kayınvalidem yönetmeye çalışıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tek merak ettiğim nasıl katlanıyorsunuz ? O kadar emri vaki şekilde gelmelerine, planlar yapılması hele ki anahtarları olması hiç size dokunmuyor mu?
Zorunuza gitmiyor mu tamam ev onların da bu kadar hükümdarlıkta fazla değil mi, kendi evleri de varmış kızlarına da alacakmış.

Sizde hata var eşim kırılır diye alttan alırsanız olan size olur niye kendinizden ödün veriyorsunuz ki biraz mantıklı olun ya ucun işi sadece size patlıyor !

Misal size geldikleri gün muhabbeti açıp biz ayrı kiraya çıkacaz böyle karar aldık dersiniz.
Yani sizin çıkmanızı istemiyorsa, belki böyle anlarlar gelmeyi azaltırlar yada saygı duyarlar karar sizin

eğer ki bu muameleyi görüp huzurum bozulacaksa şerefimle kira öder, o evden çıkardım. 1 buçuk senede 50 defa gelip kalan insanlar belli ki gün geçtikçe bunun dozunu arttıracaklar. yani biz burdan çıkmak istersek eşim söyleyemez, ailesi bozulur, laf olur, söz olur diye diye kendi huzurumdan olamam. herkese hem katılıyorum hem katılmıyorum. yani eğer kendi istedikleri için "burada oturursunuz evlenince, biz zaten köydeyiz ev boş" dedilerse tapu üstlerinde diye her dakika gelip gitme hakkına sahip olmuyorlar, çünkü bir insan bir iyilik yapacaksa bu habire zorluk çıkarmalarını gerektirmiyor. he konu sahibi ve eşi ve ya sadece eşi "biz burada oturalım kira ödemeyelim iyi olur" dediyse o zaman insanların gelip gittiği evlerini ellerinden aldıkları için mecbur katlanacaklar. yine de her ne olursa olsun, iki durumda da zorlansam bile kira ödemeyi tercih ederim.

Ağlaya ağlaya okuyorum ne kadar çok kader arkadaşım varmış benim valla nolucak bu halimiz

Cok merak ettim akrabanizin oglu bu olayin uzerine evliligine devam edebildi mi? Boylesini ilk defa duydum.

Cok merak ettim akrabanizin oglu bu olayin uzerine evliligine devam edebildi mi? Boylesini ilk defa duydum.

Ben sanki çok yeni olmuş gibi aktarmışım ama ben daha genç kızdım bu olay yaşandığında. Yani nereden baksak 20-23 yıldır evliler. Kayınvalide çok zengin olduğu için gelin her şeyi alttan alınca evlilik devam etti.

Başka bir eve taşınmadıkça bu sorun devam eder

Eşim de eşim eşim kırılır eşim gücenir.
e biraz da eşin düşünsün senin sıkıntı çektiğini.
para değil mesele ayrı eve çıkarım'dan tek maaşa geldi konu.
Ayrı eve çıkın, verin kendi evinin anahtarını kv nize kendi mı kalıyor misafir mi ağırlıyor ne yapıyorsa yapsın.
kadının yatak odasını bile bozmamışsınız ev onun zaten istediği gibi eski düzenini devam ettiriyor kadın. siz de kendi düzeninizi kurun

O evden taşınıp kiraya çıkacaksınız ve eve kim gitmek istiyorsa gidecek.O ev sizin değil yuvanız hiç değil bunu zaten anladığınızı düşünüyorum.Boyle böyle eşinizle kopacaksınız taşının o evden acil

Size diyeceğim tek konu sınırlar. KPSS ye çalışıyormuşsunuz, yani eğitimli birisiniz. Hayatınızın birçok alanında siz bu sorunu muhtemel yaşıyorsunuz. Youtube tülay kök, sınırlar videolarını izleyin. Rahatsız olduğunuz bir durumu söylemeye çekinmeyin, siz söylemezseniz kimse anlamaz.

Kanka sen o evde hanım değil hizmetçisin ve bunu da en başta kabul etmişsin. Nasıl ettim dersen görümcenin en baştan tutumu belliyken o evde oturmayı kabul ederek, adamların yatak odası bile evde dururken üstelik. Kusura bakma gerçekler acıdır. Tek çözümün var ona da kocan duygusal manipülasyon yapıyor. Sahi bu evlilikte seni düşünen var mı? Kocan burası "artık" bekar evi değil diye uyarıyormuşmuşmuş, haha güleyim bari "evet bekar evi değil annecim ücretsiz damızlık hizmetçi tuttum bir de üstüne çalışıp para kazanıyor". "Eve gelip sizin her işinizi görüyor e tabi benim de öyle bundan iyisi Şam'da kayısı". Sana 3 vakte kadar şizofreni tanısı alırsın diyorum. Başka verecek akıl yok yapman gerekeni biliyorsun ama cesaretin yok bu hayatı başkaları için yaşamayı kendine görev edinmişsin bir kere, değişmez. Tek kötü yanın bunların farkında olman yakında o farkında olma halin yüzünden psikolojin bozulacak ve pek düşünceli kocan sana bir de deli muamelesi yapacak. Bu hayatı kendine reva gördüğün için üstün hizmet madalyanı yakında sana takarlar. Allah selamet versin.

Eşime yansır, huzurum bozulur demişsin de huzurun yok ki? İş eşinde bitiyor, sen bi sey yapamazsın, o halledecek, ailesinin yaptığı ayıp, bir de o mi tribe girecek?

Öncelikle sadece bu yazıya cevap vermek için üye oldum diyebilirim. O kadar saçma konuşuyorsunuz ki... bu kız yeni evli ve kaynanasıgil kendi rızasıyla evlerini vermiş. yeni düzen oluşturulmuş edilmiş. madem kalacaklardı sürekli oğullarına deselerdi. biz kalıyoruz orda gidin ev tutun diye.bence senin en baştaki hatan evde onlar için oda bulundurmak olmuş. öncesinde 2 ay gelip kalırken şimdi niye her ay her hafta gelip kalınıyor. Madem ki böyleydi durum oğullarına evlenmeden öncede oturtmayacaktı.bizim malesef ki kültürümüzde gelin hizmet etsin mantığı var. Evde kendi yapıcak.gelin varken ne gerek var. İşte bi sürü insanın kahrını çekiyorum bide eve gel hiç yorulmamış hiç baskı görmemiş gibi gel evde de hizmet et bide.çekemem şekerim.yeni evli insanın evinde o kadar gelinmez de kalınmaz da net

Niye zorunda olsunlar siz çocuklarınıza alacak mısınız ev? Adamların evinde oturuyorsunuz, kiraya bile vermedikleri evlerinde, ara ara geldikleri evlerinde. Vay be zorunda diyorsunuz ne rahatlık ya. Millet boşuna ömrünü ev almaya adıyor, elin kızı gelip hak görüyor şu işe bak.

Niye zorunda olsunlar siz çocuklarınıza alacak mısınız ev? Adamların evinde oturuyorsunuz, kiraya bile vermedikleri evlerinde, ara ara geldikleri evlerinde. Vay be zorunda diyorsunuz ne rahatlık ya. Millet boşuna ömrünü ev almaya adıyor, elin kızı gelip hak görüyor şu işe bak
Ortada kız kardeş yok gibi davranıyorsunuz. O da evlat onun da hakkı var. Parasının hesabını tutacağınız kişi kayınaile değil.

Normalde

kızları dururken ben neden kayınvalidemin annesine babasına bakacakmışım bize geliyolar çat zil çalıyor o bu şu gelmiştir benden habersiz milleti çağırıyor
Kayınvalide kızı dururken kızına gitmiyor değil evi dururken evine geliyor. Hem evi oğlana vereyim ama kızın başını ağrıtayım mı der sizce mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…