Merhabalar herkese. Rahatsız olduğum bir durum hakkında sizlerden akıl istiyorum bende mi sorun var abartıyor muyum bilmiyorum. 1.5 yaşında bir oğlum var. Kayinvalidemgiller ile evlerimiz karşılıklı sürekli penceresini perdesini hep açık tutar bizi izlemek için bu duruma alıştım dert etmiyorum. Ama sorunum şu ki kayinvalidem oğluma asla ve asla ismi ile hitap etmiyor sadece annem diye hitap ediyor. Artık bu durumu o kadar abartmaya başladı ki hergun çöpe giderken gelir uğrar rutin kapıdan girerken başlar annemmmm benimmm annemmm diye bağırarak çocuğu sevmeye belki 15 dk içinde benim tüm gün dediğimden 2 kat fazla daha annemm kelimesini kullanır. Size asla abartmıyorum çocuk durduk yere balkonda oyun oynuyor geçerken geliyor oynayan çocuğa annemmm annnemm annemmm papağan gibi 10 kere tekrarlıyor ismini ağzından çok nadir duydum sürekli diline sakız etti annem lafını ve bu durumdan aşırı rahatsızlık duymaya başladım. Kendim belki kibar bir dil kullanamam diye en son eşimle konuştum sen uyar diye o uyaracak sizce hata bende mi ben mi abartiyorum bu durumu ? Ayrıca Kayınvalidem ile söyle bir geçmişimiz de var. Doğum yaptığımda yanımda kendi annem kalacaktı ama tansiyon rahatsızlığı olduğu için kayinvalidem kaldı 4 gün evimizde o 4 gün boyunca emzirme dışında oğlumu asla benim kucağıma vermedi sürekli kokuna alıştırma sana alışmasın emerek uyumasın sallamaya alistir diye diye hep kucağımdan aldı durdu 2 günlük lohusayken kendi evimin tuvaletinde hüngür hüngür ağlamıştım bu yüzden. O yüzden acaba sürekli annem demesi çok normalde bana mı batıyor daha önce yaptığı şey yüzünden diye düşünüyorum.
DÜZELTME:
Arkadaşlar bazı tam anlamayanlar olmuş. Normal seviyor içinden geldiği gibi sizin anneniz böyle sevse aynı tepkiyi verecek misiniz diye orada bir düzeltme yapmak istiyorum. Kendi annemde aynısını yapsa aynı tepkiyi verir şimdiye kadar çok çok rahatlıkla annemi ikaz etmiştim ama kayinvalideme henüz bir gram ima da dahi bulunmuş değilim. Oğlumun ismi Barlas ve kayinvalidemden 17 aydır 10 kere Barlas kelimesini duymadım hitap ederken. Annem harici hitabı yok bunu anlatamadım.Arada sırada ağızdan kaçan bişey değil.