye oradadır eminim hep orda hazırlanır ama kadının ne diye orda soyunduğunu eşiminde kızacağımı bildiği halde durması beni sinirlendiriyor
yahu eşin senın kızacagını nasıl bılıyor

sen takıntılı mısın, adama her konuda kızıyor musun mesela

ya da kaynana takıntısı mı oldu sende, yanı abest olan olmayan ne olursa olsun kadına takıntılı ve esıne de bu sebeple yuklenıyor musun hep anlamadım ki ben

giyinip soyunmasa iyi ama cogu insan annesiyle kaynanasiyla denize girer plajda guneslenir. o kadar da büyük bir dert ve ahlaksizlik degil bence. ayrica anasi soyunuyor diye niye esle dalasiyorsun? anasiyla dalas
ne desin annesine "yanımda soyunma etkileniyorum" mu? bu daha büyük ahlaksizlik bence

Hayır canım böyle iğrenç birşey şahsen o kadından beklerim ama eşimden beklemem o zaman bu konuyu kendi anneme açmıştım annemde çocuğun suçu yok kafın hep böyle giyinip soyunduysa oda bunu görmüştür dedi babada bu mantıklı geldi zaten sadece eşime değil diğer oğlunun yanında da aynısı bir kere onun yanında da sütyenli gördüm
kendi annenizin yasıtı bır kadın ne olursa olsun ve esınızın annesı

ben kaynanamla ılgılı haklı olarak bıle kotu bır sey dıyecek olsam, kocaman kadının dedıkodusunu bana yapma der benım annem. sızın annenız de oturup sızınle kadının don kulot gezdıgını konusmanıza ızın verıyor nasıl oluyorsa

ben sız kaynananıza takmıssınız, evet sıze normal gelmeyebılır bu konuda herkes sıze hak verıyor ama bunu abartmak, dıllendırmek, hatta esınızle tartısmak ne alaka yani.

ha sızın evınızde bunu yapıyorsa ya da cocuk var görur falan sakıncanız varsa da bunu kadının kendısı ıle ve uygun bır uslupla konusmanız lazım. kaynanamdan cok cektım ama kulotla gezıyor dıye de esımle tartısacak degılım. ya gorumceme soylerım ya da kendısıne. hem de asagılamadan. sonucta kımsenın buna hakkı yok. sız ıse, kadının annenızle dedıkodu malzemesı yapıyorsunuz sız sızın aılenızde bu tur davranıslar yok diye.

Annemle abim aynı sehirdelerdi.annemin sırtını hep abim keselerdi banyoda.
Anne oğula namahrem mi
Sırt ayrı bir durum. Evet ergenlik çağından sonra hem anne hem oğul için namahrem durumu var. Ama sınırları var. Atıyorum anne atletli ya da diz kapağında işte donu var. Ama üstünü giyiniyor sorun yok. Şöyle düşün. Bikini şeklinde duramaz. Giyinemez , gösteremez. Diyelim oğlan boxserlı annesinin yanında pantolonunu giyindi. Sorun olmaz. Ama o şekilde dolaşamaz gibi.

Bende kız çocukta yok.
Yarının ne getireceği belli olmaz .
Dogurdugum oğlum bir atletimi giydiremeyecek mi eşi kızar diye
aynı seyı dusundum oglum da mı yani
... ..
hatta eşimin babası yataga dusse falan bakacak kımse olmasa sokaga atıcaz napalım artık. seyıne bakmamam ıcın ben alt alamam. e kocam da işi mi bıraksın...

Hayır annesinin yetişkin oğlunun yanında donla dolaşması normal değil. Ancak merak ettiğim şey onlara göre normal demek ki denilmiş. Siz babanızın yanında donla dolaşsanız eşiniz normal karşılar mıydı? Eğer ailelerinde bu durum normal bir şeyse sizin donla dolaşmanızı da normal bulması gerek o zaman.
Yani teşekkür ederim. Sanki ben kilotla dolaştım gibi yorumlar

Hayır canım böyle iğrenç birşey şahsen o kadından beklerim ama eşimden beklemem o zaman bu konuyu kendi anneme açmıştım annemde çocuğun suçu yok kafın hep böyle giyinip soyunduysa oda bunu görmüştür dedi babada bu mantıklı geldi zaten sadece eşime değil diğer oğlunun yanında da aynısı bir kere onun yanında da sütyenli gördüm
o kadın dıyorsunuz
ıgrenclık dıyorsunuz

esımden beklemem dıyorsunuz

ne bıcım imalar ya ... ha allah korusun olmuyor mu böyle seyler, maalesef oluyor ama yokken de allah askına kımseye ıgrenc gozler ıle bakmaya hakkınız da yok yani.

ayrıca esımden beklemem, o kadından beklerım kafasındasınız sız resmen gardınızı zaten almıssınız annesıne karsı. o yuzden gozunuzde cok buyuyor hersey

Yaptıkları ve söylemlerinden ötürü geçinemeyiz evet. Ahlaksızlık boyutunu ben değil din söylüyor bir anne göğüs hizası ve diz kapağı kapalı olması gerekiyor diyor bilmiyprım Ben çevremde kimsede böyle birşey görmedim bana o yüzden aşırı anormal geliyor

Neyse sorumu siliyorum, dini konuya girecek. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X