Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Aman gelince dört dönün etraflarında, hizmette kusur etmeyin. Sakın kötü gelin olmayın.
Ay bu konulardan psikolojim bozuldu. Ben zaten mecbur olmadıkça bir yerde kalmayı sevmem de. Yok kek çırptım, börek yaptım, şöyle ağırladımcılar var. Sonra lafını ediyorlar. Lafını edeceğiniz işi yapmayın, kendinizi enayi gibi hissedeceğiniz işleri yapmayın. Ay ileride bir yerde güzel ağırlanırsam içimde şüphe olacak artık, sağ olsun bdv hanımları

Yerinizde olsam yapacağım tek şeyi söylüyorum.
Ne eşime ne ailesine tek açıklama yapmadan bavulumu hazırlar ailemin evine yerleşirdim.
Aradıklarında da telefonu anneme ya da babama açtırır kızım doğurana kadar burada kalacak dedirtirdim.
Baktım doğurdum evime döndüm bunlar tekrar geldi. Bu defa da aynı olayı tekrar yapardım.
Tabi ben kimseye kendini ezdirmeyen biri olarak bunu yapardım. Sizin hiçbir şey yapacağınızı sanmıyorum.
İçinizi dökmüşsünüz belki biraz rahatlamışsınızdır.

O evde asıl istenmeyen ama ısrarla gitmeyen tek kişi sizsiniz, farkındasınız değil mi?

Yüzümden belli istemediğim ettiğim kavgalar tartışmalar eşim gerizekalı değil ki benim istemediğimi anlamasın bazı şeyleri illa söylemek mi gerekir benim esim bariz görüyor biliyor. Söylediğim de alacağım cevaptan adım kadar eminim. Bisein degismiceni de biliyorum. İnanin bunların bende farkındayım. Ama insanin arkasında sahip çıkan olmayınca napsin çocuk var bide. Şimdi diceksiniz ki nie çocuk yaptınız o zaman benim çocuğum dünyaya gelene kadar oda yapicam dediğim de eşim de tm diyordu bişe demiodu sonradan anladım ki her şey köprüyü geçene kadarmış bundan dolayı da çok kavga ettik o zaman da söyledim banane senin ailenden die umrumda değil die dhaa ne diyim.

Bu yazdığınızla biraz önceki çelişiyor. Adama söyleyemiyormuşsunuz bile “ailemi istemiyor musun sen” diye kızıp kavga eder diye. Buna göre yorumluyorum ben de.

Bu insanlar gitmez zaten sizde pek gönderecek caserette yok gibi . Zaten hamilesiniz ve çalışiyorsunuz bebek dogdugunda da kv bakar . Böylelikle tüm yıl kalirlar bebege bakma bahanesiyle . Size taşınsınlar en iyisi

Ailenizin arkanızda durmaması kötü olmuş bir an evvel bir çıkış kapısı bulursunuz inşallah.

Evet, eşiniz gibi barzolara illa söylemek gerekir.
İşte o zaman çekip gitmem gerekir. Ama ailem destek olmaz yetmez köstek olurlar üstüne bende biliyorum ne yapmam gerektiğini. Bu hep mi böyle olacak hayır bazı şeylerin zamanıni bekliyorum bende en azından bebeğim yaşına girmeli birikim yapmalıyım

Fazla rahat ettirmişsiniz o yüzden geliyorlar.iş çıkışı yol üstü yemeğinizi yiyin eve gelince Midem bulanıyor yemek yapamayacağınızı belşrtin gidip odanıza uyuyun.yemek yapmayın yedilerse onlar toplasın .Bu süreçte eve elinizi sürmeyin.Hizmet etmeyin bulmuşlar sizi böyle rahatlar tabi gitmezler.Siz hizmet bekleyin.Gerekirse üzün yoksa siz üzülüyorsunuz.Yok yaşlıdır yok yazıktır demeyin onlar sizi düşünüyor mu ki siz onları düşünesiniz.Ben oldum olası evime kim gelse de fazla rahat ettirmeyi sevmiyorum bi sğre sonra insanlar afedersiniz enayi yerine koyuyorlar.O verdiğiniz rahatlığı ellerinden alınız bence.Bu arada bebeğiniz hayırlı olsun

Ev sizin eviniz mi ?kira mı ? ya da satın alınırken yardım mı ettiler ?Bazıları böyle durumlarda orada kalmayı kendine hak görüyor da ilginç bir şekilde

Ben yorumları okudum. Sizde bu işi çözecek ışık göremedim. Her sene 4 ay, çocuk doğunca yazın +2 ay kalma ile devam edersiniz. Normalde ilk senenizde bu kadar kalmalarına okey diyerek kendi bacağınıza sıkmışsınız.
Eşinizin zaten umrunda değilsiniz, iş yapma demiş iki kelam pış pışlamış bitti gitti. Hamile karısı kendi evinde rahatca ayak uzatamazken “idare et, ne yapalım” denmiş bitmiş.

Ben bu tarz konularda şunuda anlamıyorum, daha bi kaç sene önce hayatınızda olmayan insanlar için neden kötü olmaktan bu denli korkuyorsunuz, çalışmasanız gücünüz olmasa neyse, kendi ayakları üstünde duran kadınların çekindiği şey ne bu kadar.
Kocayla mı geldik dünyaya bu öz saygısızlık neden anlamıyorum.

Bu yazdiklarinizin tum cevabi eşinizde. Direkt okutun ve cevap isteyin. Neden 4 ay bizdeler diye inanin daha az yorulursunuz. Bazen sularin durulmasi icin bulanmasi sart

Siz döngü falan kırmayacaksınız, kimin anne babasıysa o yapacak. Ne diye muhatap yüz göz olasınız ki? Sizin kocanız olan bitenden yaşanandan memnun. Kendini en vefalı evlat sanıyor. Sanki ana babası sokakta aç kalmışlar gibi. Gelip alın biraz da sizde kalsınlar diye kimseyi aramaz. Siz içinde bulunduğunuz durumu anlamıyor musunuz? Sorunun kaynağı eşiniz, o alıştırmış. İş yapma ben yaparım idare et ne demek, siz ev arkadaşı mısınız? Bütün olay ev işi yapmak mı? Adam kullandıkça kullanıyor sizi.

Çok büyük sorununuz var ve bunu çözmeden koşa koşa hamile kalmışsınız, niye? Hiç mi bir adım sonrası ne olur diye düşünmeden yaşıyorsunuz? Hiç mi "bu şekilde devam edemem, eşim bunu çözmezse boşanmayı bile düşünürüm" demediniz? 4 ay gelip kalmaları yetmiyor bir de habire misafir topluyorlar. Çocuğunuz doğunca ne olacağını düşündünüz mü? Lohusa dikişli yerinden kalkamaz halinizle eş ailesinin misafirlerine hizmet edeceksiniz. Hayırlı olsuna herkes size gelecek. Eşinizin kardeşleri ve eltileriniz bile hayırlı olsun deyip takıyı takıp evlerine gidecekler mis gibi. İki doğum yapmış biri olarak lohusayken istediğim tek şey sessizlik ve huzurdu. Bazen nerede uyuduğumu bile bilmezdim. Salonda yatak odasında çocuk odasında sızar kalırdım. Emziriyordum her yerim açıktı, ben uyuya kalınca eşim örterdi üstümü başımı. Sizi beş dakika yatırmaz bile bunlar.

Doğumdan sonra evde sadece annemi istiyorum, ailenle konuş deyin de görün kıyameti. Ya böyle zayıf karakterli, anasız babasız yaşayamayan, beş para etmeyen erkeklerin genlerinin devam etmesine sinir oluyorum. Hatta evlenmelerine bile karşıyım. Eş olmuyorlar bakıcı alıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…