Kayınvalidemin eltime fazla altın takması ve ana kuzusu koca

karamellipismaniye

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2025
35
1
1
26
Selam,
Eşimle 9 yıl sevgililik 8 ay da evlilik hayatımız oldu. 10 yıla yakın sürenin 7 senesinde ailesini tanıyordum. Beni de çok severlerdi. Eşimin kendisinden 4 yaş büyük bir abisi var. Bizden 6 sene önce evlendiler. Eşimle sevgiliyken kayınvalidem eltimi hep kötülerdi, arkasından konuşurdu, benim de onunla yakın olmamı istemezdi. Ben o zaman hep kayınvalidemi haklı sanıyordum, eşim de öyle sanıyordu ve yengesini hiç sevmiyordu. Ben kayınvalidemin her zaman yanında oldum. Sevgiliyken de evlendikten sonra da. Ama eltim aralarında yaşanan bazı olaylardan dolayı çok gelip gitmez, yanında olmazdı. Özetle ilişki bağlantılarımız böyle.
Evlilik sürecinde kayınvalidemin gerçek yüzünü görmeye başladım. Benim ailemin hiçbir beklentisi olmadı, düğünü ben istemedim, altın zaten bence istenebilir bir şey değil, ayıp, çeyiz sermeyi bile saçma bulduk annem ona “sen oğluna ver ben kızıma neden senin oğlun bana kıyafet alsın” dedi, bunları söylüyorum çünkü benim kırgınlığımın sebebi bambaşka. Neyse daha bir sürü şey var, benim gelinliğim bile 2. El oldu, hatta buraya da yazmıştım olay olmuştu. Bütün masraflarımızı da eşim kendisi karşıladı, abisine yapılan bazı para yardımları ona teklif dahi edilmedi. Ailesi sadece takılacak takıları karşıladı.
Evlendikten sonra kayınvalidem eltimle bizi baş başa görüştürmüyordu. Biz de elitimle gizli gizli görüşüp, neden görüşmemizi istemiyor diye konuşuyorduk ama bizim aklımıza hiç böyle bir şey gelmemişti. Ta ki bi gün hep beraber otururken bilezik meselesi açılana kadar. Kayınvalidem hep ikimize de eşit altın yapıldığını söylemişti. Hakkınızı yemem gibi konuşmuştu. Ama eltime daha fazla bilezik yapmış. Ya böyle söyleyince çok saçma olıyor ama eltime yapılan hiçbir şey bana yapılmadı. Ya yapılmaması da sorun değil ama hep beni daha çok seviyor gibi davranıp, sürekli çağırıp, yemek ve temizlik yaptırdı. Ben de hep beni daha çok seviyor sanıyordum. Beni erken çağırır, eşime işten sonra bize gel derdi kayınvalidem. Eşim gelene kadar bana tencere tencere yemek yaptırır o esnada da kendisi salonda yatardı. Eşim gelince de bir şey yapıyormuş gibi görünürdü. Yani benim sorunum altın değil, genel kayınvalidemin kötü niyeti. Ama eşim, annesini çok adaletli, asla haksızlık yapmayacak biri gibi görüyor. Bu bilezik mevzusunu ben ona söylediğimde ilk önce inanmadı, sonra gitmiş annesiyle konuşmuş ve annesi tabi inkar etmiş. Bana mı inanacaksın yengene mi bile demiş.
Ben de bugün çok kötü bir şey yaptım ve eltime çaktırmadan bileziği tarttım. Off kulağa çok kötü geliyor ama eşim annesine o kadar düşkün ve onu o kadar iyi niyetli biri gibi görüyor ki, bu bilezik olayı ortaya çıksa belki bu olay değişir diye bir umut var içimde. Çok dağınık yazdım, kusura bakmayın. Şüpheler doğru, eltime fazla bilezik takılmış. Tüm bu saçma şeyleri yaşamasam belki bu umrumda bile olmazdı ama bütün her şey üst üste bindi ama ben bunu eşime nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Eşime bileziği gizlice tarttım diyemiyorum. Nasıl ortaya çıkmasını sağlarım bilemiyorum. Belki çok saçma bir dert ama çok küçük bir kısmını paylaştım, inanın detayları daha sancılı. Okuyan herkese teşekkür

Eşiniz eltiye takılan altının daha fazla olduğunu öğrenince bir anda annesinden soğuyacak falan mı sanıyorsunuz? Daha siz sevgiliyken diğer gelinini kötüleyen kadının nasıl iyi olmasını beklediniz? Sorunlu olduğu baştan belliymiş. O zaman iyi gelin olup kayınvalideyi melek sanmışsınız.
Sizin yapacağınız şey kendisinden olabildiğince uzak durmak, evine eşinizle beraber gidip gelmek olur. Öyle gizlice altın tartmak, bu da nasıl oluyorsa artık gibi saçma şeylerin peşine düşmeyin.

Şaka mısınız siz? Bilezik takmışlar diye teşekkür edeceğinize sizden 6 yıl önce evlenmiş altın fiyatlarının çok düşük olduğu zamanda takılan bilezikleri gramına kadar tartmış, bir de hesap mı sormayı düşünüyorsunuz?
Resmen nankörlük ve kötü kalp!
Yazık günah ya..

eşime bunu ilk anlattığımda çok ciddiye aldı. Bu onun için evlat ayrımı gibi bir şey. Eltim bana oturmaya geldi, ben de ona hassas tartıyı gösterirken hem kendi bileziğimi hem onunkini tarttım işte. Tamamen kötü niyetle…

Evet. Sadece abisine bilezik alınırken eşiöe de alınmış birebir aynı şekilde. Parasını kim karşıladı bilmiyorum. Ama bence kayınvalidem kendi bileziklerini vermeye kıyamadı. O yüzden eksik taktı, bence böyle.

Düğün sürecinde abisine yapılan bazı yardımlar eşinize yapılmamış ama bir şey de olmamış sonuç olarak. Annesi bir şekilde oğlunun gönlünü yapar.
Siz böyle küçük hesapların peşine düşeceğinize bir duruş gösterip kendi mesafenizi koymayı becerin.

Kayınvalidenizin art niyetli bir insan olduğunu anlamanız için başta çok fazla sinyal vermiş az altın taktığını fark edene kadar. Sizi evine çağırıp kendisinin içeride uzanırken size yemek yaptırması, eşiniz gelince bir şeyler yapıyor gibi davranması zaten iyi niyetli ve çift karakterli biri olduğunu göstermiş. Sonrasında ne olursa olsun bire bir sohbet edip anlaşıp anlaşamayacağınıza karar vermediğiniz eltinize karşı sizi baştan doldurmaya çalışmış ve başarmış. Sizin düşünmeniz gerekmez miydi ben bu kadınla bir görüşeyim belki onunla ters olduğu konularda biz iyi anlaşacağız diye. Herkes herkesle iyi anlaşamıyor sonuçta. Siz göz yummuşsunuz sadece bazı şeylere, kayınvalideniz dümdüz kötü niyetli ve iki yüzlü bir kadın.

Sen kendini ön planda tutmaya başlamaya başladığın zaman Olmus hersey ve + eskı altın fıyatlarıyla simdıkı fiyatlar bır Deıl sen mutluluğuna bak eğer sen ona böle olmuş suna böle olmuş dersen mutlu olamazsın ılk başta eltine soğuk yapıp sonra sıkı fıkı olman bırazda senın sorunun ıkı yüzlülük yapıosun kusura bakma

Sizinki sevilen gelin olduğunuzu sanıp az altın takıldığını öğrenince hayal kırıklığı yaşamak. Kayınvalideden intikam almak için de oğlunu soğutmak için bir çeşit entrika peşindesiniz.
Kayınvalide sevgisinin bu kadar önemsenmesi normal gelmiyor bana. Sizi kendi anne babanız sevsin. Kayınvalide ile seviyeli bir ilişki yeter. İnsanları doğru yere koyarsanız böyle şeylerle uğraşmazsınız.

Bunu eşine ispatlasan bile onlar anne-oğul. Çok uzun sürmez aralarındaki soğukluk, sonra sen kötü ilan edilirsin üstüne “kalkıp bilezik peşine düşmüş utanmadan tartmış” birde derler arkandan. Yapacağın tek şey çaktırmadan arana yavaş yavaş mesafe koymak. Evinin yemeğini, temizliğini yapmak zorunda değilsin mesela.

Neticede kayınvaliden haklıymış elitiyle görüşünce gözün açılmış. Altın va mesele değil, kendinden uzak tutsan mesafe koysan yat kalk şükret. Ayrıca bekarlara ders olsun, klasik kayınvalide taktiği, eltiyi kötüleyip yeni geline iş kitlemek

Eltimi tanımıyordum ki, yan yana bile gelmiyorduk. Ben sevgiliyken de evlerne sık sık giderdim ama hiç denk gelmiyorduk eltimle

Eltimi tanımıyordum ki, yan yana bile gelmiyorduk. Ben sevgiliyken de evlerne sık sık giderdim ama hiç denk gelmiyorduk eltimle
O zmn haklı bulmuyacaktın diğer tarafı dinlemeden kayınvalıden sadece sana az altın taktı dıye böle konuşuyorsun hepımız kadınız bılırız dilimizi ve sana fazla altın taksaydı sen umursamaz yine yemek yapar temızlık yapardın sevgi altınla parayla tartılamaz sen yuvana bak kusura bakma dost acı söyler

Ne kadar fazla takmış merak ettim doğrusu?Ayrıca büyük ihtimal onlar istemiştir siz istemeyincede kv.gonlunden geçeni yapmistir.Bence altın mevzusu yüzünden kocanizla kotu olmayin.Cunku eşiniz bilse de annesinden sogumaz.Siz bunu buyuturseniz sizden soğur.Digrr mevzulara gelince gitmek istemiyorsanız gitmeyin yapmak istemiyorsanız yapmayın bu kadar basit

Daha sevgiliyken diğer oğlunun eşini size kötüleyen kadını seviyormuşsunuz. Değneğin ucu size değene kadar kayınvalidenizin yanındaymıssınız. Altın meselesi yada düğündekş destek durumu esit olsaydı eminim yine sorun olmayacaktı sizin icin. Kayınvalideniz eltinizi kötülemeye devam edecekti tek taraflı dinlemeye devam edecektiniz. Esinizde anasının ağzına bakıp sevmiyormuş yengesini. Size yapılan pozitif ayrımcılık isinize gelirken onlara yapılan maddi ayrımcılık zorunuza gitmiş. Ne denir ki. Bi bardak su içersiniz artık.

Toyluğunuzun kurbanı olmuş, iş yaptırmanın sevgi olduğunu zannetmişsiniz.
Artık olan olmuş ama belki okuyan başka bekar genç kadınlara tavsiye niteliğinde olur, sevgiliyken hatta nişanlandığınızda dahi ve evlenince de kayınvalide yatak döşek hasta değilse evine gidip iş yapmayın, sevgiliyken evlerine adım dahi atmayın.

Birden fazla gelini olan kayınvalidenin diğer gelinleri çekiştirmesine izin vermeyin, ki bir gelini diğerine çekiştiren kayınvalide iyi kayınvalide değildir.

Kayınvalide evine gitmeyen gelini dinlemeden kayınvalideyi haklı bulup gaza gelmeyin.

Eltinle bile sırf kadının ağzından laf almak için görüştüğüne o kadar eminim ki
Ön planda olmak hoşuna gitmiş başta ama kullanıldığını da düşünüyorsun bi taraftan.
Ön planda olmak istiyorsan gözüne gelmiycek artık yaptığın işler filan.
Bu arada 6 yıl önce evlenen eltin iyi bileziklerini satmamış
Nasıl tarttın kız günlük hayatta bilezikle mi geziyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…