Kayınvalideme kırgınım

esmerkuzum

hamdolsun :)
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
1.060
328
323
Herkese hayırlı günler bayanlar
Kayınvalideyle yakın oturuyorum çok büyük sıkıntılar yok aramızda
Lakin bu ara üst üste yaptığı şeyler kırdı beni
Önce şehir dışına çıkmıştı birinin kınası için oradan baklava almış yarım kg geldi 3 gün sonra verdi
Onunda paketi açmış içinden almış neymiş kendilerinin ki bitmiş yemek için bize aldığından birkaç tane almış
Son olayımız da birkaç gün tatil yapalım diye kaçamak yaptık dönüşte oğlum istiğfar ede ede geldi yolda
Eşimin ailesi de biliyor geleceğimiz günü c.,tesi neymiş yeğeni askere gidecekmiş salı günü onu ziyarete gitmişler
Açıkcası bekledim ki bi kap sıcak bişey hazırlar çocuk hasta
Kaldı ki 1 saat mesafe de köyden gelirken bile hazırlarım ben bir kere yapmadım kıyameti kopardı
Neyse ertesi gün de ben rahatsızlandım yattığım yerden kalkamadım eşim Dr götürdü iki iğne yedim
Ki yanımda kayınvalide de vardı( eşim bi işi varmış oraya götürecekmiş)
Halim'i gördü yani ayakta duramayışımı kendime hayrım olmadığını
Eve gelip yattım eşim iki sefer anne ben işe gidiyorum benden için çocuk var gelin kızın yanına yardım edersiniz demiş
Sanki öyle dememiş gibi kadın beni arıyor şey yapılacakbişey var mı gerek varmı
Bacısına gidecekmiş sen de gel diyor bana ben dedim ayağa kalkamıyorum nereye geleyim velhasıl 5 dk
Mesafede hasta olduğumu bile bile oğlum için bile gelip bana yardım etmedi
Gene ailem geldi uzaktan dayanamadı aldı götürdüler
Ama çok ağrıma gitti kızlar çok kırıldım öyle aciz bi haldeydim ki yavruma bakamadım
O kadına o kadar emek verdim bana böyle yaptı çok üzüldüm
Şimdi yüzünü göresim yok

Baklava olayı da kabalık ama hadi yaşlılığına verelim desek, diğerleri düşüncesiz ve vicdansızca hareketler. Bundan sonra siz de kararında yapın herşeyi, bir anda da kesmeyin kötü olursunuz. Ama abartmadan hafif görünmez bir mesafe koyarak aranıza öyle devam edin.

Bazen kötü olaylar hayra vesile oluyor bundan sonra dediğiniz gibi yıpratmayacağım kendimi tşk

beklentileri biraz değil bayaaaa bi düşürmen lazım cnm
kv deden ne beklyorsun kalk yap çorbanı iç
beklersen umarsan daha çoook üzülürsün

sende bundan sonra adamına göre muamele yaparsın olur biter üzülecek bişi yok, sonucta o senın annen degıl
senı o kadar düşünemez.. daha dogrusu vicdanı düşünemez kapalı belli..

beklenti içine girmezsen, kırılmazsın.

kadının hamuru bu, ekmek hamurundan pasta bekleme.

kendini de kullandırma. ne hali varsa görsün
Beklenti mi bilmiyorum ama insanlık bu
Çok ekstra bişey beklemedim aslında nihayetinde torunu onunla ilgilense yeterdi bana yapmadı
Ama bana iyi oldu akıllandım :) tşk
Allah a havale ettim

tüm bunlar kvalidenin sana takık olduğu/seni sevmediği/ gıcığına yaptığını gösteren şeyler değil.kadın rahat ve geniş olabilir. daha başka şeyler varsa anlatırsan sana hak verebilirim ama şu durumda kvaliden haksız evet sen haklısın diyemiyorum.

beklentileri biraz değil bayaaaa bi düşürmen lazım cnm
kv deden ne beklyorsun kalk yap çorbanı iç
beklersen umarsan daha çoook üzülürsün
Yoldan o kadar kötü bi halde geldim ki sağlamdım kötü oldum iç çamaşıra varana kadar kokuyordu istiğfar dan o kadar kötü bi haldeydim
Zira kalkıp yaptım
Ama o kaybetti gözümde
Ben ona bu şekilde yapmadım hiç bir zaman çünkü

kasti yapılırsa kaybeder insan akıl edememiş vs olabilir misin? kadın kötü niyetli mi yani tanıyan sensin.

Haklı ve haksız olarak bakmıyorum ya da kim öyle kim böyle demiyorum aslında
Evet rahat. Ve geniş bi kadın ben kendisine böyle yapsam evimin huzurunu bozabilecek bi kadın
O kadar çok şey var ki anlatmaya zamanım yetmez
Sadece kırıldım ve paylaşmak istedim
Çünkü kimse yok paylaşacağım

kasti yapılırsa kaybeder insan akıl edememiş vs olabilir misin? kadın kötü niyetli mi yani tanıyan sensin.
Beraber sağlık Ocağı'na gittik yanımdaydı perişan Halim'i gördü ayakta duramayışımı
Ben artık ona diyecek bişey bulamıyorum

Bunlar neyi gösterir ki?
Hafta sonu kayınvalidemler gelecekti, ki ev anahtarları var zaten beraber oturuyoruz sadece yazlıktalar. Ben de bir önceki günden yemek yaptım dolaba koydum. Kardeşim geldi memleketten onu gezdiriyoruz sabah çıktık gezdik ve yetişemedik. Telefon üzerine telefon siz gelmiyorsanız biz kızımıza gidiyoruz falan. Bi alındılar, bozuldular. Yani gelip karşılamadık, sofrayı kurmadık diye istememiş mi olduk? Kayınvalidem de hastaydı bu arada...

kırılabilirsin tabi bu onun rahat olması ya da düşüncesiz olmasıyla alakalı bir şey değil.
ama dediğin tarzda insanlar tanıyorum tamamen kötü niyeti olmayan, düşüncesiz ve rahat. gezmesinden geri kalmayan, bol bol ev gezmeleri yapan iri göğüslü kırmızı yanaklı bir kadın canlandı gözümde.
takma nolcak yani yapmazsa yapmasın.

Beklenti mi bilmiyorum ama insanlık bu
Çok ekstra bişey beklemedim aslında nihayetinde torunu onunla ilgilense yeterdi bana yapmadı
Ama bana iyi oldu akıllandım :) tşk
Allah a havale ettim

akıllandım diyorsanız ne ala. çünkü huylu huyundan vazgeçmezmiş. sonradan üzüleceğiniz hiç bir adımı atmayın. yapın bir kahve keyfinize bakın. kim ne yiyor, kim nereden geliyor umrunuzda olmasın

Aynı şey değil bizim ki Pazartesi de gidebilirdi istese beraber gidebilirdik yeğenine o güne çok takmadım esasen zira o gün iyiyim kalktım yaptım yemeğimi de herşeyi de
Ama hastayken yataktan kalkmazken (cocuk olmasa umursamam) öyle yapması dokundu bana eşim anne gelin demiş
Kadın beni arayıp yarım saatlik yola kardeşine çağırıyor

Yoldan döndüğüm günü çok önemsemiyorum dün ün yanında ama hastayken o halde bana böyle yapması üzdü beni
Bunu gerektirecek bi ilişkimiz yoktu ya da ben öyle sanıyordum

Üzülmeyeceksin ders alacaksın.
KAyınvalideden annelik beklemeyeceksin.
Kolay kolay yapmazlar.
Bugün bu cümleyi birkaç kez daha yazdım.
Önce can sonra canan.
Sen de ona göre göstermelik hareket moduna geçeceksin.
YAparmış gibi yapıp yapmayacak,ilgilenirmiş gibi yapı ilgilenmeyeceksin.
Zor durumları,hastalıkları vs. hariç tutuyorum tabi:))henüz o kadar gaddar değilim.
ama kv den gaddarlık gördüm.onun evladı olmadığımı gördüm.
ben de ona ben senin kzın değilim dedim.
kızıymış gibi ne davranırım,ne de zorlarım kendimi.
hayat işte öğretiyor...

bak eski toprakların genel olarak canı kıymetli olmaz. yani hastada olsa her şey onlara baktığı için geçmiş hayatnda "hastayım da bir sere serpe yatayım" lüksü olmamıştır. düşün yani doğuma kadar tarlada çalışırlarmış hatta tarlada doğum yaparlarmış. o yüzden kadın tabiri caizse "herkesi kendi gibi görüyor." biraz empati yap bakalım nasıl olacak.

akıllandım diyorsanız ne ala. çünkü huylu huyundan vazgeçmezmiş. sonradan üzüleceğiniz hiç bir adımı atmayın. yapın bir kahve keyfinize bakın. kim ne yiyor, kim nereden geliyor umrunuzda olmasın

Akıllandığımı umuyorum zira çok çabuk yumuşuyorum :)
İşte en güzeli ne diyor ne istiyor ne bekliyor bakmayın kendin için yaşayacaksın sihirli kelime umarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…