Bazen sınırlari çizmek ve korumak gerekiyor sanırım geç kalmış gibi hissetme yarından itibaren başla bazı şeylere.Mesela bebeğe ismiyle hitap etmesini söyle ismini öğrenmesi açısından önemli olduğunu söyle. bazen sevgiyle söylemiş olsa takılma derdim ama sanki inadına yapıyormuş gibi geldi anlattıklarına göre.İlk zamanlar benim k.v ayağına alıştırmaya başladı baktım çocuk iyiden iyiye alışmaya başladı hatta uyku anında bile bırakınca tepki veriyordu ve uyaniyordu siz yokken ben bu çocuğu bu şekilde ayağımda tutamam işim gücüm olur hem sallanarak uyuması zararliymiş dedim başta umursamadı geldikçe ayağına alıyordu eşim uyardı artık böyle uyumayacak dedi bıraktı eğer bu tepkiyi vermesem çocuk halen ayakta uyuyor olurdu iyi ki yapmışım diyorum .Kırmaya dökmeye gerek yok rahatsız oluyorsan hissettir bence yoksa önüne geçilmiyor bazı şeylerin ve gündem sürekli değişiyor
emzirme ayakta sallama bitiyor sonra duruma göre başka şeyler başlıyor mesela şu an abur cubur mevzusu var bizde 2 yaşındaki çocuğa elinden gelse sürekli abur cubur vermek isteyen bir k.v var şu an uyara uyara törpülüyorum baktım olmuyor yiyince kusuyor yada öğünleri atlıyor gibi şeyler söylüyorum yani uyar ipin ucu kaçmadan ele al bazı şeyleri yoksa yıpranan senin sinirlerin olur...