• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Ailesiyle iç içe yaşamak isteyen erkekler ya bunu baştan kabul eden kadınlarla evlenecekler ya da evlenmeyecekler. Kendi baba olacak ne anne baba sıcaklığı. Her şeyin bir yaşı ve zamanı var. O yaştaki normal insanlar kendilerine ait evleri ve hayatları olsun isterler. Tek sorun da iş yapmak değil. Hastalık vs hariç benim annem bile böyle uzun süre gelip bende kalsın istemem rahatsız olurum. Diğer kardeşlerinden banane diyeceksiniz. Ben alırken seni anne ve babanla almadım diyeceksiniz. Çarem yok dediği susup oturmak. Bir cinnet geçirin herkes kendine gelsin. Kendinize semer vurdurmayın böyle.
Evet kesinlikle katılıyorum yine bu konuda da, ben de ailem boyle gelse istemem diyorum eşime. Bakalım dediğiniz gibi konuşacağım umarım cozum bulurum

Açık açık olmaz diyeceksiniz hizmet etmeyin yatın uyuyun siz hizmet ettikçe tepenize biner. Eşin adam olsa zaten izin vernez başta hamile karısını uğraştırmaz karım rahat edemez der. Ben hamileyim 2 kişiye yemek yapasım gelmiyor iş bitince yatıyorum. Eşinle seks yapma konuşma ne yemek yap ne temizlik. Ben izlicem de al kumandayı otur. Biz yayla evine 70 bine kalorifer kazan döşedik hamam gibi oluyor. Kardeşler toplanın yaptırın.

Hamileliğini kullan, nazlan, yemek filan yapma ayy her şey kokuyor bana de, paso yat uyu.
Hizmeti kestin mi paşa paşa giderler.

Sen de hizmet etme yayıl o zaman yani başım ağrıyor sancılarım var falan de yat aşağı kendi evinde misafir gibi yaşama bir zahmet orası senin evin istediğin gibi takıl onlar seni umursamıyorsa sen de umursama başka türlü baş edemezsin bunlarla eşinden birşey bekleme bence birşey konuşamaz o sen değiştireceksin bu düzeni işlerden yavaş yavaş elini çek birgün temizlik yapma mesela yorgunum dinleneceğim de birşey istedikleri zaman koştur koştur yapma ağırdan al misafir gelince de böyle davran sen böyle herşeye koşturursan onlar da yüz bulurlar senden güzellikle anlamıyorlarsa anlayacakları dilde anlatacaksın o zaman orası senin evin ipleri kendi eline almalısın

Haklisiniz belli ki kendi cocuklarima nazi grcmiyo rahat ettirmiyolardir
Kesinlikle öyle olabilir evet. Durum ne olursa olsun, konu sahibi hamile olsa da olmasa da yine aynı şeyi söylerdim. Kayınvalidesine ve kayınpederine iyi hizmet yaptığı, yaşadığı rahatsızlığı direkt belirtmeyip eşinin dolaylı olarak söylemesinden dolayı çok yüz bulmuşlar. Konu sahibinin eşi, ailesine ve kardeşine durumu ifade etse de görmezden gelmişler. Yüzsüzlük işte. Onlar keyfine bakacak ama kadıncağız niye strese girip üzülsün...Zor değil tüm kardeşlerin para biriktirip ısıtıcı, soba vb ayarlaması.

Sen de hizmet etme yayıl o zaman yani başım ağrıyor sancılarım var falan de yat aşağı kendi evinde misafir gibi yaşama bir zahmet orası senin evin istediğin gibi takıl onlar seni umursamıyorsa sen de umursama başka türlü baş edemezsin bunlarla eşinden birşey bekleme bence birşey konuşamaz o sen değiştireceksin bu düzeni işlerden yavaş yavaş elini çek birgün temizlik yapma mesela yorgunum dinleneceğim de birşey istedikleri zaman koştur koştur yapma ağırdan al misafir gelince de böyle davran sen böyle herşeye koşturursan onlar da yüz bulurlar senden güzellikle anlamıyorlarsa anlayacakları dilde anlatacaksın o zaman orası senin evin ipleri kendi eline almalısın

Ay ben bir hafta katlanamıyorum siz 4 ay nasıl birlikte yaşıyorsunuz. Özel bi durum ama onlar geldiğinde eşinizle birlikte olmayın. Utanıyorum rahat edemiyorum deyin bakın o zaman nasıl gönderiyor kardeşlerine. Ben hamileyken yerlerde sürünüyodum resmen siz bi de hizmet ediyorsunuz. Yok artık.
Evet neler cekiyorum kimse anlamiyor:( galiba öyle yapmam lazım çok teşekkür ederim yorumunuz için🫶🏻

Minderleri kalın tabi rahat ediyorlar kendilerince (!). Gidin artık nasıl denir bilmiyorum ama birdaha bu kadar uzun gelmemeleri gerektiğini söylemen gerekiyor. Sizinde artık bu kış son uzun misafirliğiniz falan arada ufak dokunuşlarla yada direkt bilemedim. Sinir bozucu bi durum ya.
Kv kp Değil 4 ay kendi aileme 4 gün sabrım olmuyor. Kimseye yatılı misafir olmayı da sevmem, kimseyi yatılı almayı da.
Açık açık konuşun, yoksa böyle gider bu durum.
Bir de bebeği özledik bahanesi eklenir, torun seveceğiz derler aman diiimm sakın! Tavrınizi koyun baştan. Ortamı boş bulmuş onlar.
Yok mu sizin anneniz, babanız çağırın konuşsunlar, gençler yeni evli herkes evine gitsin diye.
Ya da anneniz de gelsin siz gidip diğer odada annenizle takılın yatın uyuyun vs.
Fazla yüz vermeyin yani.
Ayy sinirlendim. Ne insanlar var, benim kv 2 gün gelmek istemiş, hayır istemiyorum evimde rahat etmek istiyorum, senede 4 kez çok fazla görüşmek için dedim kestim attım. Eşim daha da gelecekler vs demedi, dese de kabul etmem. Herkes evinde dursun

Evet bence de şuan mesela yatak odasına bağımlı yaşıyorum tek orda ayaklarımı uzatıp dinlendigim için. Ama gidip oturma odasında uzanmam lazım galiba yani benim yatak odasından cikmamam bile onalra konfor alani sağlıyor sanki. Fikirler ve yorumunuz için çok teşekkür ederim 🫶🏻

Kv kp Değil 4 ay kendi aileme 4 gün sabrım olmuyor. Kimseye yatılı misafir olmayı da sevmem, kimseyi yatılı almayı da.
Açık açık konuşun, yoksa böyle gider bu durum.
Bir de bebeği özledik bahanesi eklenir, torun seveceğiz derler aman diiimm sakın! Tavrınizi koyun baştan. Ortamı boş bulmuş onlar.
Yok mu sizin anneniz, babanız çağırın konuşsunlar, gençler yeni evli herkes evine gitsin diye.
Ya da anneniz de gelsin siz gidip diğer odada annenizle takılın yatın uyuyun vs.
Fazla yüz vermeyin yani.
Ayy sinirlendim. Ne insanlar var, benim kv 2 gün gelmek istemiş, hayır istemiyorum evimde rahat etmek istiyorum, senede 4 kez çok fazla görüşmek için dedim kestim attım. Eşim daha da gelecekler vs demedi, dese de kabul etmem. Herkes evinde dursun
Esime dedim açık açık konuşayım dedim, o da dedi bı daha gelmezler dedi. E gelmesinler diyecektim sustum😂 çok haklsiniz yorum için çok teşekkür ederim

Evet bence de şuan mesela yatak odasına bağımlı yaşıyorum tek orda ayaklarımı uzatıp dinlendigim için. Ama gidip oturma odasında uzanmam lazım galiba yani benim yatak odasından cikmamam bile onalra konfor alani sağlıyor sanki. Fikirler ve yorumunuz için çok teşekkür ederim 🫶🏻
Evet aynen her anlamda rahat olmalısın onlara uyum sağlama onlar sana uyacak

Mevsimler de degisti artik kis yok ki.eskidendi kara kislar.
Kimsenin evinde 1 gun bile kalamam afaganlar basar beni😬

Esime dedim açık açık konuşayım dedim, o da dedi bı daha gelmezler dedi. E gelmesinler diyecektim sustum😂 çok haklsiniz yorum için çok teşekkür ederim
Gelmemeleri için sebep yok ki, tam tersi bebek olacak, torun seveceğim diyecekler.
Ayrıca siz de evde olacaksınız ne güzel hizmetçileri de var yani...
Eşiniz pasif olabilir, siz taviz vermeyin.

Her üye güzel fikirler vermiş ne yapacaksınız ne yapmaya karar verdiniz?

İki yıl önce nerde kalıyorlarmış?
Tek sebep ısınma ise, tüm kardeşler birleşip sobadan kurtarsınlar aileyi,böyle bir sebeple diğerlerinde kalmakta saçma çünkü.
Bahanelerine çözüm bulun bakalım( soba yerine doğalgaz yerden ısıtma klima vs)tek dertleri bumuymuş, yoksa yayılalım da gelinler bize hizmet etsin mi?
Ay valla hiç bir gelin kvye hizmet etmek zorunda değil. Zaten yapsakta yapmasakta beğenmezler bizi.

Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Kaynananıza hamileyim rahat edemiyorum kp burada,hararet basıyor bulantılarım oluyor diyin açık açık bir hafta 2 hafta olsa tamam her sene 4 ay çok uzun

Kp sobalı evine varsa doğal gaz döşeyip tüm çocuklar bölüşsün, yoksa da her odaya klima alsın çocukları oldu bitti. Bunlar cimrilikten size yıkılıyor.
Adın çıkmış kötüye istemiyorum de kocana sen idare ediyorsun diye sallıyor he hoş diye. Göndermezsen ben açık açık söylerim diyeceksin. Çok ağırlamak istiyorsa ana babasını kendi ağırlayıp hizmet etsin paşam
Her ay bir çocuğunuza gitseniz iyi olur biz de dinlenelim de açık açık hiç lafını esirgeme
Sen babanın evinde 4 ay kalabiliyor musun ki adamlar geliyor kalıyor
Aklıma şey geldi biz kvlerle aynı şehirdeyken haftanın 4 günü bizde Kalırdı. Diğer günlerde bizi çağırırdı. Gitmek istemediğimizde küserdi🤣

Back