kayınvalidem yönetmeye çalışıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim bugün annesine anne artık burası bekar evi değil demiş ben de dedim aradım işiniz varmış anne gelin isterseniz eşimde dedi annemle babamız gelsin ne olacak biz olmasakta başka biri gelirse onu istemeyiz dedi bi yandan tamam diyorum bi yanım gene kararsız ben yokken gelmelerine eşimde bundan sonra o şekilde yapalım dedi tamam dedim ben de

Gelecek olsalar ne dersiniz ki

Kimsenin evinde oturmayın kiraya çıkın bütün konular kapansın ama yok derseniz malesef bu olaylar bitmez

Kimsenin evinde oturmayın kiraya çıkın bütün konular kapansın ama yok derseniz malesef bu olaylar bitmez
Eşim öyle bişey yaparsa ailesi aşırı kırılır fazla mı geldik diye eşimde ona cesaret edemez o yüzden kafama yatan düşünce annesine babasına biley demiycem kayınvalidem başkasını getirttirmeye çalışırsa açık açık söyleyeceğim kaç gündür kendimi yedim bitirdim herkes hayatına baksa keşke sanki sokakta mı kaldılar evinizde oturun ama sıkılıyorlar birlikte o yüzden gelmek istiyorlar sürekli göze batmasın diye de bazen randevu alıyolar özellikle bu evlendikten sonra oldu eşimle konuştum daha önce Şile de gidiyorlardı hastaneye diye bilerek geliyolar burda ortam yapıyolar bizimle onun dışında hizmet eden gelinleri de var zaten aşırı üşengeç kayınvalidem her şeyi ben yapıyorum ama artık çalışıyorum geldiklerinde ilk gün yaparım sonra malzemeleri koyarım anne bugün yemekler senden güzel oluyor yemeklerin tatlı gelir bize şimdi falan derim

Eşinizi alın karşınıza açık açık konuşun ben bu evde oturmak istemiyorum biz birşeyler için çabalayalım kendi kendimize birşeyler yapalım biz yaparız özellikle "sana güveniyorum" vs gibi gaz verici cümleler kurun adam kendini gösterme çabasına girer başka eve hatta bir anda villaya bile ışınlanabilir o gazla böylelikle kaynananızın ağzına lafta vermemiş olursunuz rahatsız olduğunuzu rahat rahat belli edersiniz

Bunda kırılacak bir şey yok ama kırılırsa da kırılsın. Net bir şey şekilde söyleyeceksiniz ve kiraya çıkacaksınız. Eşimin annesinin kırılması benim ruh sağlığımdan daha önemli değil.
"Evde sürekli birileri var, ben evimi evliliğimi anlamıyorum. Buyrun siz burada misafirlerinizle akrabalarınızla yaşayıp gidin. Biz kiraya çıkıyoruz."

Uzaktan bir akrabamız da oğlu evlenirken ev aldı. İçini en küçük detayına kadar tamamen kendi zevkine göre döşedi. Bir de salona kocaman bir resmini astı. Öyle küçük çerçeve değil. Böyle bildiğin kocaman fotoğrafı var salonun ortasında.

Ona da cesaret edemez ki kira ödemememize rağmen şimdiden ilerde çocuk olursa tek maaşla nasıl geçineceğiz diyor bir de kira düşünürse iyice olmaz gözüyle bakar hiç minnet etmek istemiyorum kimseye ya ama bu karar bir tek bana da ait değil

Evlendikten sonra kira ödeyeceğini çocuk büyüteceğini vs bilmesi gerekirdi sığıntı gibi anne baba evine girmek mantıklı değil bence hiç bir insan maddi düzenini yerine oturtmadan evlilik yapmamalı

Çocuk olursa çok iyi olur yalnız. Kayınvalide artık evden hiç çıkmaz, gül gibi bakarsınız.

Tapuyla felan alakası yok. Oğlumun evi canım gelemem mi. Abimin evi gelemem mi olmuş olay. Bizde görümcemlere gidioz. Aramızda mesafe çok. Onlarda tatil için bize gelir. Keyfi şeyler yani. Ama burda evin sıkıntısını çeken sensin. Kendi annen baban gibi olmaz ki. Çekilsem odana dinlensen hemen bozulurlat. Baska bişeye canın sıkılsa bize surat asıyo derler.
Gerçi sende öyle şeyler yazmamışın. Süreyi azaltın deme. Hiç gelmesinler bence. Çünkiğü çabuk yayılıyorlar

Tek maaş?

Ben anlamadım yorumları da. Evin kimin olduğunun ne önemi var? Zırt pırt gelmeler, plan kurmalar bunlar normal şeyler mi? İlla bir iyilik yapılınca burnundan getirilmesi mi gerekiyor insanların. Ve bunu neden normal görüyoruz. Bende konu sahibinin önce güzellikle sonra gerekirse diş göstererek o evden ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Başkası üzülmesin diye kendinden ödün vermeye değmez. Ama ne olursa olsun bu yapılanlara da kayınvalidenin evi deyip normalleştiremeyiz.

Ben anladım.Yeni evlisiniz ders çalışmak istiyorsunuz gelip hizmet bekliyorlar.Acikca kalp kırmadan söyleyebilirsin.Basimin gözümün üstünde yeriniz var fakat herşey usulü kadar diye.Ama bunu eşiniz söylesin.Kotu gelin olmayın.

Senin akil vermene bitiyorum ya

Kiraya çıkıp anahtari verin istedikleri kadar kalsınlar kimse kimseye bedava mal vermiyor işte yuzsuzlugu ele almışlar durmazlar onlar

Ev Kayinvalidenlerin diye nelere katlanıyorsun, daha nelere de katlanmak zorunda kalacaksın, geçmiş olsun ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…